1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Реших и аз да разпиша блог секцията с разбор на изминалия месец май.За разликата от предишни месеци, през май реших да поиграя малко по-груб 6max мултитейбъл покер – игра на 9-10 маси - нещо, което съм пробвал няколко пъти и преди на 50nl и 100nl и никога не завършваше по начинът, по който ми се искаше.До този момент за 8-9 месеца игра в мрежата се движих доста добре и си играех моята игра на 4, по-рядко 6 маси.Лошото беше, че не можех да играя повече от 15к ръце месечно.Време имах, но се пренасищах от покер.От друга страна имам нуждата да знам, че влагам достатъчно в други интереси и задължения.

  [​IMG]

  Играта на по-малко маси ми носеше доста повече удоволствие, макар и не толкова често, колкото преди време, но бях решил да пробвам как ще се справя на повече.Реших, че с увеличаване на масите двойно и със същото вложено време, ако успея да си запазя уинрейта, ще си увелича двойно и печалбите. Знаех, че не мога да играя толкова лууз, колкото на 4 маси, тъй като постфлоп не мога да видя много места за печелене на потове, които не са мои.Отделно, колкото повече флопове виждам, пред толкова по-трудни решения се поставям.С повече маси по-трудно намирам оптималното решение.Vpip/Pfr стана от 28/19 на 21/14.Трябваше да се откажа от ситуации с ръце като KTo, 64s, с които си увеличавах vpip и pfr, за да играя пот в позиция срещу слаб играч, или с които плащах от бутона или в позиция, пак да играя пот със слаб играч.В една такава ситуация има доста начини да се спечели пота, но е доста по-трудно да се видят, с игра на още 9 маси.
  Преди да започна грайндa, бях седнал да играя 100nl без нужна банка и започнах 40nl и 50nl с 9bi на червено.Играя с 30bi банка и от раз почти 1/3 назад..

  [​IMG]

  Не играх 3 дни, след което по план седнах на 10 маси, за да видя как ще се справя.Още първата сесия, след доста добри ситуации, успях да си върна обратно 9-те bi, само за да дойде следващата сесия със 7bi назад.

  [​IMG]

  Такива суингове са ми малко в повече, след като на 4 маси много рядко съм имал суингове от 8 и повече bi.Предполагам, че щом си увеличавам цялата игра двойно, трябва и банката да си увелича двойно, но имах достатъчно увереност, че мога да се справя с по-тайт игра и по-добър тейбълселект.Лошото беше, че добрият избор на маси е по-лесен между 18:00 и 02:00 ч. (поне по мои впечатления).В тези часове от деня не ми се играе покер, а ми се вижда с някой, ходи някъде, разходки, спорт, бири, мачове и т.н.Трябва да си помисля добре по този въпрос, тъй като добрите игри така или иначе намаляват и би трябвало да съобразя, когато ги има.Въпреки, че играх повече по обед, мисля че все пак се справих не лошо.

  [​IMG]

  [​IMG]

  За 12-13 дни изиграх двойно повече ръце, като bb/100 на нивото падна, но с малко. Може би трябва да си увелича агресията, след като играя и по-тайт.

  [​IMG]

  Non Showdown Winnings линията се промени значително на минус, което отдавам на по-трудното намиране на места, в които рейз, флоут, дабъл или трипъл барел да ми печелят потове.Мисля, че е нормално колкото по-тайт е играта, толкова по-надолу да е тази линия.
  Ще пробвам още известно време този начин на игра, но направя ли 100nl постоянно ниво, се връщам към по-лууз игра на 4 маси.Засега някои обстоятелства ми пречат, надявам се да не е за още дъгло.Дотогава с вас, с които сме по масите да имате на ум, че играя само премиум ;)
  Успех по масите!