1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте. Запознат съм с играта покер от 4-5 години, но съм играл несериозно покрай бетинга. Преди около година реших да се отдам напълно на покера, но ми предстоеше заминаване за Щатите и реших, че след като се върна ги почвам.
  Така дойде Септември и всичко, за което мислех беше как ще грайндна нивата, естествено не съм се самозалъгвал, че ще се случи бързо. Вкарах към 700$ и почнах да играя 10нл в ипокер. Накратко до края на октомври резултата беше отчайващ – 55 БИ назад, 60 БИ под ЕВ за около 55к ръце. Естествено ми беше ясно, че не е само заради кофти рънването, а затова, че играех супер спюи + тилт в дълги сесии, които трябваше да бъдат прекъснати още в зародиш. Ноември и Декември протичаха горе-долу по същия начин – не мога да бъда дори брейкивън, това което ме спасяваше е рейкбека + 2-3 турнирни печалби за по 1к.
  Както се вика Нова година – нов късмет. Реших да сменя нещо. Януари започнах да се интересувам от ХУ, започнах да играя 20нлХУ в ентракшън, понеже рейка на 10 е убийствен и няма смисъл. Епа всичко почна повече от добре, за няколко дена бях около 40 БИ напред и горе-долу докрая на месеца запазих този профит + още 2-3 турнирни печалби за по 400-500$, де да можеше да е така всеки месец .
  Е да ама последва най-лайняния месец, който съм имал някога. 23 поредни дена февруари бях на -, което се отрази супер зле на психическото ми състояние, а основно и на играта ми. Чувствах се най-голямата риба на света. Просто не виждах как мога да имам ден на профит, сядам на масите и знам какво ще се случи. Общо взето върнах целия профит от предния месец + лихвите хаха.
  Лошото е, че се издържам сам и от януари трябваше да почна да тегля поне 1к на месец за разходи, което също супер много пречи за грайнда.
  Очевидно пак трябваше да сменя нещо. ОК, турнирите винаги са ми били най-силната страна си викам аз, давай да ги зачекваме. От края на февруари започнах да играя по около 30 турнира на ден с 2-5е вход. Резултат: 1 седмица около 1к профит. Вкарах в 7-8 сайта и почнах да играя повечето турнири 5-10 вход. Резултат: 1 седмица около 2-3к профит.
  Една щастлива неделя реших да играя и по-големи турнири и бях направил пакет за 430$, от който продадох 15% хахаха. Е след 10 часа игра шипнах неделния Challenge в ЛъкиЕйс за 12к$.
  3 дена почивка, на 4тия сядам да разпусна с някое турнирче и баам 2ро място пак в Лъкито за 3к$.
  Последва 1 седмица почивка без какъвто и да било допир до покер. Ем супер.


  Това е супер кратко резюме на последната ми половин година.


  От 2-3 дена насам играя отново с пълна пара, но резултатите са плачевни. Но не това ме приетснява. В турнирите вариацията е огромна и това е най-нормалното нещо да имаш ден, седмица, било то и месец без особен успех. Други неща ме притесняват. Първо усещам се, че играя по default не съм концентриран на макс. Имам супер желанието, нямам мотивацията, което е супер странно, при положение, че това е единствения ми източник на доходи.
  Другото, което ме притеснява и където очаквам вашата помощ е, че съм на кръстопът. Раздвоен съм накъде да се насоча – кеш или мтт. В кеша се чувствам несигурен, очевидно нямам знанията и дисциплината да съм печеливш играч. Да ама това, което ме привлича е, че я няма вариацията, а това от което се нуждая аз е сигурност. При турнирите дори и да знам, че имам супер едж особено с/у играчите в европейските мрежи, вариацията убива всичко детско в мен.

  Мерси предварително за отговорите 
  Успех по масите.