1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. И ето, дойде и моят ред да се реша и да напиша блогпост ...

  За мен: Казвам се Петър, на 24, щастливо разведен. Какви са ми интересите извън покера не мисля, че е особено важно, но пък ако някой иска да пита - мога да отговарям. Честно казано - мисля, че нито годините, нито името, нито семейното ми положение са важни, но пък няма да е представяне като представяне ...

  За покера в живота ми: Всичко започна към средата-края на 2009. Покрай двама приятели открих какво е това покерът и какво са фрийрол турнирите. Единият от тези двама е rvg (член на този сайт от доста време). Скъсах си четирибуквието да играя по най-различни фрийроли, но нищо...
  Седнах почетох малко ... как се играело на фрийроли ... да, ама не. Пак нищо.
  Намерих разни сайтове, които дават безплатни банкроли...

  Първите $50 си заминаха в Mansion Poker със опит за shortstack-ване на 10NL. Никаква идея за кеш играта, никаква идея за BRM, никаква дисциплина - нищо.

  Вторите заминаха в cake, след добър BRM и 1.2 SNG-та бях докарал до $75 банка. Една вечер почти пиян реших да седна да видя 'що е то 4NL cash играта. Е, 2-3 бедбийта ме изпратиха на 20NL (shortstack) и същата вечер банката ми си замина.

  Последваха 2 месеца почивка и почти никакъв покер.
  Открих още един сайт за безплатни банкроли. Отново $50 - и хайде в UB.
  Условието да се изчисти бяха raked ръце. Т.е. - нямаше начин да играя SNG-та. Най-ниското ниво беше 2NL и реших да играя HU, защото бях гледал серии на Deuces Cracked за HU играта и бях решил "ей т'ва е. Тука играеш срещу играча, не срещу картите". В повечето случаи след сесия се оказваше, че съм успял да си платя рейка (на HU 2NL рейкът си е доста сериозно нещо). Последва един downswing (може би, може и просто така да си мисля) и останах със $7. Бях изпълнил изискването за ръце, ама к'во да ги правя тия $7... 1.1 SNG-тата ме докараха до $27 и си викам "прекрасно, мога да тегля...". Да, ама не - изискването за теглене през MB е $50... А мен много ме мързеше да гриндя до $50 на SNG-та и к'во да направя - 25NL HU. Или се удвоявам и тегля, или губя и стига толкова. 10 ръце и виждам AQs, рейзвам от бутона, мин-3бет, колвам и виждам Q-x-x флоп. Викам си "nuts!". Онзи бетва, аз shove - той call. Показва JJ и аз се ухилвам като идиот и викам "стана!!!". Turn - J! Усмивката надолу, студена вода от чешмата и gg.

  Още 2-3 месеца почивка. Много видеота, много литература - реших, че съм готов да пробвам пак.
  $100 в Ongame. Викам си 30 BI за 3.15 SNG-та - става. Да, ама не - 2 седмици игра и останах със $17 банка. Осъзнах, че има нещо генерално грешно в играта ми. Минах на 1.2 double-shootout турнирите. Там тръгна добре. Дигнах банката до около $60. Тръгна downswing в този формат и на $50 реших да го сменя. 1.1 SNG - около 50-80 турнира и бях break-even. Реших, че нещо куца. 4 дни coaching от rvg през деня придружен с количество алкохол вечер. 2 седмици по-късно с около 10-15 SNG-та на ден си бях на началната банка. Реших, че ще се махам от betsafe и ще гоня бонуси по други зали.
  В този момент започва по-сериозното ми отношение към покера.

  $100 депозит в Merge зала.
  Почнах с 4 и в последствие минах на 6 маси 4NL.
  [​IMG]
  Както се вижда от графиката - на около 17к ръце с rvg направихме едно ревю и се понаучих да намирам Fold бутона, когато знам, че съм бит.
  Месец и малко след депозита, благодарение на rakeback и бонус изтеглих $180 от залата.

  $180 депозит в Pacific мрежата. Около 2 седмици и 200 5.3 HU SNG-та по-късно си тръгнах с $260 от там.

  $250 депозит във FT.
  Не-лоша банка за 10NL.
  Започнах със 6 маси и в последствие минах на 9 (след като си купих достатъчно голям монитор - DELL U2410).
  [​IMG]
  За всички е лесно да видят, че имам проблеми с натискането на Fold-а, когато знам, че съм бит. Натискам call дори и понякога само, за да видя картите на villain-а.
  21 Февруари 2011 - $376 извадени от FT благодарение на рейкбек и бонус.

  8 минути по-късно $380 депозит във Prima (равняват се на 270Е по онова време).
  9 маси 10NL.
  [​IMG]
  За сега в доста повече случаи уцелвам fold бутона, макар все още да ми е трудно. Играя доста повече ръце. За 9 дни средно имам около 2.5к ръце на ден, което не е толкова зле.
  Май забравих да отбележа, че далеч не съм про, играя за удоволствие с longterm идеята, че покерът може и да се превърне в основен източник на доходи, но е твърде много под въпрос дали искам да превърна в работа нещо, което ми носи удоволствие. А и дори да стане, няма да е преди да съм успял да закрепя поне 3-4к евро месечно в приходи от покер без това да влияе отрицателно на банката ми и на качването ми по лимитите.

  Целта на този блог: По-скоро го пиша за себе си, но го споделям с вас. Искам да имам някакъв point of reference как се развивам. Някъде, където да напиша какво трябва да подобря в играта си и в мисленето си като цяло и може би с ваша помощ ще успея.
  От тук нататък:
  • да стана значително по-активен (не е особено трудно, предвид, че до сега само съм чел) във форума и особено в обсъждането на ръце.
  • да намирам още по-лесно Fold бутона и да не плащам половин до цял стак само, за да видя на някой картите
  • да продължавам да правя по около 2.5к ръце на ден
  • до края на Март да покажа поне 10-15BI профит от игра на нивото
  • да не ме мързи след 2.4к ръце сесия да й направя ревю и да напиша бележки на хората, срещу които съм играл

  Надявам се на първи Април да мога да прочета този блог и да сложа отметка на нещата от горния списък без да се съобразявам с това, че е първи Април.

  Стана твърде дълго, но пък ако сте го прочели до тук, значи имате здрави нерви дори и за покер играч... Поздравления и благодаря!

  Поздрави,
  Wisher