1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте колеги,

  реших че е време и аз да напиша един малко по-сериозен блог, тъй като от известно време насам хвърлям доста мисли над това как ми протича живота в момента, и какво искам да постигна в бъдеще.

  Този въпрос всеки един от нас си го задава в даден момент, аз например чувствам как тъпча на едно място от година и половина, и това изобщо не ми хареса (естествено мисля, че на нйкои не би му харесало). Всички който се занимаваме с покер е ясно какво искаме, огромни успехи бързо качване на лимитите или първи места в големи турнири. Аз например многократно съм си поставял за цел да кача 5/10$ и да се отвърдя на този лимит , но това така и не се случи поради куп причи, от който повечето сам съм си създал. Поставянето на цел е едно, а изпълнението съвсем друго!

  Всички си поставяме цели, но колко от нас ги постигат? На този въпрос не можем да отговорим точно но е ясно, че ако човек е твърдо решен и даде всичко от себе си няма недостижими цели. Но всеки човек е различен, на всеки един от нас му се отдава едно, на други друго, едни са по-умни други по-глупави, така е било и така и ще бъде винаги, било то с покера или каквото и да е начинание. Важното е да прецениш себе си и възможностите си и да хвърлиш нужните усилия за това което искаш да постигнеш.

  "Нужните усилия" това за мен са ключовите думи, но какво точно значат? Ако не се замисли човек звучат като потене във фитнес залата, и това си е така ако целите ви са да отслабнете или да качите мускулна маса, но тези две думи се отнасят за всичко в нашия живот, за всяка една цел за всяко едно наше желание. Много обичам да повтарям лафа "Няма лесно" и мисля, че всички ще се съгласите с мен. Аз поне не познавам успели хора, и шампиони който буквално не са жертвали себе си за да постигнат това което искат.

  Нека разделим хората на три вида,
  1. Лентяй (мързеливци, готованци) - Хора който искат но ги мързи и не полагат усилия.
  2. Среднисти - Хора който полагат умерено количество усилия, следователно и жънат умерени не толкова големи успехи.
  3. Шампиони (Успели) - Това са хората който дават всичко от себе си за да постигнат това което искат, такива който искат да бъдат над и по-добри от другите.

  Какво е общото и каква е разликата между 3те вида? Отговорът е много лесен, и трите вида искат едно и също но само единият го постига. Въпросът сега е в коя графа ще се сложите вие, и ще бъдете ли честни спрямо вас, защото ако се залъгвате единствено може да навредите на себе си. Аз лично поставям себе си в среднистите, и в кратки моменти когато почувствам недоволство от себеси, настъпвам газта и започвам да правя всичко на максимум. Точно тези мой суингове така да се изразя, ме карат да тъпча на едно място. Да но аз искам страшно много неща, и нито едно немога да си позволя с лека ръка, а няма кой да ми даде на готово, затова трябва да се потрудя сам!

  Важен е моментът когато осъзнаете тези неща и как ще продължите напред. Какви цели ще си поставите. Добре е да си поставяте по високи цели, да дигате летвата по на високо, и да се изцеждате до безсъзнание за да ги постигнете, така успехът ще е гарантиран. Според мен човек винаги може една идея повече.

  Мойте цели и обекти на желание са много, на моменти се обърквам даже, за това е добре да помислите да ги преразгледате, и да ги подредите във най-оптималния за вас начин, така че да могат и да бъдат изпълнени така.

  Аз започнах малко преди и с началото на тази година, като обмислих добре какво искам и как трябва да го постигна до края на тази година. Поставих си нужните цели и с пълна газ вече 2 месеца работя осърдно. Една от целите ми дори не е пряко свързана с покера, а със спорта и моето здраве, физическо и психическо. Според мен е важно да намерите още нещо освен покера с което да се занимавате активно, и да изпускате напрежението което ви се събира пред PC-то. И то да не е ходене по кръчмите всяка вечер. Затова си има съботи и празници. Моето хоби винаги е било фитнес залата, но винаги съм имал възходи и спадове и тъпчене на едно място и там. Бил съм дебел, слаб, релефен, и отново дебел, особенно след като започнах да играя покер. Комбинациата с покера винаги ме е затруднявала, особенно в дните на даун суингове. И двете неща изискват енергия и концентрация най-вече когато си поставяте високи цели, а не ходите за социални контакти там. Този път дигнах летвата много на високо и в двете неща.

  Относно здравето ми съм решил да сваля около 22,23кг. от стряскащите 97,5 който бях натрупал до преди нова година, и се надявам да си видя пресата за 2ри път в живота ми. Това ми коства 3 1 3 тренировки ( 3 работни 1 почивен 3 работни) и изцяло новият ми начин на трениране който e доста сходен със системите на http://www.defrancostraining.com (http://www.youtube.com/watch?v=ekZYPGxQbno) , и КРОСФИТ тренировки + огромни тежести. Строг хранителен режим, който представлява, минимално количество въглехидрати, повече полезни мазнини и протеини. Доста пари за хранителни добавки. И някой друг час в кухнята на печката.

  Относно покера успоредно с фитнес заниманията ми, трябва да съм в кондиция за игра почти всеки ден по няколко часа, като за цел имам всеки месец да правя, 50-60к ръце хедсъп и 10к профит за месеца. Ясно е, че тази цел в някои лоши месеци ще бъде невъзможна но това няма да ми попречи да дам всичко от себеси да я изпълня. За сега съм доволен, успявам да удържам и 2та фронта и не мисля да се предавам, а напротив мисля, че се надъхвам всеки ден повече когато гледам резултатите и плода на моя труд.

  Определено в нашата мисия ще бъде по-лесно когато имаме силно мотивирани хора със същите интереси и идей, или някой по-напреднал от вас който да ви помага, или било то помоща на професионален инструктор, въобще човек който е по-напреднал от вас. Аз имам щастието и в двете начинаниа да съм със хора по напреднали от мен и силно мотивирани и жадни за успехи. Също така добри приятели с който можеш да споделяш и добрите и лошите моменти и да се подкрепяте един друг.

  И все пак, не сме машини хора сме, и като такива имам нужда от почивка разнобразие и възстановяване. Особено като се претоварваме. Мойто време за почивка и сваляне на оборотите но без да спирам тотално, ще бъде лятото. В летните дни ще гледам да си лежа, да се пека на слънчице и да се радвам на живота. Възможно е и да посетя Вегас и да поиграя някой друг турнир от серийте но това още не съм го решил на 100%.

  Надявам се, че този блог ви е бил интересен и най-вече полезен. Написах го с цел да мотивирам всички вас който имате трудности или искате да постигнете повече и да се борите за повече, защото в крайна сметка живота е една борба, и всички ние сме във нея.
 2. PLO турнира, отпаднах топ сет АА на АQ7 рейнбоу срещу опонент който ме репотна на флопа и колна алл ин с КJT*x. и си удари стрейта на ривера.

  Сиде евента вместо 100 рибай играх 500+50 като разликата в бай ина си я поемам аз. Нищо интересно цял турнир, с 9 блинда бутнах 77 и ме плати АА.

  МЕ на 100/200 с 7,5к чипа рейзнах АК от утг 550, 1 плати след мен, флоп А85,
  бет 900 - кол, търн К, бет 1700 - алин, и неможах да фолдна като бях 80% сигурен че е сет. И си показа 88...

  Не съжелявам за нито една 1 ръка, доволен съм от себе си, next game си е next game.

  Съжелявам, момчета че неможах да оправдая очакванията ви.
 3. Айде и аз ще се набутам в търговията с акцийки.
  Мислех да играя само МЕ, но както знаете се запалих и аз много по омахата, и ще плесна още 2 евента.

  МЕ - 1500+150 Main Event Ще играя Ден 1Б. заради Омаха евента.
  PLO - 300+30 Side event#1 03.06 20:00
  SE - 100+10 rebuy Side Event#4 06.06 20:00 Ще направя 1 рибай и 1 адон.

  Тотала е 2290 евро, ще продам до 30-40%.

  2% 46eu.
  5% 115eu.
  10% 230еu.
  Вече имам продадени 10,15%, ще напиша с точност колко по-късно, ако има желаещи да пишат тук, и допълнително в скайп на който нямам, и не се познаваме.

  скайп: caiko85
 4. Добро утро гриндери ! :)

  Ще брагна малко, ще се оплача малко и се надявам да ви бъде интересно четиво, за кафенцето. :)))

  Ще започна с оплакванията..., та както знаете от предишните ми блогове(който си е правил труда да ги чете де.) от началото на годината съм в някакъв доста кофти рън, който ми докара доста тилтове и депресий. На доста пъти бях на път да се бъстна за първ път от както играя покер.. и още не е късно де, но да не викаме дяволите :)). Последния месец и половина нещата се нормализираха, реших да се пробвам PLO. Но с основни познания само знаех, че няма да стане, тъй като вече си бях изпатил няколко пъти по няколко К. Затова се обърнах за помощ към Botafogo, в момента той е мой тренер, вече месец, можеби и повече и съм много доволен, успехите не закъсняха, както по кеш масите, така и по турните дори само след 2,3 урока. Препоръчвам го на всеки който има намерения да се занимава професионално с омаха!

  Имам около 10тина турнира на Омаха общо от който съм кешнал 5, единия беше хедсъпа мини фтопс, 3 регулар турнира топ 20 и едно първо място. За кеш игрите ще постна отделен блог, можеби след месец два, като имам добър семпъл ръце.

  Ето и снимка от последната ми победа. ;)
 5. [​IMG]
 6. Porednia skior po nashte pisti :D
 7. Honda civic 2007 godina Coupe, 1,8 16v, 140hp, Automatic. 2 vrati.
  + Golf 3 na ime Vihur.
  bonus pri zakopuvane na 2te navednuj Vihur e bezplaten !
  Snimki na golfa se obrushtaite kum st1n-ata.
 8. POKER IS DEAD!POKER IS DEAD!POKER IS DEAD!POKER IS DEAD!POKER IS DEAD!
 9. I az da ne vidq neshto, ot Martin ama mi se struva, polezno da se nakaja s nqkakva takava suma ako za poreden put izluja sebe si.
  Do kraq na meseca 31vi 24:00 ako nqkoi me vidi da igraq na masa nad 200nl online, pravi screen shot s data i chas puska go tuka dava si MB i chaka 500$ ot men.
  Umorih se ot sebesi da si postavqm celi i da preskacham pravilata dokato se opitvam da gi izpulnq, vseki put mi kostva dosta $ i tilt.
 10. Sha pichelim liii waaaaaaaaaaaaaa
 11. Здравейте гриндери,

  Както повечето от вас са забелязали, от последните ми поствани ръце започнах усърден гринд на 1/2. Причината за това е, че на Ху. няма почти ниакъв екшън на лимитите до 2/4 от както унибет се разделиха с ладброкс, следователно стоя и тъпча на 1 място. След не много дълъг размисъл и пресмятания, установих че с новия рейс на Гриндерс и един едномоесечен гринд на 1/2 6макс с лек профит, ще ми донесе доста по голяма печалба от колкото да седя и да крепя ху масите, и да чакам с нетърпение поредния донк или ретард регулар. Все още ми е малко трудно да се приспособя към 6макс играта, но ппределено се чувствам доста по-добър от повечето играчи.
  Ще се постарая през няколко дни да ъпдейтвам блога, със графики и статискити на това как върви гринда. И ще помоля всички приатели и хора от моите лимити да ми коментират ръцете и да ме хранят стабилно за грешките ми ( сигурен съм, че Зографа потрива доволно ръце на това изречение хахаха ).
  Ето и първата графика, от този месец.

  [​IMG]

  Update: 02/13/10

  Ужасът продължава, единственото което правя в момента е да се старая да губя възможно най-малко. Очевидно NonShowdown линията ми е доста зле, въпреки огромните ми усилия да я дигна, нямам никакъв успех.
  Признавам си, че на няколко пати можех да изляза от сесийте си на евен или на 1би+, но вместо това излизам на 2 до 5би - :). Глупаво да прециклям в този рън така но, поянкога немога да се спра. Единственото от което съм доволен е, въпреки големия побой успявам да държа играта си и не изпадам в някави състояния в който да правя глупости. Това е за сега, надявам се скоро да почна да ги бия вече, срамота е да съм назад със толкова слаби противници.

  [​IMG]
  Update: 02/19/10 7am.  [​IMG]

  Малка победа, ме утешава в тези тежки за мен времена.
  Точно когато бях решил да почина 4,5 дена поради безбройните ми отчаиващи ръце по масите взех та записах 2 турнира, единия в старс 11$ 20к грнт. и редовния в унибет(Шалалала) 7,500 грнт. ребай 6макс.
  Най-накрая мога да се похваля с нещо и да спра да се оплаквам постоянно, в старс кешнах 90то място от 2760 човека което са цели 41,40$. Ръката с която изгорях беше АК на АQ флопа Qxx. В любимия ни унибет станах 2ри (парти) цели 1400 евро, след Ужасна битка на хедс-ъпа противника наделя със своето АК на мойте 66 ривер А. и довършваща ръка А6 на А2 и флопва 2хх... Общо взето това е новото, нещата по кеш масите са същите даже и станаха по-зле защото най-накрая признавам си почнах да се тилтвам и да не играя добре. Сега лекичко на 100нл и 200нл по-малко. Проба проба 1,2,3 докато тръгне и така. :)
 12. Здравейте гриндери. Това е първият ми блог, който ще бъде много кратък по вина бате ви Джорди. Тъй като тои ви е написал всичко интересно до момента аз само, ще добавя някой неща и една наша снимка на групичката която патувахме заедно.

  Та първите 2 дена яко кешче, с доста слабите италянци, но за съжаление нищо особенно, явно суинга е с мене и по лайф игрите. С много мъки 750 евро горница за 20 часа игра, което е нищо на 2/4 сас тези донкове. За другите няма да пиша, само ще отбележа че по-голям покер карък от Дочко(Бате ви Юли eyeball) няма!
  На 3ти ден турнира... жив ташак, набързо гринднах 7к чипа, от няколко пота след което се получи 1 много интересна ръка в която изсипах 7,8к.
  Ръката беше срещу някакъв уникален Аграр който примерно играеше 60/50/10. Видях го да колва 3бет с 63о, да колва на флопа за гътшот, и да чек рейзва търна на блъф. Но като цяло обмисляше сяко отиграване по доста време така, че не беше толкова слаб играч, просто имаше някакъв идиотски стил на играта който му работеше доста добре.
  Та ръката беше следната..
  Всички фолд до мен на блинд 50-100, аз от кътоф с 84с. рейс на 275
  Аграра ме 3бетна на 1к както и очаквах да направи, следователно бях запланувал малко ала бат ви Джорди плей и да го 4бетнах на 3400 ( Стаковте ни бяха по 27к и на 2мата).
  Пича помисли малко и колна...., естествено веднага ми мина през акъла че колва и той някакви боклуци за да хитне и да ме стакне, а може и да има QQ JJ ТТ и да колва за сет...
  Флопа дойде 422 различни бой, за което много се зарадвах защото вече виждах как бетвам и тои фолдва а имах и бекдор флъш дроу който ако беше дошул штях да пушна турна, но уви бет 4к от моя страна и той кол.
  Търн 9 абсолютно нищо общо, аз вече изпаднах в шах и паника, WTF... помислих че може да е КК или да е слоуролнал АА, и реших да предам ръката, като чекнах. Последва чек и от аграра, ривер J, пак чекнах и той чекна, Шоудаун 84с на Q4с.. хората на масата онемяха, както и на мен ми стана доста тъпо, но факт така и неможах да разбера що за кол на флопа беше това....?! И до края на деня взех само 1 голям пот от 10к и никаква карта последните 4 нива. От дясно на мен преместиха КууЛ 5,6 нива преди края на деня, а от ляво 2 места след мен Груди Грудев, с който ако не друго се забавлявахме страшно много, и се смяхме на адски слабит изпълнения и глупости на италианските играчи. 20 Минути преди края на деня след 2 часа чакане да се нашия алл ин с нещо бях останал с 8 блинда, и всички до мен бяха фолд аз на СБ. пушнах без да си гледам картите защото ми беше писнало да гледам 73о 72о 75о и тнт. и бях снап колнат от А4с. обръщам и гледам Т5о... честито. чао бамбино.
  И така прибрахме се всички и легнахме да спим. Аз преспах 13 часа направих пак една 9 часова сесия в казиното на 5/5 блиндове, дръпнах 1,1к горничка и мислим с eyeball да цъкнем днес Side Event 2, който е 1000+100. Това са интересните неща от моя страна, имаше и доста интересни ръце на кеша, но много дълго ще стане :).

  Тук искам само да допълня, че вчера преди 9 часовата сесия, ядох най-сладката ми вечеря от много дни насам. След 13 часовия ми сън, станах и почнах да врънкам всички да ходим към казиното да ядем нещо което не е сандвич или пица... след 30 мин. Чакане Джорди се нави и тръгнахме с фиата към казиното. Там в ресторанта срещнах Ники Бибов и Груди да хапват, седнах при тях естествено и си поручах супичка, салатка, пилешко незнам си какво там... панерка с 3,4 вида хлебчета... екстри яко. След като Джорди ни записа на уайтинг листа за масите, се присъедини към нас в ресторанта и не си поръча нищо, седна да си лафим.
  Както той е споменал в неговите блогове флипваме сметките за ядене, това е окей, но по интересното беше днес че мене не ми се флипваше сметката в този ресторант с бибов и груди защото беше по скъп, НО тука следва едно голямо НО, бате ви Джорди предложи да флипнем сметката като и той участва без да си е поръчал и една водичка даже, защото беше убеден че аз ще я платя. Е дойде сервитиора и избра средната карта която познайте на кой беше :) :) :) :) 75 евро сметчица...
  Наистина много мило от страна на Джорди, докара ме до казиното, отиде записа ме на листа за маса, и после дойде и ми плати вечерята хихихиих.

  Това е засега, съжелявам ако има много грешки но е 10ам. и след 10 часа в казиното ми е простено. :)

  [​IMG]
  На снимката, от ляво на дясно, АЗ, Джорди , КууЛ, Eyeball, Добо.