1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. 6 месеца в кофите, накрая пробив и + месец. Тежка година, оптимистичен завършек.

  Здравейте, някои от вас може би помнят последния ми блог, в него се оплаквах от даунсуинга дето ме беше налегнал. Е тоя няма да е такъв, а по-скоро е резултат от предния и подкрепата, която получих в коментарите под него(за която съм наистина благодарен на всички, които не спряха да ми наливат акъл цялата година - знам, че не ви е било лесно^^).

  Общо взето цяла година го давах айляк и това в един момент се отрази пагубно на играта ми и започнах стремглаво да губя. А това не е добре, ако сте човек, който е решил да си вади хляба с покер.
  Всичко започна с рънване зле 2-3 месеца и се стигна до това буквално да се чудя в най-простите ситуации как да отиграя дадена ръка. По някое време суинга стана психически, ако мога така да кажа, и аз просто не бях същия човек - постоянно се оплаквах и търсех причини за лошата ми серия навсякъде другаде, но не и в мен самия. Лошо нещо е егото. Така се лутах губейки пари нон стоп още 3 месеца, като дори играх и машинки по едно време, с идеята да избия загубите от покера(назад съм от машинките естествено, и то около €2.5к) и тва вече беше дъното.

  Накрая се осъзнах и реших, че вече е време да напрая някакви промени. Най-големия проблем беше дисциплината. В началото на декември си казах, че тоя месец ще ми е положителен и ще направя всичко възможно за това. Както доста от вас знаят, най-големия ми проблем е тилта. За това реших, че колкото и да ми се иска да избия, ще прилагам стоп лос и това проработи, но не беше лесно. Това желание да избия като съм назад е супер гадно, не знам при каква част от колегите го има, но при мен е супер силно и погубващо.

  За стоп лоса - това е най-якото нещо, измисляно в покера някога, честно! :D Oтначалото ми беше мега трудно да стана от масите(3.5bi ми беше стоп лос, после стана 3bi), но след като видях положителни резултати след първите 2-3 прекъсвания почнах да мисля положително за следващата сесия и почвах по-свеж и най-вече БЕЗ ТИЛТ. После се появи и друг положителен ефект от стоп лоса - започнах да подминавам маргиналните спотове(и най-вече херо колове) като съм назад или близо до стоп лоса, а преди беше обратното - колкото повече искам да избия толкова повече глупости.
  Също така промених мисленето си за покера и сега вместо да мисля за избиванката, мисля за покера като една огромна сесия, която няма да свърши скоро и просто си взимам почивка от време на време.

  И накрая, тоя месец рънвах добре(oсобено на 24 и 25 :D), играх и доста по-нити за да не се вкарвам в много филми постфлоп, и взе че се получи - след 6 месеца в червеното и кофите, накрая направих печеливш месец, и то един от най-добрите ми. Излишно е да казвам, че се чувствам страхотно и съм супер позитивно настроен за новата година!

  graph:

  [​IMG]
  +$2k donkament winnigs

  Май стана доста дълъг тоя блог, за да не ви отегчавам повече ще сгъвам цирка.

  being broke is hell 4 a poker playa, за тва стегайте гащите :D :

  http://vbox7.com/play:0683ba2e  Приятно посрещане на новата година грайндери(грайнд Зограф, не гринд :D) и много здраве, щастие и по-добра година от тази ви пожелавам!
  Нямам търпение да дойде време за сбирката през януари и дано да има още такива през годината!
 2. Simple as that.

  Може би трябва да започна да се оглеждам за работа, защото просто не виждам как ще стане иначе.

  Добре, че са промоциите на grinders, те поне избиват малка част от загубите.
  Проблема е, че дори break even не мога да се задържа :D

  Ами това е общо взето, ето и една ужасна графика:


  [​IMG]


  http://www.youtube.com/watch?v=c1y4qvPzYug

  Успех от мен!
 3. Цъкам си 3 масички и едно турнирче и чакам почивката на турнира за да отида до тоалетна. Връщам се от тоалетна, цъкам си сит ин на масите и след 20 секунди чувам "BOOM" и почват да валят чипове на една от бед бийт масите ми. Аз обаче не съм в ръката.

  [​IMG]


  Кур за всички тоалетни, от сега нататък ако съм седнал дори на една маса и ми се припикае ще пикая дори в саксиите до мен, но не и в ТОАЛЕТНА!
 4. Здравейте, квото и да кажа за семинара няма да мога да опиша всичко, но ще се опитам ;]

  Бяхме решили с Брото, Емо(ahtung), Роската(dimitrov87), Тони(slowgrind), Крис(wabbit) и Сома(vladimirov) да пътуваме с влака до Варна и се очетаваше добро трипче ха ха ха. След 8 часа път и бири, лафове, ръце разказвани от Брото и мълчание от страна на wabbita:)D) пристигнахме във Варна и ядохме шкембе в Гюрлата, където било най-доброто. Мен не ме впечатли много ^^.

  Отидохме в центъра да пием по кафе щото беше рано още за да ходим в хотела - 09:00 някъде беше. Пихме по кафе хванахме бакшиш и отпрашихме. В хотела на Златните ни посрещнаха с култовото "Вие от бриджа ли сте?" при което Сома отговори "Да от покера сме" хаххахах. Позволиха ни да се настаним и решихме да поспим до първата лекция от 18 където ни раздадоха много яки тениски и ни обясниха за кво иде реч следващите дни.

  След тва имаше вечеря в хотела, в който ни беше платен ол инклузив и общо взето се смазвахме от ядене сутрин, обед, вечер (Емо hi). Tа след вечерята кво да праим - ми газ към диско/казино :D. Събрахме се групичка от 20тина коча и тръгнахме към централната част на курорта.

  Аз бях решил да поцъкам кеш в Интера и с Роската и TheGambler се запътихме натам. Някви евреи ми взеха някви пари, взех някви потове поизбих и свърших сесията на -40 евра. Роската не игра щот нямаше маса и не му се чакаше и замина при другите, които бяха на бар някъде. Аз като свърших сесията си тръгнах с Гамблера и заминах да спя щот бях супер изморен от пътуването предната вечер.

  Другите няколко дни са еднотипни и няма да ги разказвам един по един - лекции-пиене до сутринта-стаята на Дейзо доразмазване. Супер яко си прекарвах но не ми стигаха 24 часа денонощие и за това съкращавах съня си. Това естествено ми се отрази на party ability-to и на последното диско, когато беше самото Grinders парти организирано от наще хора в диското издържах едва до 2 и нещо. А партито беше много добро!

  Светнах се за доста неща от лекциите, като метода на жива игра и после задаване на въпроси много ми хареса.

  Общо взето за 5 дена бях в РАЯ и хич не ми се връщаше хаха! :D

  Чакаме инфо за нов семинар, да почвам да грайндвам, че нещо нямам много мотивация сега! ;]

  Much respect за всички, които бяха част от семинара и неговото реализиране!


  ПС. Ще се радвам да прочета блогове и от други хора от сайта, щото ми е интересна и тяхната гледна точка пък и искам да си припомня някои моменти от среднощните приключения хахахахха!
 5. Или как отново си "издегенерирах" банкрола.

  Току що завършвам 16 часова сесия в която играх от всичко от 50нл до 600нл. Да се еба в тапака ...
  Явно всичко, което се изговори на семинара ми е минало през едното ухо транзит към другото. Тоя път не само, че играх по-високи нива, ами и врътнах 500 евро на рулетката WTF. Тва направо си е проблем с хазарта ...

  Ето и един отвращаващ граф, за да се стреснат по-начинаещите грайндари и да се учат на стоп лос навреме хахах:

  [​IMG]

  тапак си бех тапак си оставам

  знам, че се пише с "ъ", дано не ме погнат за грешки

  http://www.youtube.com/watch?v=q77oJSOSiCs

  Where Im going really?(1.5k br, 50 nl regrind, главата в стената до припадък)

  GL all и не е лошо да ме понахраните!
 6. Весели празници на всички с пожелания за здраве, щастие и берекет по масите през идната година! ;]
 7. CAUTION! tl;dr

  Здравейте грайндери !

  Мина един месец от последния ми блог, в който се оплаквах колко зле съм рънвал октомври и тн.

  Тоя блог определено ще е по-различен поради факта, че това е най-печелившият месец в мойта покер кариера. Нищо не предсказваше такъв успех до два-три дни - беше просто обикновен месец, в който имам хийтър отначало и после всичко връщам до 15-то число в някакви тилт сесии и доизбивам до края на месеца за 1-2 ptbb/100 общ уинрейт.

  Но този месец бях решил да играя за пакет за турнира в Кулата, защото хем ми се играеше live, хем обичам да имам някакви цели (в случая 10к точки) за да се насилвам да грайндвам повечко ръце. И така направих точките, ето и графиката за месеца:
  [​IMG]

  След като бях избил пакета Унибет го преведоха и на другия ден запалихме към Кулата с Диди, Зографа, Брото(който дойде да играе кеш hahaha, но повече стоя за морална подкрепа и ме рейлваше по цял ден-muchos gracias за което! ) и girru.

  По пътя беше забавно с уникалната ми селекция от музика на айпода (100 marki remix FTW) и след 2-3 часа пристигнахме в хотела в Сандански, който Диди и Зографа бяха избрали - Аджев хан, много добър! Настанихме се и тръгнахме към Кулата да се записваме и да играем. Турнира естествено започна с час-час и половина закъснение . На първата маса имах 2 донка от дясно, което доста ме зарадва и успях първия ден да направя стака си 15к(10к начални).

  Като се прибрахме в хотела с Брото и girru гледахме как Зографа и Диди оунват някви риби, тъй като нямахме лаптопи само рейлвахме. След това пихме по една бира, която тотално ме приспа.

  На втория ден бях на същата маса без много интересни ръце, и след като се развали масата ме преместиха при Диди, където не видях никаква карта за час-час и нещо. И тогава по едно време реших, че е време на крада, защото не бях играл с никой от тая маса до момента и знаех, че имам супер тайт имидж. Реших да го направя от позиция и гледам на CO К7o, решавам, че ако всички фолднат рейзвам. Всички фолднаха, на 300/600 направих рейз от 1750 и получих 3бет от D до 4.5к

  (младо момче с екип на Tangra или Lucky ace не помня) - FML . Той също беше тайт. Започнах да мисля, никак не ми се фолдваше ^^. Погледнах го, стори ми се нервен, защото си клатеше доста интензивно краката ^^, и обявих олин за 20к, и той имаше толкова някъде. Той мисли около 4-5 минути и накрая фолдна. Аз шоунах блъфа, не знам и аз защо, за което после ме разкритикуваха и тримата грайндери (girru си беше тръгнал след като отпадна първия ден).

  Няколко ръце по-късно лимпват трима човека и аз съм на ББ- oбръщам QTo, чеквам за да видим флоп QTx с флъш дроу. СБ чекна, аз бетнах 3/4, един кол, един фолд и СБ обяви инста олин, аз естествено направих същото и колъра фолдна. СБ показа J5s за FD, търна дойде К и му отвори и str8 дрoу, но ривъра брикна и се оказах с 50к чипа - нааайс (мисля, че бях втори по чипове). После загубих няколко ръце и един флип вс шортак и ме преместиха на друга маса. Там веднага откраднах блинда на Наско Сираков с някви чушки (brag-implied odds). По-късно на същата маса отварям СО с А4s, фолд до ББ който решава да ме 3бетне. Аз естествено веднага се вкарах във филма, и реших да му шовна(standard) за 40тина бб. Получих от ББ въпроса "Що тъй бе чуек?" и след 3-4 минути мълчание от моя страна той се фолдна. Така завърших ден 2 с 41.500 чипа, бях 7-8ми по чипове.

  Ден 3. Започнах с мисълта да не правя никакви блъфове и след много тайт игра и няколко пропуснати сбета се озовах с 20к чипа на 1/2к блиндове, 100 анте мисля че беше. Struggle отвсякъде. Тогава почнаха да ми идват добри ръце за олин - 2 пъти АК, JJ веднъж, но успявах само да открадна блиндовете колкото да си запазя стака. Тогава с 15к стак бях на D, моментния чип лидер, който стана втори на турнира, рейзна утг 4.8к, аз си изчаквам реда и обръщам - QQ WEEEEEEEE. Шовнах, момчето се замисли за малко и плати с КQ - WEEEEEEEE. Флоп АТххх и се удвоих.

  Няколко ръце след това имах 34к стак на бутона, всички фолднаха, обръщам - КТо. Рейзнах 6.5к на 1.2/2.4к блинд и големия блинд (don_flo himself) ме попита колко чипа имам. Казах му около 35к, той имаше 60тина и явно реши да ме аутплайне постфлоп (бях забелязал, че се надиграва с другите момчета с тениски на различни сайтове). Флопа дойде КК4 - идеално :). Дон фло чекна, аз бетнах халф пот при което получих инста чек-рейз за целия ми стак. Нямаше как да не съм доволен и платих. Дон фло обърна 85о и след търн J въобще не обърнах внимание на ривъра lol. Така имах вече добър стак и ме преместиха на друга маса, тъй като тази се разпадна. Бях отляво на Симеон Найденов и се очертаваха 3бет войни ^^. След известно фолдване той рейзна от middle position и аз от СО го 3бетнах с КТо (което по-късно реших, че не ми харесва като отиграване, тъй като бях вкарал 25-30% от стака си и при шов трябваше да фолдвам). Както и да е, малкия блинд почна много да мисли и ми стана леко спечено. В крайна сметка той фолдна и Симеон фолдна също. Phew.

  Веднага следващата ръка всички са фолд до мен и гледам АQs, рейзвам 12.5к на 2.5к/5к блиндове и човека, който беше малък блинд предната ръка влезе олин за 43к. Почнах да обмислям какво да правя, и в крайна сметка платих. Момчето обърна ТТ и почнах да се моля за добър флоп. Дилърката обърна xx и заветната Q, търн и ривър за капак бяха А и Q. Останахме 13 човека при 12 в парите. Решихме да се вземат по 100 евро от всичките 12 места и така и тринайстият да вземе пари. Стана ми супер спокойно.

  След това трябваше да играем докато останат финалните 9, но в крайна сметка като отпаднаха трима човека турнирният директор реши да сложи край на ден 3 и да играем финална маса 10 човека. Имах стак от 181к (след няколко кражби и един лайт 4бет срещу Спирита с 88 - неговата любима ръка :), при което той фолдна някакви чушки), като първият и вторият имаха по 185к. Диди също беше във финалните 10 с 156к стак. Идеално.

  Бях доста развълнуван като се прибрахме, тъй като целта ми беше да вляза поне в парите, а пък бях на финална маса, и то с добър стак.

  Финалната маса започна в 17 часа на 29ти. Играх доста тайт от началото и така стака ми се беше стопил до 120к. Тогава гледам 77 и рейзнах при което Вадуд, някакъв дразнещт лайв регюлар от Радисън се наби олин за 80к и до мен бяха 60. Платих и той за съжаление обърна JJ. Флоп AJx и останах с жалките 40к чипна на 4к/8к. Гад демит! Следващата ръка въобще не чаках да ми раздадат картите и да ми дойде реда за да си ги видя - направо отворих първата - асо. Идеално викам си, втората може и да не я отварям. Отварям втората - асо! Стана ми яко и реших да обявя инста олин сякаш съм в тилт. Всички фолднаха и ББ реши да се смили над мен и каза "Айде взимай". Малко тъпо ми стана и си обърнах картите, при което публиката се разсмя и чух отнякъде, че съм закъснял с една ръка :).

  Станах с 60к и веднага следващата ръка бутнах с QJo, Диди след мен фолдна KQ(както ми каза по-късно, team play FTW, big thanks) другите фолднаха и имах 80к стак! Минаха блиндовете през мен и пак бях с 60к и шипнах с КJo, при което Симо Найденов обяви олин с А9о, флопа дойде 89Т и на търна го съкаутнах с J. Той не беше доволен от късмета си естествено и малко след това отпадна, тъй като беше окъсял. После и Диди отпадна след койнфлип АК vs JJ xxxxx вс Спирита. И тогава дойде моят час за изява - малък блинд, всички фолд и бутона(местен играч, който само мрънкаше, че му крадем блиндовете) рейзва. Аз обявих олин с А3 спатии и бях снапнат - дейймн! Бутонът обърна КК и след 45х76 публиката почна да ме аплодира и да се радва, че съм отпаднал :D.

  Когато турнирния директор обяви, че печеля и че другия играч отпада настана някаква тишина xaxax. Бях станал чип лидер и реших да натискам супер много. Идват ми А3о на бутона, рейзвам стандартно и получавам голям 3бет от ББ, който беше втори по чипове по това време. Естествено аз си викам -"Еми кво да направя" :D и реших, че ме плейбеква хахахх и се набих олин. Снапна ме с АК и останах с 95к чипа. Естествено веднага следващата ръка обръщам и ТТ - инста олин, плати ме същия човек(който после стана втори) с АJ и след ххххх бях отново с 200к WEEEEEEEE. След това точно преди почивката за вечеря съм на ББ. Бутона беше Спирита и рейзна, аз обявих олин за 133к и той ме попита какъв ми е рейнджа. Отговорих any2, пък и имах такъв имидж хахахах и той ме плати с КТо. Забравих да добавя, че аз бях АТо и се удвоих след хххТх.

  По време на почивката Зографа даде идея да предложа сделка на другите, защото всички бяхме с по 10-15бб и щеше да е яко флипамент. Предложих и всички се съгласиха, без един. Това беше дразнещия лайв регюлар Вадуд, който беше шортстака. Естествено след като отказа сделката и четиримата му крадяхме блиндовете(без да сме се разбирали словесно lol) докато накрая не бъстна s A9 vs 99. Аз бях фолднал А4 във въпросната ръка :). След ръката последва инста пауза на турнира и се разбрахме за сделка - 16,140 ойро за мен, бях супер доволен и почнах да играя по стратегията, която Зографа и Диди ми казаха - нон стоп бичене на олини. По едно време Диди improve-на стратегията и ми каза да влизам олин на тъмно ^^. Повечето хора, които наблюдаваха играта доста се смяха, на мен също ми беше много весело. После Диди ми каза, че имало някъв дядка дето не спрял да ме храни, щот съм развалял играта LOL.

  И става следната ръка - Спирита рейзва от D и получавам gosu съвет от Диди да си видя само дясната карта преди да играя. Поглеждам я - Асо спатия. Инста олин! Спирита плати, обърна АJo, oбръщам другата - Q спатия. Наааайс. Събрах го, при което той остана с 1-2 блинда и влезе олин следващата ръка, аз също. Обърнахме - 52 за него 73 за мен :). флопа доиде А54, x търн и ривър естествено 6, хийтъра сякаш нямаше край. Поздравихме се със Спирита и след ръкопляскания той се присъедини към рейла. От там продължих с олините и интересното, е че момчето което завърши втори(Буши от Разград) 2 пъти ми фолдна ББ аз бях СБ олин, показвайки Асо. Както и да е плати ми накрая, аз този път наистина имах ръка - 66, той обърна А5о и след Т8ь8Т ме събра. ДЕЙЙМН! Малко след това се бъстнах с 72о срещу рейз от бутона на шампиона в турнира, който игра много добре през цялото време, и той ме плати с КQ. Никаква помощ от борда и бъстнах трети, което беше напълно достатъчно за мен, тъй като много исках да взема и купа освен парите, а такава имаше за трето място.

  Бях доста развълнуван след това, взех купата и трябваше да изчакам да ми дадат парите. Отидох на cashier-а и касиерката ги извади да ги брои пред всичките машинкаджии зад мен. Малко ми стана тъпо и не смеех да се обърна да видя дали ме дебнат хахахх. Като ги взех Играча ми направи една бърза снимка с купата за сайта и запалихме с другите грайндъри, които ме чакаха много време, за което много им благодаря :)

  Ето и въпросната снимка:
  [​IMG]

  Доста малоумна физиономия съм направил, ама who cares, I got 16k in my left hand! ^^

  За прекараните четири дни много благодаря на Брото, екипа на грайндърс и по-специално Зографа и Диди, и girru, с който спахме на едно легло първата вечер lol(weird isnt it hahah)
 8. Най-гадния ми месец до сега

  [​IMG]