1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Мисля, че няма покер играч, който да не се е замислял каква е ролята му в обществото. Аз никога преди не съм смятал този въпрос за изключително важен, защото смятам, че човек трябва сам да избира начина си на живот и да не се съобразява с "нормите", които са насадени в обществото поради различни причини, свързани с идеологии на миналото, които нямат нищо общо със сегашната действителност.

  Много малко хора съм срещал, на които мога свободно да обясня с какво се занимавам и да ме разберат така от раз. Като цяло не ни разбират и за това и не казваме с какво се занимаваме. Пробвали сме, но идва момент в, в който осъзнаваме, че е по-добре да кажем, че просто работим на компютър. Не намираме разбиране и покер обществото става underground. Въпреки това, знаем съзнателно и подсъзнателно, че това, с което се занимаваме не е срамно, а напротив - на много високо ниво е.

  Как ще бъдем мотивирани да работим толкова много върху нещо, което не помага на обществото и като цяло не ни издига в обществото, а даже напротив - трябва да крием с какво се занимаваме. Въобще имаме ли някаква роля в обществото?

  Отговора на този въпрос става все по-важен, защото ако до скоро можехме да изкарваме пари от покер, работейки по-малко от "нормалните" хора, то сега трябва да работим може би двойно повече. И с всичките тези регулации, закони и тн, покера в момента въобще не ми изглежда приятно място за човек, които иска да има "лесен живот".

  Доста мислих по-този въпрос(може би подсъзнателно) и стигнах до заключението, че нашата роля в обществото е да покажем на хората, че има и друг начин да се живее. Че не е задължително да се спазва "предначертания" път и че човек сам може да избира начина си на живот превръщайки страстта си в професия, показвайки им също и каква е цената за такова решение. Какво е неоходимо за да успееш в една изключително конкурентна сфера.

  Та, като цяло идеята ми е да споделяме повечко с какво се занимаваме и да гледаме странно на хората, които искат да тъпчат на едно място на работа, която не харесват, а не те да гледат странно на нас.

  Весели празници! Дядо Коледа се е изродил :D
  GothMoth and psynrg8500 like this.
 2. Здр!
  Аз съм Стелиан, на 24 години от Варна. Издържам се от покер от 3 години играейки от 25нл-200нл 6 макс кеш в различни зали.
  Приятно е да си покер играч в България, 1/4 от рейк-бека ти за месеца е повече от средната заплата. Но никога не съм "избухвал" с някакви впечатляващи шест цифрени суми в банковата ми сметка например. Когато почнах да играя целта ми не беше просто да се издържам ами да постигна нещо повече. През последните години тази цел, обаче, започна да се превръща в нереална фантазия. След всичките регулации на онлайн покера и тем подобни изглежда сякаш професията покер играч става все по-трудна, а достигането до високите лимити почети невъзможно и само 1% успяват да стигнат далеч и по-важното - да се задържат там.

  Лятото, докато си грайндя на слънчака осъзнах нещо: от една година играя 100нл, намерил съм "комфортна зона" и продължавам да тъпча на едно място без развитие. Започнах да губя мотивация и знаех че трябва да направя нещо по въпроса или скоро ще загубя напълно желанието си към играта, която винаги е била най-голямата ми страст.

  По това време открих новата програма на Gordan Gekko от BPC: Coaching for profit и веднага кандидатствах. Оказа се че отговарям на изискванията и от началото на септември 2014 съм вътре. Целта е да изкарам 60к евро за по-малко от година като ме коучват безплатно и само ако успея им пращам част от печалбата. Аз започвам от 50нл 6 макс, но интересното е, че има играчи които почват от 2нл като обещанието на Гордан е, че всеки ще успее, което ми се струва малко нереално, но ще видим накрая.

  В този блог ще ъпдейтвам резултатите ми от това предизвикателство и също така ще споделям кои са нещата които ми помагат да успея.

  Ще записвам и по някой друг в-блог в youtube на тази тема: https://www.youtube.com/channel/UCgNvv1ISe2MGSDspON--Buw

  И така.. да започва грайндът! :)