1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
 2. Сделката ни в 7777.bg през този месец е с главозамайващо value и е най-доброто ни предложение от последните няколко години! В комбинация с двата варианта за софтуер и VIP съпорт горещо препоръчваме на всички наши играчи да се преориентират към игра в тази зала. За повече информация ни пишете по имейл на grindsupp@gmail.com или по скайп на grinderssupport.
  Dismiss Notice
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте всички пораснали и нетолкова пораснали деца,
  Честит Празник!
  Радвам се да ви представя новия ми блог „Пътят към Успеха“.В него можете да станете свидетели на вълнуващия преход към върха, на един обикновен човек, вярващ в силата на мечтите.
  Преди да стигнем до там, тъй като практиката в хубавите сериали е да се прави кратка ретроспекция, мисля че и хубавите блогове не трябва да правят изключение.
  Завърших университета и се завърнах в родния си Пловдив.Като студент в даден момент се отдадох на живота, така желанието и времето, което отделях за покер постепенно намаляваха.Имах нужда известно време да се занимавам с нещо различно , за да преосмисля нещата.И тъй като онлайн покерът изисква да прекарваме голяма част от времето си вкъщи, естествено дойде идеята да направя ремонт на апартамента.Това което планирах оптимистично като кратко освежаване, с едно бързо боядисване навсякъде се превърна в основен ремонт, почти на всички помещения.Всъщност това се превърна в едно мое хоби, като винаги съм бил фен на нещата тип „Направи си сам„ но ми е било трудно да ги правя, като член на клуб „Ръцете ми пречат“ ! :D
  Истината е че с много желание и старание, човек може да се научи да прави всичко, стига да има необходимото време затова.
  И както в природата, след като птиците свият своето гнездо, се появява тяхната половинка.Ето че за първи път в живота си се чувствам истински влюбен (към всички бивши,не губете кураж, има нов тираж! :D)! Чувството е прекрасно и го пожелавам на всички, може би е клиширано, но наистина вярвам,че „Любовта ще спаси света“.
  Времето без покер ми помогна да постигна успехи и да наредя останалите области в живота си, както и да възвърна своята страст към тази велика игра, която ми даде толкова много през годините.Благодарен съм за всички приятелства, средствата и личностните качества, които развива в нас играта.Ако зависеше от мен бих въвел покерът като задължителен предмет, ако не в началното, то поне в средното образование :D
  Също така осъзнах, че обичам да пиша (дано ви харесва, защото тепърва започвам)!
  Днес стават точно пет години и половина от „Блог първи“, началото на покер блогът който започнах.Пет години по-късно се чувствам помъдрял и научил уроците на съдбата.Именно затова реших да приема продължението, което получих за мтт стейк и от май месец съм обратно по масите!Успях да запиша към 100 часа игра, прочетох една интересна покер книга и съм готов и гладен за нови успехи!100к предизвикателството е временно прекратено и ще бъде рестартирано под нов по-интересен формат за в бъдеще.
  И тъй като преди 5 години блогът започна в българските покер сайтове, основната тема винаги е била покерът.Сега обаче си давам сметка, че има много неща в живота ни, които пряко влиаят както на играта така и на щастието, и благосъстоянието ни.Популярните теми днес като себеусъвършенстване, управление на лични финанси, взаимоотношения, спорт и здравословно хранене, всичко това пряко се отразява на успеха ни като хора и покер играчи в частност.Тъй като планирам да пиша често, а не всички теми, които ще засягам са пряко свързани с играта не искам да бъда новия спамер на форума :D
  Затова създадох фейсбук страницата „TuttoLotta – Пътят към Успеха“ , в нея ще качвам новите блогове, статии, видеа и вдъхновяващи картинки.Очаквайте нови и интересни предизвикателства там.
  Ще се радвам на вашата подкрепа, вие сте моето вдъхновение и хората, заради които го правя!
  reinbow, koceboce, Peio and 4 others like this.
 2. Как е играчи : )
  Последно време се бях позагубил от форумите и не бях ъпдейтвал чалинджа.Не съм се отказал,просто последните 2 месеца нямах време да играя покер,тъй като завършвах университета и ми беше доста натоварено там.На 27ми май ми се роди племенник и оттогава съм по живота като се пиеше всяка вечер дълго време.Философията че полят изпит е взет изпит за моя радост се оказа вярна и така успях да завърша успешно.Сега цялото ми време вече ще бъде отделено за предизвикателството.От последния ми ъпдейт имаше суингове нагоре-надолу.
  Накратко ще ви разкажа какво се случи в това време...Май месец постепенно се ориентирах към турнирите,причината беше че подарих екшън на един приятел за рожденния му ден от 109$ Батъл Роял в Старса,където успях да кешна над 1к$ с баунтитата.Впоследствие имах още някое друго подобно кешване и успях да се класирам за MPN Sofia след 2 отпадания на балона за пакет.
  Ден 1 беше успешен за мен,идваха ми доста добри ръце които успяваха да ми се изплатят и финиширах 9ти във временното класиране след ден 1А и 1Б.Ден 2 продължи добре като натрупах близо 600к чипа,което мисля беше достатъчно за финална маса.За съжаление обаче на балона загубих стабилен пот срещу бъдещия шампион на турнира като бях платил минрейза му с QJs,той чекна 9T6tt и с оесд+флдроу му шипнах пот сайз бет,като ме снапна с 99.След това загубих още по-голям пот като се стакнахме на флоп А72тт,бях със 77 с/у АА.Така при 35 човека(29 в парите) останах най-късия стак с към 40 хиляди чипа.Бях кард дед,което може би беше за добре тъй като успях да влезна в парите само с 1 влизане оул ин,което не бе платено.Тогава с няколко блинда бутнах Кх и Валери ме събра с 78с от големия блинд.
  Кешнах 1,1к евро което реално беше и пика на предизвикателството като банката беше достигнала към 6к освен изтеглените дотогава пари.Впоследствие дойде и даунсуинга,който продължи и на Скууповете,които пробвах.Разходите които имах и последните месеци в които не играх доведоха до намалянето на банката до към 1,5к.
  Реално дължа неуспеха на предизвикателството дотук на факта че разделях вниманието си в различни области,както и прекалено високите цели и очаквания които имах.
  След почивката от покер,сега усещам голямо желание за игра,също така нямам друго занимание и приходи,което налага да дам всичко от себе си за да успея с покера.Затова реших да започна предизвикателството отначало,като сега планът ми е да го постигна на по-малки стъпки.
  Ще започна на 50нл,докато удвоя началната банка,впоследствие ще комбинирам 50 и 100нл до първата цел - 5к.Следващата стъпка ще е банката да стане 10к,тогава мисля да закупя Пио Солвър и да започна работа с него и постепенно да шотвам 200нл докато натрупам 20к.Оттам планът е да правя 100 входа за следващото ниво и съответно да достигна 40к,60к и заветната цел от 100к.Също така след стъпка 3 (20к) ще започна да играя и мтт,но вече ще бъда доста по-консервативен.
  Обмислям ако не потръгнат добре нещата да опитам стейкинг+коучинг,тъй като усещам че имам нужда от добър треньор който да ми помогне да доизградя играта си и да влезна във форма след почивката.
  Ще продължа да играя в Парти покер като за начало,тъй като имам точките за 500 евровия бонус,както и друг активен такъв.След като ги избия ще се прехвърля към прима където ще опитам докрая на следващия месец да рейкна за лагера в Гърция.Последния лагер беше супер забавен и още по-полезен в покер отношение,също така ми липсва да обсъждам играта с други играчи.
  Както бях написал предизвикателството въпреки името си не цели толкова достигане на тази крайна цел от 100к , колкото е съсредоточено в самия процес и път дотам.Затова ще си поставям някой предизвикателства в самото предизвикателство,но засега ще ги запазя в изненада.
  Желая успех на всички вас по масите и извън тях,като се надявам да имаме поне един Бг
  представител на мейн евента ноември във Вегас : )
  winday, nev3rm1nd, MiNFoX and 4 others like this.
 3. Здравейте!

  Минаха близо две години от последния ми блог – „Изкуството да Побеждаваш“.

  Беше най-дългата почивка от писане откакто водя блога,не защото нямах какво да кажа,просто исках продължението му да е по-силно.

  Предизвикателството което си поставям е да превърна 3к евро в 100к.Първоначално замислях да си поставя срок 1 година,но след като реших че няма да приемам сайд бетове,защото предпочитам да играя без напрежение и да мога да посещавам редовно университета за последната ми година там.Ще ъпдейтвам прогреса редовно в темата която ще създам във форума,както и на WordPress.com › Log In .

  Ще разкажа какво преживях в покера за този период,за да разберете какво ме мотивира да се завърна с много обем по масите в това предизвикателство.


  2014 ми донесе най-големият ъпсуинг дотук в Скууп.фр с 3тото място за 25к,жаждата за титла ме накара да доизиграя всички оставащи събития включително омаха и игри в които все още не съм специалист.Въпреки че бях отново близо до титла на 300 евров омаха/холдем микс турнир така и не дойде.Високите входове и дългите мтт периоди донесоха лек даунсуинг в старс.фр,който се задълбочи впоследствие във всички зали и продължи около година,отбелязвайки най дългия ми губещ период и най-голям даунсуинг.Банката се беше стопила на около 10% от най високата и точка и позволяваше да играя 50нл с добър брм.Но тъй най-добрата игра се постига когато възможностите ни отговарят на входовете които играем,за да съм мотивиран имах нужда от игра на по-високи нива.Също така исках да се запозная с някой от най-добрите бг играчи които все още не познавах,затова рискувах да отида на ЕПТ 100 в Барселона с 2,5к евро назаем от Наско + мои спестявания.Прекарахме си уникално там със съквартиранта Емо G и голямата бг група.Като ние отидохме 2 седмици предварително за да пограйндим меката кеш игра(причината заради която основно поех риска,тъй като нямах губеща кеш сесия там от около 10 такива).Всичко започна по план с 5 бързи входа...момента в който ако бях спрял нещата вероятно щяха да изглеждат по друг начин.Все пак бях решил да доунищожа американската риба Фред по име Флинстоун по прякора който му дадох ,на която бях в позиция.

  След като въпросния големец (между 120-150 кг,2метра+)беше спаднал до около 100 евро нанесе уникален побой на електронната маса и тя реши че трябва да си тръгне с пари за да не я разбие.Оттам му даде множество малки потове и успя да сетне валетата си на търна в 3бетнат за около 200бб дийп като повечето пари вече бяха вътре и не успях да намеря фолд с овърпеъра ми.Брейк ивън сесия която предзнаменува брейк ивън играта ми там,лекия профит от кеш се превърна в загуба около 1к когато ЕПТ започна и най ниската игра беше 3/6 евро.Въпреки това се представих силно в турнирите с 3 кешвания вкл. 5то и 12то място на по-малки сайд евенти.
  Благодарение на символичния наем който плащахме разходите за месеца не превишиха тези пари,като си позволявах всичко каквото искам... все пак се върнах задлъжнял с 2,5к ,сума около 100 пъти повече от най голямата която бях взимал назаем.Беше най-тежкия ми период тъй като банката в този период ми беше по-малка въпреки че имах да взимам няколко хиляди от стейк за който не бях получил целия профит все още.Не бих взимал повече такива суми назаем ако не се наложи за нещо сериозно,тъй като на моменти имах проблеми със съня,тогава ударих 1 малък турнир с който върнах задълженията и по това време получих и профита от моя приятел който спонсорирах.

  След това започнах нов проект със стейкинг на 3ма приятели,като този път реших да подпишем договори за да знам че са сериозни и искат да отделят време в дългосрочен план за да станат професионалисти.За съжаление само 1 от тях се оказа достатъчно сериозен да продължи повече от 2 месеца,като в следващите 10 съм приел предизвикателството да бъде изграден професионалист който може да си изкарва прехраната само с покер.

  Като цяло не съжалявам за нищо от случилото се и продължаваме напред по-силни.

  Планът ми е да прекарам около една-две седмици в по усилено подобряване на играта ми постфлоп и да достигна близо до GTO.След това ще започна темата във форума и ще дам старт на предизвикателството като планът за него е :
  3к-20к игра на 100нл и 50 когато няма трафик.
  2рия чек пойнт ще е 50к до който ще играя основно 200нл.

  След това ще прецена дали искам да продължавам само с кеш или ще започна отново игра и на мтт.
  Едно важно уточнение за предизвикателството е че се отнася за чистите ми приходи от покер,като разходите ми за живот,кола и тн които ще бъдат правени от банката няма да се броят като такива.
  Паралелно с тези 2 предизвикателства започвам и едно лично мое,което ще бъде да тренирам редовно,като когато имам възможност ще опитам да правя 6 тренировки седмично.

  За 2рите ще пиша отвреме на време в личният блог,където отвреме на време мисля да пиша за нещата от живота които ми правят впечатление. Също така ще опитам да бъда по активен в дискусиите на ръце,като обмислям и да заснемам поне 1 видео месечно,а след лятото и редовно да пускам стрийм в Туич ако има интерес.
  Така че очаквайте скоро силно завръщане от мен във форумите,успех на всички вас които отделихте от ценното си време във всичко което правите без значение легално/нелегално стига да е морално :)
  ALFETINHO, Nofear900, harrah and 8 others like this.
 4. Здравейте,
  В този блог няма да качвам графики и снимки,вместо това ще споделя философията си за живота и това което ме мотивира да вървя напред с всички сили.Тъй като знам,че доста хора имат проблеми с желанието за игра или тъпчат на едно място в живота си,надявам се поне в някой от вас да запаля искрата която да го подтикне към положителна промяна.Освен мои мисли,които споделям,ще включа и цитати от последната книга която прочетох : "Изкуството да Побеждаваш" от Сун Дзъ , представлява синтезиран вариант на творбата му "Изкуството на войната".

  Всеки понякога е разсъждавал върху смисъла и същността на живота,ето моите изводи :

  Животът е това,което се случва сега.Какво е било преди има значение дотолкова,доколкото се отразява на настоящето.
  Какво ще бъде,зависи от това какво ще направим сега.Най-вече трябва да знаем какво искаме и какво трябва да направим за да се случи.
  Когато даваш всичко от себе си,един ден ще пожънеш успех от труда си,независимо от препятствията по пътя.А всъщност пътя е това към което трябва да се стремим,
  защото пътя който вървим е нашият живот,целта е просто посоката.

  За да бъдем най-доброто,на което сме способни,трябва и в добрите и в лошите дни да продължаваме да се развиваме.Да не ни пречат нито отчаянието и напрежението от загубата,
  нито главозамайването и отпускането от успеха.Защото колелото се върти и докато в един миг си нависоко и в краката ти е света,в другия удряш дъното,помни тогава кой е до теб и
  никога не го забравяй.

  Честността,достойнството,приятелството,взаимопомоща, те са източник на щастието.Затова стоят над всичко материално.Душевната хармония е от най-големите награди.За да я постигнем
  е нужно да слушаме сърцето,съвестта и никога да не губим вяра.

  Продължавам с цитати на великия китайски генерал и мислител,като ще ги интерпретирам с покер насоченост :

  "Подробният анализ води до Победа.Недостатъчният - до загуба,но още по лоша е липсата на какъвто и да е анализ!"

  "Ако желаеш победа - най-добрата стратегия е да атакуваш стратегията на врага"

  "Ако пред слабият враг можеш да бъдеш непоколебим,проявата на твърдост пред неприятел,който те превъзхожда,ще те направи негова плячка"
  Избора на подходяща маса,както и битките които водим,особено хедс ъп,наистина е ключово за успеха ни.

  "Ако знаеш кога обстоятелствата позволяват да започнеш битка и кога не позволяват - ще победиш"
  Играта в оптимална психическа и физическа кондиция винаги е печеливша и почти липсват грешки,ключово умение е да осъзнаваме кога не сме готови за игра,особено при записване на турнири.

  "Ако знаеш как да използваш многобройна,така и малка на брой сила ще победиш"
  Да се адаптираш по-добре от противниците си във всяка една фаза,като играеш оптимално както с шорт стак,така и когато си от лидерите на турнира и си над 100 блайнда дийп е основно турнирно умение.

  "Ако всички твои сили са обединени в устрем към една цел - ще победиш"

  "Ако си предпазлив и издебваш врага в момент,когато той не е потготвен ще победиш"

  "Затова казваме,че този,който познава както себе си,така и врага,ще бъде победител във всяка битка.Този,който познава себе си,но не познава врага,има равни шансове както за победа,така и за загуба;а този който не познава нито себе си,нито врага,ще загуби всяка битка."

  "Умелият воин печели битките,като не допуска грешки.Отсъствието на грешки прави победата сигурна и сразява врага още преди битката"

  "Опитният боец винаги е в позиция,която не го застрашава с поражение и не изпуска нито една възможност да срази врага."

  "Този,който не анализира врага и го подценява,със сигурност ще падне в плен"

  "Победителите първо подсигуряват условия,които ще им позволят да победят и едва тогава влизат в битка,а губещите първо се втурват в боя и едва след това търсят начин за постигане на победа"
  Наистина анализите и потготовката извън покер масите са ключови за печелившите играчи,колкото и пъти да го напиша ще е малко.Дори вече да печелите,ако продължавате развитието си давате възможност да достигнете най-силните в световен мащаб,а ако не се развивате,всъщност падате надолу,тъй като противниците ви ще го правят.

  "Обикновенно воинът започва битката с традиционни,но постига победата с нетрадиционни методи.И така силите на този,който умее да използва нетрадиционните методи са неизтощими като небето и земята и непресъхващи като великите реки."
  След като овладеем основите,за да бъдем сред най добрите трябва да можем да ползваме концепции като овърбети,ГТО игра и т.н.
  Линиите които можем да ползваме в комбинация с различни сайзинги с които ги правим ни дават неограничени възможности,стига да имаме въображение.

  "Влизай в битка,когато се спускаш от високо и избягвай боя,когато се изкачваш"
  Приложението в покера е свързано с вариацията и това да играем по-дълги сесии + повече маси в периодите когато късмета е с нас,а по-време на големите даунсуингове да намаляме масите и да взимаме нужната ни почивка.

  "И така силата на добрия воин се корени както в умението му да постига победа,като използва предимствата на всяка ситуация,така и в отношението му към войниците,върху които не стоварва цялата отговорност за изхода на битката.Така той успява да подбере точните хора и да оползотвори целия им потенциал"
  Ключова концепция,особено за тези от вас които освен,че играят за себе си,спонсорират и други играчи.

  Така разсъждавам,затова избрах ник който синтезира всичко казано до тук
  TuttoLotta=Всичко е война
  поне на покер масите,няма приятели и в дългосрочен план печели най-добре потготвения.
  Ще се радвам да видя и вашите мисли за живота,все пак истината се ражда с дискусии и спорове.
 5. Добро утро на ранобудните и лека нощ на тези които мислят да си лягат след малко...
  Лято 2013 е към края си,прекарах го по морето като играх доволно на живо,не пропуснах никой от турнирите които се организираха тук,естествено имаше плажчета и партита от време на време...
  Като цяло съм доволен как го прекарах,въпреки че вариацията ме удари стабилно и ми донесе най големия даунсуинг който съм имал,но мисля че никога не съм играл толкова добре...
  В предния блог блог бях писал,че преминавам към ХУ и ще опитам да направя 100к ръце докрая на септември,ето докъде стигна предизвикателството,което ще бъде временно прекратено заради WCOOP сериите заради които обръщам повече внимание на турнирната игра.

  [​IMG]

  Въпреки че съм напред от ХУ играта ми,на живо имах мн кофти рън + турнирите където тази година още не съм направил удара си + стейковете които правих и не се развиваха както ми се иска + разходите на морето = доста неприятен даунсуинг от няколко хиляди евро...
  Все пак мисля че най важното е точно в тези моменти да не губим вяра в себе си и да продължаваме да се развиваме.
  Затова сега гледам напред към WCOOP сериите,като този път въпреки вариацията мисля да ги играя самостоятелно без да продавам %
  Ще инвестирам известно време + $ в сателитната система на старса,с надеждата да се класирам за повече от събитията които съм набелязал за игра.Тази година ще продавам екшън единствено ако се класирам за някое от по големите събития,просто имам чувството че идва момента да направя удара си и не си заслужава да продавам екшън дори и с някакъв маркъп...
  Ако все пак вариацията продължи да се базика,планирам да взема ново PC и да се отдам на здрав 6макс грайнд, с който мисля да възвърна банката където беше...
  Надявам се че не съм ви натоварил рано сутрин с моите писания...
  Късмет по масите и внимавайте с 3барел блъфовете с/у WeeDoPoker защото съм донк и плащам xD
 6. Поздрави за всички които посрещнаха изгрева и за тези които като мен видяха само облаци :)
  Дойде 1 от най-приятните месеци,които както цялото лято мисля да прекарам в Сл.бряг.От началото на юни сме на квартира с 1 покер авер и играта в казината постепенно се подобрява.
  Играх и в IPC където имаше мн приятни хора,играх А играта си , но 2 бързи кулара в ден 2 ме пратиха на плажа,по скоро на кеша щото съм деген :D (топ сет на гътшот стрейт на търна и префлоп КК на АА).
  Онлайн реших да направя промяна,като спрях 6макс играта и започнах ХУ.Поставям си предизвикателство за 100к ръце ХУ докрая на септември.Като цяло намирам промяната за положителна,
  играта ми се струва доста по интересна + подобрява доста постфлоп уменията както за кеш така и за турнири.Пускам графика на ХУ ръцете ми дотук,за съжаление съм около 0та за месеца тъй като на живо ме удари вариацията + няколко слаби отигравания,да се надяваме Юли да донесе на всички ни мн здраве,весели моменти и естествено печалби ;)
  Ще се видим на Златните покрай турнирите ;)

  Честито отново на Симо за гривната и успех на всички играчи които представляват България.

  П.С. Поздрав с малко БГ хип хоп
  http://vbox7.com/play:b3e3b539

  [​IMG]
 7. Здравейте,
  както знаете обикновенно на 1во число всеки месец пиша блог с графика , в който разказвам за изминалия месец.
  В предния блог писах че ще обиколя из чужбина малко повече и точно затова се забави блога,тъй като се прибрах преди няколко дена от 2рата екскурзия.
  Тъй като обема онлайн не е голям,а от основния сайт в който играя ръцете не се конвертират за ХЕМ,няма да качвам графики този път.Иначе преминах
  от 6макс към ХУ,като за сега този формат ми е доста интересен.Естествено в момента играя усилено и Скууп-овете като вчера имах лек успех 71/5600 в 109$ евента.
  Ще разкажа за 1вото си пътешествие,свързано с играта в WPT Barcelona.Още 1вата вечер като пристигнахме в Барса,написах в хотелската стая ship it на листчето което са оставили за препоръки,с
  надеждата аз или съквартиранта ми Ади (scared) да ударим нещо дебело.Така и стана още 1вата вечер в която бях там шипнах 330 евро сайд евентче,което си беше почти като рулетка заради турбо структурата.
  Чисто взех към 3к евро което беше добро начало и добър капитал за атака на кеш игрите.На следващия ден започнах игра в ден 1 Б на мейн евента,за който бях стейкнат.Масата ми беше мн добра,като имаше поне
  3 ясно изявени риби + реговете не бяха особено добри,може би най добрия играч беше една франзузойка - тигрица на около 40.В ляво от мен имаше 1 дръпнато про (с азиатски черти),като се представи
  че е от Англия.С въпросния доста се заигравахме,като още на 1во ниво му крадях малък на голям блинд с 33,той плати и на флоп 78х бях решил че така или иначе ще ме флоатне затова му тръгнах с чек кол.
  Търн Т той барелна,като там ми се стори че не репва мн,и по често ще е с дроу,затова кол и чек на ривър Q,който той заложи към 2к в 3,5к и аз му направих рейз до ~5,2к тъй като мислех че може да обръща на
  блъф някъв малък чифт / миснат оесд,но се оказа че е с J9 за стрейт.Нз дали в този спот той не трябва да рейзне с надеждата да му платя със сет,но предполагам е преценил че съм поляризиран с нътс/ блъф и
  е искал да види шоудаун затова само плати със 2нд нътс.На 2ро ниво 75/150 пак имахме заигравка с въпросния - аз рейз 3бб QТs от HJ ,той кол + кол от бб - флоп QJtt cbet само азиатеца кол,търн 9
  аз чек/кол с план за ривър чек кол.Ривър А,като в пот около 6к азиатеца заби нещо близо до пота ~5,6K като в неговите очи ръката ми изглежда точно като топ пеър от флопа и няма логика да валюбетва с
  такъв сайз , а по скоро използва плашещото А + флдроу пропуска.Спазих си плана и той обърна TJ като ме върна над началния стак.Пак с/у него беше следващата ми голяма ръка - аз рейз УТГ 3бб с 88,той 3бет.
  Тук бях сигурен че е за валю тъй като имахме доста заигравки и знаех че рейнджа му е QQ+ АК,платих заради добрите имплайд одс и видях чудния флоп 9ТJ,чек рейзнах го 2,5х евентуално да фолдне АК + исках да поема
  инициативата в ръката + сме над 80бб дийп доколкото си спомням и при подходящи търнове/ривъри щях да го стакна,освен това си мислех че имам фолд екуити с/у QQ-AA тъй като oсновна част от моя рейндж за кол префлоп
  в неговите очи би трябвало да е точно 99-JJ.Магическия търн 7 ми дава практическия нътс(освен ако не е 3бетнал KQ на блъф с/у УТГо което е г/д стд , но както казах очаквах че е с валю рейндж в случая) нагласих стаковете
  за ривър шов, на ривър х го стакнах след известно чудене като обърна КК и си тръгна гневно от казиното.В последствие дигнах още 1 азиатец който дойде с шорт стак на неговото място.Започнах да агресирам масата с 3бети
  и т.н. и приключих ден 1 със стак от 68100 при среден около 45-50к.Ден 2 ми донесе доста по корава маса,като имаше само 1 риба,която събраха сравнително бързо имаше мн 3бет/4бет и т.н. като е възможно да съм подбрал
  грешен спот за 1ния си 4бет блъф тъй като тогава въпросната риба беше оул ин на бб,а аз бях 3бетнат от Лео Маргетс ,при мой рейз от ЕП,в този спот Лео едва ли ще 3бетва на блъф но тъй като беше агресивна на масата + имах блокери с AJ
  реших да я 4бетвам тъй като съм мн напред пред рейнджа на Дядо от ББ,последва 5бет на който фолднах а Лео имаше AK.Ден 2 бях и доста кард дед като общо взето тва беше 1 от малкото смислени ръце които имах.Всичко това доведе до ошортяване
  около 32к на 500/1000 + анте.Имаше рейз от средна,кол от КО и чип лидера на турнира стоящ на бутона - сърбинът Даниел Секуларач(спечелил е в Лондон някъв хай ролър или нещо подобно и го гласяха за фаворит за спечелване и на тоя тур след преброяването на ден1)
  скуизна което беше правил още няколко пъти,аз му се наших с AQ от ББ , посрещна ме с АА и ГГ.Освен опита който натрупах там се запознах и с Наско Георгиев на 1 от почивките,като даже ме почерпи кафе,оказа се мн голям пичага.
  Като цяло мисля че показах А играта си и съм правил дребни грешки и съм мн доволен от представянето си.Този 5дневен престой в Барселона беше почти изцяло прекаран в казиното от мен(звучи доста дегенско :D) но като видях играта на електронните маси 200нл
  просто бях потресен приятно от простотията им.С Ади шотвахме и 600нл там но нямахме късмет и поизгубихме профита от 200,въпреки че и на 3/6 си имаше не малко рибки.
  В последствие видях отново Барселона на студентската екскурзия като догава се отдадох повече на туризъм,наистина прекрасен град, най - красивият който съм посещавал почти мога да го сравня с красотата на Пловдив :D
  Там нямахме мн свободно време от купони и обикаляне по туристически обекти , но все пак с Уиндей атакувахме казино Коста Брава в Лорет де Мар,като донковете там почти ми платиха екскурзията ;)
  Юли беше адски прав като написа "парите които даваш по пътувания са единствените изхарчени пари които те правят по-богат".За в бъдеще възнамерявам да пробвам повече сателити за лайв евенти,освен че ми е мн приятно
  да пътувам намирам и кеш играта по такива турнири за доходоносна.
  Надявам се този блог в малко по различен стил ви е бил интересен.Също така искам да кажа че съм отворен към всякакви ХУ мачове с хора от форума с обучителна цел,за препоръчване е да играят 50нл+
  и повече Успехи за България по масите и не само ;)
  П.С. най вероятно ще пусна оферта за няколко Скуупа , така че може да се оглеждате ;)
  П.С. 2 после може да кача и някви снимки като се прибера...

  [​IMG][/IMG]
  [​IMG][/IMG]
  [​IMG][​IMG][/IMG]
 8. Здравейте !
  Обмислих да намеря няква яка графика -100 входа и да ви кажа че съм бъстнал по случай 1ви април , но ще ви го спестя ;)
  Доволен съм от обема който вкарах март,въпреки че не са 60к ръце,но като се има предвид че поиграх и на живо + около 3к ръце от компютри на приятели които ги нямам в ХЕМ + купончета в общежитието които възпрепятстваха гринда, мисля достойно представяне.
  Една от детските ми мечти е да обиколя света,затова гледам да се възползвам от всяка такава възможност,затова с 1 друг донк от сайта се записахме на студентска екскурзия през 4 страни през април + ще играя на WPT Barcelona ,така че април не се очертава да вкарам някъв голям обем,освен ако не изскочите с бясната оферта ;) Ще съм доволен на нещо от рода на 40к ръце...
  В играта си чувствам някакво постепенно подобрение, но все още не мога да подобря червената линия до към брейк ивън... ще продължавам да работя върху този аспект.Но мисля че имам сериозен прогрес със психологията над играта си - ще видите на графиката как от - 20 би достигам до + 10 ,като това не повлия изобщо на поведението ми в живота (тва прозвуча малко странно :D надяваме се да разбирате какво имам в предвид)
  Общо взето наистина помага това че по всякакви начини се опитвам да не разбирам дали съм напред / назад.
  Ето я и графиката
  [​IMG]

  Честито на Валери и всички други БГ-та с големи покер успехи ;) нека са още повече за в бъдеще...
 9. Честита Баба Марта,много здраве щастие и успехи ;)

  Лично за мен февруари беше месеца с най-мн ръце дотук през скромната ми кариера и най-голяма печалба в монетарно изражение.Считам целта от 50к ръце за изпълнена,тъй като завчера ми спря интернета докато играех и бях възпрепятстван да си направя планираните сесии.Записах 2 видеа по 30 минути ,в които играя кеш маси(Зограф вече нямаш оправдание да не ги гледаш :D ) без да гледам картите си,мисля че се получиха интересни.Целта беше да подобря играта си без шоудаун,което е проблем в играта ми върху който работя.Като цяло мисля че най-големия напредък през месеца е че постоянно мисля за противниковия рейндж и моя в техните очи,което преди правех само в моменти на проблясъци.Също така много ми помогна това че по пример на Дъсти Шмид и Супер Йули , спрях да гледам резултатите от сесиите + парите в покер сайта,като така се концентрирам максимално върху най-важното - взимане на правилни решения.
  Целта за март месец ще бъде да направя 60к ръце.
  Ето графиката и видеата :
  [​IMG]

  http://www.youtube.com/watch?v=xfiTjfUB3Sk&feature=youtu.be

  http://www.youtube.com/watch?v=Fh1rpkMoZ_Y&feature=youtu.be
 10. Здравейте машини :p
  Пускам графиката за януари,с надеждата да е наобратно през февруари :)
  Всичко вървеше добре в началото на месеца докато гриндех в Онгейм,но когато се завърнах в добрата стара Прима,отново ме посрещна на нож и последва даунсуинг 30 входа (профита ми преди това беше към 9) .Все пак има лъч надежда,като последния ден имах сесия +8 входа,така че завърших с -11 БИ ,което мисля е в рамките на нормалната вариация за 40к ръце,които вкарах.Не успях да вкарам 100 часа игра както беше целта,а 84,но все пак съм доволен от обема,тъй като имах рожден ден,имен ден,сесия,която мина успешно + 3-4 дена в които си починах заради даунсуинга.Рейкбека ме избива,но все пак съм напред от игра тъй като ги наскубах в някои турнири.
  Ето и снимков материал :
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  За февруари си поставям по високи цели - минимум 50к ръце
  тъй като лятото сигурно няма да играя мн онлайн + сега трафика е чуГ,и ще гледам да наваксам тия няколко месеца за тогава...

  Успехи по масите и 1 музикален поздрав :

  http://www.youtube.com/watch?v=tSK4LbagLV8&list=WL8FDBBD882BDF6E77&shuffle=446
 11. За много години ;)
  Бъдете здрави,усмихнати,следвайте мечтите си
  и не губете вяра по време на даунсуинговете

  Приключи една страница от живота ни и цяла глава в покер кариерата.Поне за мен,мисля че приключи играта на микро нивата.В началото на годината шотвах 50нл и си поставих за цел 500к ръце,явно не бях готов за това ниво и трябваше впоследствие да го сваля,главно играх 50нл през годината,като мисля че доста подобрих играта си и вече съм готов да победя 50 и 100нл,като вече имам стабилна банка за 2рото.За съжаление покрай училище/кандидатстване,а после и университета не успях да вкарам предвидения обем от 500к ръце,ще се опитам идната година да го изпълня.
  Кеш играта ми беше г/д брейк ивън което не е похвално,добре че към края на годината имах някой турнирни успехи,да кача банката.През тази година ще вложа повече старание в кеш играта и се надявам да овладея печелившо 6макс и ХУ.
  Ето снимки на декември(100нл+50 когато няма трафик + малко 200 заради 1 риба)

  [​IMG]

  + годината от май,след като изгоря хард диска ми.

  [​IMG]

  + видеата които бях обещал да запиша(микрофона се беше прецакал,затова чак сега ги направих)

  http://www.youtube.com/watch?v=8APIonlwCtE

  http://www.youtube.com/watch?v=yxHy9ZM315M

  http://www.youtube.com/watch?v=IaJSjIu1-us

  Цели за 2013та :
  - 1200 часа игра
  - 250 часа работа върху играта

  Пожелавам ви успешна 2013та,
  бъдете щастливи !
 12. Септември месец не беше силен при мен,до 5-6то число бях в Гърция на палатка,не мога да се оплача... Учебната година почна при мен на 17ти,а в Студентски град нямах интернет близо седмица,така че този месец не успях да вкарам добър обем.Но като цяло мисля че от тук ще играя по спокойно,при положение че има доста колежки които могат да успокоят и най-големия тилт,което определено е +ЕВ.
  В началото шота на 100нл вървеше добре,+6-7 входа,но после дойде даунсуинг от около 15,което за 10тина хиляди ръце не мисля че е ненормално.

  [​IMG]  все пак определено мисля че не всичко е в късмета и има доста неща върху които трябва да работя в играта си.За следващия месец ще се опитам да увелича 3бет % поне с 1-2%,най вече с/у кражби.Също така ще анализирам ситуации в които съм пропуснал да направя 2ри барел и някой други проблеми в играта си които знам...
  Знам че месеца не е свършил,но исках повече хора да видят видеото което записах,като това е 1вата от 4ри части, в които играех предна неделя.Ако на някой му допадне ще запиша и останалите и ще ги кача тук.
  Всякакви коментари ще бъдат добре приети ;)

  http://vbox7.com/play:70c4cfdd67

  П.С. 2 пъти казвам здравейте,защото не бях сигурен че записвам :)
  П.С.2 пишете и вие блогове че се чувствам бахти спамъра :D
 13. [​IMG]  Беше силен месец за мен,като и доста ми връзваше особено в ЕВ,първия ми месец в който съм над ЕВ и то стабилно :)
  Прочетох книгата на Джаред Тендлър - Mental game ,мисля че имаше положително влияние,като за този месец мисля да създам един документ в който да пиша колко часа съм играл А,B и C играта си,за сега си пишех само грешките които съм правил.Също ще се опитам да проуча повече какво ме тилтва и какви грешки правя в тилт,ако успея да го овладея си мисля че редовно ще пускам такива графики.Последните дни от месеца имахме събиране на стария вече клас и нямаше как да играя,като цяло планирах да играя повече,но съм доволен че съм вкарал сравнително качествен обем,като за летен месец е добре.Септември може би ще е последния ми по-силен месец откъм обем,тъй като после отивам в София.
  Сега шотвам 100нл,затова играя по-малко маси,така че 40к ръце отново ми се вижда задоволителна цел,все пак ще се постарая повече,особено ако съм в добър рън,за да има максимална печалба.
  Мисля да наблегна малко повече на турнирите,като вече всяка неделя ще се пускам в няколко турнира най-вероятно в Мърдж главно,като мисля да атакувам сериите които пускат,като възнамерявам да създам пакет,който ще пусна във форума и може и да има някое събитие от WCOOP ако другите входове го позволяват.Ако идва повече входа ще играя сателити.
  Ще гледам да направя 3-4 урока този месец,като половинаата от тях мисля да са свързани именно с турнирите при Трино,а другите с Оги (getbigboy) за кеш игрите.От уроците които направих с него останах доволен,има доста какво да се научи от него,харесва ми че отделя достатъчно време,дори платеното вече да е свършило.

  Така че вижте пакета който ще пусна,мисля че съм в сравнително добра форма и в дългосрочен план,би трябвало да се възвърнат инвестициите ви ;)
  Късмет на всички :Р
 14. Кво става грайндъри :Р
  Към края на предната година бях написал блог,в който казах че всеки месец ще пускам графика и ще казвам как върви.На практика обаче февруари месец ми се беше преебал хард диска и тогава нямаше графика,а после до април почти не играх тъй като трябваше да уча за кандидат студентски изпити матури и т.н.Вече съм студент в УНСС,така че всичко е в миналото и почва здравия грайнд ;)
  На 50нл първоначално ме пръскаха,затова бях свалил нивото на 20,графиката която ще покажа до средата някъде е на 20,но после от профита имах банка за шот на 50нл,затова и графиката е в големи блиндове,а не в $.
  [​IMG]

  Пускам и статистиките, с които съм играл,за компетентни мнения и препоръки.Цялата печалба този месец се дължи на това че 3бетвам 6.9 % както знаете 6 и 9 е пловдивския нътс,винаги печели :D

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Като цяло съм доволен от месеца рънвах доста добре,по едно време бях с към 1,8к,но последва кофти рън на 50нл + няколко по-сериозни грешки и в крайна сметка финиширах с към 700$ профит.20 кинта от печалбите бяха инвестирани в нова мишка Лоджитек МП100,много е добра,усещам че ще направи много стакове за в бъдеще.
  Успех по масите ;)
 15. Януари имам малко под 30к ръце,така че този месец ше се постарая повече.Относно уинрейта горе долу успях да постигна желания с разликата че отпред има един минус :)
  Беше най-лошия ми месец на 50нл,като имах доста куулъри,разбира се правих и не малко грешки,предполагам че можеше да загубя двойно по-малко с оптимална игра,тия дни ще опитам да си прегледам всичките по-големи потове и може да пусна някакви ръце във форума.
  Ето я графиката
  [​IMG]


  Поздрав с http://www.youtube.com/watch?v=6Y-DjurrO08&feature=endscreen&NR=1