1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
 2. Сделката ни в 7777.bg през този месец е с главозамайващо value и е най-доброто ни предложение от последните няколко години! В комбинация с двата варианта за софтуер и VIP съпорт горещо препоръчваме на всички наши играчи да се преориентират към игра в тази зала. За повече информация ни пишете по имейл на grindsupp@gmail.com или по скайп на grinderssupport.
  Dismiss Notice
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. От доста дълго време обмислям да започна да водя редовен блог, в който да излагам гледната си точка върху индустрията. В тези среди съм от вече над 10 години, играл съм в почти всички онлайн зали, бил съм афилиейт над 8 години…

  За цялото това време вярвам, че съм натрупал достатъчно опит и знания в сферата и ми се иска да споделя това с всички, интересуващи се от покер.

  В този блог ще излагам личната си гледна точка, която в дадени случаи може да си противоречи дори с избора на зали, предлагани в сайта. Но това, което мога да обещая за блога си е, че ще казвам едно към едно това, което мисля и знам.

  Истината е, че идеята зад този сайт винаги е била такава, хората да споделят и заедно да постигат по-големи успехи, отколкото биха могли да направят това сами.

  За съжаление това нещо се изкриви през годините и вече никой не е готов да споделя знанията си с другите. Дали причината е чисто финансова или има и други неща, това реално няма значение. Наистина бих се радвал, ако все повече хора разберат, че заедно се постига повече, отколкото сам.

  А оправданието, че когато учиш другите, то ти реално се прецакваш сам себе си, е повече от слабо. Нашият сайт, а и като цяло целият български пазар, са толкова малка точица на покер сцената, че дори 100% от българите да бяха професионални играчи, то това пак нямаше да се усети толкова много в световен мащаб.
  Иска ми се да вярвам, че човек само може да спечели от споделянето на знанията си с най-чиста цел, като печалбите тук са много по-големи от чисто финансови…

  И все пак да се върна към основната част на специално този блог.

  През последните 2 месеца проведох разговори с доста покер играчи, като става дума за едни от най-добрите в България. Мнението на повечето хора бе доста идентично – покерът върви надолу и ще става само по-зле.
  Интересното за мен беше, че моето мнение е тотално различно. Обсъдихме ситуацията и почти винаги се стигаше до извода, че не всичко е черно и бяло.

  Сега ще се опитам да изложа основна част от възгледите си относно покер индустрията и нейното бъдеще.

  Ако седнем и се замислим реално, ще видим, че покерът е нещо изключително ново, дори може да се каже, че все още е в ранните си детски години.
  Реално Покер (под формата, която ние познаваме днес) съществува след 2003-та година. Тоест покерът е на 13 години! За всяка една индустрия, та дори за всяко човешко същество, това е една доста крехка възраст.
  През тези кратки 13 години индустрията е преживяла повече сътресения, промени и движения от почти всяка друга.
  От това можем да си направим извода, че браншът е изключително динамичен и нагаждащ се.

  Ако към това добавим и общото мнение, че в днешно време „играта напълно се е променила и няма нищо общо с преди“, стигаме вече до следния извод, а именно, че покерът продължава да се изменя, еволюира, нагажда или както искате го наречете.

  Но сега идва най-странния за мен момент. Явно за покер играчите е напълно нормално и в реда на нещата играта да се променя, еволюира и съответно и те да се нагаждат към нея. Защо на всички тях тогава им се вижда странно това, че и всичко ОКОЛО играта на покер се променя?
  Не е ли нормално индустрията да се нагоди спрямо промените?

  Нека в името на този блог да се опитаме да приемем нещата безпристрастно и да се замислим за тях в перспектива.

  Ще започна от първото нещо, за което бих казал, че всеки един покер играч е съгласен – играта се е променила и е станала по-трудна.
  Ако се замислим, ще видим, че този процес е напълно естествен. След като дълги години това е било игра за точно определени хора, изведнъж покерът става световен феномен, в който се изливат милиони ХОРА! (Да, за специално тази дискусия е по-важно колко хора са се появили, а не финансовата част..)

  Изведнъж всичките тези хора започват да играят тази игра и някакъв процент от тях са наистина привлечени към нея, дали заради математиката, дали заради хазартния елемент или просто заради финансовия стимул.
  Това всичко води до един естествен процес на обучение и развитие. А това развитие е неизбежно!

  Ще си позволя да дам аналог със Starcraft. В ранните години на играта все още не можеше да се правят записи на изиграните игри. Съответно тогава имаше нереално голяма пропаст между професионалните играчи и аматьорите. А причината беше, че никой не можеше да види какво точно правят протата и единствено можеше да се опитва да копира по свой си начин. В момента, в който се появиха така наречените риплеи, недоволството сред про играчите беше огромно… „Ама как така той ще ме гледа какво правя, нали аз съм си го измислил“. Това недоволство продължи не повече от 6 месеца, но вече риплеите са неизменна част от гейминг света и винаги ще останат в него.

  Подобни неща не просто се случват в покер сцената, те са ежедневие за нея.
  Първо бяха обучителните сайтове… много хора бяха недоволни, че такива дори съществуват. Но истината е, че прогресът не може да се спре, само защото някой не иска да споделя знанията си.
  В днешно време този тип сайтове са просто част от бранша и всеки ги приема за нещо напълно нормално.
  Изведнъж спомагателните програми започнаха да се развиват с главоломна скорост и за няколко години не просто надминаха всички очаквания, но и вече се разглеждат като пречка за индустрията.
  След това списъкът е дълъг: черен петък, регулирани европейски държави, фалирали зали и т.н. Всички тези неща са част от трансформацията на покера.

  Точно в момента сме свидетели на един изключително интересен момент от тази история.

  Залите премахват и променят сделките си, нови пазари се затварят, други се сливат, а трети тепърва ще влизат в голямата сцена.
  Голяма част от покер играчите гледат единствено и само това, което тях ги интересува, а именно – колко играя, колко печеля. Което би било страхотно, ако бяха програмисти или трактористи, но не и покер играчи.

  Всяка една зала в последно време говори за „покер екологията си“. Ама какво е това?
  Най-общо казано, това е информацията, дали залата става за игра, или не. Ако дадена зала няма добра екология, нито един от вас няма да има желание да играе там.
  Съответно, за да подобри това, всяка зала предприема различни стъпки. Първата стъпка е да се намалят сделките, както за играчи, така и за афилиейти.

  Основните причини за това са две:

  1 – залата иска по естествен начин да изгони най-неподходящите играчи за нея

  2 – залата иска да използва средствата от разликата между сделките за реклама и привличане на нови играчи.

  Или поне на хартия нещата изглеждат така… Проблемът е, че голяма част от залите не са лицензирани на голяма част от пазарите, а това води до невъзможност за рекламиране на тях.
  Логиката зад първата причина всъщност е доста проста – ако един играч печели от това, че залата е довела слаби играчи, за които реално тя е платила да дойдат, то намалената сделка на играча реално е неговата „такса“ за водене на риба в залата.
  Като тази логика е една и съща, както за печеливши играчи, също и за така наречените рейкбек прота. Те просто забравят, че за да си break even в покера – означава, че печелиш (все пак този рейк, който се плаща, е част от сметката).

  Промените са много и всяка компания сама преценява, как да ги приложи: различни методи за смятане на рейк, различни условия за печалба, лимити на теглене и депозиране, списъкът е дълъг и ако тръгна да описвам причините за всяко едно нещо, май няма да си ходя скоро от офиса, а аз искам да си тръгна по някое време днес :D
  Но все пак, ако имате интерес към тези теми, може в следващи постове отново да си изложа гледната точка.

  Нека да погледнем каква стратегия за справяне с днешната покер сцена са избрали китайците от Natural8.

  Natural8_800x229.jpg

  Преди да започна да пиша за залата, ми се иска да изясня отново нещо. В този блог ще представям мислите си точно, каквито са, и ще пиша абсолютно честни от моя гледна точка ревюта на залите, които предлагаме, но в същото време ще го използвам, за да показвам и промотирам всичко, с което се занимавам.

  Natural8 е китайска зала от мрежата на GG Network. Мрежата е с доста противоречиви мнения и коментари за нея, а всичко това е именно заради странната стратегия, която са предприели Китайците.
  Залата следи всички играчи чрез интересен алгоритъм. Това го има във всяка една зала де, просто опира до самата зала, колко добре ще направи своя и за какво ще го използва.

  Този алгоритъм следи броя маси, на които играете, блиндовете, с които сядате, дали използвате Auto Buy-in опцията, дали използвате Auto Rebuy опция, дали играете само 1 вид разновидност на покера, дали sit out-вате на други играчи и още куп други неща.
  След като за даден играч се съберат достатъчно данни, той се определя с индекс, свързан с покер екологията на залата. Ако играчът се окаже, че не е подходящ, то той се следи известно време и след това бива помолен да си тръгне от залата и повече никога да не се връща в нея. Ако играчът все пак си направи нова сметка и те го хванат (а повярвайте ми, доста е лесно), тогава вече може да се стигне и до конфискуване на средствата.
  Хубавото е, че в голямата част от случаите, стига играчът да не е направил нещо в разрез с правилата на залата (разбирайте някаква пълна простотия), балансът по сметката се изплаща напълно.

  На първо четене изглежда безумно?
  С тази стратегия в момента залата е може би с най-добрата игра онлайн, трафик има повече от повечето големи мрежи/зали, а софтуерът на залата е един от наистина добрите, които съм виждал и ползвал.

  Е да, но какво ни грее нас това, ако ни гонят?

  Тук идва момента, в който се оказва, че за залите е важно не само колко печели даден играч, но и каква стойност носи той на нея!

  Съответно има редица изисквания, които ако даден играч спазва, е много по-малко вероятно да го изгонят от залата.

  А нещата, които е хубаво да се следят, са:
  • Да не се използва Auto-Buy-in и да се сяда с различен брой блиндове по масите. Това се прави с цел рибата да не разбира, че всички са регове, а по-скоро да си мисли, че играе с други хора като нея.
  • Да не се използва Auto-Rebuy опцията. Това е малко по-неприятно, но и тук идеята е същата. Спазването реално не е толкова трудно, просто не ребайвайте за всеки загубен блинд, а когато спаднете под нещо, което вие сте определили
  • Да играете на различен брой маси. Ако играете над 6 маси, дори няма значение, просто по този критерий сте редовен играч. Но ако са под 6, е хубаво да са различен брой, една сесия на 4, една - на 3 и т.н.
  • Програмата е настроена да следи и за статистиките ви. Явно и китайците са гледали доста онлайн обучителни видеа, защото според тях, ако разликата между статистиките ви е прекалено малка ( 23/21), то вие сте редовен играч, а ако лимпвате и това се увеличи (23/14), то вие сте си чиста риба. Е бих казал, че има доста играчи, които може да поспорят с тях, но това е друга тема. Съответно за хората, които играят стратегия, която включва лимп, залата е перфектна. За всички други - не е лошо да си изберете някоя и друга позиция, в която да раздвижите играта си.
  • Препоръчително е да се играе не само един вид покер. Идеята е, че ако в залата има само и единствено Холд Ем кеш играчи, то всичко друго в залата е тотално умряло. Но ако редовните играчи играят и 5% други игри, малко омаха, някое турнирче (малки са като наградни фондове, но хората наистина не знаят силата на ръцете), някой друг spin&go, то тогава тези игри ще се напълня и с риба. Просто рибата отваря, вижда къде има игра и сяда, тя не си избира маси и т.н.
  • Едно от най-важните изисквания е да не се sit-out-ва срещу други играчи. Причината е доста проста – да няма 20 маси с по 1 или двама човека, които не си играят. Докато има място на всички маси, няма причина да се отваря нова. А в същото време, ако даден играч sit-out-ва срещу друг играч в 99% от случаите той е редовен играч.За съжаление, това е и най-бъгавата част от алгоритъма им и е най-добре просто никога да не sit-out-вате.
  Подобен тип зали в момента набират скорост доста бързо и стават все по популярни.
  И отново се връщаме на темата с трансформацията на покер сцената:
  В началото никой не се интересуваше от рейкбек, изведнъж това се промени и всички започнаха това да гледат.

  След това започна рейкбек война между залите, от която те само губeха и това беше момента, в който спряха да дават свободно рейкбек, забрани се тази дума и т.н.
  Първо хората не знаеха какво правят, след това имаше обучителни сайтове, вече хората предпочитат програми за анализиране и т.н.
  Залите първо търсеха играчи, които правят по 10 000 рейк, сега търсят играчи които да губят по 10 000.

  Това и много други неща са част от тази трансформация, за която говоря. Неща, които първоначално ни се струват като нещо безумно и невъзможно, а след известен период от време започваме да приемаме за нормални.

  Отделно ще напиша и доста по-дълго ревю на залата, надявам се да е готово до 2-3 дни.

  В това време всеки желаещ да изпробва залата може да ми пише на лично, за да обсъдим ситуацията, да видим дали е подходяща за него и да измислим правилната стратегия.


  Ако междувременно тръгвате да се регистрирате, много е важно да спазите следното изискване, за да можете да бъдете тракнете през нас и да се възползвате от предстоящите интересни промоции през ноември:  2342_733e2b4b2ff821e993e9f01b94d0e75b.png  Покерът няма да изчезне, покерът не умира, той просто се изменя. А играчите, които се променят с него, ще имат възможността да останат част от сцената и да продължат да го използват в своя полза.

  Attached Files:

  Olema, leopad70, whyasker and 8 others like this.
 2. Здравейте на всички!

  Реших, че ще е по-лесно да пиша редовни и кратки блогове, отколкото 1 голям блог на 12 години. Нека да видим дали това е така :)

  След всички промени в сайта е време да споделим какво се случва в момента и какво да очаквате занапред.

  Промените, за които говоря, включват основно и промени в хората, които са били част от сайта.

  Нека покажем кои хора са част от екипa на Grinders и съответно кой с какво може да ви бъде полезен:

  Pro2typeпознат на много от вас от повечето ни Покер семинари.

  Покер играч от дълги години, бил е и учител за различни промоции на сайта.
  Знанията му за покер света са значителни и винаги е насреща!

  Ники се грижи всички промоции и оферти на различните ни зали-партньори да достигнат до вас навреме. Също така, благодарение на дълбоките си покер знания, както за играта, така и за различните мрежи и зали, ще може да ви ориентира към най-добрата за вас зала и промоция.

  Не забравяйте, че колкото и да се стараем, не е възможно да покрием всички зали и промоции, които съществуват. Ако видите промоция, която сме изпуснали да въведем на сайта ни, моля да ни съобщите, за да може тя да достигне до всички хора на време.

  Същото важи и за зали които бихте искали да видите в предлаганите от нас.

  Може да се свържете с Ники по скайп на pro2type.grinders

  AstraLa – Добре познат на повечето live играчи като най-добрият български турнирен директор. Неизменна част от българската покер сцена от вече над 10 години. Освен милионите изиграни онлайн ръце на горе-долу всички видове покер може да добавим и безброй ръце на живи турнири и кеш.

  Той ще бъде човекът, който ще се грижи за всичко, свързано с Twitch и Grinders TV. Ако ви харесва това, което правим, и искате то да продължи да се случва, най-добрият начин да ни подкрепите е, като ни гледате редовно. Идеи за всичко, което бихте искали да видите в предаването, може да изпращате на лично съобщение на AstraLa, а ние ще направим всичко възможно да го реализираме.

  Може да се консултирате с AstraLa също относно залите и офертите, които предлагаме на сайта.

  Аз лично бих посъветвал всеки един турнирен играч на турнири до $50 да се посъветва с него и да намери най-доброто място за игра. Не винаги най-доброто място е най-популярното!

  Mariya – Спокойно можем да кажем, че Мария е един от основните двигатели на сайтовете ни. Тя се грижи екипът ни да не се разпадне, а също така и хората да не разберат, че не правя разлика между запетайка и удивителна.


  От друга страна, най-вероятно Мария има повече часове, прекарани по покер масите, отколкото голяма част от членовете на сайта, а от многобройните репортажи на живи събития е развила и много добър поглед върху покер сцената.
  Тя се грижи не само за www.grinders.org но и за www.pokernovini.com - сайтът, където може да се информирате за всичко по-интересно около покер индустрията.
  Всякакви предложения и мнения относно двата сайта може да й изпращате на лично съобщение тук във форума.

  Kristina – или вече по-известна като Queen of Spades.

  Преди да направи основна грешка и да се присъедини към екипa на Grinders, Криси не знаеше почти нищо за светa на покера. Около две години по-късно, тя вече прави първи стъпки в покер кариерата си, като може да следите всичко по-интересно около това в темата ТУК или в редовните стриймове по Grinders TV.

  Освен да я подкрепяте в канала, можете да се обръщате към нея и с въпроси относно залите, които предлагаме и вашите акаунти в тях. Начини за депозиране, начини за теглене, дали правилно са минали регистрациите ви, както и при всякакви проблеми или възникнали въпроси можете да задавате по скайп към нея на grinderssupport.


  didi8bg – Вече над 10 години съм част от света на покера. В 8 от тях съм бил не само играч, но и афилиейт. Играл съм в почти всяка една зала, която съществува онлайн, което ми е помогнало да натрупам стабилни познания за зали, мрежи, тенденции в индустрията и т.н.

  Всеки, който смята, че мога да му бъда полезен, може да ми пише на лично съобщение.
  Тъй като животът ми е малко динамичен в момента, не винаги мога да отговорям веднага, но ще се опитам при първа възможност!

  Това са хората, които ще се грижат за сайта и неговото развитие. Не се колебайте да се свържете с нас по всички въпроси, които ви интересуват!

  Както може би сте забелязали, освежаваме офертите, които предлагаме. Този процес ще приключи до края на месеца. В скоро време ще пусна и няколко блога относно залите, които пускаме и какво точно е мнението ми за тях.


  LIVE LONG AND PROSPER​

  You, GambitTakesDis, petnik1979 and 15 others like this.
 3. След като няколко месеца реших да се отдам на нови приключения, дойде моментът да напиша един блог, в който да разкажа какво ново се случва при мен.
  Както може би част от вас знаят, всичко по-интересно в моя живот започна с гейминг.
  След като ме заведоха за първи път в компютърен клуб и ми показаха как се пуска Starcraft и как да си напиша ника (което всъщност направиха вместо мен и написаха DIDI, както ми казваше дядо ми и след това така и си остана), още тогава усетих, че геймингът ще бъде неразделна част от живота ми.

  Всичко ми беше толкова ново и интересно, че дори не разбрах, кога вече не се случваше да падам. На 14 години отидох на първия си международен турнир в Чехия, майка ми ме пусна като Бриз (който ви е познат от сайта) се водеше, че ни е придружител хаха :)
  За да не навлизам в подробности (все пак това не е разказ на гейминг живота ми), станах втори и бях изключително разочарован от слабото си представяне. Това беше и моментът, в който разбрах, че е хубаво да си намеря спонсор за периферия, че ще ми е необходимо за подмяна на счупената … Тъжният момент беше, когато разбрах, че в покера ще е по-тежко, а там вече аз трябваше да си плащам щетите :)


  Когато все още бяхме млади и красиви хаха​


  След този момент години наред играх на професионално ниво, като най-големият плюс е фактът, че с ходенето по турнири успях да обиколя горе долу целия свят. Това отвори мирогледа ми за света много и ми помогна да започна да мисля по-разчупено.

  В един хубав слънчев ден взех и финалното си решение, че спирам да играя игри на професионално ниво и ще преминавам към покер.
  За съжаление, след само месец трябваше да изтрия всички игри от компютъра си… вариант, в който аз играя за кеф, а не за да победя, просто не съществуваше. Само след 1-2 загуби, гравитацията в стаята рязко се променяше, а след това следваха и няколко бързи сесии по 16-20 часа игра.

  Бях премахнал и последната пречка да зацикля стабилно в новата игра (покерът в крайна сметка си е игра), като последваха дълги години с дълги сесии и големи количества нови мишки, клавиатури и един 27-инчов монитор.

  През всичките тези години аз целенасочено седях далеч от гейминг средите. Истината е, че това е било нещото, което винаги съм обичал и искал да правя. Не просто да играя игри, а да съм част от тази нова индустрия и да дам своя принос в нея. Бил съм част от началото, сега просто осъзнах, че искам да съм част и до моя край.

  Преди около 6 месеца отново се сблъсках със света на гейминга. Първоначално реших да направя нещо като елементарен анализ и дали има пресечни точки между него и други неща, с които се занимавам. Също както и при първото ми запознанство с гейминга, не беше нужно много време да се запали искрата и да бъда погълнат изцяло.

  За разлика от миналото, сега вече имах значително повече познания, опит, а и ресурси, с които да направя това, което винаги съм искал. Решихме първо да направим един ивент и след това да разширяваме дейността си…Е да, ама аз винаги съм бил леко грандоман… Изникнаха няколко проблема с първоначалната ни зала и решението да се преместим в най-добрата зала в България към момента беше лесно. И ето, че около 3-4 месеца след като отново се бях забъркал в гейминг средите, организирах едно доста мащабно събитие.
  Предизвикателството беше повече от сериозно, екипът, който прави ивента, беше грозно малък, а 80% от работата беше свършена от двама човека. Нервите, здравето и всичко друго, които си съсипах, за да се случи цялото нещо, бяха доста повече от предвиденото хаха.Но няма да навлизам в подробности около самото събитие, за това може да се напише достатъчно материал за една малка книжка.

  По време на самия ивент просто не спах около 4-6 дена (малко ми е объркано всичко и не съм сигурен точно), но крайният резултат беше повече от задоволителен. Успяхме да направим нещо на световно ниво, а това, с което разполагахме, не може дори да започне да се сравнява с това, с което разполагат големите организатори.
  Всеки, който желае, може да погледне сам и да си каже мнението: Game Evolution | Facebook

  Ето и няколко снимки от ивента, за по-мързеливите :


  Истината е, че геймингът и покерът са доста близко като концепции. И в двете се изисква изключително много подготовка и здрава психика, а необходимите качества и за двете са доста сходни. Едно време хората се отказваха от гейминга, просто защото в покера парите бяха значително повече и беше доста по-рентабилния избор. В момента изглежда, че нещата се променят и съвсем скоро може да видим обратното – хора, отказващи се от покера за сметка на гейминга :)


  Но ето, че отмина събитието и ми остана малко време да седна и да направя анализ на всичко, което бях занемарил.
  За мое най-голямо съжаление едно от тези неща беше не друго, ами Grinders. До такава степен бях погълнат от гейминга, че дори не бях отчел колко време беше минало.
  Всичко това доста ме натъжи, Grinders не е просто един сайт за мен, това е първият ми сериозен проект и винаги съм бил по-скоро емоционално привързан към него.
  Доста бързо осъзнах, че всичките месеци, в които не съм обръщал достатъчно внимание на Grinders , са се отразили доста негативно на не малко неща от сайта.
  Използвам този блог да се извиня за всички настоящи проблеми!
  А от тази седмица вече си разделих графика така, че да работя поне по 6 часа по Grinders, за да може да ми останат още поне толкова за гейминга.

  Надявам се доста бързо всичко да започне да се подобрява. Плащанията трябва да се върнат към нормалния си ритъм и всичко да бъде плащано до 10-то число всеки месец (стига да сме получили всички репорти, но и тук не е като да няма какво да направя и да понатисна тези, които ни бавят).


  Истината е, че Grinders винаги ще бъде нещо специално за мен. Чрез този сайт съм добил опита, който имам, заради него съм се запознал с не малко хора и заради него съм това, което съм.

  Даже съм решил да поиграя пак малко хаха… Хем да прегледам новостите около всички софтове и тн., хем да проверя как ще се справя след над 1-годишна пауза без игра. Планът е да почна от 100nl иииии или да качвам или да … не качвам нали хаха…

  На който му е интересно - ще пускам периодични ъпдейти как върви.

  Обмислях и да напиша един доста по-дълъг блог за гейминга като цяло, нещо като размисли и страсти. Но като се има предвид колко дълъг ще бъде, малко ме съмнява, че ще има достатъчно интерес :) Пък не е като да имам прекалено много свободно време хаха

  Ще се радвам да дадете своите предложения и идеи за развитието на Grinders, наистина ще се постараем бързо да вдигнем левел-а и да ви зарадваме с много нови неща!
  You, mon05, MiNFoX and 17 others like this.
 4. 2012 приключва скоро, за мен годината беше супер. Попътувах малко, поиграх покер, поспортувах, от всичко доволно :) Надявам се и за всички вас да е била добре !

  Искам да благодаря на всички потребители на сайта, grinders съществува благодарение на вас.
  През идната 2013 ще се опитаме да подобрим сайта във всеки един аспект за да си бъдем взаимно полезни.

  Ще гледам от другия месец да поддържам един месечен блог чрез който да се поддържам мотивиран и да си следвам поставените цели, пък ако успея чрез него да надъхам и някой друг, още по добре :)

  Пожелавам ви успешна 2013 година изпълнена с много положителни емоции, целени сесии и най-вече да сте живи и здрави!

  Весело и приятно посрещане на новата година !  [​IMG]
 5. В днешно време доста хора са на мнение, че играта става по-трудна. Дали това е така или не, ще оставя на всичките теми направени с тази цел да решат. Истината е, че човек трябва да търси всяка една възможност за увеличаване на печалбата си. И както някой каза – уинрейта е до време, рейкбека е до гроб! Откакто играя покер съм се специализирал и съм изкарал 2-3 магистърски степени, докторати и какво ли още не по специалност чакалене. Винаги съм търсил и съм намирал най-добрите сделки за мен, а от както направихме сайта - за всичките му членовe (и то да кажеш един два члена... то цяла гора от членове и аз сред тях).

  В това блогче ще изкажа моето мнение за офертите които имаме в момента – защо според мен са за предпочитане пред други и също така малко мисли и размисли в различни насоки.

  Първо ми се иска да поговоря (да попиша) за микрогейминг ... МРЕЖАТА ! Мястото, където не един или двама Българи си набраха медец с малки и големи черпаци.

  В момента офертите и в трите зали се променят непрестанно, и ще предстоят и още други промени. Може би, най-незасегната от тези промени остава офертата в Балканбет, там нещата са най-изчистени – 30% ВИП от залата + рейк състезание, което се увеличава пропорционално с генерираният рейк в залата и крайната сметка на играчите в тази зала излиза между 45-55% възвращаемост. Доста стабилна оферта без много неизвестни. Минусът на тази зала е, че няма и най-вероятно няма да има странични промоции извън вече съществуващите.

  Унибет - става по-интересно, тук вече има варианти за играчите. За играчи, които имат интерес към турнирната игра има вариант с Унибет+, който дава до 20% ! В турнирен фонд за игра на Унибет отворен където миналата година нашите гриндери гребаха с черпаците. Към това добавяме рейк състезанието на Унибет, което е равно на около 5% равностойност и към това слагаме Grindprix, чийто награден фонд е повече от стабилен и равностойността му би била между 3-7% . И да не забравяме точките, с които човек или може да си вземе нещо крайно шукаритетно от магазина или да трупа опит в турнирите, чиято равностойност е още 2-3%. Крайната сметка за тези, които много ги мързи да смятат би била 30+20+5+5+2 = 62 и нагоре ! Така че за всеки играч имащ желание да прави над 5000 рейк на месец и желание за турнирна игра през тази година – ТОВА е залата.

  За всички други има релоад бонус до 1000EU, чиято крайна равностойност е 14-16% + всички останали екстри които споменах по горе. Отново се получава доста красива смекта, НО след като изтече бонусът става малко неприятно.
  В Ладброкс нещата изглеждат подобно на унибет – 30% + релоад бонус със същите параметри + рейк състезание, което е двуседмично и се връзва доста по - добър процент от това на Унибет.

  Проблемът е, че тъй като те ще пускат техен релоад бонус – нашият ще трябва да изчезне след това тримесечие.

  Обобщението на трите зали за мен изглежда така – за турнирните играчи – Унибет.
  За всички играчи, които искат да взимат МАКСИМУМА за своята игра -
  2 седмици в Ладброкс (докато тече рейк състезанието), 2 седмици в Унибет (чистят релоад бонус), и дори за някои хора разделянето на играта в два сайта да изглежда тегаво, истината е че не е – през 2 седмици играеш с различно име и стресираш реговете + играта е ЕДНА и съща, че даже масите може да си направиш да са еднакви.
  Тук искам да вметна едно много важно нещо – МОЛЯ казвайте ни, когато нещо не е наред, когато има проблем и тн. МОЛЯ всички играчи, които правят над 2000 рейк да ни пишат редовно за ВИП оферти – от време на време може да се измислят екстри, но просто няма как да питаме един по един всеки един играч! Демек – ПОМОГНЕТЕ ни да ви даваме повече ! Това важи с най-голяма тежест в тези 3 зали, но в същото време и за всички останали.


  Сега се пренасям в една съвсем друга вселена наречена iPoker и залата, която сме избрали там Offsidebet. Напоследък се появиха някакви НЕВЕРОЯТНИ сделки с НЕВЕРОЯТНО голямо валю.

  Директно ще се опитам чрез примери да илюстрирам нашата оферта а след това вие си преценете. На пръв поглед всичко изглежда сложно и повечето хора немогат да преценят истинската равностойност на различните промоции, просто защото те са плаващи в някакви граници.
  Промоцията е разделена на 4 части :

  1. Check point състезанието, което заменя стандартната доста слаба ВИП система на залата.
  Тази промоция е направена така че всеки един от вас да получава максимума разрешен от мрежата.

  2. Рейк състезание с променяща се награда в зависимост от активността и броя на играчите. За по-голяма точност състезанието е двуседмично и както наградния фонд, така и наградите на играчите се променят според актуалната игра на играчите. От този месец успяхме да уредим значително увеличаване на състезанието. Надолу ще дам примери с минали месеци.

  3. Grindprix, чиято равностойност е същата, както при всички други оферти.

  4. Допълнителни промоции от залата, които се променят всеки месец и чиято равностойност не може да се сметне дори приблизително, но едно е ясно – каквато и да е тя - ТЯ Е ОТГОРЕ !

  Тук ще дам няколко примера с играчи рейкващи различно количество рейк. От тези примери всеки един от вас ще може да види какво би взимал за играта си.(Примерите са при 2x2500$ рейк състезания от месец януари – след последните промени тези цифри се дигат значително нагоре)

  Първо място в състезанието – общ рейк ( за двете състезания ) 5715$ . Награда от 1-во състезание 820+ награда от второ състезание 820 . Награда от чекпойнт – 1500$ . Награда от ГриндПрикс 483$.
  Равносметка: Рейк 5715
  Възвращаемост – 650+650+1500+259 = 3059
  (при запазване на същият рейк и с новите награди в GP и Offside състезанието скачаме нagore до 3600 при същия сценарий!)

  Прескачаме на пето място където схемата изглежда по същият начин :
  Рейк 1587
  Възвращаемост – 100+210 ( играчът се класира по-напред в едно от двете състезания )+ 450+28=788 ( при новите награди – прогноза 130-140 повече )


  Минаваме една стъпка по надолу – играч правещ около 500 рейк :
  Рейк 614
  Равносметка : 75 + 85 + 125 = 285 ( при новите награди – прогноза 15-20 повече )

  След тези кратки калкулации единствено мога да заявя, че сделката ни е ПО-ДОБРА от всичките нелегални сделки, който се предлагат и към това мога само гордо да кажа че тя е 100% легална.

  Българите са позволени в тази зала и това е зала с име! И не на последно място това е НАЙ-ТОЧНАТА зала, с която сме работили в последната една година, с един от най-ефикасните и бързо действащи мениджъри в бранша с който сме работили, което е наистина невероятно важно. И разбира се всеки сериозен играч е добре дошъл да ни пише на е-маила за да видим дали неможе да се максимизират още повече неговите промоции.


  Трета точка в дневния ред (но не на това място по важност !) отделям на една зала, която показа невероятен прогрес сред нашето грайнд общество. Pokerhoooooost.
  Оферта за чудо и приказ ! 35% от залата защото сте много хубави !
  Reload бонуси пак от залата, за да я споменавате с добро ( и как няма с равностойност 5%)
  100$ на всеки 500$ рейк за месеца от нас, защото много ви уважаваме, разбираш ли.
  Растящо рейк състезание, което за момента е 2000$ от нас, защото след втората ракия ОЩЕ повече ви уважаваме!
  И вече върха на уважението идва с GrindPrixa !
  И при крайна равносметка от 35+5+20+ 2 рейк състезания – 70% и нагоре ( може и бая нагоре ), какво друго ни остава освен да фанем да организираме едно парти напиване Февруари месец, където МНОГО да се уважаваме ?


  Това са ТОП офертите ни според мен! Разбира се във всяка една друга мрежа се стараем да сме на ниво и предложението ни да е най-доброто за мрежата. На места успяваме на други се доближаваме. Така че всеки играещ в b2b,boss,ongame,cake,pokerstars и къде ли още не може да е сигурен, че НЯМА да остане разочарован от това което предлагаме!


  Искам да помоля всички потребители да изразяват мненията си, да отправят препоръки и да оставят отзиви. Стремим се да подобряваме както офертите предлагани от нас, така и съдържанието на този сайт.
  Отделяме доста усилия в развиването на ВИП системата ни, с която целим всеки лоялен потребител на този сайт да получава максимума.
  Ще направим всичко възможно тази година да има все повече събирания, било то просто да се видим, било то да организираме партита или семинари.
  Всеки може да ми пише на ЛС или на skype( ако ми го има мухахаха ) относно каквото му душа иска ( аз може и да му отговарям каквот ми душа иска де ... така де да си имаме уважението все пак хахахаха ). Ще помогна с каквото и на когото мога :)

  Успех на всички и нека всекиму живот, здраве и кубрилиони марки!
 6. Лятото свърши, както и годината е към своя край. По този повод реших да напиша един малък обзор на случилото се до момента за мен през този период.

  Като цяло лятото беше ДОСТА напрягащо, тъй като правих основен ремонт вкъщи. Накратко – построих нов апартамент в стария – смяна на стени, тавани, под и ВСИКО останало. Продължи около 2 месеца и ми изпи силиците. Да не говорим, че в това време просто нямаше как да играя, така че ми се наложи да си отдам нежелана почивка за този период. Добре, че беше приятелката ми да ми помага, иначе тотално щях да изключа. След това, реших да си направим с нея една почивка - като отидем на гости на мои роднини в Германия. Всичко беше супер, пътуването, престоя, прекарването, абе беше супер яко. Само дето не си починах хаха, бях решил да отидем с колата, тъй като исках да я покарам малко ( бях си взел нова кола преди няколко месеца ). На отиване нещо се поувлякох и минах 2100км с 4 почивки за по 10 мин ( колкото да налея бензин ). Което прави 21 часа каране като последните 6 такива бяха в доста сериозен дъжд и 170км/ч+ ( приятелката ми ме намрази). В момента в който пристигнахме и легнах - просто заспах :)
  Та този ремонт доведе до сериозно намаляване на банката ми, както и до сериозно изтощаване.
  Но истината е, че нямам от какво да се оплача, тъй като най-накрая свърших нещо, което трябваше да свърша отдавна и в момента е доста благо в нас за душицата. Купих си кола тази година. Обиколихме доста места. А сега, след тази почивка, мисля доста сериозно да сгазя всичко по масите :).
  В допълнение на това в момента работим доста усилено по стартиране на ВИП магазин на сайта, надяваме се да е успешно и новата ни услуга да ни позволи да предлагаме повече и по добри промоции !
  Моля всички, които решат да прочетат този блог, както и темите относно ВИП магазина да четат внимателно и да осмислят. Да се опитват да вникнат в идеята и да не са коне с капаци, които пишат едно и също, а след това пишат +1 в коментарите. Каквото правим, го правим за вас! Бъдете сигурни че се опитваме да направим най-добрата сделка за Прима !
  Само ще загатна, че преговаряме и за други екстри, които за момента няма да споделя, но може да сте сигурни, че ако се получат – ще ви харесат ! :)

  Реших и отново да започна да се занимавам с Coaching. Тъй като от доста време не съм се занимавал с това, мисля в първите 2 месеца докато още остъргвам ръждата да предложа доста преференциални условия. За момента ще приемам хора на нива 20/50нл.
  За следващите 2 месеца ще приема ДО 3 сериозни ученика. Тъй като става дума за СЕРИОЗНИ ученици ще приемам само хора, които са готови на 10 урока минимум и цената ще е 400евро за целия пакет от 10 урока. Тази цена е само за първите 2 месеца.
  Пакетът започва с опознавателен урок. Целта е да се запозная с играта на човека и тн. След това, чрез Скайп и някоя от декстоп шеринг програмите правим останалите уроци. Всеки урок е по 1 час, като в края на всеки такъв се прави обзор на играта. Освен урока играчът ще може да ми праща ръце, на които има въпроси чрез програмата.
  Кратко резюме за мен :
  Играя покер от 4 години. Започнах да играя заедно с Зографа. Доста се мъчихме от начало да откриваме топлата вода, но малко по малко се справихме. Имал съм много пътувания с асансъора - нагоре, надолу първите 3 години. След това се стабилизирах. Започнах уроци с James(D_zoo) и от тогава играя 200нл, както и 400 с добър подбор на масите. Относно обучението се надявам учениците, които съм обучавал преди време да напишат своето мнение, тъй като аз сам за себе си не давам такива :)
  Всички желаещи моля да ми пишат на ЛС в сайта.

  Ще се старая да поддържам блогът си редовно, както и да ви държа в течение на всички промени случващи се в сайта и залите, които ние предлагаме.
  BulgarianPro likes this.
 7. Ето ни и нас! Току що се прибрахме от семинара след около има няма 7 часа път... Леко изморен от карането седнах да напиша едно кратко блогче за семинара + още нещо :) Относно семинара накратко ще споделя своето виждане като организатор, а на вас участниците ще оставя да споделите вашето мнение и препоръки.
  За мен този семинар беше изключително успешен и доста по - полезен и добър от предходният такъв. Изпълнихме всички планове, които имахме и всички цели, които си бяхме поставили. В движение се наложи да променим малко програмата, заради големия интерес към играта на живо. Това бе и причината поради, която изпуснахме съвсем съзнателно последната лекция с pro2type. Това е съвсем поправимо, нека не ви притеснява, защото съвсем в скоро време ще направим нещо по този въпрос ;). Надявам се, че семинарът се е харесал на всички участници и че сме успяли да задоволим вашите очаквания и въпроси. По тази причина бих искал да помоля всички, които взеха участие да изкажат впечатленията и мнението си с по едно кратко блогче. Благодаря на всички за участието и дано се видим отново на следващ семинар, в които се надявам да има много повече участници и повече екстри от наша страна.

  Към това искам да добавя нещо малко off - topic ( да скоро ще пуснем тема " обяви " в сайта, бъдете спокойни ) . Първоначално бях решил да не ходя на Unibet Open в Златни пясъци, но след като известно време бях упрекван, че ще е тъпо да не отида, реших че все пак ще отида. Тъй като нямам изкаран пакет за този турнир, реших да пусна така известните напоследък теми " продавам си action от турнира ". И така направо към въпроса: продавам си до 50% от actiona за турнира, като турнира струва 1500+150=1650EU тоест продавам 1% за 16.50 10% за 165. За турнирната ми игра мога да кажа, че съм играл вече около 6-7 лайф турнира, като повечето от тях са били извън България. От тях имам само едно кешване на българо - гръцкият шампионат където станах пети. Онлайн играя редовно турнири, като кешвам що годе редовно и от всички турнири във всички зали, които съм играл баланса ми е положителен. Всички, които имат желание да купят някакъв action нека ми пишат на ЛС.

  Успех по масите грайндерчета!
 8. Най-накрая реших да преодолея мързела си и да направя един блог. В този блог ще ви споделям какво правя, какво играя, къде ходя и подобни глупости.

  За покера в момента играя 200нл в унибет и малко в старс, играта върви, не мога да се оплача. Миналия месец за пореден път се убедих колко е трудно да се играе за състезание, но пък за сметка на това, като го спечелиш ти става благо на душицата :). Та в крайна сметка спечелих състезанието и най-доброто в случая е, че не бях назад, а даже около 5-10би напред от цялата история. Сега пак се връщам към играта на 4 до 6 маси и до края на годината съм решил да се напрегна колкото мога, за да кача още някое и друго ниво.

  Извън покера какво да кажа, с гейминг не се бях занимавал от около 2 години, докато преди месец и нещо не ме поканиха на някакъв турнир за пенсионери.

  Съгласих се, само дето нямам време да играя. Така се стигна до първата ми игра. Бяха решили да я направят по-интересна като ни сложиха мен и xиксa (ig.insomnia).

  Седнах аз преди играта, направих две игри за загрявка след двегодишната пауза, след което xиксa ми скъса шушоните хахахаха! Добре се беше подготвил, доста добре игра и честно казано мисля,
  че ако продължи да тренира може и "новите" звезди да ги приплеска, или поне част от тях.

  Стигаме до втората ми игра. Тя беше днес и трябваше да играя с elakeduck. С него много сме играли в добрите стари години. Пак се повтори същата история - седнах и направих този път седем игри !!! За съжаление нито един път не уцелих да ми се падне "ORC" и затова си играх с някакви хюмани. Сядам аз да играя с патицата и докато се чудя какво да правя, в болната ми главица изникнаха чуууудни спомени за години ABUSЕ. И от там като му опънах едни ми ти чудни талончета, и оп оп бързи 2-0 ... все пак да не се излагаме пред колектива - поне една победа ще имам !

  Какво друго да кажа... хммм ами освен, че от 2 месеца ме мъчи чудната ми мигрена и не ми е минавала главата от 60 дни... нямам какво да добавя :)

  Това е засега, ще пиша когато пак има нещо интересно :).

  Успех на всички по масите и не забравяйте за чудесните промоции които сайта предлага :)

  П.П. Ако някой има или иска да попита нещо за някоя от промоциите - да не се стеснява и да ми пише :)