1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте, Грайндъри!

  Преди около месец ми се обади един приятел и ми каза, че се е класирал за турнира и ми вика да пробвам някой сателит за него, та да не ходи сам. Отначало си мислех, че пакета не си струва, понеже е прекалено голям в сравнение с таксата(пакета е 6к, а таксата 3). После погледнах и видях, че хотела е hardrockhotelpuntacana.com, който освен всичко е и ол-инклузив резорт. Това наклони везните и реших да запиша сателит с 300+30$ в Бетфеър. Ами взех че се класирах :). Заедно с мен се класираха 4 човека, които играят турнири с средна такса под 20$, което ме кара да гледам доста оптимистично на нивото, на което ще бъде главния турнир.

  И така, веднага си запазих билети, с помощ от Светльо, за което му благодаря. Лошото(или не толкова лошо) беше, че билетите за дните в които трябваше да пътувам бяха 2500 е лол. За това реших да пътувам ден по-рано и да остана в друг хотел(в Хард Рок нямаше свободни стаи!). Така пътя ме хвана 1500е, което пак си е доста. И така тръгнах на 20.04 с голям куфар, зимно яке и маратонки и големи очаквания от летище София.
  Пристигнах на същия ден в 17 месно време(с часовата разлика пътя хвана 13-14 часа). Със слизането на самолета веднага якето и суичера ми се преместиха под мишница и ако можех щях да направя същото с маратонките. Летището в Пунта Кана прилича на огромна колиба:
  [​IMG]
  Веднага се потапяш в карибската атмосфера. Първият ден бях уморен, а и стана късно докато се настаня в хотел Карабела. На другата сутрин направих първият си карибски плаж. Усещането е невероятно. Водата е толкова бистра, че виждаш през вълните. Пясъка е толкова ситен, че много трудно различаваш отделните песъчинки. А палмите са толкова много, че няма нужда от чадъри.
  [​IMG]
  Пожалавам на всекиго от вас да посети такова място.

  Дойде време и да се преместя в Хард Рок хотела. Точно в 12 наобяд освободих стаята си в Карабела и зачаках да дойде таксито. Качих се в него и човека ми вика "Ауропорто?", а аз му викам "Хард Рок". Той ме гледа странно и след 5 сек ми вика "Хард Ролл?!" а аз повтарям "Хард Рок хотел". Той гледа още малко и извика някакъв друг. Другия ме пита нещо и аз му повтарям "Хард Рок", при което той доволен ми вика "Хард Ролл" хах. Тъкмо ще тръгваме и видяхме двама руснаци и те за Хард Рол, та ги взехме. Естествено и те за покер турнира. След 10на мин бяхме пред Хард Рок и човека си написа на гсм-а 25. Аз доволен му подавам 10$ и чакам и руснаците да подадат по 10. При което човека недоволен се мъчи да ми обясни, че иска по 25$ на човек хахахахах. Ние естествено не се навихме и накрая му дадохме 40$ все пак общо.

  Стаите в хотела се оказа, че имат джакузи, така че това ми беше първата работа като пристигнах. Естествено цялата стая стана в пяна... По-късно същия ден пристигна и Светльо, като беше дошло време и за вечеря. Хапнахме в някакъв Японски ресторант, като тук е мястото да отбележа, че храненето във всичките ресторанти и пиенето навсякаде+руум сервиза и минибара влизат в ол-инклузива. А ние само това чакаме хахаха. Готвача в японския ресторант правеше голямо шоу, като готвеше на една огромна плоча пред очите ни и имаше цял репертоар. Трябваше да го снимаме. Отначало наивно мислех, че и Спа-то влиза в цената на хотела, но се оказа че не съм прав :(. И така след още един ден прекаран в плаж, море, ядене и алкохол дойде днес, или първият ден от турнира, който започва в 14:00 местно време.

  Завърших ден 1 с 67к. Утре ще пиша подробности, че ми се спи :).


  Здравейте. За съжаление днес отпаднах на бъбъл- 33ти при 32 в парите с АК на АА :( отвори ми се К, че и флъш дроу, но дотам.. Бях със среден стак преди ръката..

  Ще пиша ъпдейти, стей тюнед.
 2. Добро утро Грайндърс. Пиша тези редове около 2 часа и половина преди да потегля за първи път към меката на всички покер играчи - Лас Вегас. Може би още ми се спи за да се вълнувам, но това ще си е най-голямото ми приключение до момента. Още откакто научих правилата на покера следя WPT и доста отдавна исках да играя турнир от тази верига. И ето че дойде и този момент и то с едни от най-силните такива за годината в култовия Белажио.
  Ще ъпдейтвам блога когато мога, така че стойте на линия. Благодаря на всички, купили ми проценти. Това е за сега, аз потеглям.


  Ъпдейт (1 час преди турнира)

  Вива Лас Вегас!

  Пътя мина без произшествия, леко изморително(все пак 24 часа близо пътувахме). Приземихме се към 9 часа местно време, като видяхме отгоре града, голяма работа е тва Вегасу да знаете. Навсякаде хеликоптери, светлини, хотелите огромни. Летището се оказа близо до центъра. Още като слезеш от самолета и гледаш голяма зала с машинки на самото летище :). След 10м с такси бяхме в Белажио. Ако до тогава не се бях развълнувал толкова, в момента в който влязохме в Белажио откачих. Каквото съм си мислел че ще бъде, само че 10 пъти по-яко. Стаите супер луксозни, всичко както си трябва. От моята стая перфектно се виждат пеещите фонтани отпред, разкош. Още не съм имал време да разгледам самият хотел, но и това ще стане.
  След час започва турнира, но въобще и не го мисля вече. Знам, че ще дам всичко от себе си. Най-важната цел, която съм си поставил е да премислям добре всяко решение, което правя, да не прибързвам. Днес май ще се играят 4 или 5 нива, започва се с 40 000 чипа на 50/100 блиндове, час и половина нива.
  Ами това е за сега, ще пиша после да разкажа как е минал деня.

  Ъпдейт

  Масата ми беше съставена от 5ма доста добри играчи, 2ма от които съм виждал по телевизии и прочие но не си спомням имената им, двама доста слаби и един който беше средно силен. И аз. На трета ръка лимпнах 9Т сютед от 1ва и след мен 4 лимпа, големият блинд ги направи 700, аз платих и всички фолднаха. Падна флоп К67 с една пика и две кари. Рейзъра бетна 1200 и аз платих. Търна 5 пика, при която рейзъра чекна. Заложих 2600 и получих кол. Ривър 4ка купа. Чек, бет 5200, фолд.
  После играх някакви други ръце и се качих до към 50к(начален 40). При 100/200 блиндове лимпнах след 2 лимпа 4ки и видяхме флоп АQ4. Бет от кътоф 800, платих, малкия блинд рейз до 2600, кътофа рейз до 5500. Тук ми беше ясно, че никой няма нищо, а и също, че ако някой има два чифта, в което силно се съмнявах, няма да ми изплати нищо на търн и ривър ако само колна флопа(и двамата играчи бяха супер добри). Също ако само платя давам фрий карта на дупчаците им. За това си рейзнах и те бързо се хвърлиха. После удвоих шортак на А хай борд с асо дама срещу асо поп, там загубих 12к. Играх добре през цялото време, много съм доволен. Минаха ми 4 3-бета всичките на блъф. На последното ниво един рейзна 800, друг ги направи от кът-оф 2500, аз от бутона колд до 6500 с А5, хвърлиха се и показах 5ца. Следващата орбита рейз утг до 1100, същия ги прави 2900, аз пак колд с дама и четири до 6700. Двамата бърз фолд. Показах 4ката ;). А малко по-рано рейзнах с дами утг, един плати от кътоф и падна Т56. Бетнах флопа и ми платиха. Търн 8. Бет-кол. Ривър 3, бетнах 4500 в 9000 и ме рейзнаха до 12500. Мислих дълго и накрая фолднах. Не бях фолдвал до тогава и не очахвах да ме блъфира с толкова малък залог при положение, че най-вероятно знае че имам силна ръка.
  В крайна сметка свърших с 52750 и съм доволен и обнадежден за утрешния ден. Започваме наобяд при нива 300/600.
  Поздрави от Лас Вегас!

  Ъпдейт

  Здравейте!

  Днес бях на не лоша маса, оказа се че има по-слаби играчи на турнира отколкото очаквах. Играх добре с изключение на една ръка, където не видях че Фреди Дииб е лимпнал от първа и рейзнах бутона с 89 и след като ми платиха той и ББ падна ТJ3, реших че няма смисъл да с-бетвам, после платих залог на търна и агубих към 7-8 к тази ръка. За целият ден ми дойде един път КК като взех 5-6к и един път дами като взех блиндовете. Като имах по-посредствени карти все ми плащаха и не удрях. 4бетнах 1 път за целия ден отново стоун колд след рейз и 3бет от друг играч и ми фолднаха. 3 бетнах 2 пъти и ми фолднаха и двата. Доволен съм от играта си, дано утре рънвам по-добре :).
  Завърших деня с 53600 при среден 110000, утре играем при 1/2к блиндове. 150 човека сме като 100(!) са в парите.

  Ъпдейт

  Здравейте. Първо искам да кажа, че завърших турнира на 62 място(някъде там), като взех награда от 12970$.
  Много съм доволен от играта си през деня. а целият ден ми дойдоха 1 път аса с който взех 10к и един път попове с които взех блиндовете. Отначало с агресивна игра и без никакъв шоудаун се качих до към 100к.
  Загубих АТ на А7 за 40к пот. Минаха ми отново 2 3-бета на блъф. После влязохме в парите и се започна доста гаден кард дед период продължил близо 2 часа. Дойде ми само един път асо и дама за този период и взех блиндовете. Накрая от 100к се стопих до 50 само от блиндове (!) и ги бутнах с QJ спатии за 10ББ от хай-джак, бутона ми плати с AJ, падна ми флъш дроу, но до там.
  Мога спокойно да кажа, че това ми беше най кард дед турнира Евър. Сметнах, че съм играл около 600-700 ръце за целия турнир, от които 1 път аса, 2 пъти попове, 1 път АК(wtf??), 2 пъти дами, 2 пъти валета, 1 път ТТ, 4 пъти AQ(??), 2-3 пъти АJ lol. Всеки от чифтовете би трябвало да ми е дошъл по 3 пъти, а АК,AQ,AJ по 12-13.
  Леко съм разочарован, че късмета не ми помогна този турнир, но и съм надъхан и мотивиран, също и по-уверен от преди.
  Ще ходим следващите дни по разни шоута, Дейвид Копърфийлд ще е сред програмата, има и други добри идеи.

  Изкарахме страхотно последните дни. Обиколихме много места и бяхме на 4 шоута- Крис Ейнджъл, Дейвид Копърфийлд (Дейвид мога да кажа е по-добрия от двамата все още), "Mystere" на cirque du soleil, което и ми хареса най-много, не може да се опише с думи и някакво акватично шоу "Le Reve" в Wynn, което също беше мега яко.

  Нямам търпение да се върна във Вегас вече :). Ще пусна и снимки днес, утре.

  Весело изкарване на празниците на всички!

  Ми това е.
 3. Здравейте всички. По случай вчерашния ден бих искал да споделя моите впечатления от финалната маса и играта на Митко и неговите съперници, както и някои други мисли.

  Още отначало ми направи впечатление, че всички са поне малко напрегнати, което разбира се е съвсем нормално за финална маса на ЕПТ. Почти нямаше разговори на масата и всички бяха много концентрирани. Митко започна агресивно и спечели към милион без шоудаун до първата почивка, като и един играч беше елиминиран. Neilson беше другият активен играч на масата, като и той успя да увеличи лидерската си позиция. Всичко изглеждаше нормално, Митко играеше освободено и със самочувствие.
  Коментаторите бяха добри, но ми се стори, че Митко далеч не им е любимец, предвид някои малки коментарчета, които пускаха често. Но това ще го пренебрегна, надявам се завбъдеще да си подобрят отношението към българските играчи.

  40 минути след края на първата почивка отпадна последният останал италианец. Малко след това Nielson направи за някои спорно отиграване с А7 , като удвои бъдещия шампион. На мен лично ми хареса ръката, така трябва да се играе за победата. Митко спечели флип срещу 33, като отстрани Kerignard. След 15 минути стана интересна ръка между Nielson и Митко, като първия рейзна от средна позиция и бе трибетнат от Митко до 405 000, като плати. Флопа падна Т64, където последва чек/кол от Nielson на залог от 625 000. Търна дойде оше една Т и двамата чекнаха. Ривъра дойде А, което беше и най-добрата карта за нашия. Последва чек/фолд на залога от 900 000 в около 2м пот. Интересно какво е имал нашия, но съм сигурен че има добър шанс да е блъфирал на ривъра.

  Ето че достигнахме за мен ключовият момент на финалната маса-ръката в която Nielson за втори път удвои Pateychuk. Ами какво мога да кажа за тази ръка? Всички фактори сочат, че Nielson бил доста повлиян от играта последните 20 минути, в които удвои руснака и после загуби голям пот от Митко. Единствената причина да влезе ол-ин е, че се вкара в левлинг война с руснака. Двамата очевидно са играли заедно доста и Nielson знае на какво е способен Pateychuk. А по-точно спота е добър за 4-бет, защото не е много вероятно Nielson, след като е загубил два големи пота подред, да влезе ол-ин на блъф. Повечето играчи в подобен спот се тайтват за известно време и е нормално Pateychuk да очаква точно това. Дали това е достатъчно ?? Не знам. Ще ми е интересно да завържем дискусия и да чуя както мислите вие, а и самия Митко.

  Играта се разви доста бързо, като руснака изправи двама играчи за 5 минусти и останаха 3ма играчи. Тримата най-добри играчи на финалната маса. Малко ме изненада колко зашито играеше Nielson 3-хендед, но явно не е имал съвсем никакви карти. Pateychuk показа, че е много добър играч чак сега(предните му спечелени ръце си бяха ол-ини префлоп). Успя да дръпне няколко милиона, докато се чакаше Nielson да направи своя ход. Хубав стрейт на ривъра за Митко и се върна на 9м стак. Дойде и реда на Nielson, който беше отстранен от нашето момче.

  Започна епична хедс-ъп битка, в която съперниците имаха тотално различни стратегии. Едно от най-интригуващите неща, които съм гледал някога. Изживявах всяка ръка, като се опитвах да следя всичко. Очевидно Митко искаше да играе повече след флопа, а Pateychuk играеше по-агресивно преди флопа, с повече 3-бетване. Впечатли ме играта и на двамата, малко ме изненада, че Pateychuk играе толкова добре.

  Направи впечатление, че Pateychuk се стреми да спазва един и същ боди лангуич през целото време, докато Митко не му отделяше толкова време. Много хора са го свързали с това, че Митко е неопитен в играта на живо или нещо такова. Дрънци! Аз лично усетих Митко да блъфира на 2 места, където потовете не бяха особено големи, както го усети и Pateychuk и му плати. Единствената ръка, в която не ми хареса блъфа на Митко бе на борд А2954, където руснака заложи и Митко го рейзна на ривъра. Митко се опита да му приложи някакав трик(ревърс тел), който за съжаление не мина. Но всичко това беше прекрасна постановка и сет-ъп за последната решаваща ръка, в която и аз, и Pateychuk хванахме тела от по-рано на Митко, когато блъфираше и съвсем логично руснака, който винаги се доверява на инстинктите си като изключителен играч, влезе ол-ин. Само че този път Митко изненада всички с снап-кол! Евала! Много добре изиграно всичко, Митко!
 4. Здравейте ☺. Реших да напиша блог за ГСОП турнира, който играх наскоро в Порто Карас. Турнира беше много привлекателен и нямаше как да не отида. Пробвах да се класирам от сателит, но после осъзнах, че пакета е ненужно надут от скъпите цени на хотела и реших, че е по-добре с директен бай-ин да го играя. Естествено представях Грайндърс.
  Пътувахме с кола, аз и приятелката ми Дени. Плана беше да спим в Кърджали и на другият ден да продължим още 350 км до Порто Карас. Малко го променихме, като спахме в Златоград, където бяхме приятно изненадани от топлотата и гостоприемството на хората.
  Към нас се присъедини Стефан Генчев, който ми беше представен от Астрала няколко дни по-рано. Бизнесмен, който нямаше до момента никакъв опит в турнири от този ранг и още начинаещ в играта. Оказа се много приятен и забавен човек, благодарение на който, пътя мина по-бързо(е не буквално, защото често спирахме да пуши ☺). Бяхме без ДжиПиЕс, но благодарение на поговорката, че с питане се стига и до Рим стигнахме без особени затруднения вечерта 2 дни преди ден 1А. Останахме да спим в някакви семейни бунгала, стаите отговаряха на 4 звезден хотел в България, имах късмет този път с онлайн резервацията. Естествено като запазвах стаи ми изписваше последна свободна, а то нямаше други хора, понеже сезона точно бе свършил. Нямахме и късмет с времето, беше ужасно първите 2-3 дни.
  Умишлено не говоря за турнира, защото беше един от най-скучните и незабележителни такива. Бях на една маса с ... абе няма значение масата, първите 2 часа не взех ръка, а за първите 4 взех общо една! Загубих следната ръка: рейзнах до 300 от 3та позиция с 9Т купи(не се заблуждавайте, това беше първата ръка, която рейзнах от 1 час насам) и получих кол след мен, от малък и голям блинд. Падна Т75 с две купи. Заложих 800 и получих рейз от малък блинд до 3300. Тук е мястото да кажа, че турнира бе с страхотна структура и начален стак 20 000, от който бях останал с 18 в началото на ръката. Аз реших само да платя на флопа, зашото мисля, че често ще има сет или топ два чифта. Търна падна 3 купа, бинго. Малък блинд чекна, а аз заложих 4600(малко?!), бях платен бързо и на 7 ривър ми лийднаха ол ин, на което естествено снап фолднах. Мъчих се още доста време до блиндове 200/400, когато Юли от София, който е МАНИАК рейзна от ранна до 1100 и двама стейшъни платиха. Аз от бутона ест бутнах цялата пешка с А7, но големият блинд имал АК и ми останаха 3900, които загубих с АQ, срещу 67 оф на същия Юли, които беше рейзнал УТГ, ужасен турнир.
  Но пък моят приятел Стефан направи нещо уникално-стана 2ри на турнира, на първия си турнир с такса над 200е(!) и спечели 50 000. Аз лично гледах, когато бяха останали 2 маси, той беше масивен чип лидер и всички се страхуваха супер много от него. Изкефи ме, че игра освободено и без задръжки, супер спокойно. За първи път виждам 3 пъти подред всички да фолдват до големият блинд на някой!!! Естествено той допускаше доста неточносто, но това вече няма никакво значение. Влеза на финална маса с 2 400 000, а втория имаше 800 000 лол. Измислиха му прякор коментаторите- Българският Булдозер ☺. Накрая влезе ол-ин на хедс-ъп-а срещу едно испанче, което си играеше най-добре от финалната маса, с KQ vs AK, като бяха равни стакове, още малко и щеше и първи да стане. Евалата му права на Стефчо, защото ме изкефи като човек и хубавите хора заслужават да им се случват такива неща.
  На връщане спахме с Дени в Смолян, който е родният град на Стефан. Много хубав град, безспорно. Пътя ни на другият ден мина с много перипети, бяхме с летни гуми а минахме два заснежени прохода, сами се сетете какво е било... но след 12 часа път се прибрахме..

  Поздрави, Стелян ☺.
 5. Вечерта отново поцъках малко хедс-ъп, този път без успех.
  Изпълних мое обещание към Джеки и направихме 2 партии шах, като той ме изненада с добра игра, въпреки че не беше играл шах доста време а и никога не е тренирал. В това време скарата вече се беше загряла и на покер терасата се носеше приятен аромат. Вечерта мина в много ядене, пиене и приказки. Доста от грайндърите вече се бяха нахранили и напили когато с Зографа започнахме да обсъждаме правилата за нашия многобой. Опитвах се да вметна шаха, но някой го подсети, че там е дроуинг дед и номера не мина. Накрая включихме само сантасе, табла и покер. Решихме веднага да минем на сантасето, което тръгна 6:0 в моя полза. За съжаление не можах да удържа преднината си и загубих с 11:9. Край и на най-късметлийската от трите дисциплини. Оставихме таблата за друг път и преминахме към кеш игра. Беше си доста забавно, всеки пробваше някакви неща, повечето си мислеха, че играят хедс-ъп, а не фул ринг, хах. Аз си играх добре и излязох напред този ден. А играта продължи до сутринта. След още 2 бири и приказки отидох да си легна. На другият ден Борн ме посрещна с предложение за хедс-ъп игра на живо. Естествено веднага се съгласих. Поиграхме 25/50ст, като се получиха интересни ръце, никоя от които обаче не помня. Резултата беше -1би за мен, 1:0 за Борна ☺. Поиграх малко хедс-ъп в Парадайс и спечелих едни 50 евра. След което обикалях и гледах как играят останалите, най-вече Буда, който ги мачкаше на Омаха в Старс. Вечерта дойде и с Зографа решихме да си изиграем таблата, където имаше доста емоции(предимно от моя страна). Не бях играл табла от доста време, но си личеше, че Зографа не е играл от повече ☺ и взех убедителна победа от 7-1.
  На другият ден отново ме посрещнаха с предизвикателство за хедс-ъп на живо, този път Протектора. И двамата играхме добре, но в крайна сметка излязох с 1би плюс от мача, който беше и сравнително кратък. През това време доктора правеше една от епичните си сесии, като този ден не му искаше много картата. Деско стоеше отстрани и от време на време даваше отговор на въпроса: “Ще го въртиме ли, Деско?”, обикновено с положителен отговор ☺.
  Вечерта си довършихме трибоя с Зографа, като взех победа в покера(СНГ хедс-ъп двубой) и 50 български пари. После отново се игра кеш, като станаха интересни ръце както винаги, имаше много 3,4,5 бетване, имаше тъпи отигравания, както и много добри, абе беше шоу с две думи.

  Уейт фор парт 3 !
 6. Пристигнах в покер къщата на 04.09 с голям куфар и големи надежди ☺. Настаних се в една стаичка на няма и 3-4 мин пеша от къщата и веднага се захванах да разгледам обстановката. Всичко ми направи приятно впечатление, най-вече хората. Не познавах до момента повечето от грайндърите и се оказа, че всички без изключение са големи пичове(пък и големи грайндъри ☺, най-вече деската и доктора:D). Първият ден за мен мина в опознаване на хората, кой какво играе, както и в опознаване на запасите от храна и най-вече алкохол, които бяха много стабилни. Благодарение и на запасите от алкохол доста от спомените ми са леко замъглени ☺. Вечерта всички записаха турнири, защото беше Неделя, а аз реших да не играя този ден а да пия и да зяпам. Полека лека тези които играеха малко турнири отпадаха и се сформира кеш игра около 12 часа. Може би знаете, че обичам играта на живо и това за мен си беше доста интересно. За нещастие още след 3-4 врътки Джеки ми удари поповете с дами и така и не можах да се възстановя до края на играта. А краят за мен настъпи към 4 часа, когато направих една лоша ръка и реших да прекратя за деня с 100тина лева дефицит.
  На следващият ден се събудих към 1-2 и веднага се отправих към къщата, където заварих Джеки и Юли да играят хедс-ъп двубой на 2 маси 50/1 срещу Буда, Серго и Зографа, които бяха в другата всекидневна, като веднага се присъединих към отбора на Юли. За съжаление не можахме да спечелим мача, въпреки, че играхме добре, с изключение може би на 1-2 ръце. След това се зарибих и както отдавна не съм играл хедс-ъп реших да поцъкам, като спечелих 150-200е, оказа се, че не съм загубил форма съвсем. По предложение на Буда се отправихме с него, Борис и Борн да търсим някаква Мидена къща в Каварна, като по пътя всички примряхме от глад. За жалост Мидена къща не намерихме, но пък седнахме на едно друго заведение пак в Каварна, където ядох най-хубавата супа през живота си(рибена). Симо ми опита супата и без малко да я излапа набързо. Убедих и Борис да си поръча, остана много доволен. Бях си поръчал и калкан, който ми се стори направо безвкусен в сравнение с супата. И така след един от най-добрите ми обяди евър се върнахме в къщата.

  Следва продължение..