1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте, реших да напиша един блог за това райско място, от което се върнах преди около седмица. Бил съм в десетина държави в Европа, почти навсякъде ми е харесвало, но Лансароте безспорно ми е №1. Директни полети от България няма, трябва да изберете из между Лондон, Мадрид, Милано и т.н. къде да се прекачите. Аз пътувах през Лондон Лутън и на отиване и на връщане и билетите ми бяха около 900 лв. Самото пътуване е единственото неприятно нещо, защото общо взето се губи цял ден, но на самия остров буквално няма нещо, което да не ми харесва.
  Гостувах на една приятелка, която живее там вече от почти 4 години. И така от 4-5°C в България се пренесох на слънце и 21-22°C, а през нощта беше 17°C. Дори само този факт напълно обяснява защо не й се ходи да живее другаде. Много ми беше яко да си пийвам бира на терасата в 3 през нощта без да треперя от студ, а Атлантическия океан да е на по-малко от 100 метра от мен.
  [​IMG]
  На Лансароте може да се живее съвсем нормално с 1000 евро на месец. Споменатата бира (от малките) струва между 0,50-0,60 евро в супермаркета, големи бири не открих. Естествено пих и доста други видове алкохол – сангрия, ром с мед, водка карамел, Frangelico. Ромът с мед е върховно питие, марката беше Ron Miel. Ще търся варианти да се сдобия и в България.
  Испанската храна също е превъзходна по мое мнение, но това все пак е субективно. Препоръчвам ако ви изскочи шанс да опитате октопод по галисийски (pulpo ala gallega).
  Туризмът е доста важен за острова, така че има какво да се прави и освен пиене и ядене. Ние освен, че обиколихме няколко градчета се возихме и на камила, влязохме в пещера, видяхме вулкан. Островът е вулканичен и уж вулканът е изгаснал, пък приготвяха храна благодарение на горещината от него.
  [​IMG]
  Не на последно място самите хора. Те са много приятелски настроени. Ходя на курс по испански в момента и вече знам някои думи и елементарни изречения и те ми се радваха супер много, че се опитвам да каже по нещичко на техния език. Постоянно се опитваха да ме научат и на нови думи. Иначе не ги бива особено в английския. Нацелувах се и на испанки. Там няма ръкостискане при запознаване, веднага дават и двете бузи.
  Изобщо силно я препоръчвам тази дестинация, не се колебайте ако имате възможност!

  [​IMG]
  [​IMG]
 2. Здравейте,
  Както е станало ясно и от заглавието това е един блог-равносметка за приключващата 2013 година + малък план за началото на 2014. Като цяло не съм особено доволен от себе си. Бих си писал оценка 4 минус по шестобалната. Пак не се отнесох достатъчно сериозно към покера, макар и да не е имало големи периоди, в които въобще да не играя. Направих някакъв профит, но не ме задоволява. Причината е в малкия обем игра. Sky Poker изритаха българските играчи през лятото заради Закона за хазарта. В Merge пък трафикът е по-много гадно време за България – знаете 7 часа разлика с американците. Обаче най-съществената причина е, че явно съм изгубил мотивацията си от преди 3-4 години, когато можех да си цъкам по много часове. Опитвам се да определя на какво се дължи това и се сещам за следните неща:
  - нямам непосредствена нужда от пари от рода на „сега ако не играя яко и после няма да имам с какво да си платя сметките“;
  - след 6 години и половина игра има някакво пренасищане в мен от покер;
  - в последно време съм разконцентриран и от размисли има ли смисъл да стоя повече в България и в случай, че реша да се махна, къде точно да отида. Може би е странно това да ме разконцетрира, защото дори и да отида в чужбина то е ясно, че няма да си изкарвам парите по строежите, а най-вероятно пак ще е чрез покер и спортни залози.
  - има и едно момиче, което взе да превзема мислите ми, но там май нещата няма да се развият добре.
  Друга цел, която си бях поставил за 2013 година – пътуванията. Доста пътувах в рамките на България, но само едно излизане в чужбина, а всъщност винаги ми е било по-интересно да обикалям в чужбина. Като мое оправдание тука ще напиша, че аз желание за пътуване винаги имам, но просто не всичко зависи от мен. Не бих тръгнал сам да пътешествам, а приятелите ми нямат време и/или пари.
  И сега малък план за началото на 2014 година. Смятам да вложа големи усилия в покера през януари. Това ще е вид, за да си докажа, че все още мога да направя силен месец с хубав обем игра и надявам се добър профит. За целта зарязвам гледането на NBA, което тотално ми разбива режима, и се връщам към режим със ставане в 5 сутринта. Звучи жестоко и сурово, но съм го правил и преди и то в големи периоди от време. Свиква сe бързо и после съм доволен колко се е уголемил денят.
  През февруари възнамерявам да отида в Lanzarote (един от Канарските острови) за седмица или десетина дни на гости на една приятелка. Това ще е моето малко бягство от зимата в България, понеже предполагам, че дотогава ще ми е писнало от студ. Там ще е 18-20 градуса :). Освен това ще си купя и сувенирна чинийка за колекцията.
  Планове за по-напред във времето няма да правя, защо както се е разбрало вече съм малко объркан в каква посока да ми се развива живота, а и ще е най-умно да видя какво ще се случи в крайна сметка с приложението на прословутия Закон.
  Пожелавам Ви весело посрещане на Новата година и да е много успешна!
 3. Ще се включа и аз с един блог, защото забелязвам леко пробуждане на този раздел в сайта и понеже на мен винаги ми е било интересно да чета блогове ще се радвам наистина да настъпи съживяване.
  От новогодишните баници (една където празнувах НГ и една вкъщи) ми се паднаха късметите „пари“ и „екскурзия в чужбина“. Тези късмети ми харесват и ще се постарая да ги изпълня през 2013 година. Няма да има промяна в методите на печелене на пари спрямо предходните 5-6 години – остават си покер и спортни залози. Не бях особено сериозен с покера през миналата година, но през тази не мисля да има цели месеци, в които не играя. Може да не се утрепвам от покер както като бях студент в София, но ще се постарая да поддържам едно определено ниво. Със спортните залози ще е по-лесно, при тях не се изискват чак толкова усилия. Правя както нормални залози, така и някои по-сложни неща като среди и арбитражи. Една част от нормалните си залози публикувам в блога си dr-lag.blogabet.com. Ако има заинтересовани може да му хвърлят по някой поглед от време на време. Понеже получих някои запитвания дали ще го правя платен като се включа в blogabet market - не планирам такова нещо поне в следващите 6 месеца със сигурност.
  Екскурзиите в чужбина винаги са ми харесвали и в последните години гледам да ходя в 3-4 държави за една календарна година. Това е много приятен начин за разпускане от цялото гемблинг напрежение. През 2012 г. бях в Брюксел, в Гърция и във Виена. За 2013 г. имам набелязани доста цели – мач на Тренто в Италия, екскурзия до Рим, Канарските острови, Чехия, Германия, Малта. 3 или 4 от тези шест да изпълня и ще сметна, че година е е била хубава. Ако са повече от 4 – върховно! Освен това по тези екскурзии си купувам сувенирни порцеланови чинийки и си правя колекция. Тази мания ми се зароди някъде през 2011 година и 5-6 души от сайта знаят за нея. Вече имам близо 60. Малко е срамно, но все още не съм намерил чинийка на Бургас :D. Не се притеснявам да включвам в колекцията си и чинийки от места, където аз лично не съм ходил. Все някой ден и там ще отида :). Тук е мястото да изкажа големи благодарности на vladimir0v, който ми донесе от Лайпциг, Магдебург и Рощок, както и на ЕasyGame, който ми купи от Киев.
  През 2013 г. ми се иска да си намеря и някое друго хоби. Бях се надъхал супер много от една приятелка за стрелба с лък, но се оказа, че няма такъв клуб в Бургас. Това ме разочарова, но може пък да измисля нещо друго.
  За финал – успешна 2013 година на всички и се забавлявайте!
 4. Вдъхновен от блога на ahtung реших и аз да напиша един блог, който общо взето няма да е свързан с покер. То и без това тоя месец играя малко, явно мързелът ми се е засилил заради наближаващото лято. Ще пиша общо взето как протичат повечето от дните ми тоя месец.
  Ставам и проверявам спортните сайтове. И аз не знам защо го правя това, тъй като сега са плейофите в NBA и общо взето стоя до супер късно, за да ги гледам. Какво ли може да се случи за 4-5 часа рано сутринта, в които съм спал? Както и да е... После проверям дали не са излезли нови серии от сериалите, които следя. За съжаление сезоните на готини сериали като Fringe, Castle, Chuck току-що свършиха. Скоро ще свършат и сезоните на The event и Mentalist. Малко неща ще останат да се гледат. Тоя новият криминален сериал по БНТ - Под прикритие ми харесва. Да не повярва човек, БНТ излъчва нещо готино! Чакам юли месец да започне новия сезон на Breaking Bad, който по необясними за мен причини не се радва на особено широка популярност в България, но е супер готин. Почнах да гледам и Game of thrones, но засега ми е тъп. Ще му дам още 2 серии шанс на него и го зарязвам ако не ми стане интересно. В него споменаха и за някакъв Rhaegar, макар че не са го показали като герой все още. Зачудих се дали от там българското покер гуру не си е избрал ника. С още малко браузване в нета и става обяд. Хапвам каквото намеря в хладилника и после лягам да си доспя още час-два.
  Следобяд е време за разходка/излизане на кафе или пък да свърша някаква работа навън. Вчера например имах час при зъболекар за премахване на зъбен камък. Много неприятна и болезнена процедура! Особено както не бях ходил от една година. Докторът каза, че ако идвам на 6 месеца болката щяла да бъде доста по-малко. Сурвака ме с 60 кинта. Като си помисля той за тия пари сигурно ще е доволен и всеки месец да ходя. Май е доста добре да си зъболекар - не виждам как може да прави под 10-15k на месец, особено ако часовете му са запълнени постоянно.
  Като се прибера следва гледане на тенис. Caroline Wozniacki е толкова секси! Как може човек да пропусне нейн мач? Ами аз не мога...
  Ще стискам яко палци и за Федерер на Ролан Гарос. Това е любимият ми тенесист. G.O.A.T.
  Вечерта започва с гледане на футбол или пък наблюдавам как се представят 5-6 души, от които си купих екшън за SCOOP. Засега не са ми избили вложенията, но една финална маса може да промени нещата :D.
  Накрая гледам NBA за приспиване. По принцип не съм за нито един от останалите отбори в плейофите, но ако Miami стане шампион ще взема $250 и затова съм за тях.
  В следващите дни се очертават няколко пътувания, които ще разнообразят ежедневието ми. В събота заминавам за Румъния. Там ще разглеждам Букурещ + някакви замъци в други градове. Единият бил замъка на Граф Дракула. Дано да е интересно.
  После имам едно пътуване до Свищов. Там ще ми дават дипломата за магистратурата. Бакалавърската ми диплома от УНСС София я бавиха доста, но свищовлии направо разцепиха. На 1 октомври 2010 г. ми беше защитата, може да си направите сметка колко време се мотат.
  Друго пътуване, което предстои е до Пловдив в началото на юни. Ще ходя за мача Ботев Пловдив - Нефтохимик. Пловдивчани дойдоха супер много в Бургас, може би към 1500-2000 души и сега трябва да се съберем поне няколко стотин човека агитка и да им върнем визитата. Двете агитки сме приятелски, няма да има проблеми и ще е празник. Даже сигурно двете агитки ще пием бири заедно. Жалко е, че сме във В група. И на двата отбора мястото им е в А група, а такива смешни отбори като Академик, Калиакра, Видима с обща публика не повече от 1000 души на кръг трябва да са по долните групи. Но аз имам вяра, че ше се върнем в А група скоро.
  През юни съм решил да поцъкам доста повече покер, дано да надделея над мързела.
  Ами май стана дългичко... това е за сега :).
 5. Още на първия ден от ноември се провалих в една от целите си за месеца - да не тилтвам. :mad:
  Пиша този блог един вид публично да обещая, че повече няма да тилтвам и да играя 600 и 1000 NL HU, нива за които нямам нито скил, нито банкрол да играя. Надявам се, че сега като го има написано ще го спазя. Защото в последната половин година поне пет пъти си го обещавам на себе си и нещо все не се получава изпълнението, съответно губя значителни суми. Не мога да си обясня какво точно се случва, в предни години съм нямал такъв проблем - да тилтна лесно и веднага да се кача на високи нива HU да избивам. А дори не съм HU играч... Трябва да спра тия дегенски глупости!