1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Ето че мина един месец от поседния ми блог и мисля да разкажа как мина той за мен, започвайки от там където останах в предишния (тоест всичко след 1вата ми сесия)

  Не мога да не се похваля, че за изминалия месец научих много (нищо че все още не мога да фолдвам нът флъш срещу фулл хаус :p).

  В самото начало започнах много зле - от началните $50 успях да загубя половината, пращайки ме на страшните $25, при положение че най-малката стая в залата където играя е НЛ4 (а за банкрола който искам да ползвам трябва да имам $100 за да играя такава зала :D). Почувствах се много зле и за няколко дена спрях да играя. Проблема беше, че не можех да спра да мисля за играта - едновременно ми е интересна и и зпитвам непрестанната нужда да искам да се подобрявам в нея.
  Точно заради това след няколко дена се реших - ако ще играя, нека съм по-потготвен! И ето че един хубав ден седнах и се разчетох из всички артикали които можех да намеря в нета (за микро и лоу лимитите). Попивайки цялата информация, започнах да се чувствам уверен и това се показа в скрошните ми сесий.

  До преди 2 дена не бях излизал губещ от сесия!! Напротив, винаги излизах поне 1БИ напред. Бавно и полека (не играех много, максимум 2-3 часа на ден на 2-3 маси) започнах да се изкачвам обратно и когато стигнах обратно 50те долара се почувствах на върха на света - знаех че независимо къде седна мога да обера всички и това е само въпрос на време!

  И това продължи бая време - с последния рейкбек който получих** се изкачих до $93!! И все още не бях излизал на загуба от сесия. И от там започна пълния провал.
  Преди точно 2 дена седнах за поредната сесия и на всички маси бях размазан. В повечето случаи губех ръце стил флъш срещу фулл хаус или 4ка карти - грешки които са приемливи за начинаещ, но те повлияха на основната ми игра, което доведе до тотални глупости (стил АК2 rainbow боард, аз плащам чак до ривъра 2/3пот бетове, само за да видя че играя с АТ срещу АQ). Починах си малко след като загубих 2БИ (все пак бях попрочел малко и за Стоп Лосс) и започнах пак на следващия ден. Проблемът беше, че чувството за неуязвимост, чувството че мога да победя всеки на масата ми вече го нямаше. А без това чувство, въпреки че играех (на пръв поглед) по същия начин, просто все едно играеше друг човек. И тези сесий продължаваха - губех 2БИ всеки път, спирах да си поема дъх и сядах още по мрачен и песимистичен за следващата сесия. В един момент даже започнах да губя повече от 2БИ със стандартното оправдание - "ей сега ще си върна партие" и добре че скоро стана време за работа, защото иначе сигурно щях да си загубя цялата банка!

  Ето ме сега стоя пред вас и от 93те долара, които толкова ме бяха нахъсали (знам че парите ви изглеждат смешни - та в един от скорошните блогове горкия човек беше 10 000 назад!!!) но за моите 1ви (може бе и плахи) стъпки в покера, това е много сериозен удар. Та от тях останаха $63 и пишейки този блог излизам от поредната сесия в която загубих малко над 2БИ.

  Поглеждайки назад виждам че голяма част от големите ми загуби са на чист късмет - примерно правя пот бетове на напълно безопасен борд (2-8-Q rainbow) с КК в ръка и човека ми колва чак до ривъра, където се пада 2ра дама, правейки му тройка в ръката.

  Или пък рейз-рирейз-шов от моя страна на флоп в който имам готов флъш, само за да видя че той има 2 pairs, които на ривъра стават на фул хаус.


  Знам че сигурно сте виждали милиони историй за бед биитове, но главния ми въпрос точно сега е какво правите вие когато сте на много лош луузинг стриик? Как да започна да играя както преди и да най-вече да си върна самочувствието, защото точно това самочувствие ми помагаше да чета хората и да оставям топ пеър топ кикър когато знам че съм победен?

  Сигурен съм че мога да играя както играех преди, но си нямам и на идея как да започна пак да играя с идеята че мога да победя всички, защото знам че във всяка професионална игра която съм играл / гледал до сега винаги главната разлика между победителя и победения във важните игри са психическата нагласа - победителя започва играта с нагласата че е победител - не подценява опонента си, просто знае че ще спечели, защото ще даде всичко от себе си а е тренирал достатъчно.


  Ето че блога стана много дълъг. Съжалявам че ви занимавам с моите глупости - все пак всички сте заети хора - грайндите, учите, че някои и работите но точно сега се чувствам като тотална утрепка и всичкия хъс който бях набрал е тотално изпарен. Единственото нещо което се сещам сега че мога да направя е да спра да играя кеш геймс, да се науча да играя турнирчета и да се захвана с фриироли за малки награди докато не започна да играя пак на ниво. А може би е добра идея изобщо да спра временно - така или иначе имам да пиша дипомна работа и да уча за изпити...
  **(мисля че тук е удачно да споделя защо не съм към вашия сайт - не че не ми харесва или пък съм намерил по-добри оферти - напротив. Просто когато се записах към другия сайт афилиал който ползвам сега дори си нямах и на представа че има бългърск комюнити, камоли пък български сайт който предлага същите неща)
 2. Здравейте грайндъри!
  За първи път пиша в този сайт и съм радостен да открия такова голямо комюнити на български играчи (не че е странно де, все пак трябва да се обират тъпите американчета :p).
  Казвам се Виктор и съвсем наскоро ме осени желанието да стана добър на покер (хаха, никога не сте го чували това нали?).

  В буквалния смисъл може да се каже че до преди 5 дена не разбирах нищо. Но за тези последни 5 дена желанието ми да научавам повече и повече за покера беше (а и все още е) много, ама много голямо. Направо съм като ходеща гъба, гледам всички туториълски филмчета които намеря, чета всички артикъли които намирам в нета.

  Като стартова дестинация се запътих към микро FL масите, за жалост в доста глупав сайт (Cake Poker, надявам се това не се брои за реклама, по-скоро анти реклама му правя ;P), и от тук като че ли вече допирната ми точка с grindersbg изчезва :(
  Гледах голяма част от филмчетата във Видео раздела и за голяма моя жалост открих, че всички са на различни NL маси. От малкото което разбирам, на NL масите по-лесно се грайнди, а опитните играчи могат да играят доста по-голям рейндж от ръце, особенно на флопа, защото в FL игрите много често се срещат тези пасивни Call стейшън играчи, срещу които блъф е немислим без опцията за All-in (да не говорим че на ниските нива - аз сега играя .10/.20 FL - блъфирането е почти немислимо). Но да не се отплесваме от темата.

  Главния въпрос е има ли хляб във FL? Чак толкова ли е лошо да се играе на него, че да няма нито едно филмче на добър играч, играещ го тук?
  По моите скромни разбирания, FL е повече статистика, а на всички игри които обичам да играя, аз съм доста статистически играч и за това мисля че стила на FL ми подхожда, да не говорим че сегашните ми впечатления са, че на микро масите с ABC супер tight игра много лесно се печелят сравнително големи потове.

  Втората точка, в която не бих отказъл малко помощ са така наречените мениджъри (като Holdem Manager, за който видях че се споменава във форумите). Както споменах Cake Poker смуче бая и в това отделение, защото неговите сейвнати сесий не се съпортват от нито един от водещите софтуери за това. Трябва да се конвертират със специална програма, която също се плаща, пък има и бъгове... изобщо лоша работа.

  Моите наблюдения над това са следните: С липсата на лесно достъпен мениджър софтуер, ГОЛЯМА част от добрите играчи сигурно избягват този сайт, което оставя по-голям пуул от потенциални донори :p
  От друга страна си мисля, че за да мога да подобря своята игра няма да се размина без да ползвам такава програма.

  Сегашния ми план е да се опитам да играя там възможно най-много, за да взема стартовите им бонуси и когато изгриндя достатъчно Frequent Player Points, за да мога да трансфервам пари, да се прехвърля някъде другаде.


  Искрено съм благодарен на всички, които отделиха внимание да прочетат толкова дълъг пост, който с нищо не им помага на тях самите, но какво да се прави - и един нууб като мен трябва да започне от някъде ;)


  П.С. Днес (вече вчера ^_^) точно направих първия си депозит и изиграх първата сесия през живота ми с истински пари. Тя продължи 40 минути и беше само на една маса, формата беше $0.10/$0.20 FL Hold'em. Успях сам да си намеря 2 грешки в играта, да разчета много точно 3ма от опонентите (масата беше за 9 човека) и въпреки много лош старт след въпросните грешки (от $5 старт паднах почти до 3$) в крайна сметка не се разстроих и това не ми повлия на играта. В края на тези 40 минути напуснах масата доволен с $5.27

  Предполагам сега ще ми се смеете за какви глупости и за какви малки суми говоря, но чувството което изпитах след тази наистина малка победа беше неописуемо (поне от мен) и ако да спечелиш на покер маса значи да се чувстваш така, то желанието ми да стана добър грайндър (което е наистина голямо!) стана десет пъти по-голямо!

  Още веднъж ви благодаря за вниманието и ви желая успех по масите!