1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте на всички, поздрави по случай новата година, желая ви да сте много здрави и щастливи. Реших да напиша един блог с кратка история за покер кариерата ми през последната 1 година, както и някои разсъждения.

  Още от заглавието става ясно каква ще е покер историята ми, но изрично искам да уточня, че не целя да се жалвам, да обвнинявам софтуера, Бойко Борисов или Маите задето бяха обещали финале гранде, а пък то само малко друсна в пернишко и толкоз.

  Преди покер частта искам да кажа няколко други неща. Ужасно впечатление ми прави последно време засиленото хленчене и оплакване на българското общество като цяло. Може би заради предстоящите избори, не знам, но масово навсякъде се лее само хейт, оплакване, сравнения с "как е в Европата".

  Ами, newsflash дами и господа - не сме Германия или Швеция, живеем тук и сега, както ние си го направим. Крайно време е да се разбере, че е супер грешно да се лежи и да се чака "държавата да ни оправи". Няма такъв филм, съжалявам. Все едно сега да отворя софтуера да пусна масите и да си кажа "са тва тъпо корумпирано казино е длъжно да ми пусне 5 пъти асаците да се нагуша, иначе за кво въобще му плащам скапания рейк". Не, всеки си сяда на гъза и започва да върши нещо смислено - за себе си, за околните, за общността в която живее. Затворили сме се в апартаментите и къщите си и дотам. Обаче видиш ли в "белите държави" е рай, ей така докато си лежали и се хейтвали европейците и държавата им построила общество за чудо и приказ.

  Според мен трябва да бъдем по-ангажирани, заинтересовани, позитивни и тогава лека-полека ще се създаде едно сплотено и работещо гражданско общество, от което имаме страхотна нужда. Разбирам че не е лесно, всеки го е натиснал живота, но трябва да се положат усилия в тази насока, защото съм твърдо убеден че това е правилният път. Сайтът се посещава от предимно млади хора и ще се радвам да чуя мнения и виждания по темата.

  Относно покера, за мое съжаление нещата не се получават както ги бях планирал. Изминалата 2012г. започна доста добре като се движих нормално на 50нл и трупах банка. Края на март месец шотнах 100нл (ohh yeahh!) и нещата продължиха да се развиват чудесно като се задържах на нивото и останах там следващите 3 месеца. И така, с 60би на 100нл, около 1.2к евро месечна "заплата" и 4к лева спестени в банк акаунта се чувствах комфортно и следвах план, който си бях поставил до края на годината. А именно, да продължавам да играя на 100нл със стабилен амаунт ръце на месец(40к+), по възможност добър профит (по принцип и на брейкивън съм доволен) и да достигна 10к лева спестени до края на годината. Без невероятни атаки на 200нл,400нл или други висоти, просто си знам нивото и не виждам смисъл да се изхвърлям. И така дойде юли месец,в който колелото се обърна, та до днес. Направих месец -30би и се върнах на 50нл, където мислех че няма да имам проблеми защото е нивото, което най-много съм играл през посредствената ми покер кариера. Случи се така, че смених и залата - от Diamondbet се върнах в Унибет (винаги съм играл в прима), но това не помогна, а дори влоши нещата. И така, продължих да губя и на 50нл и следващите месеци, свалях надолу нивата, мъчех се нещо да променя и подобря, но каквото и да правех не се получаваше. Много трудни месеци, като сега финално съм с 20би на 10нл и 0лв спестявания. Такъв е живота. :)

  За провала си отчитам доста фактори. На първо място, просто не съм толкова добър играч, колкото ми се иска. Предполагам роля е изиграло и желанието ми от доста време да оставя покера като основно занимание и да си насоча усилията другаде. Не успях да си наложа да вкарвам стабилен амаунт ръце в тежките месеци. И много други фактори.

  Живота обаче си продължава, може и да регриндна и да се върна на 50-100нл, скоро може и да се захвана с други неща, времето ще покаже. Човек не трябва да се отчайва и да приема за огромна драма неща, които не са толкова важни и ще отминат. Важното е да си пазим здравето, да сме позитивни, да обичаме близките и приятелите си и да се стараем да сме градивни и отворени към заобикалящият ни свят.

  Това е от мен, надявам се размислите и страстите ми да бъдат интересни поне на 1 човек. :)

  Поздрави,
  Станислав
 2. Здравейте на всички! Казвам се Станислав, на 25 години съм от София. От средата на март съм през гриндерс офертата в Унибет и започнах малко по-активно да ползвам сайта, затова реших да напиша няколко реда.

  За съжаление нямам спираща дъха история за впускането ми в дълбоките дебри на онлайн покера, което сериозно удря по началото на първия в живота ми блог. :D Играта ми до към края на 2009 година може да бъде използвана за направата на фалшив покер наръчник "Как да успеем в онлайн покера". Слаба игра без развитие, тилт, банкрол мениджмънт престъпления - това са само основните глави в споменатия наръчник. :) Методи от типа проба-грешка са супер грешни за покера, което за съжаление научих точно по този начин.
  От началото на 2010 година, та до момента в който се опитвам да напиша тези редове (писането на блог си било трудна работа) се издържам от покер печалбите си, колкото и скромни да са те. Играя на 50нл, като нито 1 път не успях да шотна горното ниво, но пък имах някои слизания на долното за тази 1 година. Сега като го написах така чак ме досрамя, но това е жестоката реалност. Напълно осъзнавам, че причината за това развитие в застой е само и единствено моята недостатъчно добра/достатъчно слаба игра.
  За мое голямо съжаление почти никого не познавам от сайта, а и като цяло имам доста малко познати/приятели, свързани по какъвто и да е начин с покера. Ще се радвам да се запозная с всеки от вас, който има желание да добави още едно покер бъди (оу йеах!). Ще ми бъде приятно да обсъждам ръце, ситуации,оферти и всякакви други въпроси, свързани с осеяното ни с опасности и неочаквани обрати покер ежедневие.:D Ами мисля като за първи пост да приключвам, скайп ми е bluefannn, ако искате добавете ме. Много успехи на всички от мен и до следващия пост!

  п.с Ще си позволя да ви поздравя с едно хитово парче :D

  http://www.youtube.com/watch?v=AOzkN8dHnjk