1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Зимен рай

Published by jully in the blog jully's blog. Views: 176

Здравейте приятели , и аз реших да драсна едно блогче и да ви разкажа какво става около мен.
Тъй като всички пишат за покера реших да споделя нещо извън играта :)
Карам ски от малък, но от тази година реших да вмъкна и борда в зимните спортове,също така най-накрая си ъпгрейднах екипировката, която ми беше буквално на 100 години хаах.
И след няколко урока от Краси, мой приятел и вече учител по борд (бтв чак сега осъзнавам че без учител щях да умра поне 100 пъти по пистите ..., за което едно голямо БЛАГОРАДЯ на Краси...най-добрият учител по борд :) ако решите да се учите горещо ви го препоръчвам ..).
След като Краси ни направи (мен и Диди ) бордисти, бяхме готови за приключението.
Преди около 2-3 седмици Аз, Диди и Зографа с приятелките ни отидохме да караме ски и бордове в Алпите (най после ) . Планирахме тази екскурзия от доста време и ето, че тя най-накрая се осъществи. Мястото, на което прекарахме една чудна седмица, се казва Badgestain и се намира на 1200 км. от София .Тъй като този сезон беше може
би най-слабия откъм сняг, беше сложно да се намери оферта за каране.
Срещата за тръгване беше 4 сутринта пред Диди, за да можем да наредим всичкият багаж и да потеглим спокойно. Всички очаквахме Зографа да закъснее ...., но той надмина очакванията ни отново след като го събудихме по телефона в 4:20 (хахаха евалата Зозо ... най-големия си ) .... около 5 часа всичко беше готово и потеглихме. Бяхме с две коли и с багажници на покривите, така че беше доста комфортно, въпреки големите чанти, които всички бяхме помъкнали.
Бяхме добре подготвени за предстоящият път, Зозо беше ъпдейтнал гпс-а на макс и дет се вика можеше да намери хлебарката Мишо в Пакистан за 5 минути .

Пътуването беше доста леко и приятно, бяхме си взели сандвичи и не се бавихме изобщо, взехме разстоянието за 13 часа, които аз лично не усетих, защото имаше много смях.
Границите се минаваха много бързо ... и от тези 1200 км 1100 бяха магистрала ...., колкото по на запад отивахме, толкова по-добри ставаха пътищата (стандартно :) ).

Към края на пътуването качихме колите на влак, с който спестихме около 100 км път.
Влакът ни стовари почти до малкото хотелче, което бяхме букнали. Бяхме много учудени колко лесно стана всичко на фона на Франция миналата година, където имаше моменти на тежка депресия, агресия, отчаяние и полуумирачка аххах :).
Влязохме в хотела и воала всичко тип-топ, веднаха се настанихме и отидохме да хапнем в ресторантчето, което беше на 30 метра. Стайте бяха големи и хубави, имаше кухня и всякакви тенжури и тигани ....абе всичко за готвене. Подготвихме се за карането на другият ден.

Ден 1:
Купихме си карта за лифтовете, която важеше за всички курорти, които виждате на скимката.
Навсякъде ни караше рейс, които спираше през 15 минути на 200 метра от хотела ни.
Първият ден се качихме на Sportgastein, което беше наи-високата точка. Аз и Зозо карахме ски, Диди беше с борда, моята мацка е с борд другите са със ски.
Пистите там бяха уникални ... перфектно обработени ''вафлички'' големи виражи и скокове през около 50-70 метра .....РАЙ за ските отвсякаде. Досега не бях карал на толкова разчупени писти ...като скоковете бяха много добри.... в последният момент разбираш накаде отива пистата :) аххаха ако си с добра скорост разбира се :)
Лифтовете бяха много удобни и бързи 16 км/ч. Засичах всичко с гпс-а:) минавахме между 70-110 км. на ден включително лифтовете :). Средна скорост около 21 км/ч максимална 93 км/ч (мястото за максимална скорост беше малко коварно, защото излитах със 100-тина и преминавах през друга писта, така че беше доста страшничко ... и естествено завършва със скок ахахах, така че не можах да мина 100 км. бариерата този път :(. Хапвахме на лифта сандвичи, бадемки и сладки неща и се смазахме от каране.

Ден2 Bad Hofgastein
Също много хубав курорт, но не можеше да се сравнява със Спорта :) пистите бяха доста по-''туристически'', снега беше по-мек, все пак и надморската височина беше доста по малка ... имаше изкуствен сняг ... за щастие този ден аз бях с борда и ми беше чудно.
След спускането минахме през Била и напазарувахме манджа за цялата седмица.
Голямо БЛАГОДАРЯ на жените за чудните трапези !!!
Всяка вечер се събирахме в стаята на Диди и хапвахме чудни манджи .

В другите 1-2 дена обиколихме и другите курорти ...., но истината е, че Sportgastein си беше най-доброто на пазара ...., така че последните 2 дена карахме само там.
Пистите до долу бяха около 4-6 км и бяха много добри.
Приятно ме изненада, че при всички лифтове имаше огромни безплатни паркинги и всичко беше много чисто и подредено .


Най-запомнящата се случка от прекарването беше пребиването на Зографа.
На края на деня се прибираме по много заледени улей.Отстрани има нещо като дере(пропаст) с огромни храсти или малки дръвчета ..... Зографа носи камерата ми и секунди преди да литне към пропаста казва ''Епик фейл бате ,тая писта е ужасна ......

хахахах оттам прави циганско колело (без ръце) по глава и се приземява върху едно семи-дърво-храст а едната му ска е на 2-3 метра върху друго дърво храст .... много жалко че не мога да го опиша добре с думи ...., но няма да ви лъжа беше ЕПИК !!

хахахаха... и аз не останах по назад след като направих чуден ''камшик'' ( човка) на лед ... с борда приземих се на тила си ... и света беше различен ... по студен и мрачен, една жена ме видя и вместо да ми помогне избяга хахаха.
Прекарването беше уникално,най-интересното беше че цената му беше доста близка на прекарване една седмица на Банско.
Няма да правя блога безкраен затова ще спра докато не съм ви развалил очите от четене .
 • hastalavista
 • sickela
 • ceno83
 • Hristo82
 • nik0la
 • jully
 • alabala
 • jully
 • Hristo82
 • Pro2type
 • jully
 • glumochi
 • jully
 • glumochi
You need to be logged in to comment