1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Направо не знам от къде да започна , но ще се постарая най-сбито и накратко да ви опиша какво ми се случи в петък вечер 17,02,12 / Мюнхен / Германия. Работя в момента там ръководя един строителен обект.

  Начало на събитията 17,30 / немско време / Изпращам Мънчо и Никола да вземат билети за автобуса, на трима работника който ще се прибират в България.

  19,45 Мънчо и Никола се връщат с билетите , Взимам Георги / един от пътуващитеза България / и тръгваме от общежитието към фургоните на обекта , аз за да взема едни документи и да вземем работните дрехи на Георги , Никола кара колата ....

  20,05 На 200 метра от обекта ни спира полицеиска кола , аз съм спокоен мисля си някаква рутинна проверка , спира ли са ни и преди. Е да ама не . За броени минути ни обграждат 5 полицеиски коли ,светлини , сирени всички са се хванали за оръжията и гледат лошо. Изваждат ни от колата , само каде не ни разсъблякоха на улицата . Взимат ни всички лични вещти и телефоните , всеки от нас има по два / голям проблем, явни мафиоти - съвет ако ходите в Германия само по един телефон иначе ...... проблеми /. А колата направо я разпарчатосаха / ще ви пратя снимки /, съответно намират едно голямо нищо и една яко ръждясала и крива бургия за бетон , която сигурно е вътре още от България. В последствие разбирам , че била "важна" улика lol . С добрия си немски им обяснявам какво къде и защо , и искам да разбера причината за всичко това . Споменават за някакво престъпление извършено в района без подробности . Идват и криминални цивилни полицай , оглеждат ни в мокрото гадно време /сняг,киша,дъжд,студ ,аз съм с летни обувки :( OWNED / , снимат ни подметките на обувките . Съответно тези на Никола им харесват и почваа да става сериозно , физиономията на Георги пък отговаря на някакво описание и играта загрубя.

  Не ни дават да говорим помежду си , товарят ни в различни коли , мен ме питат съгласен ли съм , полицаи да кара разпарчатосаната кола към управлението , или да викат автовоз за който да платя 200 евро , / lol - wtf , то оставаше и да ме накарат да си извикам такси да ме закара до управлението им / естествено се съгласявам . Идиота се качва и не може да я подкара / те само къде и двигателя не разглобиха /, в крайна сметка след 10 мин мъки тръгва. Колата е нова фирмена Ситроен Берлинго.

  20,45 в Полицеиското управление сме / само да спомена че билетите за автобуса са в колата автобусът тръгва в 23,00 / . Постепенно ,разбирам първопричината за екшъна , /Малко допълнително инфо, преди 2 дни Михаил Сотиров > мой работник < влезе в болница , тя се намира на 500-1000 м от обекта / и там го закарахме с колата и сутринта когато го изписаха след изследванията пак го взе Никола с колата . М/у другото на него му няма нищо здрав е / Та в тази зона станало някакво престъпление тогава даже не казаха какво , по късно разбрахме че е обир / взлом с бормашина и кражба на платина , злато и диаманти / . И някой наблюдателен - съвестен гражданин като забелязал там два пъти колата се усъмнил и се обадил с описание / lol - сега разбирам в каква идиотска ситуация може да попаднеш просто еи така / , Питат ме съответно какво е правила там колата , аз им обяснявам давам им името на Мишо , те проверяват по телефона и опааа греда от болницата казват такъв в регистъра липсва. ?!? еииииии изведнъж озлобяха идея си нямате как взеха да лаят като бесни немски овчарки , разтичаха се нагоре надолу голям цирк . По късно го намериха в регистъра но беше вече много късноооо веселбата беще минала , събитията набраха скорост.

  От там вече нещата стават още по сериозни . Никола и Георги вече са разсъблечени , обискирани до голо и вкарани в килии само по бельо. Аз минавам по същия път / разсъбличане , обиск , почувствах се като парцал , измет от самото отношение :( / . Вътрешно съм все още спокоен / все пак сме 100% невинни , но почвам яко да се дразня , Постоянно се опитвам да обясня за билетите , за пътуването на хората в 23,00 , гледат ме умно и ми обясняват че съм / капо ди тути капи / мистър мастермаинд / гангстер / и да не ми знае много устата . Никола и Георги не разбират и бъкел немски и са яко стресирани / това го научавам после , нямам връзка с тях в момента /. Всички телефони са ни прибрани още в началото , дават ми да подпиша бланка за това че си знам паравата , преди да подпиша му соча на идиота точка 6 , че имам право на един телефонен разговор за да уведомя .... къде съм , той ме поглежда лошо изръмжава ми нещо под носа си на конския си език , пак греда . Вкарват ме в килията / килията е гадна студена и миризлива , тоалетната чиния е на метър от леглото , аз съм само по боксерки , тениска и чорапи. Така и не разбрах , защо не ми дадоха да си нося дънките и пуловера . Чувам от вътре как телефоните ни почват да звънят на пожар / напушва ме смях / .Колегите се притесняват и почват да ни издирват / викам си сега ще дадът поне да се обадя , амии пак греда . Докато чакам си запълвам времето с четене на надписи от други задържани :) .

  22,30 . Започва акця претърсване на общежитието . / своевременно са ме вкарали и изкарали поне 5 пъти от миризливата килия , облечи се , съблечи се ..... един два въпроса .....аиде пак ./ Та за акцията , евала толкова полицаи на едно място не бях виждал . Заградиха отвсякъде , изкараха акъла на хората , изкараха акъла на Мънчо / тъкмо се беше изтегнал по бели гащи / . разровиха мръсното ни бельо , разпердушиниха всичко , /това ще ви го описвам по късно на маса :) изобщо всички подробности/. В същото време явно дедективите им намират все повече улики и доказателства , за нашата невинност . На началника им най-накрая му идва желание да ни даде билетите / който са в колата , която е в управлението , като преди да тръгнем към общежитето пак им казах да ги вземем , еи ама големи тъпири и дървени глави са това полицаите /, Идйота предлага да ги донесът / 10 пъти до тогава им говорих за тези билети /, и двамата да хванат у-бана и да пътуват , Георги все още е основен заподозрян и лежи в килията .Съответно часът вече е 22,40, автобуса тръгва в 23,00 , автогарата е на 6км . Аз най-нагло му заявявам , да дава тяхна кола да ги закара до автогарата . Той ме поглежда все едно го карам да напада отново Съветския съюз и категорично отказва , на което аз още по нагло му заявявам да дава 300 евро и проблема е решен , е не знам само как не получи удар :).

  Върнаха ме обратно в Полицията , пак в килията , след 10 мин , вънка , закараха ме при фургоните на обекта, претърсиха и тях .Вече си личеше , че го правят само за спорта и да ми покажат колко са печени / идйоти / .

  Началника им , ми се хили ехидно и ми вика , значи не сте тръгнали за Цап - Царап , след което вече нямам думи , и просто го поглеждам отегчено и го пращам наум да върви на маината си.

  Връщат ме пак в килията , викам си вече тука ще се виси до незнам кога и лягам поне да поспя . Е да ама не пак греда , идйотите през 10 мин отварят скърцащата врата и ме питат дали съм добре WTF ............ просто ми скриха топката.

  01,45 Изкарват ме от килията , обясняват ми че сме невинни , аиииииииии , обясняват мии че сега ще ни вземат отпечатъци и ще ни върнат личните вещи , после да доидем с У-бана да си вземем колата .Искат от мен да кажа на Никола и Георги какво се случва - те още са в неведение. ОК тва го правя но, гледам учудено , че нали сме при колата в управлението , опа пак греда . Качват ни в един бус , карат ни , вцентъра на 8 км. / криминалния отдел /Никола им се хили и им се радва на конвоиращите , а мен толкова ме е яд че газ пикая . Една нежна девойка ми взима отпечатъци , данни , снимки , говори ми нежно на англииски / единственото ми приятно преживяване за вечерта :)/ вече съм гангстер . Минаваме пълната програма снимки , в профил , в анфас и в още две позиции , проверка за татуси , за следи от инжекции за дрога , килограми , ръст изобщо всичко . При мен най-дълго се проточи взимането на отпечатъци /за което съм доволен :) много беше нежна девойката / :))))) . Вече сме в регистъра.

  Финала на историята е още по гаден .Зарязват ни там на 8 км от другото полицеиско управление където е колата посред нощ в студеното гадно време / аз съм с летни вече мокри обувки OWNED за втори път:( / , няма извинение за причинените ядове , колата си взимаме разпарчатосана , сглобяваме си я сами .............. . Честно казано нямам опит с БГ полицията не съм имал взимане даване с тях и не мога да ги сравня с немските полицаи , но начина по който постъпиха с нас тук ми е много неприятен вече харесвам по малко Германия от преди , заради отношението на полицайте особенно след като се увериха че сме невинни.

  Край , 03,45 сутринта . Малко дълго стана , но има още доста . :)