1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Здравейте приятели и инвеститори :)

  Балгодаря на всички от вас, които повярваха в мен и ме подкрепиха финансово и морално през цялото време. Време е и аз да дам нещо в замяна и да ви пратя заслужените дивиденти :) Надвам се, че съм вкарал интрига и удоволствите в проследяването на последните 10 дена от WSOP за вас. Радвам се, че орпавдах очакванията ви и, че мога доволно да ви дам нещо в замяна. Съжалявам, че не докопах поне до 4-5 място, което с оглед на стака ми на финаланта маса изглеждаше постижимо, понеже имаше няколко шортака, но понякога късмета ни изневерява точно в най-ключовия момент :( Няма да се връщам назад и да съжалявам, раздадоха ми силни ръце, които нямаше как да не рейзна и да не ги играя и които мисля че изиграх правилно с оглед рийдове, история с опоненти и стак сайзове, но покер боговете бяха отредили късмета на други играчи, и щом така е станало, значи така е било писано. Тази година полугривна, догодина цяла гривна, както е казал Бай Тошо :Р

  Ето и финансовата равносметка. Цялостанта сума, която имам да изплащам е наградата за 10 място + връщам парите от 2та ивента, които не можах да иргая.

  $19,588 + $1,000 + $2,500 = $23, 088.

  Ето и дяловете в проценти. За тези в Евро съм използвал стандартната практика, която повечето стейк сделки използват, а тя е да се гледа курса Евро/Долар от деня на кешването - 17 Юни. За информация съм изпозлвал Yahoo Finance, който желае може да направи справка и да види, че всичко е точно.

  Exchange rate of 0.8078 on June 17, 2010

  10% = $2308 = 1864 Euro
  20% = $4617 = 3730 Euro

  По принцип мисля да изпалтя дяловете по начина, по който съм получил парите от всеки инвеститор. Моля всеки инвеститор да ми прати бърз отговор да потвърди дали е съгласен със сумите и методите на изплащане или предпочита други и в момента в който получа зелена светлина, веднага ще пратя възнаграждението.

  Както казват в Тото-то - на победителите - ЧЕСТИТО!

  Дано имаме още много поводи за радост на WSOP от другите Грайндърчета, които останаха да се борят достойно за Отечеството :)

  Успех на Джорди, Юли, Груди, Дражо и Митака!!!
 2. Здравейте грайндъри и машини,

  Първо искам да честитя на Юли (mypush) рождения ден. Да е жив и здрав преди всичко и да продължава да му сече пипето все така динамично и плавно :Р Дано сам да си направи най-хубавия подарък за рождения ден - гривна от WSOP или поне финална маса. Както сме тръгнали във възходящ ред откакто Джорди стана 19ти, би било напълно закономерно и нормално Юли да ни удари в земята :) Да не говорим, че той горкия преди да стане на 21, една седмица се въртя като муха без глава из хотелската стая по пижама, като затворник -нито на турнир може да играе, нито алкохол може да си поръча нито на дискотека да отиде. И сега ще е като изпуснат кон, ще ги отнесе като куцо пиле домат :Р July gone wild :)

  За Ден 2 и 3 от Омахата каквото и да напиша ще е малко. Адреналина беше на много вискоко ниво, играта също. Както и в Ден 1, където случих на най-каръшката маса пълна с регове, така и в следващите дни беше пълно с големи играчи по масите ми. Канадеца който спечели турнира вианги ми беше в позиция в ден 3 като чип лидер, а той е супернова елит в Покерстарс и играе ПЛО 400+ и е доста мислещ играч. А в Ден 2 бях на една маса с Chau Giang, който е хай стейкс регюлар във Вегас, играе 500/1К в Фултилт и разказваше на масата как му се спи и две не вижда, защото преди ПЛО турнира играли 20 часова сесия без сън наживо с Гъс Хансен и Френския милиардер Сирил, където Хансен лапнал 400К, а Chau Giang лапнал 300К. При което аз го питах "след такъв екшин с Гъс и Френския дарител как имаш търпение и нерви да играеш ПЛО ивент, където може спокойно да отпаднеш след 3 дена игра и да си тръгнеш с 12К примерно" и той ми каза "I just love playing PLO!" Аз напълно го разбирам ;)

  Други интересни противници бяха Michael Binger, който стана 3ti на мейн ивента 2006, когато го спечели Jamie Gold. С него имаше интересан ръка. Не помня точно картите, защото аз не бях в ръката, но помня, че се бяха вкарали олин и на търна пртивника му държеше 2пейр, а Бингер беше с QQсутед. На ривъра падна флъша на Бингър, нот той не беше забелязал и почна да тилтва и да си събира дисагите да си ходи. Тогава аз и още един играч му казахме "Къде тръгна, бе, ти удари флъш на ривъра" И той се обърна да види борда и толкова се му се объркаха датчиците, че от вълнение тръгна да си сяда обратно на стола и не можа да го уцели и се просна на земята като Кристиано Роналдо за дузпа :Р

  Ръката с карето QQ, сте я видяли предполагам, но там аз имах към 210К стак, а противника имаше към 75-80, така че въпреки, че ми върза, дори и да я бях загубил пак си оставах прилично в играта. Като цяло не постваха много мои ръце, порадид простата причина, че аз си увеличававх стака без шодаун, или с рестийлване прифлоп, или с ререйзове и ако ме колнат ц-бетове на подходящите флопове и 2 барели на подходящите търн карти. Имах един сик 3-барел за цял стак, където опонента фолдна КК на ривъра, а аз имах чушки :) Той беше рейзнал от късна и аз на малкия блинд го ререйзнах с АКQ9ютед, той колна а флопа дойде 338сс. Аз ц-бетнах, той плати, търна беше Т която донесе 2ри флъш дроу, но с нищо не му подобрява рейнджа. Аз пак бетнах прилично оставяйки си един пот сайзд бет за ривъра. Ривъра се пейрна 8, което обеше страхотно, защото намаляваше шанса противника да ми слоуплейва 88, а от 3 не ме беше страх, защото няма как да му е в 3бет колинг рейнджа прифлоп, особено на турнир с тези 30-40ББ стакове. Така прецених, че в рейнджа му остават миснати флъшдроуове с овърпейр JJ, QQ, KK или ръце като J9TA с флъшдроу. Затова му набих олин на ривъра и той мисли малко и фолдна, като каза, че имал КК с флъшдроу.

  Друга интересна ръка беше тази в която отстраних 11тия играч на флоп Ts8s9 аз имах AsTsK8. В нея ми беше ясно, че съм срещу нът стрейт, но също знаех, че моята ръка е малък фаворит на флопа и се чудих дали да флипвам в тази фаза или да си фолдна, понеже не бях инвестирал много в ръката прифлоп. В крайна сметка реших че щом като съм играл цял турнир с много смелост и кураж, няма смисал точно преди финалната маса да се насриам, а трябва да продължа да си взимам смело правилните решения и му казах "Пич, всичко или нищо, аз играя за гривна, аз съм олин!" За радост ръката ми излезе, а опонента се казваше Joe Serock, играе в Старс на 25/50 ПЛО и е ставал 2ри на PLO SCOOP Eventa. Много добър играч и готин човек. На мен ми стана малко гадно за това иначе толкова симпатично момче :) Но в крайна сметка всички сме се събрали да играем оптимално, да взимаме правилните решения и да не се влияем от емоции и странични фактори и да доминираме опонентите. Както казва Конан, кое е най-важното нещо в живота:

  http://www.youtube.com/watch?v=0oTuiQIKDek&feature=related

  Като цяло аз играх този турнир с тази нагласа да доминирам да не се плаша от опонентите, независимо от име и успехи и не изневерих до последно на стила си. След като остраних момчето и останахме 10 човека, организаторите обявиха, че ни местят на финалната маса и ще играем 10 човека. Сложиха ни на специална маса на висок подиум с телевизионии екрани навсякъде и около 30-50 стола за публика, където беше Анет Оберстад и още няколко онлайн прота. Аз разбрах, че вече сме на финалан маса и се обадих на останалите ботове в хотела да дойдат да дерат гърла. За съжаление в момента, в който те пристигнаха, аз точно бях отпаднал и така и не можаха да се извикът дори веднъж, за което се извинявам. Но какво да се прави седнах на почти-финалната маса с над 500К чипа като имаше шортаци с по 80-100К и можех спокойно да си фолдвам като мишка и да чакам да останат 9 човека, но това не ми се стори правилно и достойно. Не спряха да ми раздават хубави ръце и нямаше как да фолдна, а като рейзнех, все някой който ме покриваше колваше и ми даваше доста екшън на дроуи бордове, където аз имах доста силни ръце, но мисля че фолднах правилно. Така намалях до 300К, когато този деблиен Германец (нищо лично, аз по принцип съм джентълмен и уважавам противниците си, но този беше мега калитар) По принцип той изобщо не трябваше да е в ден 3, защото в края на ден 2 обявиха че ще се играят 7 ръце, и след 7та деня приключва. Първите 6 ръце хората си фолднаха мирно и спокойно, а на 7мата Joe Serock минрейзна бътона, и Германеца взе да мрънка как изобщо не искал да си гледа картите и ще олдне само за да се добере до Ден3. И все пак той си ги погледа и колна от ББ. Флоп дойде J84cc, Германец=чек, Джо ц-бет 1/2 пот, Германце чек-рейз олин, Джо снапкол. Германеца дами и фоспооодаааа показва АJ75 rainbow!!!! Джо покказва JJT9cc, за топ сет+флъш дроу! По-голям фаворит на флопа е трудно да си в Омаха. Но естествено на Германеца му дойде 6 на ривъра и така той остана доста късметлийски в турнира, за да може след това и мен да отстрани късметлийски. Ръката с която отпаднах я знаете, а аз почти вече след като позагубих половината си стак и бях паднал към 280К, бях решил да фолдвам всичко средно силно и да чакам финална, когато пак ми дадоха монстър - AAK4ss, и нямах право да не рейзна, още повече е немеца лимпна на бутона, а аз ги направих към 78 и имам 200 отзад, а той с неговата ръка няма никакъв резон да лимп колва такъв голям % от стака си, защото няма да удари достатъчно флопове извън позиция, за да му е изгодно, особено с 20ББ. НО какво да се прави, на човека му е било писано да спечели, а на мен не. Бог дал, Бог взел.

  Не мога да се оплаквам, постигнах и преживях повече, отколкото очаквах
  като за 1во WSOP и първи турнир по ПЛО на живо. Оставам със смесени чуства - леко разочарован, но и горд, че съм българинът с най-предно каслиране на WSOP кън този момент (не задълго :) ) и 1ва неофицялна финалан маса. Като цяло съм доволен от постигнатото, нооооо също така съм и много недоволен от пропуснаттия шанс за гривна!

  Важното е, че сме все по-близо и по-близо и все някой от нашата банда трябва да закачи гривната. Пожелавам късмет на Юлката, Митака, Джорди, Груди и Дражо и дано поводите за радост и приятните блогове в сайта да продължат поне до средата на месец Юли :))

  Накрая да спомена, че ще ми трябват няколко дена да изчисля и изясня как да се разплатя с инвеститорите и затова ще пусна отделен блог след 1-2 дена като се върна от Вегас. Само да кажа набързо, че както се подразбира не можах да играя смесения ивент PLO/Potlimit Holdem, защото той започна, когато аз бях на телевизионната маса, и като оптаднах, трябваше да ходя да попълвам един тон документи доакто ми платят 10то място и то стана твърде късно да се регистриам. Пък и да си призная бях мега изморен и малко разочарован в този момент и хич не ми беше до нов турнир, само щех да похабя париците в тилт и умора. Разбира се тези 2.5К и онези 1К от другия ивент, който изпуснах ще бъдат върнати на инвеститорите.

  Благодатя на всички в сайта на Грайндърс за подкрепата!

  До скоро
 3. Здравейте отново от Меката.

  Преди да напиша кавото и да било, искам да честитя на Джорди, който игра супер безстрашно и експертно и 19 място беше най-малкото, което заслужаваше. От ръцете, които ми разказа, си личи максимата че в покера късмета е на странта на смелите и ако играеш като мишка е трудно да стигнеш далеч в голям турнир. Браво, изрод!!! С този успех ни надъьа всички тук да газим наред и дано и така да стане.

  Аз и Джорди отдохме заедно към казиното за Ден 2 и помня , че той имаше към 31К чипа от Ден 1 и в коридора преди търнира се надъхвахме с тази песен на Queen, с малка промяна в текста - "It's a beautiful day. No one, no one, no one's gonna STACK me now...:pPP" За радост така и стана и докрая на Ден 2, никой не можа да го стакне :)

  http://www.youtube.com/watch?v=803lbq0JTrs

  Доколкото за моя турнир днес мога да напиша доста но, ще се опитам да обобщя с няколко изречения. Първо, масата на която ме сложиха беше нереална! Изброявам: Tom Chambers(LearnedFromTV) вляво от мен, Ansky вляво, Daniel Alei (sick PLO pro) отдясно, някво Немско Про на ПокерСтарс, младо момче доста добро вляво, JORDAN MORGAN (sick PLO i tournament player: http://pokerdb.thehendonmob.com/player.php?a=r&n=51172) вдясно и останалите бяха някакви бехти дебелаци, регове чичковци от Лас Вегас от рода на Сами Фарха, които играеха доста добре и без много грешки. За 11 часа игра нямах един донк на масата и никога не ме преместиха и не ми смениха масата, така че с повечето от тези играчи прекарахем целия ден заедно :) За моя редост звърших Ден 1 с 58К чипа при 43К авъридж, като са останали към 100 човека, а 54 кешват.

  Имах само няколко интересни ръце. Като цяло играх доста концентрирано и внимателно. Валю бетнах тънко в 2-3 ръце, в една ръка много добре бетнах топ2 пейр на флоп и на търн на дроуи борд JcKc7 аз имах KJhAh5, и на бленк ривър чекнах за да индюсна блъф, понеже ако бях бетнал почти нищо по-слабо нямаше да ми плати и имаше тонове мисанти дроуове, които щяха да си фолднат на бет, затова реших да дам шанс на един от бехтите чичковци със златни ланци по ръцете да се прави на мъж и чекнах и за радост той бетна пот, а аз снапнах. Друга ключова ръка беше когато срещу немското про се вкарахме олин префлоп за към 30К тотал пот, аз със АhАcКhQc, той с АdА7d4d, като аз съм фаворит все пак към 55-45 прифлоп и за радост дойде флоп 458ccc, но естествено дойде търн 7, за да даде 4 аута на опонента и да мога да се припотявам до последно, но бленк ривър ми отреди пота :)

  В крайна сметка стигнах до 75К, когато обявиха, че ще се играят още 3 ръце и се обявябва край на Ден 1. Естествено тук трябваше да се случи най-интересната ръка за деня. Всички фолдват до мен като аз съм чип лидер на масата, и аз рейзвам преди кътофа на 2200, ниво 400-800 с JsTsQd9d. Всички фодлват с радост и бързат да си ходят, но блиндовете защо да не колнат последна ръка да се замесят в лайна узвън позоция вместо да си стегнат дисагите мирно и спокойно и да се върнат за Ден 2 с прилични стакове. Както и да е кол-кол от блиндовете. Пота е 6600 и флопа пада Кд8д3д, ние сме с 2рия нътс. чек, чек, чек на флоп. Аз чеквам защото не очаквам нищо по слабо да ми плати на флопа ако бетна освен по-нисък флъш ,но то ако има някой с по-нискък флъш така или иначе ще си взема валю на търн и на ривър. Търна е бленк, СБ-чек, ББ-бет 4К, аз съм кол, СБ-кол...Wtf? Ривър-мега бленк. СБ-чек, пота е 18600, ББ бет 10К като си оставя още към 10 отзад и екшъна стига до мен. Аз почнах да се тюхкам и да се пенявя как много ясно последната ръка преди да си тръгнем трябва да се закучи толкова. Друго интересно в тази ръка е че дилъра като раздаваше, обърна без да иска 4д. Това м идаде допълнителна информация, че има 1каро по-малко в потенциалните ръце на противниците. На всичкото отгоре СБ също колна търна, така че аз си казах не може на борда да има 3 кари, аз да имам 2, 4-кара се обърна при раздаванетои другите 2ма да имат по 2. Също така, ББ бетна съпер бързо и нехайно на търна, все едно се мъчи да краде или да блъфира с Аd блокър, а след като му коланхме и СБ бързо чекна ривъра той доста се двоумеше преди да бетне 10К. Явно добре се е преструвал, защото след 4-5 минути мислене и драми :Р аз колнах, а той ми показа Ad7d, а малкия блайнд мъкна сет. И така паднах от 73К на 58К точно в последната ръка, което си е малко разочаровашто, но ръката си беше доста сик и миришеше доста на А блокър блъф или защо не на валю бет на J-high flush.

  Други интересни случки от деня бяха краткия ми разговор с Phil Galfond, който е супер пич, а наживо прилича доста на Alf :)))) Видяхме го в залата, където Джорди си получваше кеша от 19тото място и се чудеше как да си затвори портмонето с толкова Бенджаминки вътре :Р Аз отидох и му се представих и му благодарих за видеата, които прави и с които ми е помогнал много да се развия като играч в Холдъм и в Омаха. Той много се зарадва, спря се и с кеф си поговорихме, много земно момче, супер характер и играч!

  Elky през 5 минути ми идваше на ПЛО масата, понеже вдясно ми беше някакъв негов приятел, и само разказваше за някакви бед бийтове с френски акцент и всяка 2ра реплика му беше "what ze fak!?" "I flop top set, we get it all-in, and guy hits his flush draw...WHAT ZE FAK!!!???" Много голям веселяк ми се видя.

  По принцип ми се вижда странно да се снимам с разни прота, но нямаше как да не се снимам със Scotty Ngyen, Baby! Още по средата на турнриа беше доста пиян и зачервен като домат и се хилеше на всичко около него и без причина :Р То от снимката се вижда.

  [​IMG]

  Поствам и още една снимка на Джорди, ако някой се чуди как постига тези успехи на WSOP. Не - отговорът не е с анализ и чертане на стратегии преди турнира, а просто с освобождаване на напрежението вечерта преди това :РРР Оставям снимката сама да говори :) Дражо и аз се прибираме една вечер късно в хотела и какво да видим на леглото на Джорди...

  [​IMG]

  Утре Ден 2 започва в 2:30 следобяд тукашно време, дано задържа приличния си стак и ще се опитам да надмина 19то място на Джорди, за да надъхам и останалите от групата за още по-предни класирания. Без конкуренция, няма как да се напредва все пак и дано заедно се нахъсваме, доакто някой не сложи гривната на ръката :Р

  Успех на всички и утре ще пиша ъпдейт от Ден2. Надявам се ъпдейта да е повече от 2-3 изречения :)
 4. Грайндърчета, време е за първия ъпдейт от Меката :)

  За нетърпеливите инвеститори ще започна с представянето ми на турнира. След 7 часа фамозна игра (поп принцип съм скромен човечец, но този път няма как да не бъда обективен след едно доста оптимално преставяне) отпаднах с тежък бед бийт, което в омаха е доста рядко противника да има под 20%. Ръката беше следната 2-3 лимпъра на ниво 100-200, аз рейзвам на 850 от бутона с АdАcQd9c, малкия блинд репотва на около 3К и аз се набивам за останалите ми 10.5К при среден стак 9.2К и пича ми снапколва с ККс8с4, като още прифлоп съм в страхотна форма и на всичкот отгоре му покривам флъша. Флопа идва Jx8d3d, на търа идва страхотното Jd, и удрям нът флъша, а пича си оставас с 4% в ръката, но Кd на ривъра и рънър-рънър фуъл хаус ме пратиха обратно при Джорди и компания в хотела, където набързо изтрих горчилката от каръшкото отпадане с мега хита "Съчки събирам", представен ми специално от DJ GG, мистър Груди Грудев. Ето и линк за незапознатите: http://www.youtube.com/watch?v=ITjsjXMiMHQ&feature=related

  Преди това имах няколко интересни ръце в турнира, които бяха основно трудни фолдове, които да ме оставят в турнира. Едната е няколко лимпара от ранна на 50-100 аз на кътофф изолирам с JhT8hA на 500, BTN call и лимпърите кол. пота е 2150 флоп 34h7h, всеки чеква, търн 6h, 2 чека, аз чеквам, бутона бие 2000, аз съм кол с Jh8h, ръвъра 2оф, аз чек, пича бие 5К, аз фолднах след дълго мислене, той показа нът флъш.

  Друга ръка е UTG на 50-75 нива, рейсва на 200, UTG+1 call, МP call az na BTN call s 6d8d9cJc. Структурата на турнира за съжаление беше такава, че нямаше как да репотна тука, защото бяхме с по 40блинда още от 2ниво
  (100ББ+ със сигурност ще рирейзна с тази ръка). Но и кол с позоция в този софт фийлд си е +ЕВ. Флоп идва 388, UTG check, UTG+ 1 bet 250, MP raise na 750, az мислих и фоднах, двамата се зарерйзваха докато им тчаха лигите по масата и накрая се вкараха. UTG+1 A896 (като ми държи всички сайд карти+ има топ кикер) а MP ima 33 :) Фолда ми се оказа меден в случая, защото почти нямах аутове. През останалото време рестийлвах добре от блиндовете срещу агресивни бутони. На някоко пъти се вкарах със нът стрейт+ФД на флопа срещу гол стрейт за фрийрол но сплитнахме, единия път аз имах пак нът стрейт+ФД а пича имаше 2 пейр+гътшот но му излезе гътшота на ривъра пак за сплит. Другиъа път рейзнах от ранна с AcJcQd9d, 2 call-a, flop 5dTc9c, az чекнах да се правя на уплашен, защото бутона беше агресивен, и той естествено бетна след като МП чекна и аз го чек-рейзнах, тои беше средно шорт и се довкара JQ8x bez FD, и естествено сплитнахме с 8h на ривъра, като аз съм неземен фаворит в ръката:)

  Изобщо никак не ми вървеше в големите олинове, които ги сплитнах повечето, в останалите случаи, когато уж удрях добър борд се намираха по тежки нътсове и трябваше да правя геройски фолдове, а в 50% от ръцете които ми раздадоха имах 72офф!!! Не преувеличавам, всяка 2ра ръка имах J782, ili A972, 100 pyti imah QQ72 или ТТ58 кирливи дисконектнати ръце с мизерен пейр, които просто не флопват добре никога освне когато ударят сет. Само един път за целия турнир имах ААxx, и естествно с тях отпаднах :р

  Така че, мога смело да заявя, че беше чудо че оцелях 7часа почти без карти и без спечелен голям олин, като имаше 2-3 ситуации където само добри фолдове ме спасиха от отпадане, така че с картите и късмета които имах (или по-скоро НЯМАХ :Р) мисля че постигнах максимума. Ако не беше каръшкия бед бийт щях да стана са 21-22К стак при 10К среден и кой знае можеше и да започнат да ми влизат ръце и да стигна доста напред. НО както и да е всичко вече е в миналото. Надъхан съм да мачкам в следващия ивент.

  Не съм сигурен дали ще играя Холдъм 1К ивента заради плитката структура, но ще преценя. Ако не го играя, мога да вложа парите в няколко дийпстак турнира във The Venecian s $550 вход или да ги връна на инвеститорите, ако не играя никакъв холдъм. Ще ъпдейтва. Иначе съм се регнла за ПЛО 2.5К и ПЛО/ПЛХолдъм 2.5К и мисля с малко повече късмет там да газя :)))

  Други интересни моменти бяха, когато ме преместиха на масата до the man, the myth, the Legend - Durrrrr. Беше седнла на стола зад мен на съседната маса и беше в позиция на RaSzi (Lex Veldhuis), мега гресивна и трудна маса, за малко ми се размина. Наоколо бяха и Скоти Нигуен и Дойл Бронсън, но пак за радост не на моите маси. По едно време Лив Боери взе да ми виси на главата и да се кокори нещо по нашата маса и се чудех дали да не я заговарям, че си е изпъната шаврантия, ама прецених, че е -ЕВ и фодлнах :Р Самият Дуууур между другото изглеждаше доста невзрачно и изобще не ми вдъхаше респект, но предполагам ако седна лице в лице на ХУ 500/1000 срешу него, набързо ще напълня гащите :Р

  Еми това е засега, надявам се ще има още ъпдейти със снимки. Съжалявам, че не кешнах още при първата възможност, но така е било писано. Ако не друго поне играх виртуозно :РРРР

  Дано така да продължа и на следващите ивенти.

  Успех по масите на всички Грайндъри :)
 5. Здравейте Грайндъри,

  Ето линк към стария блог, за да не повтарям биографичните данни и общите условия.

  http://grinders.org/bg/forums/blog.php?b=141

  Ето и новата програма с малка промяна в параметрите. Понеже между 10 и 15 Юни, когато са PLO евентите, имам голяма пауза, реших просто да вмъкна и един Холдъм евент, в случай че не стигна много дийп на 1та Омаха. Не се притеснявайте, уверявам ви, че холдъм играта ми е по-добра дори от Омахата, просто NLHE ми беше станал твърде скучен и леснен към края на миналата година и затова преминах към Омаха, но участието ми в 1K NLHE евента също ше бъде +EV, като се има пред вид, че имам над 600К ръце на 400NL, 600NL, 1000NL и шотове на 2000NL с приличен win-rate. Ето новата програма:

  Event#20 - June 10, Pot-limit Omaha $1,500
  Event#24 - June 12, No-limit hold 'em (four-day event) $1,000
  Event #28 June 15, Pot-limit Omaha (three-day event) $2,500 TBD
  Event # 33 June 17, Pot-limit Omaha/pot-limit hold 'e (three-day event) $2,500 TBD

  Total WSOP action = $7,500

  След като прегледах доста постове в 2+2 за WSOP пакети, видях че хората стандартно си слагат надценка от по 20-35%, дори хора без много лайв опит и резултати. Аз ще сложа само 12% поради многото странични разходи свързани с пътуването и престоя във Вегас. Въпреки, че според мен се подразбира, че да инвестирате в мен е +EV, няма да слагам по-висок mark-up, понеже не мога да покажа резюме с резулати от турнири на живо. Като цяло в повечето си турнири на живо съм играл доста добре и в 80% от случаите съм отпадал все покрай бъбъла с бед бийтове от рода на КК(аз) срещу ТТ прифлоп, АКсутед(аз) срещу К9оф прифлоп и подобни стандартни турнирни ръце.

  Така че, ето новата оферта:
  1% = 7,500x1.12/100 = $84
  5% = $420
  10% = $840

  Ако, продам поне 65%, ще играя всичко, като максимум бих продал 70-75%. Aко стигна финална маса на някой турнир и не мога да започна някой от планираните евенти, инвеститорите разбира се ще си получат дяловете от неиграния турнир обратно. Както споменах преди, предпочитам да продавам % на хора с по-големи дялове, защото иначе става много голяма каша с прехвърлянето на всички пари на едно място и после с изплащането, ако успея да кешна. Извинявам се предварително на хората с по-малки бенкроли, които нямат възможност да инвестират по-големи %, но имат желание да ме подкрепят :( Надявам се и за някои от вас да останат проценти накрая! Досега има следните запазени по-големи дялове:

  Със wazz постигнах лична оговорка за размяна на % от неговия екшън, така, че той не участва вече в тази оферта, така че ще има повече % на разположение.

  gazavat - 20%
  northsails - 20% ??
  Zografa - 10%
  didibg - 10%
  trino - 10%
  Jeki - 5%
  beanit - 5% ??
  Piskun - 5% ??

  За хората с въпросителни не съм сигурен за точния процент, затова ще очаквам потвърждение от тях преди да се разбере дали има допълнително останали проценти. На този етап ако всички потвърдят, това което съм написал излиза, че мога да продам до trino, или максимално до Джеки. Ако някой се откаже от проценти, тогава те ще са свободни за следващия в списъка. Който се интересува от 5%+ на този етап, моля да напише отговор и ще ги сложа на опашката в случай, че някои от хората с резервирани проценти се откаже.

  Мерси на всики за подкрепата и се надявам да вкарам интрига в следенето ви на WSOP тази година; и не само интрига но и $$$ Разбира се като пристигнем във Вегас, ще поствам ежедневни ъпдейти на всичко по-интересно.

  Успех по масите
 6. Здравейте Грайндъри,

  За тези, които не ме познават, казвам се Дилян Ковачев и се занимавам с покер сериозно от около 3 години. Както повечето играчи започнах с Холдъм, и там съм играл над 800К ръце по-голяма част от тях на 400НЛ и 600НЛ и прилична доза ръце на 1000НЛ и 2000НЛ 5-макс, със среден уин рейт между 3-6 ББ/100. От около половин година се занимавам само с Омаха доста интензивно и в момента играя основно 200ПЛО и по малко 400ПЛО когато има изгодни маси. Там уинрейта ми е доста по добър от на Холдем за момента - между 10-18 бб/100, зависимост от нивата. Играл съм повечето SCOOP i FTOP PLO events, и в сигурно 90% от тях съм кешвал, 2-3 пъти бях близо до финални маси - едно 25 място от 2000 човека, едно 17 от 1600, и няколко между 40-50 място пак от 2-3 хиляди човека, просто защото ОГРОМНА част от player fielda няма понятие как се играе тази игра. Еджът ми със сигурност е огромен, дори и срещу регюларите средна ръка, които нито са чели достатъчно, нито са си играли със стотици часове в propokertools i na HEM Hand review и не са си оптимизирали префлоп и постфлоп стакоф рейнджовете изобщо.

  Тази година реших да отскоча до Вегас за WSOP да усетя какво е чуството и да играя няколко евента. Там player fielda ще е 200 пъти по-софт от FT i PokerStars и затова искам да играя няколко ПЛО евента. За да убия малко вариацията, реших да продам част от action-a си. Мисля да играя следните ивенти:

  Event #20: Pot-Limit Omaha $1,500
  Event #28: Pot-Limit Omaha $2,500
  Event #33: Pot-Limit Hold'em/Omaha $2,500

  Total WSOP action: $ 6.5K

  Понеже по принцип не играя много live events и нямам с какво да се похваля, мисля да сложа супер минимален mark-up, да кажем 5%. Мога да гарантирам, че участието ми във всичките ивенти ще е супер +EV инвестиция за всеки желаещ, просто знам колко труд съм положил да развия покер мисленето си и мисля, че имам едно доста високо ниво на игра на повечето полулярни форми на покер - NL cash, Tournaments и PLO.

  Ако успея да продам около 60% от екшъна си, със сигурност ще играя всички 3 турнира. Ако продам между 40-50% ще играя само първите 2. Ето и условията.

  Total action = 6500x1.05= $6825

  1% = $68.25
  5% = $341.25
  10% = $682.5

  Вече имам продадени 20%, на моя ПЛО коуч wazz, който е един от модераторите на ПЛО форума в 2+2, и уважаван инструктор в Кардрънърс. Наскоро той стана 4ти на EPT San Remo za 345K Euro и аз за радост имах 1% от екшъна му и шипнах 3.5К евро с 60 евро инвестиция :) Дано и аз да мога да ви донеса подобна солидна възвръщаемост на инвестицията ви. Надявам се да успея да продам още поне 20%+ на хора от форума на Грайндърс. Ако има голям интерес, мога да добавя и още ивенти. Може да ми пращате парите на:

  PokerStars: Sz_KoVacheV (Stara Zagora)
  FT: Skusani Gashti (Avatara mi e Voinik)

  Monebookers: PM for details

  Мерси предварително!!!

  P.S. За малко да забравя - аз съm Botafogo от английската версия на сайта, така че това би трябвало да ви даде по-ясна представа за ПЛО познанията ми :)