1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Това ми бяха целите за изминалия месец и резултатите са както следва:

  месецът го играх със статистики 23-18 с 6.2 3бет, като мисля че имам напредък тук, но все още има върху какво да се работи.

  FAIL. Когато писах предния блог, не бях взел под внимание факта че ще сменя мрежата за 1 месец и там 30НЛ няма. Въпреки това тая точка може да се счита за провал, имайки предвид че за една тилт сесия си изгорих почти целия профит за месеца. Така че банката в момента не ми позволява игра на 50НЛ.
  [​IMG]

  FAIL! Изиграх едва 20К ръце, като гореспоменатия тилт и downswing повлияха много за това. В общи линии се движех в нормално темпо за да постигна целта, но просто загубите и влошаването на играта ми в края на месеца ме накара да си взема почивка над седмица от онлайн покера.

  Като цяло, поставянето на цели свързани с профит и volume като че ли не ми допада. Не откривам топлата вода тук, но май ще трябва да започна да си поставям повече цели свързани с играта ми като такава отколкото с резултатите от нея.

  Както и да е, интересното е че за сметка на неудачния месец в нета, се получи доста добър такъв за лайф туровете в които играх. За 15-тина тура в Радисън, взех няколко първи и втори места, кешнах още няколко пъти, а тая седмица, бъбълнах и сайд ивента на SPW, като съм много доволен от играта си като цяло(с малки блъфи изключения).

  За следващия месец целите са:
  +въвеждане на твърд стоплос от 3.5 би и придържане стриктно към него, без изключения. В края на месеца като тегля четата не искам да виждам сесии с 10би загуба.
  +ограничаване на тилта и тилт сесиите(това е свързано с горното).
  +продължаване на работа върху префлоп играта ми и изкореняване на навика за call с маргинални ръце извън позиция(от блиндовете най-вече).
 2. Дойде време и за моя първи блог. Играя покер от няколко години, никога сериозно. :eek: Което е доста странно имайки предвид, че отделям страшно много от времето си за него - не толкова в игра, колкото в съпътстващите го социални и образователни елементи - гледам видеа, лийкфайндъри, покер шоута и кво ли още не, говоря с приятели за покер, гледам им сесии с team viewer, интересувам се от прогреса им, дискутираме ръце и т.н.

  Лошото е че поради някаква странна причина не мога да си наложа да играя с необходимите сериозност и постоянство. Тилтът винаги ми е бил враг номер 1 в тая игра и гледам да страня от него като дявол от тамян, дотам че предпочитам да не играя дълги сесии например, защото дълга сесия предполага bad beats, bad beats предразполагат към тилт, тилтът ми към нездравословни практики и временни загуби на ясно съзнание:)о) и бързи загуби къде на половин банкрол, къде на целия в рамките на часове... etc. Това пречи на трупането на ръце и качването на лимитите, разбира се.

  В края на миналата година играех 10НЛ в merge и след като натрупах банка за 20 НЛ реших да сменя мрежата, първо заради изключително нитските маси през по-голямата част от времето в merge-a, а и за да се възползвам от разни депозит бонуси и други благинки в един от скиновете на pacific. Та така... след малко датамайнинг и събиране на ръце започна играта.

  Първия месец на новото ниво вървеше сравнително стабилно до последния ден, когато влезнах в сериозен monkey тилт и загубих 2/3 от профита си за месеца в рамките на часове. Все пак завърших месеца на +4би. И реших че новият месец подобно нещо няма да допускам.

  И до голяма степен се получи! Февруари ми беше най-успешният месец в покер "кариерата" като още втората седмица качих на 30НЛ и там добрият рън не секна и завърших месеца с профит от около 30buy-in-а, 40 сесии, само 4 в минусовата графа! :D

  Така дойде моментът да качвам на 50НЛ, ниво което никога не бях играл. Пробвах го още началото на април. И играх около 2000 ръце там с добър успех, бях 4би напред, но определено не се чувствах комфортно. Играех scared money повечето време. Сякаш имах нужда да си правя мойте си глупости(игра с неортодоксални статистики(25/18/5 например),на които ми се смеят повечето познати от покер средите :D ), а на 50НЛ не бях сигурен дали ще мога да поддържам добро ниво с подобна игра.

  Та така... постепенно спрях да играя и си взех почивка около месец, която съвпадна и с кризата с американските зали, в паниката на която си изтеглих всички пари от всички зали... замених компютъра с казиното и играех турнири в софийските казина, с променлив успех и постоянни badbeat-и. :(

  до този месец, когато пак депозирах в пасифик и започнах да гриндя на 20НЛ отново. За половин месец съм 15би напред и от следващия месец отново качвам на 30НЛ.

  Всичко това го пиша с идеята за ретроспекция на постигнатото и мотивация за бъдещето. Мисля всеки следващ месец да пускам по един малък блог с прогреса си, най-вече за да бъда отговорен пред себе си и думата си, дадена тук. Целта за следващия месец е
  +да изгладя досадните слабости в префлоп играта си, които осъзнавам са такива, но съм нямал волята да ги отстраня досега.
  +да бия отново 30НЛ и да кача 50 пък там каквото сабя покаже...
  +да изиграя поне 30000 ръце! Това ще бъде най-трудно защото обикновено повече от 15К на месец трудно правя.

  P.S.
  блог без графика не е блог, така че...here we go...

  графика от началото на годината:
  [​IMG]

  графика за месеца:
  [​IMG]