1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здрасти пичове,

  Участието ми на фестивала може да се обобщи като много, ама много лош рън. Отидох със самочувствие и много настроение, но си бях направил сметката без кръчмаря. Първите два дни записах сателитите и след като загубих абсолютно всички олини без значение дали флипвам или съм AQ na KQ реших че на мейн евента вариацията ще се изравнява :)

  Предишният ден си бях починал добре и бях във форма за оптимална игра.
  За съжаление масата ми беше доста тежка, може би най-тежката от ден 1. Наличието на Зографа както и 4-5 румънски прота не беше точно най-добрия жребии, но за да стана първи така или иначе трябва да победя всички :) Директно в позиция ми бяха 2 румънски прота (кеш играчи на 400 и 600НЛ) и веднага след тях Недопечен.
  Плана ми беше да си играя играта и да се опитам да атакувам по-слабите или притеснени играчи.
  Особеното беше че имах доста добри стартови ръце, но без абс никаква подкрепа от борда и не флопваш нищо. През целия ден имах може би 15 покет пеърс, с които отварях и флатвах в позиция, но не успях да хитна нищо. Имах поне 7-8 флъш дроус на флопа (често с оверкарта) така се случваше че често виждах безплатен ривър, когато не съм аз агресора и мисвах абс. всеки път. Единствената ми силна ръка беше един ривърнат стрейт на ривъра срещу Зографа, който ми беше прилично изплатен.
  Успявах обаче да подбирам добри спотс за блъфове и като цяло успявах да поддържам стак, но нищо повече. Нивата си минаваха и блайндовете растяха, а на нашата маса войната беше непрестанна. Много често имаше 3бети и 4бети, скиузове и всякакви други неприятни неща. Бях доста агресивен и смятам че имиджа ми беше идеален като ми дойде силната ръка да бъда изплатен изцяло. Мина вечерята и влязохме в последното ниво с 26К на 400/800. По това време имах вече идея кой как играе и се чувствах доста уверен с такъв стак. БТВ за мен беше доста изненадващо, но според мен почти всички играчи на масата нямаха добра представа как да играят под 30бб и според мен в тази ситуация имах предимство. ИМенно тук се случи следната спорна ръка, която впоследствие се оказа решаваща (ще разберете защо).
  Отваряме си KQo UTG мисля вече 6 хендед като бутона ни ги прави 4100. Беше един руснак, с който бяхме се заигравали доста и съвсем малко преди това му бях ръннал хюдж блъф на QhJh3s3h и след като мисли супер много реши да се фолдне и каза че имал QTh, за което му вярвам. Та той ми ги прави 4100, като имаме около 22К ефективни. Ситуацията беше много подозрителна и ми се стори че ме плейва, но ако го 4бетна трябва да се стаквам, а личното ми мнение беше че е най-слабия на масата и мога да го надиграя. Флатвам и флопа е 456 всичките пики, като ние имаме К пика. Чекваме и той бетва 4К. Реших да го флатна. Ако ч/р АИ мисля че си обръщам картите фейс ъп. Не презентирам абс нищо различно от това което имам и смятам че той ще го осъзнае и ще ме колне с всяка 4,5 и нагоре, а вс блъфовете му съм много напред. Реално погледнато нямам ФЕ и трябва да флипвам вс по-длаб играч, което според мен не е оферта. Търн се обръща Jc, което за съжаление смятам че абс няма как да презентирам и минава чк/чк на рив се обръща 3c, която отново минава чк/чк и той обръща 9h5h и печели ръката.
  Останахме с 14бб и обявиха последни 3 ръце за деня. Първите две минаха и в последната вдигаме АА от CO и си ги отваряме. СБ много искаше да 3бетне взимаше чипове, гледаше ми стака и т.н., но реши че е малко и се отказа (Затова казах че предната беше важна, защото смятам че ако имах 30бб щеше да 3бетне и нямаше да бъстнем с АА), в крайна сметка се отказа и ББ флатна. На КdQd9s Цбетнах и той ме чк/райзе АИ за още 10бб и ми обърна KQo и си ме събра.
  На сайд евента няма много за разказване 3тото ниво вдигаме АА от CO рейзеваме 325 при 11000 ефективни, БТН се фолдва СБ ги прави мисля 750 , ББ 4бетва до 2100 ( един холандец, който ми разказа играта на кеша и хитваше всяка ръка срещу мен, колна си 4бет ООП с QJо на АКh2h си е чек кол и на търн Т ни събира с нашите АК :))та тоя калъф ги прави 2100 аз си таймнах и забих цялата пешка и той се чуди, чуди, чуди и вика ама ако загубя флипа мога ли утре да направя ребай и Гъжбата му вика: ми ти може веднага да го направиш и холандеца: ааа ОК кол обърна 99 на ривър 9 и приключихме..
  В заключение смятам че играх може би най-добрия си турнирен покер, но наистина нямах необходимата доза шанс и приключих с АА и на двата турнира. Въпреки това изживяването беше страхотно и непременно ще повторя някоя бъдеща Еурека. Благодаря на всички, които повярваха в мен и си взеха от пакета и искрено съжалявам че не се получи. Продължавам да работя върху играта си и да се уча и next time ще сме по-силни.
 2. Fuck you Variance, is that all u got? Come and face me bitch.
  You will NEVER stop me
  Gonna work harder, gonna push stronger i dont give a fuck about you
 3. Здравейте,

  Мина доста време от последният ми блог и тъй-като сайта е така направен че новите постове в старите блогове не се виждат лесно и съответно хората четат и коментират само последните 4-5 блога- реших да напиша нов блог и да споделя на какъв етап съм от покер кариерата си :)

  Етапът може да се характеризира с народното- до под кривата круша :)

  След дълъг суинг през Януари и Март и в резултат на това влошена игра и съответно още по- лоши резултати се стигна до денят X, в който си профуках и последните 500$ на 200НЛ ХУ :)

  Отделих малко време за почивка и преценка на нещата и стигнах до извода, че най-голямата пречка пред мен съм самият аз. Играейки в Онгейм на 4-5 маси по 2-3 часа на ден не ми дават достатъчно ръце за да мога да разбера бия ли нивото или не и тъй-като качването по нивата го бях определил да става съобразно банката ми се получи така че в ъпсуинг качих 3 нива за месец и стигнах до 50НЛ, но после след ДС се върнах отново в изходна позиция (въпреки че свалях нивата според БРМ). Отстрани не изглежда кой знае колко зле, но това адски ме натоварваше, защото мисълта че не мога да се справя ме побърква и ми влияе много зле на играта.Само се вкарвам във филми, че не мога да играя, че съм тъп и т.н. Мисълта че играх 3 месеца и накрая съм откъдето тръгнах не ми даваше покой и в резултат исках да спечеля по-бързо пари да се кача отново и резултата беше доста лош.
  На 01.03.2010 депозирах 250$ в Старс и реших да пробвам нов подход. Ще мултитейбълвам здраво, започвайки от 10НЛ и няма да качвам нивото според банката си, а според това дали бия предходното ниво за достатъчно голям семпъл ръце. Доста се чудих какъв да бъде броят на ръцете и реших че 100К е достатъчно поне до 50НЛ. Вие какво мислите? Целта ми Март е да успея да ги направя тези ръце -играя по около 3часа през седмицата и двойно повече през уикенда.
  Началото беше доста добро за първите 15К вървях с около 9бб/100 после последва един брейк ивън стреч от около 23К ръце. Към момента след 45000 ръце съм с 3.5бб/100. Играя 16/12/3.2
  Доколкото съм чувал 3.5бб/100 е доста добър уинрейт обаче на 200НЛ бих бил щастлив да го имам :) аз лично обаче очаквах на 10НЛ да ми е поне двоен.
  От друга страна играя 16+ маси и играчите са прилични според мен. Всички казват че играта чак над 200НЛ става по-различна. Дали подобен мултитейбълинг с подобни статс би бил печеливш дотогава? Уинрейта ми според вас добър ли е? Как мога да го направя повече?
  Това е засега от мен ще се радвам да коментирате:)
  Успех по масите
  П.С Не мога да сложа снимка от ХЕМ щото съм на работа ще видя довечера дали ще успея да прибавя некое фото :)
 4. Винаги съм си представял първият си блог като някакав готин пост, в който описвам колко съм спечелил и как ще качвам нива и т.н само че стана точно обратното. Тази тема ще бъде контрапункт на темата "Beat: October " и тук ще стане ясно, кой е най зле представящия се играч. Мисля да обера наградата за главна мъжка роля без конкуренция.

  За Октомври имам 30К ръце в Унибет (най-рибешката мрежа според всички в този форум и съм назад 5БИ- играя на 20НЛ) В Бетсейф също за толкова ръце съм 15БИ надолу. И няма такова нещо като да рънвам под Ол Ин ЕВ-то. Просто явно съм супер слаб и малоумен. Само да кажа играя сериозно покер от почти година и не мога да прескоча шибаното ниво от 20НЛ. Не си тегля пари от банката.Няколко пъти шотнах 50НЛ, губя си половината банка и пак свалям,последният месец обаче съм играл САМО 20НЛ.

  Просто не мога да печеля и не знам защо. Статистиките ми се доближават доста до тези,които вие поствате в печелившите теми и аз не мога да открия фрапантни разлики в тях. Просто другите печелят, а аз не и очевидно причината е в мен. Пробвах да играя дълги сесии, пробвах да играя кратки сесии (1.30ч) пробвах да правя лицеви опори след като ме съкоутнат. Приемам покера насериозно и искам професионално да се занимавам с това изгледал съм десетки филмчета от много различни сайтове (на Юли клипчетата според мен са най-яките които съм гледал ЕВАЛА) ,разбирам ги,прилагам ги и нищо.

  Лошото е, че в средата ми няма никой,който играе покер добре и печелившо,с който мога да говоря обсъждам и т.н а това спроед мен е СУУУПЕР важно. След последните 2-3 дни супер се отчаях,не че съм загубил много пари някъде към 6-7 БИ ама играя часове наред, чета постове,ръце графики и статии и няма никакъв резултат. Не знам каква е целта на темата, просто да се оплача,да видя дали има сродни души,(някой да ми даде някакъв съвет, препоръка, лийкфайндър, урок, каквото и да смятате че би ми било полезно)

  Благодаря на всеки,който пише в лузър частта :)