1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте,
  в бога ми против стейкването бях споменал, че скоро ще напиша и подробен такъв за това как лично аз смятам да се справя без стейкване.

  Мисля, че най-правилно е да започна историята от самото и начало. Преди 5 години за период от 6 месеца по електронните маси в казината изкарах около 25 000лв и си помислих, че съм безсмъртен. Повечето сигурно сте минали през този период. След това грешно умозаключение реших да напусна работа и да играя само покер. Няма да ви отегчавам как съм изхарчил парите си, но въпроса е че те свършиха доста по-бързо от очакваното и по закона за всеобщата гадост тогава влезнах в масив даунсуинг. След това имаше 4 години перипети главно заради лош банкрол мениджънт и голямо его. Нека се върнем в настоящето. От началото на годината имам сериозна работа, както бях споменал в предния си пост, но все още си спомням с блаженство за добрите дни от покера. Лично за себе си знам, че не искам да работя в офис цял живот и целта е отново да мина само на покер издръжка. Този път обаче, вече знам, че 25к не са достатъчни, за да напусна работа. Пресметнах, че варианта да съм спокоен и да не ходя всеки ден в офиса ще бъде момента, в които имам 100 000лв в банка/инвестирани/в злато или каквото и да е там. Просто 100к които да не се пипат за нищо и да знам, че си ги имам. 30к за 1 година издръжка, през която да не мисля какъв е суинга т.е. да си имам по около 2,5к на месец, с които да живея и още 20к за банка с която да играя. Общо сумата е 150 000лв, което е $100 000. Тук идва и мисията - "Как да изкарам $100 000''.

  В началото на месеца седнах с едно листче и химикалче и реших да посмятам малко. След около час и нещо бях готов. Имах изграден план как на 1 Ноември 2013 ще напусна работа и ще се отдам отново изцяло на покера.
  В този блог ще споделя плана си за микронивата и по-подробно плана за текущия месец Март.
  Ще играя във Full Tilt само и единствено PLO 6max нормални маси с по 100бб (тук отправям едно голямо благодаря към Анчев, който ми отвори очите, защо не трябва да играя CAP масите, към които се бях насочил първоначално)
  Ще започна с $80, което е точно 40БИ за 1с/2с ПЛО. Понеже по цял ден съм на работа, както вече многократно споменах. Ще мога да играя само вечер по 2 часа и уикендите по 4. При моята игра на 2 маси таргета е 10 000 ръце на месец. Таргета в уинрейта е 10бб/100ръце + 4бб/100ръце рейк бек. Така поставени нещата в цифри значат, че на 1 Април трябва да имам профит $20+$8РБ или общо $108 в акаунта. Качването на нивата в микронивата съм планирал да е при достигане на рейнджа между 30-40БИ. Целта за напускане на микронивата и преминаване към лоу (10с/25с) е 1 Ноември 2011.

  П.П. Предполагам, че на микронивата би трябвало да правя повече профит от планирания, но не смятам да променям плана, а със + да си купя Омаха Мениджър и да се науча да работя с него. Никога не съм се докослвал до ХМ, така че ще е забавно изживяване. Не бих отказал съвети за софтуера. Мисля да си купя първо само пакета за смал стейкс и после пълният. Въпроса ми е дали се доплаща за ъпгрейд или се купува нов? Защото, ако се купова нов май е по-добре да си го купя пълния направо. Гледах, че цените са около $80 затова в заглавието ми пише от 0 до 100 :) Идеята е че парите, които ще инвестирам в началото в действителност после ще изтегля, за да си купя ОМ.
  П.П.П. Ще съм много благодарен на всички играещи ПЛО да споделят на какви нива играят, къде играят и какъв им е уин рейта в бб/100ръце, за да мога да си коригирам плана в движение понеже предполагам, че уинрейта варира доста на различните нива.

  Съжалявам, ако съм ви отегчил, а за тези, които са харесали написанито - следващия ъпдейт ще бъде на 1 Април (съвсем не на шега)
 2. Последно време стана модерно хората да търсят кой да ги стейкне и да обясняват защото този някой трябва точно на тях да даде шанс да се шотнат на Nosebleed нивата. Аз обаче винаги съм си бил опък човек и ще ви обясня защо не искам никой да ме стейква, като същевременно правя сравнение с "бъдещите" титани по покер масите.

  - винаги започват с: Казвам се Харалампи (всички съвпадения на лица и факти са напълно случайни) от Долно Нанагорнище и съм на туи и пулувина (3 1/2) годинки.
  + Едва ли ви инересува как се казвам от къде съм и на колко години съм. Всичко това е без значение за това дали ще ми дадете ( в моя случай НЕ дадете) стейк

  - играя покер от около 2 години като последните 3 месеца вземам нещата много навътре (мързи ме да ходя на работа и съм чул че някой приятел е спечелил 10к за 1 месец и съм решил и аз да пробвам) и искам да стана про, ОБАЧЕ нямам 100$ да почна да играя. (но от друга страна имам 500лв тоя месец отделени да се напия 1-2-3 пъти в студентски град)
  + в моя случай имам "неудоволствието" да бъда дегенерат през последните 5 години като съм бил от всички страни на масите: барман в казино, крупие, редактор на CardPlayer Bulgaria и през цялото време холдем-омаха зависим.

  -тук идва момента с показването на хенд хисторита тракери и тн както следва. В последните 15 турнира имам Х влизания в парите и У профит. И понеже съм много добър искам да ма стейкнити за да мога да играя турнири и кеш за които нито съм подготвен а и ми трябва 10хУ банка.
  + статистики няма да показвам понеже ме е срам :) а за игата ми още повече понеже последно време ми разпиляват зъбите на ПЛО (но хората които са чели предния ми блог от преди няколко месеца; май почти година стана от тогава знаят че не ми е чуждо да ме убиват с камани на тази игра) и ще трябва пак да се върна на добрия стар 2-7 СД

  - в заключение: ако някой се интересува (от това да ми подари малко пари които ще профукам за отрицателно време) моля да ми пише на скайп или на ЛС
  + ако някой наистина се интересува защо наистина не искам да бъда стейкван и защо смятам стейкването за нещо ненужно нека прочете това което тепърва ще напиша

  Надявам се на някой от вас да му е станало забавно докато четеше по горните редове, но също така се надявам и доста хора да се замислят какви глупости пишат докато искат стейк и колко нелепо звучи и да не се сърдят когато получават отговори от типа на : "толкова ли не можеш да събереш 100лв, ходи на някой строеж за 1 седмица и ще ги имаш".

  Сега май е ред да напиша и защо съм против стейкването
  Преди около 6 месеца бях изправен както много други хора играещи покер пред дилемата дали да поискам стейкинг или да си потърся нова работа, понеже 2 месеца преди това бях напуснал CardPlayer и профита които имах от покер не стигаше за да си плащам наема, сметките, колата и да издържам и жената, която по закона на Мърфи точно тогава беше без работа. Въпроса беше тогава дали да взема 2000$ и да играя докато ги върна и след това 6 месеца на 50% от печалбите или да си остана с 300лв в джоба и разходи започващи от 800лв на месец и надеждата да си намеря възможно най-бързо работа с която да си покривам задълженията.
  Избрах второто с идеята, че след като си намеря работа, още на 1 месец можех да отделя 100$ от заплатата си и да депозирам някъде и да пробвам да направя нещо подобно на това което прави ceno83 в момента, а именно да качвам нивата с дисциплина и БМ а не както е било до сега - трябват ми 1000$ да изтегля защо да не поиграя аз 1/2 или 2/4 като имам 500 в касата то ще ми върже до към 1500 и ще съм си на началния стак, а и дори да станат 1200 и с 200$ мога да играя не е болка за умиране. Незнам как съм преживявал с това мислене, но в повечето случаи съм успявал да кешна, но е имало и големи разочарования.
  Стейк не исках да вземам понеже аз го приемам това като вид кредит. Кредит, кредит, колко да е кредит ще кажете вие. Нали някой ти дава пари ако ги загубиш няма да си ги търси. Да, да ама не. Ако ги загубите значи че човека който ви е дал пари е направил лош стейк, което за вас е лош кредит. Обратно в действителността опитайте се със лошо кредитно минало да вземете нов кредит. Не става. Така е и със стейка, ако загубите на някого парите мислите ли че някой друг ще ви даде неговие ?
  Но има вариант и да спечелите. Тогава всичко е ОК, ама не съвсем. Имате период в който давате % от печалбите си + връщането на стейка. И в един момент почвате да си мислите абе аз съм супер тъп вместо да си седна на гъза и да спестя от някъде малко пари сега на тоя ще трябва да му давам всеки месец по 500$ за тва че миналия месец съм бил кретен и не можах да си сглобя сам банката.
  Допълнителна причина в моя случай да откажа беше че съм супер съвестенен и ще ми е супер гадно ако изгубя на някой парите т.е. ще играя притеснено -> няма да играя своята А игра -> ще загубя парите на стейкъра. Затворен кръг :)

  В момента работя в телекомуникационна компания, още не съм депозирал в някоя зала, защото намирането на работа ми отне малко повече време от необходимото и имах да връщам малко пари с първите заплати. Ако не изкочи нещо непредвидено началото на Март ще започна пак да играя и дано скоро имам добър повод да напиша още някой блог.

  THE END
 3. Здравейте,

  Това е първият ми блог, така че не бъдете много критични.

  Много се чудех дали да пиша следващите редове, но реших че някой друг може да е минал през същия ад като мен и да даде някой съвет. Не става въпрос за обикновен тилт. Като цяло не съм от тилтващият се тип хора, просто изпладнах в убийствена ситуация и почнах да се съмнявам в покер уменията си. Това може би е и основната причина да пиша сега. Както вече сте разбрали имам проблем с ПЛО в микрогейминг. Като цяло съм печеливш играч на ПЛО на живо, но в нета ми се случват някакви нечовешки неща. В продължение на 3-4 месеца загубих 2 банкрола на 20ПЛО и 50ПЛО. Сумата не е болка за умиране, а и бонусите върнаха голяма част от загубеното. Проблема е друг. Играя изцяло спрямо банкрола. Мега дисциплинирано и всичко по начина по който трябва да бъде, обаче сесиите ми винаги тръгват надолу и след 1-2 4аса когато успея да избия загубеното и излезна малко напред се случва едно и също заставам на флопа с 16+ аута и гризвам дървото или по-лошия вариант с готов нътс на флопа и ме бият рънър рънър.

  Преди няколко дни ми се случи на играя на .25/.50 с Наско Георгиев на една маса. На третата ръка станах от масата. В първата аз бях със 9TJQ дабъл суитед от бутона. Наско от УТГ бие пота кът-офа бие новия. Решавам да изолирам Наско и аз на свой ред давам новия пот, обаче той решава да флипира алл ин кът офа и той и аз съм инста кол. Флоп - търн - ривър. Кът офа ме би рънър рънър. Релоуд до фул стак и получавам АА910 пак дабъл суитед. Играта се развива като предната и резултата е същия. След като подарих 100 Евро реших да си стана.

  Днес след 3 часа игра за 10 минути ми показаха 4 пъти рънър рънър сет оувър сет и когато вече си мислех, че няма какво да ме очуди и флопнах топ 2 със ботъм сет. Без флъш и стрейт дроуве. Блайнда бие пота, утг кол аз новия пот байнда кол. Търн някъв х аз пота (ал ин) - кол и ми показаха мидъл сет. (пуснете си калколаторите и вижте какъв е оддса) Това тотално ми съсипа психиката и реших че имам нужда от помощ.

  Това ми го прави за пореден път супер стегната игра пазя си стака и ме нашиват в ръце в които доминирам. Същото се случва и с един приятел който също като мен е печеливш лайв ПЛО играч. Кажете къде бъркаме или поне ви моля пуснете един клип в микрогейминг на 20ПЛО или 50ПЛО в който показвате профит 2+ БИ.

  Благодаря ви, че ми изтърпяхте глупостите и дано някой даде някой добър съвет, че сериозно се замислям да спра с онлайн покера, а не ми се иска.
  П.П. Извинявам се за печатните грешки, но е 3 30 и леко ми се спи. Утре като стана ще го прочета отново и ще ги оправя