1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Време е за втори блог след "Game over"...

  И така..... През януари спрях да играя след един суинг в Покерстарс. Също имах сесия и трябваше да си взема изпитите. Освен това след много перипетии Покерстарс ми преведоха 137-те долара със около месец закъснение.
  Та... Взех си изпититенищо, че един гад ми писа 3 по един предмет дето трябваше поне 5 да имам и заради това няма да има стипендия. Та реших, че ще трябва да си я изкарам от покер.
  Новият сайт е ладброукс. Вкарах 40евро начална банка за 4нл. Знам, че е малко, но тъй като не съм баш супер начинаещ реших, че като внимавам малко повече в началото ще стане. Освен това 4нл би трябвало да е по-лесно ниво от 10нл в покерстарс. А и вече съм с ПТ3 - free trial естествено. Исках на 4нл да посвикна да ползвам ХУД - преди не ползвах.
  Лека полека докарах еврата до 245 преди днешната сесия. Днес докато играх спря тока в половин студентски град заради по време докато бях в ръка на търн с фулл хаус.... както и да е това трябваше да ми подскаже да не играя повече. Но позагубих към 4-5 бай -ина. И реших, че ще се кача на 10 нл да видя как е а и да поизбия. Не бях много тилтнат. Напоследък залозите на 4нл нещо не ме удоволетворяват и нещо не пазя дисциплина - заради сравнително голямата банка, която натрупах. Та поиграх половин час на 10 нл. Не ми се видяха супер добри а и като гледам има по-голям избор от маси, което е голям плюс за мен, защото обичам да подбирам.
  Ta по време на сесията поспечелих 1 бай-ин след ръце като тази http://www.grindersbg.com/forums/showthread.php?t=14677
  После го загубих след тази
  http://www.grindersbg.com/forums/showthread.php?t=14678
  За да дойде тази абсолютно нереална ръка, на която ако не префлоп, то на флопа щяхме да се нашием поне 3ма с трите сета.
  http://www.grindersbg.com/forums/showthread.php?t=14679
  Та тази ръка ме върна на печалба за вечерта де. Веднага излязох и си отдъхнах малко.
  Ето графики и статс за мен от 4нл през февруари и първата седмица на март. Бих се радвал на коментари по стасовете ми и премам всякакви съвети.


  Също ще искам и хенд хистори за 10нл в ладброукс ако има кой да ми даде :). Но това ще е април сигурно, защото ще ходя за 2 седмици малко в чужбина и като се върна ще почвам сериозно 10нл. Е ако загубя няколко бай-ина ще сляза на 4нл пак, защото банката от 25 бай-ина не е от най-здравите.
 2. Лятото тази година нямаше какво да правя и си направих акаунт в покерстарс.... ОТкрих си сметка с 27,68$, не питайте защо точно толкова - незнам. Преди това бях играл само домашен покер. Играх 2/5 цента. На 1 маса, после открих, че можело да се играе на повече от 1 и играх 2. Без абсолютно нищо да знам що е туй, ц-бет, позиция, рейндж и т.н. ги докарах до 70$ за около 2 седмици :). 10$ профуках на една маса 25нл, направо ми счупиха главата от рейзове и си дадох парите само за кол на рейз и блиндове . С други 10$ си поиграх на 1/2 цента маса Вече бях решил, че като ги загубя(а аз това исках) ще тегля останлите 50 и няколко и затварям сметката. Играта ми на 1/2 цента представляваше следното- Сядам с по 1$ и всяка ръка съм ол-ин :) Просто исках да го направя това, беше ми голям кеф :). Даже успях да им причиня няколко бед бийта :) Е за 15-20 минути ми ги взеха де, във чата също беше забавно :) Не съжалявам - голям кеф беше.... Пробвайте :).... Та после видях,че старс имали минимална сума за теглене 100$ , наложи да депозирам още да чакам 2 дни и да си изтегля всичко.... Така спрях с покера за определено време......

  Ноември месец отново се сетих за него. Само, че преди това попаднах на вашия сайт. Попрочетех някоя и друга статия зарибих се да пробвам да играя покер имайки стратегия...... И така около 17ти ноември депозирах в моята си сметка 10$ (незнам как си нацелих името и паролата). Почнах сериозна игра на 1/2 цента за няколко акаунта ми нарасна на 23-24$. Бях много щастлив :) Тогава направих някакъв невероятен тилт... Незнам как но ги стопих до 3-4 $. Беше някаква простотия. Депозирах още 10$ като реших, че повече глупости и спю след спю няма да допускам. Така на 1/2 цента след 1 седмица имах около 40$ и реших, че минавам на 2/5 цента. Дотогава бях чел статийки гледал бях филмчета и т.н. Е 40$ е малка банка, но явно противниците са слаби, до коледа ги докара до 150$ за около 7-8000 ръце, играейки на 4 маси. Включително си взех бонуса от 27$ от депозита, който бях правил лятото. А и хванах едно 3то място от фрийрола за българи с 200$ гтд - за 17$. Тогава беше много интересно защото около 2.30 през нощта ми спря тока в стаята в студентски град..... По това време бяхме останали 12 душ и аз бях чип лидерът..... чаках 5-6 минути - не дойде. Набързо върху пижамата 1 нацуг и яке и марш към интернет залата. Когато седнах там, вече бяхме 8 души като блиндовете ми бяха изяли около1/3 от стака. Все пак станах 3ти - бях мега щастлив.. Турнира беше от 2600+ души :) Знам, че звучи смешно, но наистина бях щастлив. После имах суинг до 130$ и реших, че ще дръпна 100$ за да знам, че вече не играя с мои пари. Останах с 30$ на 2/5 цента на 1 януари бях отново с 125$. На следващия ден след 1.5-2 часа сесия не случваше нищо и реших, че ми е скучно и се качвам на 10нл. И така до 5 януари лека полека с по 1-1.5 бай ина напред на сесия ги бях докарал до 190. Бях си повярвал, че мога да бия 10нл, разлика между него и 5нл наистина има, но ми се виждаха не чак толкова добри. И така на 5 януари след като бях направил 205$ се стигна до следната ръка:

  http://www.grindersbg.com/forums/showthread.php?t=9222

  След нея паднах по д 200$, попринцип трябваше вече да си приключвам сесията, нореших, че искам да стана с над 200$....... Е тази сесия продължи в крайна сметка малко над 6 часа и накрая станах с 158$. Такъв суинг досега не бях имал. Вчера ги докарах до 143-4 , свалих на 5нл, там загубих пре с АА. А и отделно ми беше трудно да свикна със сайза на залозите. Изглеждаха ми малки. Вчера и ония ден се редуваха бед бийтове, куулъри и спюта.... Освен това имах чувствто, че за всички съм като отворена книга - когато ц-бетвах с нещо- фолд. Когато цбетвах с АQ например на нисък драй борд - задължително ме рейзваха.... За мой ужас 3-4 пъти подред ми се случи да ми дойдат АА и да съм на големия блинд и всички да са фолд преди мен - Това супер много ме тилтна.... Направо имах чувствто, че каквото и да направя все е грешно. В крайна сметка си изтеглих парите...... Кирливите 137.34$ които ми бяха останали.

  Незнам добре ли е или зле, но аз съм студент все още и идва сесия, а напоследък покерът ми беше завладял съзнанието напълно. Никаво учене, само чакам да се прибера от работа и да седна. По едно време имах чувството, че предпочитам да играя покер пред това да се видя с някой или с гаджето...(Това откакто качих на 10нл, тоест от 2ри януари) Някакъв ужас. Просто се вманиачих. Сега смятам да го зарежа поне докато не мине сесията. После незнам, ще видим може някоя друга зала да пробвам... Но истината е , че последните 2 дни се почувствах ужасно зле :( Ужасно слаб играч.... Незнам дали първите дни бях нов и никой нямаше статс за мен, после вече натрупаха ли? Аз худ не ползвам (попринцип мислех да си взема като направя по-голяма банка). А май си е полезно да видиш например колко ти фолдват ц-бетове и ако е 0% просто да не ц-бетваш. На всичкото отгоре и за себе си нямах статистика а другите сигурно бяха понаправили. Засичах регюлари няколко пъти. Предполагам никой не го вълнуват моите глупости, но аз имах нужда да споделя тук ...
  Успех на всички :)