1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Привет на всички! За тези който не ме познават - казвам се Иван, на 24 години съм и се занимавам с покер сериозно от Април тази година. В този блог искам да споделя преживяванията си от Irish Poker Festival 2009 в Киларни, който се проведе на 1-4-ти Октомври.

  Но нека има малко предистория - интересен е начина по който се класирах за събитието. Още преди няколко месеца Диди ме посъветва да депозирам в ладброкс и да чистя много добрия депозит бонус. Играх там малко повече от месец и се преместих в Унибет. Два месеца по-късно получих следния мейл, който много ме изненада:

  Dear Ivan,

  Please find that you have now been registered into the Irish Weekly Final on the 13th September as requested.

  Kind regards,
  Ladbrokes Poker Team

  На самия уиикли финал бяхме около 80 човека - като пръвите 7 взимаха пакет за турнира, който включва 3 нощувки в хотела и байин за мейн ивента (всичко на стойност 950евро). По време на сателита просто рънвах като бог - още втората ръка имах КК утг рейз/колна моя 3бет - хитнах К на флопа стакнахме се и момчето показа АА. Постоянно удрях сетове и след известно време бях чип лидер. Да, но всичко това приключи в най-неподходящия момент - дълго време не ми влизаха карти и от чип лидер останах шортак на бъбъла. Точно преди да отпадна - защото това беше съдбата ми, някъв пич рейзна от МП и тоя до него плати. Флоп Jxx последваха някакви рейз/рирейз и пичовете се стакнаха - единия обърна сет JJJ другия обърна AQ. Този с AQ покриваше пича със сета. Вече сигурно се досещате какво се случи търн K ривър T. И влезнах в 7-цата :)

  Отначало се чудех да ходя ли и дали има възможност да продам пакета, но за съжаление организаторите бяха поставили условие пакети да се преотстъпват 30дни преди турнира, а самият сателит беше 3 седмици преди събитието. И така, стегнах куфарите и в 6 сутринта на 1-ви бях в самолета и летях за Дъблин. Пътуването бе с Ейр Франс, нямаше как за толкова кратко време да намеря нискотарифни полети, а и в последствие се оказа че разликата в цените е малка. От Дъблин до Киларни се пътува с влак през цяла Ирландия за около 3:30ч. И така късния следобяд вече бях в хотела, който не изглеждаше така както на снимките, но пак си беше доста приличен.

  [​IMG]

  Самото градче Киларни е известна туристическа дестинация в Ирландия и е хотел до хотел, а където няма хотели има къщи под наем. В близост до градчето има национален парк с езера - доста красива природа като цяло. Но не мисля, че България отстъпва с нещо по този критерии.

  На другия ден станах и отидох да се регистрирам за турнира. Нямаше никакви проблеми, организацията беше на високо ниво и въпреки голямата опашка след около 10-15 минути държах билетчето и кардпротектора, който си остава хубав спомен. Бяха се регистрирали малко под 800 човека, а наградния фонд достигна около 400к евро. Точно в 15:00 турнира започна. Седнах пръв на масата си и се заприказвах с крупието. Лека по лека масата почна да се пълни и започнахме играта.


  Първия ден беше доста скучен от към разигравания - общо взето се държах с около средния стак и не можах да мръдна от там. Няколко пъти флопвах супер монстъри, но не ми се изплащаха. Като цяло, спокойно се развиваха събитията. Структурата на турнира бе доста бавничка - антето влезе в употреба може би на 6-то или 7-мо ниво.
  [​IMG]
  Малко преди вечерята ме преместиха на друга маса - на нея седеше лицето на турнира Jon "skalie" Kalmar.

  Той играеше доста агресивно на моменти - опитах се да го трапна с КК, но не се получи. Малко след 01:00 прървия ден приключи, като аз бях малко под средния стак.

  След края на първия ден се оказа, че има още 3-ма българи на турнира. Един от тях бе шортстак сензацията Арагами :). Мога да кажа, че бързо намерихме общ език с момчетата и си прекарахме доста добре.

  Втория ден беше доста спокоен от към ситуации просто първите 6 часа само фолдвах. Накрая бях доста шорт и почнах да ги бутам с К3о Q8s JTo и така 4-5 пъти. Никой не ми плати и все още се държах. И така се стигна до култовия момент. Бях дооста шорт около 24к чипа при среден стак 48к. УТГ, който също беше доста шорт влезе алл ин аз бях УТГ+2 обърнах картите и видях АК кари - моментално влезнах алл ин. Чип лидера (който беше някакъв маняк - описваше всяка ръка в един дебел тефтер) около 2-3 минути се чудеше дали да ми плати, но в крайна сметка не го направи. Затова пък големият блинд, който също бе шорт като мен (но го покривах с малко) влезе алл ин. И така флопа дойде 4п6д7д - на търна дойде още едно каро и аз бях с нът флъш. Момчето от ляво ми каза да не се радвам още защото имаше стрейт флъш дроу... На ривъра обаче дойде бланк и така се утроих.

  Неопитността си каза думата обаче и събития извън покер масата ме тилтнаха и аз започнах да играя доста лековато, което известно време ми носеше успех. Даже по едно време бях чип лидер с около 120к стак. След това обаче 2-3 3бета ми бяха платени и се смъкнах до 80к. Тогава и се стакнах префлоп с 99 вс QQ и въпреки аутовете на флопа и търна не можах да оцелея. Дори не погледнах на кое място съм отпаднал, но бях близо до влизане в парите... Доволен съм като цяло от играта си, имах няколко доста добри отигравания, а и вече ще имам едно на ум като сядам на покер масата.

  За съжаление само аз от българите бях стигнал толкова далеч в мейн ивента, но за сметка на това едно от другите момчета - Морбео, успя да кешне от сайд ивента. Последния ден отделихме да се разходим из градчето и да гледаме финала на турнира. оставам с много хубави спомени от Ирландия и от хората там като цяло. Заслужава си да се посети отново.

  Надявам се да ви е било поне малко интересно четивото и се извинявам че чак сега отделих време да го напиша - признавам си доста ме мързеше :)