1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. П.п За малко да забравя песничката:)  И така реших да напиша кратко ъпдейтче за това какво се случи през този един месец от нова година насам. Да дам някои насоки на хората, които имат подобни проблеми и да кажа какво ми е помогнало.
  [​IMG]

  Относно контузията ми - благодаря на всички които се свързаха с мен и дадоха съвети, насоки итн. Много е важно да подходите сеирозно към всеки проблем, който имате с тялото си и да искате точна диагноза и насоки(в България задължително с повече от един специалист).Като цяло след справка при няколко специалиста и магнитен резонанс, крайната диагноза е малки протрузии на 2 нива в лумбалната част на гръбнака, като за нея са спомогнали няколко фактора:

  -вродена аномалия в гръбначния стълб, която се е доразвила в пубертета благодарение на това че съм израснал много бързо - най-кратко казано, последният ми диск(този който е най близо до опашката) на половина ми го няма и заради това когато има напрежение в гръбнака то се предава небалансирано на дисковете нагоре по веригата.

  -много часове прекарани седнал, в една изключително неправилна поза, ежедневно, в продължение на повече от 15 години - оказва се, че статичното напрежение за продължително време е еднакво лошо за гръбнака, сравнено например с правене на мъртва тяга с неправилна техника(да при тягата може веднага да изпращите, но пък в другия случай тялото свиква и не забелязваме как се изкривяваме постоянно)

  -хипермобилни стави - отново нещо, което си имам по рождение, но чак сега задълбах в проблема - оказва се, че хората с подобна "диагноза" изключително често страдат от дискова херния и болки в кръста и раменете. С други думи, ако сте особено разтегливи без да има причина за това(не сте тренирали гимнастика като малки итн.) е добре да обърнете внимание на ротаторния си маншон в рамото, както и на поясният корсет(а и всички други халтави стави и да заздравите мускулите около тях). Има специални упражнения за тези групи мускули, най-добре е да идете при треньор за да ви ги покаже и да ги правите с правилна техника и в правилен момент от тренировката си(тук има нещо по въпроса Слабото звено | Любомир Иванов но не го правете на своя глава, ако се оплаквате от каквито и да е болки травми итн.)

  До момента минах десетина възстановителни процедури(разбирай лазери, интерферентни токове, йонофреза, масаж, 4 инжекции и още 1-2 терапиики на всяко ходене) в една клиника в Павлово(Кирил Мавродиев е човека, като цяло по-модерна апаратура не съм виждал другаде, специалиста освен че според мен разбира от работата си и иска да помогне), от които честно казано очаквах повече като ефект, но все пак важното е, че овладях нетърпимата болка и скованост в кръста и сега се движа нормално.

  В ранния период от 6 седмици непосредствено след контузията всички ми препоръчаха абсолютна почивка за гръбнака, минимално време в седнало положение и никакъв спорт - само разходки и то в момента в който ме заболи от някоя дейност да я прекратявам веднага. Този период е подходящ за изучаване на правилната стойка в различните ежедневни дейности - повярвайте ми това е по-лесно да се каже от колкото да се спазва. Като литература мога да препоръчам Esther Gokhale - женичката има много яка книга по въпроса + няколко видеота из ютуб, както и видео в ТЕД.(който иска книгата мсг ме).

  След 6-те седмици почивка започнах да ходя на плуване с индивидуален треньор(мога да плувам добре, но както се сещате техниката ми куца доста и реших да инвестирам в 10-15 тренировки с професионалист). Плуването кроул и гръб е доста препоръчилтено за хора с проблеми в гръбнака(и обратно бътерфлай и бруст не е). Честно казано след всяко плуване до момента следващите 5-10 часа се чувствам все едно нищо не ми се е случвало на гърба, така че ефекта е добър.

  Всеки ден правя няколко Йога упражнения едно след друго, които са насочени изцяло към гръбнака и контузията в дисковете(пилатес, Маккензи итн. всичко това е взаимствано от Йога-та). Много е важно упражненията да са с правилна техника и правилни за вас, за мое щастие приятелката ми се занимава с Йога доста усилено от няколко години и си имам един супер учител в къщи:).

  Отново всеки ден седя поне един час на швейцарска топка - тук можете да правите следното - 10тина минути леко и нежно да подскачате върху нея, като идеята на това е да изпомпвате кислород в дисковете на гръбнака(ЛЕКО ПРУЖИНИРАНЕ - НИКАКВА БОЛКА, ако има болка спирате!!). По-този начин "изтласквате" всичко лошо към мускулите около гръбнака, където е нормално да има съвсем лека болка. Мускулите ви могат да се изхвърлят токсини и "вредни" неща доста по лесно от дисковете ви.

  Хранителни добавки:
  - Animal Flex - пълен комплекс от всичко, което ви трябва за ставите. Препоръчително е да се пие 2 пъти годишно по един курс(44 пакета са в една кутия). Всяка доза е от около 10тина таблетки, които е добре да се приемат с храна за да не дразнят стомаха.
  - протеолитични ензими - нещо алтернативно, което реших да пробвам след като изчетох доста позитивни коментари, не само свързани с моя вид травма, но и като цяло с разнообразния ефект от тях. Пия пакет от Serrapeptase, Nattokinase и Bromelain - много е важно да са с най-високата възможна потенция и да се пият далече от храна(т.е преди и след пиене да имате поне по 90 минути от храненията) 3 пъти дневно. Истински ефекти ще споделя, когато мине поне още 1 месец, защото ефекта е с натрупване. В нета има доста информация за ензимите и какво чудо са те, но който иска мога да му кажа и на прайвът мсг къде да чете.
  - ако имате болки, но не искате да пиете heavy stuff pain killers(които между другото скапват стомаха, бъбреците и черния дроб при продължителна употреба) ви препоръчвам Boswellia Extract(Source Naturals, Boswellia Extract, 100 Tablets) 3 пъти дневно с храната. Натурално и безвредно, но и достатъчно ефективно!
  - общи неща - Омега 3 + Витамин Д
  - всички тези неща изискват доста вода, така че ако ще ги пиете 3 литра на ден не ви мърдат(то и без да ги пиете пак ви трябва доста вода на тялото:))

  Какво още предстои?

  - утре ще ходим да гледаме stand up desk модели с Бро-то и Ючката и ще си поръчам почти със сигурност едно - минавам на игра правостоящ с почивки върху суисбол:) Каквото и да си говорим тялото ни не е правено за да седи. Гръбнака се товари най-много докато сме в седнало положение.
  - тази седмица ще се срещна с един персонален треньор, за който получих добри препоръки и ще започна 2 пъти седмично при него индивидуални занимания. Човека, към който съм се насочил е Лазар Радков - http://www.livetolift.com/za-nas/нашият-екип/лазар-радков-представяне/

  Относно покера - миналия месец не успях да изпълня задачата си за 40 000 ръце, но имаше странични фактори, които ми повлияха - накратко не съм играл около 10 дни поради проблеми със софтуера в iPoker мрежата, който се сбъгяса тотално и дропва на час по веднъж(да не говорим, че след големия краш миналата неделя все още ми липсват цифра пари от акаунта). Продължавам да работя над играта си с пълна сила.

  Малко дълго стана, но какво пък... :)

  Поздрави на всички и успех:)
 2. http://www.youtube.com/watch?v=yCR85u9QngQ

  Не се справям добре с блоговете - последните няколко все са в повече от една част и винаги написвам само първата. Половинчата работа като цяло, надявам се през новата година да престана с подобен род изпълнения(не само за блоговоете, а и за всичко принципно).

  2013 отмина и това е най-важното(поне при мен така се получи). В личен план ще кажа, че това е една от най-неприятните(може би в същност най-неприятната) година за мен(тук не говоря за покер). Тази част мисля да е сбит преразказ, защото на никой не му се слушат оплаквания. Загуба на близък човек от семейството, здравословни проблеми на друг са най-неприятните неща.

  Отделно се оказа, че годините изкривено стоене пред компютъра са си казали думата върху мен и ме диагностицираха с дискова протрузия + още някой дребни проблемчета в лумбалната част на гръбнака(в България незнайно защо на всичко това обикновенните лекари му викат дископатия, но то е все едно да идеш на сервиз с колата и да ти кажат че имаш проблем в двигателя...). Тук директно ви казвам - оправете си стойката пред монитора и заздравете гърба/рамената, ако не искате да страдате доста. В момента 50/50 седя на swiss ball и стол, като ще се опитам да мина на 100% swiss ball + stand up desk в останалото време.

  В покер отношение до средата на годината всичко беше супер - спечелих 1 малък лайв турнир за прилична сума, както и един средно голям онлайн турнир за още по-прилична сума. Кеш играта вървеше криво ляво(разбирай бях на приличен +). Всичко това обаче свърши след престоя ми във Вегас лятото. За пръв път в годините които играя(а те станаха доста, от края на 2006 някъде) имах 3 месеца поред на загуба/сериозна загуба(в същност аз не бях имал и 1 месец в който да съм назад - винаги с РБ/бонуси итн съм го докарвал поне до 0). Взех безславно участие на покер фестивалите в Барселона и Прага, като общо от дузина играни турнира успях да минкешна само един. На всичкото от горе точно последният ден в Прага получих кризата в гърба/кръста и едва успях да си събера багажа и да се кача на самолета.

  В следствие на тези проблемни ситуации успях и да се вглъбя в себе си и започнах да обръщам по-малко внимание на хората около мен, което в същност е и най-лошото от цялата история.

  Е май стана твърде дълго, а уж нямаше да се оплаквам...

  Сега малко позитивни неща - все пак в края на годината след като започнах изцяло да променям някои от навиците си свързани с играта и ежедневието си видях светлина в тунела. Основните неща над които работя в момента са:

  - да отделям време и внимание на близките ми хора, колкото мога повече

  - изграждане на горе-долу нормален режим на спане - край на безумното висене до 5-6 сутринта всеки ден, опитвам се да си лягам най-късно 12-1, единственото изключение допускам в Неделя, когато deep-на някой турнир

  - спорт ВСЕКИ ДЕН(след като приключа рехабилитацията) - за съжаление за известно време съм лимитиран в тази сфера - основното ще бъде плуване, йога/лечебна гимнастика и някои упражнения с ластици/собствено тегло

  - намаляване на "загубеното" време и половинчато свършената работа - равносметката ми е че "губя" поне 50% от времето си, ако успея да намаля това на половина в края на 2014 ще се чувствам добре, за половинчатите неща споменах и по-горе

  Сега малко цели и в покер отношение:

  - теоритична и стратегическа подготовка, анализ - оказва се че този аспект съм го занемерил тотално. Реално бях станал изцяло feel играч, което не е лошо когато играеш срещу слаби опоненти, но игрите 2/4++ в днешно време изискват доста повече правилна стратегия и фундаментална подготовка. За целта се надявам и на помощ от вън в лицето на Кристиян, Наско, Валери, Юли, Серго и всички останали знайни и незнайни герои, които ангажирам, ангажирал съм и ще ангажирам с "покерстване"

  - обем - още един фактор който бях занемерил в последно време. Реално няма причина да не правя поне 40 000 ръце месечно.

  - live турнири - истината е че турнирите на живо ми харесват и ми харесва и да пътувам така, че не виждам защо да не продължавам да ги играя, дори вчера се класирах за еуреката във Виена, така че GL TO ME:) и се надявам да имам самочувствие и тази година за WSOP, защото за там основно това трябва(е и малко долари трябват де:))

  - работа по grinders - както и вие сте забелязали през първото полугодие на 2013 сайта беше леко спрял, но след това получихме импулс и нещата вървят по-добре. Надявам се този импулс да остане и да се превърне в постоянна енергия, за да сте доволни и вие и ние от сайта. С Юлката имаме някои идеи относно развитието на покер обществото в България и се надяваме да ги реализираме. Надявам се чичо Мите(ДИДИ8) да не спира да ни радва с нови и нови брутални сделки, а за Бриз просто нямам думи - благодаря ти че те има и че правиш всичко останало възможно.

  И така бъдете здрави и щастливи и тази година, а и след това:) Поставяйте си реални цели и ги постигайте и не забравяйте близките хора около вас защото те са най-важни!
 3. http://www.youtube.com/watch?v=4Gbw60Iw-tA
  Поздрав докато четете...

  И така ето ни кацаме в пустинята(Невада) на летището в Лас Вегас... Доста е странно - докато самолета захожда към летището се вижда река Колорадо, която е огромна, но в същото време навсякъде в страни е пущинак. Стандартно за Юни/Юли е адската жега(през деня под 40 не пада, нощем е 30-35). Явно имам проблем с произношението, защото още на летището ми се налага да кажа няколко пъти "Rio" за да разберат че отивам там, а не в "New York", но все пак се разбираме. Бензинеца и тук е поскъпнал щото миналата година от аеродрума до Палацо ми взеха около 20 кинта, а сега мадамата с таксито си ме щипва 30$ до дома на WSOP.

  Хотела мога да го определя като задоволителен и определено overprice-нат стабилно. С малки изключения като това, че климатика бучи доста силничко и имаш право само на едно устройство закачено към интернет, другото е ок. Свалям си филми от замунда като пич с 1МГБ/с, което е добре щото дърпам някъв мега ХД релийз на The Sopranos(доста силен сериал между другото интересно как чак сега го гледам).

  БГ групата вече е солидна тук - Цайко, Митака, Симо, Трино, Варнатрейдъра, като интересно защо всичките са болни, но това не му попречи на Будата да си лапне брейслета(много голям еййй). Комична случка с мен по това време: При 4 останали на финалната маса на Симо се стига до Dinner Break и аз след като се наядох се прибрах в стаята. Гледам остават 30-40 минути докато почне пак играта и си викам, що да не си пусна нещо да гледам на лаптопа... е да ама си заспах инста... явно обаче Симо е излъчвал силни вълни след като спечели, защото се събудих точно 10 минути след финалната ръка от ЗВЕРСКА(да се чете ЗВЕРСКАААААААА) крампа на прасеца... направо си се разкрещях от ужас и болка в стаята. После като пребито куче(не бях спал 30 часа вече) слезнах да поздравя Симо и седнахме да пием по едно с другите авери. По някое време даже Багата(MMA, самбо) дойде да поздрави шампиона, ама така е те VIP персоните си се познават и уважават.

  Легнах да спя и спах цели 4 часа(скапан Jet Lag). Междувременно пристигна и ВАЛЕРИ САВОВ, който има големи трудности с името си и това да накара хората да го записват/изговарят без да го променят. Първият ден разбира се имах за цел единствено да не си легна да спя преди 22.00, за да може все пак да постигна някакъв нормален режим преди първия турнир. Криво-ляво успях и за Понеделник бях спал вече 7 часа.

  Турнира започна в 12.00, event 44 - 3000$ NLHE, масата ми започна 5 хендед и бях леко обнадежден, защото играех с двама дядовци(единия с шапка на DoJ lol:)) постепенно разбрах обаче че единия е дядо ти Barry Shulman(http://pokerdb.thehendonmob.com/player.php?a=s&n=217), а другия е мега зашит(човека от министерство на правосъдието). Всичко щеше да е супер, но в ляво ми пристигнаха две интернет момченца + Ryan Welch, а по-късно и Scott Clements(http://pokerdb.thehendonmob.com/player.php?a=s&n=41312). Всичко беше супер, защото успявах да играя добре, а дори накрая си вдигнах стака до average - в последното ниво нещо цялата маса и се доспа и аз се възползвах да спечеля няколко пота и така на края на деня от стартовите 9000 имах 43 000, което беше точно средния стак. Оставахме около 220 човека при 117 в парите и около 1100 започнали. В ден 2 масата ми беше по-добра - бях в позиция на 3мата добри играчи, но след мен имах едно китайче calling station за жалост и трябваше да подбирам малко повече спотовете. За жалост обаче след като загубих 1-2 пота и минаха 1-2 нива влезнах в зоната където нямах много място за маневри и общо взето трябваше да изчакам ситуация да се удвоя. Момента дойде когато при рейз и два кола видях JJ от бутона и 22 bb. Изших ги и най-неочаквано за мен 2рия колър ме плати с AQо(реално той си колна стака също защото остана с 2-3 бб отзад). Асо на флопа и отидох да записвам 1500$ ante only турнира.

  Две неща за този турнир - най-"soft" field-а, който съм виждал, и второто е - жалко че отпаднах отново с JJ:). Тук няма много за разправяне - общо взето не можах да си вдигна стака до 6-то ниво, когато бях останал с 20-25 анте-та и си ги бутнах валетата, но срещнах дами и до там.

  След двата турнира имах ден почивка, в който си почивах основно - ходих малко да потичам на пътеката във фитнеса, после направихме и парна баня със Симо. Доста силна беше парната баня т.е бая пара бълваше и вътре нищо не се вижда, а едно американско човече от персонала на равни интервали от време влиза с един пулверизатор да пръска лавандулка. Е всичко супер, ама още на първото влизане след дежурния въпрос "HOW ARE YOU GUYS DOING, NEED ANYTHING?" ми пръсна два пъти в очите през мъглата(просто не ме видя изрода...) Евалата брато... По-късно вечерта се видях и с ДИДИ8, който също е тук и е дълбоко възмутен от донковете. Caiko реши да ни заведе на някакъв органичен магазин(мани мани модерна американска работа) в съседния квартал. На връщане всичко органично почти се скапа, защото чакахме 1 час такси на 40 градуса така че евалата Цайка мерси.

  Днес(27.Юни) играх и 1500 NLHE, който също беше доста офертен турнир, но отново не постигнах нищо особено макар и да вдигнах стака отначало, не успях да го задържа(естството на 1к и 1.5к турнирите е такова че след 3-4 ниво става адската бутаница) и отпаднах точно преди вечерята в 6-то ниво(след като hero fold-нах една спорна ръка, която ще я споделя по-късно да кажете мнение)

  Това е кратичкия ъпдейт от мен. Вече се чувствам аклиматизиран(разбирайте спя поне 7 часа през нощта и не се будя в 5.30 сутрин) и определено смятам че играя добре. Надявам се, че ще постигна дълбок рън в някои от следващите си турнири.

  Айде чао че много дълго стана:)
 4. PLAY GOOD, RUN GOOD, COME ON!​
  [​IMG]
  И така дойде си и времето за "one time"-а. Остават по-малко от 24 часа до старта на ден 1c, в който съм записан и аз. В ден 1а имаше около 1100 човека, предполагам в 1б и 1с ще са малко повече, та общата бройка ще е около 4000. Грубо казано към 40 милиона награден фонд и около 6 милиона за първо място - не е зле за 10 дена работа:).

  Какво се случи докато бях във Вегас? Изиграх общо 7 турнира с входове от 600 до 2500$, като единствения ми кеш е на 1000$ event #59 от WSOP, където 4 човека бъбълнахме 2 тикета и избих входа с 1000$. На бъбъла бях останал с 14 блайнда и при рейз и кол се уших с АsКs, срещнах 99 - флоп JsTsX ама търн и ривър нищо. Цялата маса започна да разправя истории как са фолдвали АК и КК на бъбъли на разни турнири с по 3 блайнда стак и подобни глупости и щуротии. Оказа се, че сме 4ма за 2 билета, единия даже си беше тръгнал от отпадналите, ама не стана да сплитнем на 3:). Едното брато, с което бяхме бъбъл бойс, направил чудна ръка - рейзнал без да си гледа картите и флопнал фул с 25о, другия обаче му колнал флопа с АТ за да направи рънър рънър фулхаус с десятки отгоре. Та такива истории:).

  Общо взето за тази година и 20те дни, които бях във Вегас понатрупах доста турнирен опит и съм доволен въпреки липсата на успехи, защото мисля че това си е една дългосрочна инвестиция. Все пак тая и надежди да направя и някой дълбок рън на МЕ, където играят всякакви маймуни, а и турнира е суууупер як(най-якия) от към структура, така че при малко късмет с началната маса и хубави ръце би трябвало да се наредят нещата. Турнира на всичкото отгоре ми е и фриирол защото се класирах от 100$ сателит за големия 500$ сателит, където лапнах чуден 16 000$ пакет.

  Догодина, живот и здраве, обмислям да направя по-дълъг престой тук(нещо от рода на 2-3 месеца), като ще играя само хубави турнири с добри структури. Определено подобно нещо си заслужава, защото както и сам разбрах дори да играеш перфектно в тея донкаменти, вариацията си казва думата и спокойно може да не стигнеш и dinner break на 5 поредни турнира. Освен това изобщо не е яко да играеш всеки ден и е добре да се правят почивки, пък и тук си е една пустиня и най-близките обекти заслужаващи интерес си отнемат поне по 2-3 дни за да не е всичко на "тъгъдък".

  Като гледам какви мухи играят тука из Вегас, а и едно птиченце ми каза, че даже в Калифорния е още по-мека играта(най-голямото покер казино в света е в Калифорния), си представям какъв мед ще капе ако/като легализират онлайн играта в САЩ. Доста е тегава борбата за това, като за сега явно ще се започне на щатско ниво, като първия щат ще е разбира се Невада и след тях Ню Джърси(хазартните центрове в страната). Гледам позитивно на нещата - покера има бъдеще и дори в сегашното състояние игрите ще са доходни поне още 3-4 години, а ако се получат добре нещата с легализацията по целия свят и повече.

  Това е за сега от мен, силно се надявам да трябва да си отлагам полетите за в къщи, защото съм в ден 9 на МЕ:).
 5. От 100 години не съм писал блог пост, направо вече не знам как се пише по-дълъг разказ, но ще се пробвам.

  Преди малко бъстнах поредния 1100$ турнир във Палаззо/Венецианеца. От както съм във Вегас изиграх 4 турнира, като и на 4те не се представих впечатляващо - на 2500$ турнира от WSOP, който ми беше първият на американска земя се регистрирах в края на първо ниво и отпаднах в края на второ:) Доста стандартно си беше - загубих 2-3 ръце и след това се гетнах за 45 ББ префлоп с АК срещу ТТ и до там. Като цяло тея турнири от сериите ми изглеждат доста турбо и реших да пропусна 1000 и 1500 томболите просто защото на 4то ниво там я си с 20бб я не:). За сметка на това играх един 1000$ в Binions, където бях по няколко часа с Трино и Иво Донев на масата, играх добре, но за жалост след 10 часа игра на края на първия ден загубих ключов флип и отпаднах 3 ръце след това, останал с 6 ББ след флипа.

  Редно е да отворя една скоба и да споделя впечатленията си като цяло от турнирите тук - няма по слаби играчи другаде на света - освен откровенните донкове, доста лайв "про"-та са си направо балъчета също. Жалкото е, че нещо не рънвам особено добре и за сега няма успехи. Освен в Рио където е WSOP, офертни турнири има постоянно в още 2-3 казина, като за пример във венецианеца днес на 1100 deepstack турнира си имаше 400 човека. Понеже днес е Петък и е Петров ден, а вече бъстнах от въпросния турнир, съм решил довечера да видя как е кеш играта, имам някакво чувство че ще ги ударя поне там.

  Хотела в който сме с Джеки - Palazzo - ми се пада някъде топ 3 хотел, в който съм бил. А според разни списания и класации се оказва, че това е и топ 3 хотел в целите САЩ. Никак не е лош да ви кажа, а и е голямо удобство че си слизам по чехли и сядам да играя. На вън под 45 градуса не пада и си е доста тегаво дори на къси дистанции. След като бъстнах първия турнир от WSOP реших да се прибера пеша от Рио до моя хотел. Груба грешка: 45 минути по някакви шосета и магистрали, по едно време си мислех че ще припадна и ще умра от жега. Накрая се добрах до стаята и си изцедих фланелката буквално. Хотела ми се вижда от Рио, но е доста лъжовно това, просто защото сградата е огромен 60 етажен туч с по 100+ стаи на етаж и в същност и от 10 км разстояние пак изглежда близо.

  Какво предстои? Мисля да си играя някакви турнири до 2000-2500$ вход(такива има кажи речи всеки ден), малко кеш и да си почивам. Регистриран съм вече на Main Event-а на WSOP, както и на последния 1000$ турнир от сериите преди МЕ.(3000 чипа стартови и 4то ниво е 75/150 пълно тото:)) Освен тях най-вероятно ще пусна още 2-3 турнира, като ако шипна нещо някъде или ги съсипя на кеш-а ще увелича бройката.

  За сега най-впечатлен останах във Вегас от фонтаните пред Беладжио. Не знам дали с тези клипове в youtube ще ви стане ясно, но като нищо ще настръхнете като гледате на живо. Много впечатляващо:
  http://www.youtube.com/watch?v=nxBdKJGnvmM&hd=1
  http://www.youtube.com/watch?v=6zj6DL0Ya4o&hd=1
  http://www.youtube.com/watch?v=ot3OlYOQOJ0


  П.п Мислех да пиша блог за Еуреката преди този, обаче нещо са ми избледняли спомените и ми е нужна повече концентрация при писането, ако искам да стане нещо. В момента обаче ми е едно такова айляшко настроението и предпочитам да не се напрягам.
 6. Чудех се дълго дали да пиша дълъг блог относно това какво се е случило и какво не през 2010, но реших че само ще се обременя с подобни разкази и за това на кратко:

  2010 малко ми омръзна та за това искам да идва 2011. Общо взето може би не беше толкова лоша годината, колкото ми се струва сега, но все пак... по едно време играех 25/50 смело, а сега се ослушвам за риби на 1/2 и 2/4. Как се стигна до там, че ми счупиха главата и аз точно не знам, за това няма и да разказвам.

  Добре, че са кончетата, дето ги стейквам та да изплувам отгоре тая година... И сега сериозно - много ми е благо от това, което постигнаха Жорди и Будата(в частност защото те все пак са ни инвестиция на сайта) и всички други българи по световната онлайн и офлайн покер сцена. Определено за малка страна като нашата успехите са огромни.

  Малко и за сайта - мисля че през 2010 грайндърс се утвърди, като една сплотена общност от играчи, нещо което ако се замислите в България, в която и да е област е много трудно постижимо. Истина е, че в последните месеци малко карахме по инерция, но от Януари очаквайте голямо раздвижване!

  И сега тъй като искам да се върна в състояние на тежък грайнд през 2011 обявявам нещо като малък частен challenge - който смята че ще се класира по напред от мен в Лидерборда на Унибет за Януари http://ads.unibet.com/unibet/150k-rake-race/leaderboard-Rake-race.html съм готов да направим един бет веднага(на разумни суми до 1000 лв разбира се) просто така за стимул. Надявам се, че ще има навитаци:)

  И така желая на всички вас успешна 2011 и разбира се да сте живи и здрави!
 7. Бонджорно!

  И така, скоро след приключението в Будапеща се задаваше и поредното ИПТ, което щеше да се проведе в словенският пограничен град Нова Горица. Надъхан след представянето си на последният турнир, реших че трябва да се позанимая и с макароните и да им обясня, че най-добрата пица е пицата с кренвирш, балкански кашкавал и тесто от бакалията.

  Естествено успях да навия и Диди да присъства, а цялата група българи отново беше впечатляваща - Жорди, Симо, Митко, Сайко, Зумби, Дон_Фло, Астрала, Добо, Драго... изобщо цялата поста играчи. След като 3 дни преди турнира все още нямах конкретен отговор, нито от Жорди нито от Сайко, каква е постата с хотела и къде ще се спи, взех нещата в свои ръце и запазих най-близкия възможен хотел до казиното(Перла - цял комплекс, направо чуден обаче нямаше места в сайтовете, които знаех). И така запазих стая за мен и Диди в един хотел в италянската част на града(Гориц(з)ия). Хотела уж изглеждаше прилично - 4 звезди без особени екстри, но снимките, описанието и мненията на гостите бяха ок, а и цената също беше поносима.

  С Диди решихме да се изродим на макс и си взехме Алфа Ромео 159, 2 литра турбо дизел с 6 скорости - спортно изпълнение. Колата, трябва да ви кажа е чудна, а и пичовете от ЮропКар ни я дадоха чисто нова - на 800км. пробег! Тук искам просто да упомена, че на летището ни поискаха за гаранция кредитна карта, каквато си мислехме че имаме(МастърКард от МБ) и наистина приеха картата и всичко беше ок(това го споменавам като малка увертюра към това, за което ще разкажа в третия си блог, запомнете този епизод с картата).

  И така след кратка суматоха, настройване на АйФона на Диди да хване ДжиПиЕс сигнал, настройка на седалки и огледала на колата, потеглихме от летището в Тревизо(пак тия Уизер - цигания брат, ама така е като е евтинджос) към Нова Горица. Малко тесни шосенца, цък-цък няколко завойчета и се качихме на Аутострадата(аутобан, магистралка) където настъпихме алфата както си трябва. За пръв път карах с над 210км/ч и колата се държеше отлично. За около час - час и 1/2 стигнахме и се настанихме в хотела, който горе долу ни изглеждаше нормално по това време.

  След кратко освежаване поехме към казиното да проучим каква е постата.

  Искам да кажа че казино/хотел/спа комплекс Перла е едно от най-яките неща, които могат да ви се случат. Ние естествено можехме да се възползваме само от казиното, но разгледахме и останалите части на комплекса. Казиното беше огромно и се играеше доста покер - вечер имаше по 7-8 маси и доста чакащи за игра. Стандартните лимити бяха 5/5, 5/10 и 10/20 тексас и омаха. Ние с Диди, като пълни балъци, решихме да играем сателити за турнира по 250 Евро, които бяха по-турбо и от най-турбо турнирите в нета. Естествено накрая се стигаше до абсурдната ситуация, в която има 20 души останали в турнира за 8 места и всички са с по 3.5 блайнда, а чип лидера е със 7! Не се класирахме естествено и се прибрахме в хотела.

  Чудния ни хотел, срещу който се оказа, че има чудна дискотечка, която дъни яко до 3 през нощта(а след 3 дънеше Диди, който хърка като копеле!). И така аз бавно започнах да осъзнавам тъжната истина, че ще спя средно по 90 минути на денонощие(+- малко продължение, колкото съдията пусне(Диди)) в идната седмица.

  Това хубаво, ама и хотелчето се оказа, че е с някво централно парно, което не може да се спре! Нещата започнаха да стават грозни и на втората вечер(нощта преди турнира) не издържахме с Диди и се обадихме на рецепцията да питаме "уот дъ фък ис дис акрос да стриит енд уай ис плейинг дъ мюзик соу лауд". На което получихме пълно НЕразбиране и въпроси от рода на "what bar?", "what disco", "no disco" и накрая вече култовия отговор на въпроса ни "До кога ще свири силната музика?" - "аск дъ бар".

  Направо съм потресен от тия пичове в тоя хотел - веригата се казва "Best Western Hotels" и просто ви съветвам да ги бойкотирате от тук нататък(имат доста хотели из цяла Европа).

  И така дойде деня на турнира - аз съм на една маса с Жорди и то един до друг... еба си тъпотията. Цялата маса е пълна с жабари, повечето от които не знаят нито правилата, нито англииски език, та общуването с тях ставаше предимно с жесто-мимичен език. Аз реших да дам много газ и се заигравах с цялата маса непрекъснато, което доведе до там, че всички искаха да играят с мен и да ме бъстнат. Това добре, ама аз нали съм прост, та отпаднах мега малоумно след като си загубих 3/4 от стака с един глупав блъф точно срещу чичото, който най-много ме мразеше - аз от бутона рейзнах на 2.5ББ той от СБ кол и ББ и той кол. Флоп J93 rainbow, мишките са чек разбира се аз съм някъв стандартен цбет от 1/2 пот(аз държа KQo). Въпросното чиче, ме поогледа и ме чек-рейзна точно 2.5х моя бет. И тук дойде момента, в който аз се филмирах понеже и преди това ме беше чек-рейзвал, но с доста по-големи сайзинги и винаги беше показвал силна ръка. Та реших аз, че г-н Макарон е пълен с чушки и го рейзнах ол ин(покривах го). Стана му гадно и мисли 3-4 минути, ама накрая не можа да си фолдне J8 и ме събра... Останах с 20тина блайнда стак при което след около 30-40 минути ми дойдоха JJ от средна позиция и след мой рейз и 2 кола, големият блайнд скуизна, на което аз вътрешно много се зарадвах и се боцнах моментално. Доста бързо бях платен от същия гангстер и на моя въпрос "Стронг?" той просто отвори АА. Първа карта на флопа А, втора А и аз си тръгнах замислен над малоумно отиграната ръка с KQo.

  Всички без мен, Зумби(който отпадна със сет аса) и Добо минаха в ден 2, където в парите успяха да влезнат Дон_Фло и Драго. С Диди бяхме в мега тилт от хотела и решихме да теглим по една майна на билетите ни за връщане(които бяха за след 3 дни), да освободим хотела и да се върнем още на другия ден.

  И така седнахме да поръчаме билети от Милано(забравих да спомена, че и нета в хотела беше ужасен - капнат на 128 килоБИТА, което си е 8кб/с и не ставаше и за игра даже) и на другият ден изрязахме резачката по магистралата, където се гонехме с един селяк българин, когото разпознахме по това, че задминава в авариината лента(е и по регистрацииката). Човека доста добре се юркаше със старото БМВ 525(май). И ни даде добър отпор ама след 200км/ч очевидно алфата взе превес(чао селяк).

  Стигнахме на летището в Милано(Малпенза) оставихме колата и хоп айде на самолета и обратно в България.

  Ариведерчи.

  П.п Само искам да кажа, че в тоя шибан хотел нямаха дори омлет за закуска, когато поисках да ми направят просто казаха, че НЕ правят омлети. Последният ден даже яйцата липсваха под каквато и да е форма.
  А бе изобщо...
 8. Отдавна не бях писал блог, та ето че се събраха няколко неща, за които ми се ще да разкажа.

  Ще започна с Унибет Опън - турнира провел се в Будапеща. За събитието пристигнаха около 30 участника българи, като общо броят на агитката беше над 50 човека.

  По-голямата част от участниците пътувахме с директен полет от летище София, но имаше и такива, които тръгнаха с автобус(wtf? Constantine??). След обичайните суматохи по летищата свързани с избор на таксита, чакане на багаж и доволно количество БеГе простотия все пак се качихме в едно бусче, чиито шофьор беше супер изрод. Около 30 минути возене при него, като този човек не хвана волана с 2 ръце в нито един момент, говореше през цялото време по телефона(няма хендс фрии и т.н - къде с ръка, къде с рамо докато сменя скоростите, нокията беше залепнала за ухото му). Учудващото бе, че човека в същност беше доста добър шофьор(или просто другите бяха в шок от него) и ни прекара през огромните задръствания доста бързо.

  Първия ден не се случи нищо по-съществено - хотела беше чуден - на брега на Дунав, а стаята ни беше на предпоследния етаж в хотела и гледката беше уникална. Цената, само за сведение на гостите, беше написана от вътре на вратата - 400 Евро на вечер(найс унибет, вери найс!). На хотела не му липсваше нищо - басейн, спа, фитнес, казино и т.н.

  Втори ден - ЗАКУСКА... естествено няма лабаво и закуската отговори на високият стандарт на турнира - огромен избор, всичко беше прясно и добре направено и най-важното - до 11.30ч! Много мразя някви хотелчета където за да закусваш трябва да ставаш в 6.30 и в 7.30 вече те гонят от ресторанта.

  Днес беше и денят, в който по-голямата част от българите играеха. Първа маса - ужасна от 10 човека 3ма българи - аз, Симо Найденов и Такиса, останалите имаха идея за игра и само 1 чичка беше слабичък, но за жалост той беше далеч от мен. Мъка, мъка докато не я разпаднаха след близо 4 часа игра. Аз все още си бях на началния стак...

  Втората маса ми беше малко по добра - нямаше агресивни играчи като цяло, направих 1-2 блъфа и вдигнах малко, но все още бях под средния стак, а блинда си растеше. Така се стигна до момента, в който останах доста къс - около 12-13 блайнда, а оставаха 2 нива до края. Удвоих се след като бутнах АТо от СО и бутона, когото покривах реши да си флипне турнира с 55, логично туз на флопа и аз вече съм с близо 30 блайнда стак. Правя пак 2-3 блъфа и го вдигам още до към 40, когато става следната ръка - аз съм в блайндовете с ТТ СО рейзва и СБ влиза ол ин за 14 блайнда, доста помислих и все пак реших и аз да вляза ол ин СО, който имаше малко по малко от мен се фолдна и останах срещу QQ, първа карта на флопа Т и бъстнах хърватския чичка, който не остана много доволен. Тук вече взех нещата в свои ръце и започнах да агресирам доста. Масата омекна и аз направих още малко стак без шоудаун. За жалост пак ми смениха масата при оставащи 90 минути до края на деня. Още със сядането на новата маса съм ББ а в СБ ми е агро испански про шортстак(в нета играе шорт на турнира имаше над средния тогава). Решавам че аз мамата ще му е*а за дето ми къса нервите по масите онлайн и още първа ръка му колнах рейза с К9о. Флоп 9хх с 3 пики аз имам К пика. Той Цбет аз инста кол. търн ниска карта(не е пика) той пак инста бет и аз реших че най-ще го издразня с инста ол ин, така и направих при което се чу някакво сумтене и ръмжене от него, аз казах някъв лаф за да го издразня и човека си фолдна. Следваща орбита пак е фолд до него и той рейзва пак естествено, аз му казвам на перфектен англииски "ду нот стиил май бланйдс ман итс дейнджаръс", той естествено не ме разбра щото е циганин и пада флоп АКх. Той е бърз чек аз съм СНАП чек. Търн бланк той бет аз инста кол ривър А той бет аз инста кол и ми показа J3 и явно си мислеше че бие с някъв 3ти чифт и доста се ядоса като обърнах моите КQ.
  Веднага следваща ръка аз съм СБ той е бутон и още преди да съм си видял картите пак му разправям, да не се прай на тъп и да не ми краде блинда(отново на перфектен англииски). Той обаче не слуша - фолд до него и той инста рейзва, аз предварително си бях видял картите(АА) и просто му казах "Ю ар нот дат смарт ех?" и хвърлих някаква купчинка чипове, която беше рирейз. Отново ръмжене и сумтене и пак фолд(деба).

  Масата на която беше и Будата определено почна да ми се "радва" особено след като направих и още една ръка срещу един млад белгииски орунгел, който нещо реши, че не съм видял че блайнда се е сменил(така беше) и минирейзнах префлоп, направи грешка да хвърли 1 чип от 5000 и не обяви рейз, на което аз мигновенно реагирах като казах "датс ъ' кол" и дилърката потвърди(той естествено не се зарадва). Аз имах J9s и реших, че тоя квото и да прави ще ме блъфира няколко улици. Та така - флоп АJx и след 2 чек/кол-а от моя страна, търн Q и ривър ниска карта, човека си мъкна давайки ми доста голям пот.

  Така свърши и първият ден, от който аз излязох мисля 5ти по чипове, а когато събраха и хората от втория се оказа че съм в топ 10, което си беше добре.

  Третият ден в Будапеща прекарахме в разходки насам натам и най-вече в Зоопарка, където имаше много яки маймуни(хаха) както и други чудати създания.

  Четвърти ден и съответно ден 2 от турнира - масовка българи започваме с надежда за пълен успех и поне 3ма на финална маса. За жалост не става точно така и на края оставаме само аз и Симо да се борим за последните 2 маси. Аз съм кард дед през цялото време и накрая останах с 7-8 блайнда и се бутах с безобразни ръце, които на 2 пъти издържаха:). Неусетно се бе събрала тълпа българи около масата, които ни окуражаваха и викаха непрестанно.

  Поредният ми ол ин - КТо от бутона при фолд до мен със 8 блайнда при което ББ ми плаща с АК(шет). 30 човека българи почват да викат "тен, тен, десет десет" и когато търн-нах фул хаус(ТКхТ) запяха Тони Стораро и "По всичките масииииииии се чудят коя сиии" Жорди даже се беше качил на няква маса от горе и някакъв казино мениджър го гонеше - лудница!...

  Отпаднах 13ти, като отново трябваше да влизам ол ин с КТ но този път един руснак ми плати с А6о и без помощ от флопа отпаднах с първата си турнирна печалба от голямо лайв събитие - 5520 Евро.