1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size


 1. Здравейте грайндъри! Изминаха две години от когато го раздавам покер играч. През последната година се случиха доста неща. Миналата година по това време все още играех 6max и бях твърдо решен да си намеря стабилен треньор, който да попълни стратегическите ми пропуски в играта. Доста се търсих и в крайна сметка реших да бъте coaching for profits. Това ми се стори като най-умесният вариянт защото нямаше да плащам пари предварително, а ако треньорът си върши работата и ме учи на стратегии които работят, ще си получи надника. И така кандидатствах и за моя изненада ме удобриха, само че за HU. Не бях играл hu никога през живота си, първоначално ми се стори супер трудно, главно защото се играе с много широки рейнджове префлоп. Но постепенно привикнах с рейнджовете и започнах. Имах големи затруднения в началото и кажи-речи първите 2-3 месеца бях брейкивън, после постепенно октомври-ноември почнах да правя някакви пари и събрах банка за 100нл. Началото на Декември почнах 100нл и резултатите на закасняха. Постепенно изградих банка за 200нл и там вече почнаха да падат добрите пари. Също така значително подобрих играта си, почнах да виждам спотовете по-ясно. Но най-вече майндсета ми се промени драстично, също така имам значително подобрение на менталната ми игра. Общо взето за кратко време (8 месеца) направих голям скок в хазарта.

  От 3 месеца играя 200нл и се чувствам доста удобно на лимита, нямам търпение вече да шотвам 400нл, но трябва да посъвера банка.

  В личен план също всичко върви добре, вече живея с приятелката ми и планираме бъдещето си заедно. Мислим да се местим от София, много претъпкано стана, хората са много изнервени и всеки бърза за някъде. И не знам дали само при мен е така, но ми се струва че времето в големия град тече някакси по бързо... нз може би защото ми отнема час и половина за да си напазарувам за ядене lol. Както баща ми казваше „Можеш да извадиш петела от село, ама не можеш да извадиш селското от петела“ хаха

  Намислили сме някъде по морето, чувал съм че Бургас е хубав град за живеене. Но определено ми се иска до края на годината да се махнем от столицата.

  А и малко съм понапълнял, сигурно е от мръсния въздух хаха

  Успех по масите!
  Tsolov, patla4ka, alex4409 and 17 others like this.
 2. Здравейте грайндъри! Измина почти година от последния път когато съм писал и реших да напиша няколко реда за това как измина последната година.
  Една песничка за фон:

  Една година съм вече „професионален“ покер играч, слагам го в кавички тъй като не чувствам, че се вписвам изцяло в това определение, просто една година не съм правил нищо друго. В старса тръгнах добре, за около 2 месеца удвоих банката и реших да шотна 25нл, там... но гуд... Наложи се да сваля отново на 10нл и там суинга продължи, като си мислих че се дължи на лоша варияция (разбира се не беше така). Август почти не бях играл, септември продължих в старса но без особени успехи. В крайна сметка реших да кешаутна.

  Бях натрупал малко пари от „покани приятел“ в един др сайт, преместих се да играя в ПКР и там резултатите не бяха много добри, даже бях направил един клип с намерението да разбера кое не правя както трябва. Благодаря на Сет за изчерпателните коментари по клипа.

  По това време бях изпаднал в емоционална дупка, която продължи няколко месеца. В края на октомври видях лъч в тунела с MGU промоцията, бързо се реших да участвам, депозирах в бетсон и почнах. Яко циклене, тилт, пак циклене и т.н. И след месец и половина циклене като робот влезнах в челната 6ца. После играхме 3те сесии, от които нямаше много голям смисъл, щото всичко се реши в последната сесия, последните 15мин в които по 3ма човека бяха ол-ин пре с над 200бб стакове. Това беше поредното разочарование за мен.

  В крайна сметка реших да се стегна и да почна да влагам повече усилия в учене на играта. Изкарах курса на Бийста, който беше супер полезен и ми отвори очите за много работи също така промени коренно погледа ми в/у играта. По това време брата се върна от Канада и ми донесе много як подарък, книгата на Ед Милър: poker 1%. Прочетох я за 3дни, но реших да я прочета отново, но не само да я прочета, а и да упражнявам в анализите и изстискам всичко което мога от нея. Първоначално нямаше кой знае какви резултати, но в момента когато шотнах 25нл ръннах супер добре и след около месец и половина бях вече на 50нл. На новия лимит също се справях доста добре, чувствах се супер удобно играейки 50нл. Но преди около месец, пробвах 100нл и за два дни изгубих ½ от профита за месеца и реших да кешаутна от ПКР. Така де малко разнообразие. С част от парите си купих нов компютър и някои консумативи по колата.

  И сега една година по-късно съм рег на 50нл, не от най-пречлившите регове но съм оптимистично настроен и има още многоо да уча за играта. След като прочетох poker 1% прецених че играта ми префлоп доста куца и си поставих за цел да изчистя префлоп рейнджовете. И така вече около 2 месеца работя в/у префлоп играта и по-специално ГТО. Интересното е, че колкото повече работя префлоп, толкова повече неща излизат които не знам. Настроен съм оптимистично и ще се справя!

  И в заключение искам да кажа, хора учете играта, винаги има какво ново да се научи! Варияцията е факт и това никой не може да го промени, но за сметка на това има много други неща които имаме власт да променим, концентрирайте се в/у тях!

  Успех по масите!

  П.С. Мразя когато някой познат ми зададе въпроса „Ти с какво се занимава?“... ходи обяснявай...
 3. Здравейте ! Александър съм, вече четвърт век съм на тази земя. Преди 2 дни вече официално се дипломирах, взех последния държавен изпит с много разочароваща оценка...
  Малко пред история: 2008 г. ме приеха да уча право в УНСС, като всяко провинциално дете, мислех че животът ми е уреден и щом влезна в университета парите ще завалят от небето, работодателите ще ме търсят да работя за тях, едва ли не ставам адвокат на най-големите мафиоти. Есента на 2008 се нанесъх в общака и от тогава се почна, ядене, пиене, жени как си му е реда. Всеки месец картата в банкомата, парите, дет се вика тате носи мама меси да живее труда. Животът е прекрасен! И така цяла година, някъде по средата на семестъра, брат ми ме пита дали ми се ходи да работя в САЩ с него, аз му викам "е че как, там сме". Минаха успешно сесиите, хоп на самолета и в САЩ. Там 4 месеца блъскай като роб, по цял ден миех чинии в закусвалнята на един грък, а вечрта работех в един супермаркет. Добре че беше това лято, че да ми се отворят очите, как се печелят пари, че да стъпна малко на земята. Четери месеца се изнизаха и вече 2ри курс в УНСС с няколко палки в $ спестени, една камара дрехи, техника и т.н. И така 5 години, зимата ядене и пиене, лятото на гурбет.
  Станах 5ти курс и след поредния гурбет в САЩ, разбрах че 5години в университета нямам и един месец стаж в занаята, но пък за сметка на това знам как се носи 90см поднос пълен с храна... А и вече гурбетите свършиха, че дават визи само на студенти. От брат ми научих за покера (явно той е житейското ми светило) от 3 години се издържа само с това. Няколко пъти съм депозирал в различни зали по $20-$30 но винаги съм занулявал заради "лошия късмет". Та от ноември миналата години реших, че искам да играя покер, започнах да чета статиий да гледам клипчета и когато реших че съм "готов", вкарах в бет365 350 еврака и почнах. Първите 3 месеца вървеше супер, утроих банката, взех първия държавен изпит и си казах "аз съм царя". След това не толкова вариацията, колкото това че се взех за многооо добър играх 10 маси на 15" лаптоп на абсолютен автопилот, играех в тилт, играех докато мислех за изпитите, смъкнах банката до половина. Прецених време е за равносметка и очевидно покер и четане за държавни изпити не е печеливша комбинация, реших да се отдам на ученето, че поне да ми се разкара този университет от главата. Изтеглих парите от бет-а за да не се поддам на изкушението и 3 месеца учене от сутрин до вечер и си казах, че в момента в който се дипломирам, почвам само с комар да се занимавам. Вчера депозирах в старса $600, че да мога да взема максимален бонус и почвам с разцъкването. Планът е следният: почвам на 10нл и 16нл, на 4 маси като свикна с екшъна да премина на 6, 2 сесии на ден с 4-5 часа дупка между двете, всяка по не повече от 2 часа, м/у сесиите анализи, клипове, статий т.н. Планът е до края на годината да съм на 50нл, да нуча турнирнирите и live poker, постоянно подобрение на играта ми, максимален брой ръце но НЕ количеството за сметка на качеството плюс здравословен начин на живот, качествена храна и спорт. Минимална употреба на алкохол и др. упойващи субстанции !!! И разбира се да не знемарявам социалния си живот, да се мотая с приятели и да прекарва време с гаджето.
  Това е от мен, късмет по масите !