1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте,

  казвам се Митко.
  От 2 месеца ходя на този курс:
  http://olx.bg/dzhedayski-kurs-ptyat-na-silata-i-znanieto-i62362864
  и трябва да призная, че до сега по-добра концентрация и резултати не съм постигал с никоя друга форма на ментално усъвършенстване.
  Това нещо тотално промени живота ми! Станах по добър във всяка една сфера и най-вече съм постоянно щастлив усещайки силата, която притежавам.

  Препоръчвам курса на всичките си приятели със сигурност трябва да го пробвате и вие!
 2. Добра вечер,

  ще драсна и аз един блог докато има инерция във форума.
  Структурата на повечето блогове до тук: песничка, представяне на главните герои, какво се случи в предишния епизод, какво да очакваме в следващия + тук там комични ситуации ми допада, така че ще я спазвам.

  Песничка:
  http://www.youtube.com/watch?v=RI9wiygIrrU

  Митко ми е името. Май се познаваме с бая хора тук. С някои сме спортували, с други сме пили, с трети сме спорили на тема расизъм, а с някои даже за покер сме говорили. Ама да си се представя(нали структура на блога има). Роден съм далечната ... май по-добре да не започвам от там, ами от близките няколко години защото има риск да се окаже, че сме баджанаци с нечии баща на съфорумец :)

  Та в по-близко време, след като 15 години градих кариера в IT сферата. Работих по 16 часа на ден без отпуски + почивните дни и даже май достигнах не лоша позиция, фирмата, в която работих фалира. Завлякоха ме с една сума, с която могат да се платят две-три мокри поръчки, но реших да не трепя никого, ами да гледам на нещата според поговорката "всяко зло за добро" и да направя промените, които винаги съм искал ама не ми е стискало (Тук за да стане съвсем драматично ще отбележа, че по това време оперирах едното коляно от бурсит, а на другото скъсах връзки и менискус та и него срязаха касапите и освен че останах без работа, бях и на патерици. А бре куца ситуация си беше - буквално!).
  Имах възможност да започна работа в доста добри фирми, но реших, че искам свобода и се захванах с фрилансерство. Тествах една година как е и като цяло не вървеше зле та бях готов за втората част от плана си, да се махна от София защото хич не я харесвам и да заживея на село.
  Преди малко повече от година си натоварих багажите в един камион (благодарност на Прототипа и Арагамито за помощта!) и го закарах в къщата, в която съм живял като малък във Велинград. Близо 6 месеца правих ремонти щото нали сме глезени софиянци та няма как и сега вече се радвам на спокойния селски бит и "култура".
  (смешката)Поседях 6 месеца и бабите в махалата почнаха много да нервничат наоколо, защото ме гледат , че не ходя на работа пък нито се хваля с далавери нЕкъкви и че съм бил "по Италията малко" нито пък притеснен изглеждам. Личеше им, че любопитството скоро ще вземе ненужни жертви и реших да ги осветля. Един ден ги гледам, че направили седянка и като ме заговориха реших да им обясня ситуацията, че и без това ме засякоха сутрин няколко пъти на улицата да се прибирам на мотика по ранните часове и направих лошо впечатление с моето "Дшубру Утсро" при положение, че очевидно не ми беше много добро. Почнах да им разказвам с какво се занимавам, ама хич не им беше ясно. Накрая помислих, че почнаха да схващат понеже спряха да мърморят. След като в продължение на два часа обяснявах какво е софтуер, що е интернет и как двете се комбинират и ти позволяват да работиш от в къщи, след кратко дюдюкане излязоха с мнение: "А бе щом баща ти праща пари и момата работи стой си у дома!" Та сега освен пияница и женкар се оказах и търтей лентяй.
  Та предвид , че доста се отклоних от СТРУКТУРАТА започвам по същество.
  Отминалата година я движих много вяло. Като цяло не си давах зор за нищо. Започнах много неща и уж ги вършех, но всичко беше много мудно и напредъкът съответно беше слаб. Не изпитвах удовлетворението от свършеното.
  Основните плюсове и минуси през 2013.
  + Взех си нОгу яко и голямо куче, каквото нямаше как да гледам в София.
  [​IMG]
  + Затвърдих, че животът тук ми понася и окончателно ще си стоя. Безценно е лятото като се събудиш сутрин и си пиеш кафето на двора да е много зелено. Да не се чува друг шум освен птичките и пчеличките и никой да не ти дава зор за нищо. Зимата камината напича от едната страна, а снега трупа от другата (тази зима е провал в това отношение).
  ------------------------------
  - Не играх въобще покер. Реших че не съм достатъчно добър за да се изхранвам с това. Преди докато имах сигурни доходи и цъках между другото, си бях спокоен и беше приятен добавък към бюджета. Сега можех да не взимам всичките софтуерни проекти и да разделя времето с покера, но бях притеснен и в крайна сметка не играх въобще.
  - Спорта ми беше пълен провал. Супер слаба мотивация. За съжаление се оказа, че в малкия град въпреки, че има перфектни условия няма с кого да се спортува.
  За баскетбол едва се събирахме и то много рядко. В София бях създал полу-професионален отбор по пейнтбол, тренирахме сериозно и обикаляхме по доста състезания в Европа. Миналата година май не бях на нито една тренировка, а съотборниците ми спечелиха няколко купи без мен (поне ги поляха с мен).
  Във фитнеса ходих колкото да държа някаква форма за пред кифлите. За капак скъсах нещо пак в коляното и сега мога да спортувам само с шина.
  - Организацията на времето ми е трагедия. Уж ставам рано , но май по-добре да спя до късно, така и иначе до 12 ч. си губя изцяло времето с дълги кафета, закуски и някой баскетболен мач от предишната вечер.

  2014г. Цели

  + сутрин с кафето да правя план за деня
  + 5 дни в седмицата до обед да движа софтуера или ако нямам проекти, да чета, гледам и анализирам покер.
  + 5 дни седмично x5 часа покер. Предвид, че започвам от 0 , айде не от 0, но от 20еу да достигна стабилна банка на 50нл с малък уинрейт докрая на 2014
  + 6 дни в седмицата кратки но силови тренировки във фитнеса. Поне 170 клек и 150 лежанка. Да вдигна отскока на баскет още малко (колкото да прескачам Юли когато забивам :) )
  + да ходя поне 2 пъти в месеца на тренировки с отбора по пейнтбол в София и два пъти седмично самостоятелно да тренирам във Велинград. минимум 3 състезания в чужбина.
  + предвид, че зимата няма да мога да събера хора за баскет, да науча още един спорт. Харесал съм си кикбокс.
  + 3 пъти в седмицата HIIT на стадиона. Много ми се искаше да тичам в гората на пресечен терен. Хардкор работа - брадясал и гол до кръста в сутрешния студ, с вълкът до мен :) ... ама се оказа, че не се получава баш така. Хората като видят голямо куче да припка жизнерадостно и се разбягват във всякакви посоки, та се получава леко неловко. Докато го пиша се замислих, че може и да не бягат от кучето.
  + да не съм чак такава свиня. Имам прекрасно момиче до себе си, което ми търпи всичките простотии, но не спирам да флиртувам с всякакви кифли по баровете.
  + да не пия поне до април месец (това драстично ще помогне на горното плюсче)
  + тази точка е доста, хъм ... спорна за егоист като мен, но след като заобичах куче минах първия тест, та не е лошо да направя едно дете. Ако изчакам още малко няма да мога да му предам невероятните си способности и дарби :) Все пак не е лесно да учиш дете на баскетбол с Паркинсон.

  Това е от мен.
  Сполай ви на всички тази година!
 3. Българин "Varnatrade1" спечели снощния 100K турнир на Unibet. Честито!
  http://chipsandtips.blogspot.com/
  Някъде на 10-то място във финалната маса се озовах и аз :)
  За съжаление без никакъв турнирен опит успях само толкова. Не рискувах достатъчно преди финалната маса и влязох с най-малък стак (около 6ББ). Алл-ин от бутона с А6о и след 2 мин. мислене големия блайнд ме плати с А9о и ме събра, но и това ми е много :)
  http://4.bp.blogspot.com/_0f59I2175xE/TOng6xZ5ItI/AAAAAAAAAJs/Nr12GpcoONw/s1600/1st_place_Unibet.JPG