1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Вегасче 2 :)

Published by jordii in the blog jordii's blog. Views: 114

Event 24

Съжалявам ,че се забавих толкова , но след като прочетох първия обзор на Jully , просто бях очарован и ми трябваше доста време да почина и да преусмисля живота преди да мога да напиша нещо.Все пак такива качествени и дълги четива рядко се срещат.

Събудих се отпочинал и след като хапнах се насочих към казиното .
Преди да тръгна се надъхах подобаващо със песента
на Queen - Its a beautuful day . Страшно надъхваща точно за такъв тип случай. В следващия момент бях седнал на масата и бях с сравнително добър стак 27к на 500-1000/100 , а и освен това единствения който ме покриваше ми беше от дясно. Първа ръка на масата някакав играч на средна възраст раизна при което цялата маса се почти инста фолднаха без да обмислят дали могат да го раизнат дори колнат или някакав вид помиарщина.При което си казах опа елате ми. Още следваща ръка отворих с някакав junk , при което последваха снап фолдове . Реших да продължа докато не видя отпор , все пак аз отварях на 2300 на блинд 500-1000 и масата бяхме 9 човека при което с един раиз аз прибирам 2400 чипа . Отново отворих при което ситуацията се повтори.
След това ми дойде QQ утг същата ситуация . Последва walk на големия блинд и след това фолд до малкия ми блинд на който реших ,че няма да се спирам ей така. Отново фолд. Следваща ръка някакъв млад играч отвори при което си казах ,че просто си е казал ,че е време и той да поиграе на масата затова не отне много време преди да го 3бетна отново фолд.
1 ръка по късно дигам картите и какво да видя борчета отново стандартния 2300 раиз и при което един играч ме ре-раизна на 6 и аз шипнах за още 5500.Холднах си срещу AJs и само за 15 ръце вече бях с 48к и напрактика удвоил.

Масата се активизира , което не ми пречеше отново да си ги тормозя и да си подбирам спотовете , но след това имах QQ срещу някакав шорт при което загубих 9к като ми показа АА.

След около още 1 час игра на масата ме премести на нова маса .Която за маса за 2ри ден на тоя турнир ми хареса много.
Естествено избързах с радоста и не след дълго ми докараха 2 маймуни ,който играеха доста добре.Започнах си агресивната игра както обикновенно и си подбирах много добре
спотовете за 3бет или за опен от различни позиции. Имаше една доста забавна ситуация в която една млада маймуна отвори от бутона
и аз танк фолднах А8о от блинда при което го питах дали има AJ и той разбра ,че аз съм фолднал AJ и започна да ме пита " наистина ли си фолднал AJ " при което един играч на масата отговори с доста забавния въпрос-
" Is he looking like a guy who is folding AJ " при което всички започнаха да се смеят.
След 40 минути имах ръка която се ре-сък аутвахме като аз бях с 99
на флоп 94x A K където опонента ми беше с попове.Та загубих си 1/3та от стака което не беше фатално, защото аз си ги събирах малко по малко.
След още 40 минути игра същия опонент отвори като бях на блинда при което 3бет колнах с QQ при което ми обърна АК.
И аз незнам с какъв акъл казах " I never lose flips " при което започнах вътрешно да се нареждам какъв съм кретен.
Естествено 2ра карта поп и загубих полувината си стак.Малко след това след като бях шипнал няколко пъти.Една от въпросните маймуни , която отваряше всяка 2ра ръка и винаги мини-раизваше също така колваше 3бети доста често.
Въпросната маймуна беше от Унгария и по късно спечели bracelet на 10к омаха евента.Та въпросния тип си мини-раизна на 800-1600 при ,което аз реших от големия блинд да му направя стоп анд го на доста флопове с около 22к стак с Т4s на който мога да репрезента нещо.
Флопа дойде TTJ при което аз шипнах първи , защото първо щеше да е доста странно да чекна след като линията ми изглеждаше доста за стоп анд го.Въпреки ,че това беше един от флоповете на който не бих го правил толкова често.
Та опонента ми помисли и ме колна с АК.Дигнах си стака около 47к . И в следващите 3 часа нямах почти никакви интересни ръце по различни от 3бет фолд или раиз фолд освен една в която на 1200-2400 един човек влезна аллин 4200 от средна позиция при което аз веднага го 3бетнах на 8600 всички се фолднаха при което той ми би J4s с KT.След това нареждах 5 минути какъв е luckbox и ,че няма такова нещастие.Един от играчите пита другия дали си е отговорил на въпроса с AJ.
След това успях да дигна и да си подържам стака около 60к.В общо взето повечето бяха решили да не ме 3бетват или да ми правят някакви мовове, защото си мислеха ,че ще им влизам аллин или ще им playbackvam.
Общо взето имах хубав имидж.В началото на 1500-3к отворих от средна на 8000 с KQs последа доста мислене и кол от средна позиция.
Флопа падна К72 на който аз мислех доста време и чекнах. Търна падна вале на който аз след 20 секунди забих 17к в 24к пот.
Последва мислене и кол от опонента.Ривера падна невероятната 4рка на която просто си влезнах аллин при което последва 2 3 минутно мислене и кол от опонента ми.
Естествено последва приятното Nice hand sir и вече се бях дигнал на около 120к.След това опонента ми сподели ,че ме е колнал с много нисък чифт.Надявайки се да правя някаква глупост с Аx както бях направил с J4s.
Аз само кимах с глава и се радвах къде съм попаднал :) ахаахх. 40 минути по късно на блинд 2-4к/500 анте отворих на 9200 от средна с 9Js.
Последва кол от блинда.Въпросния опонент беше една китайка която колд колваше и овер аллинваше постояно ако е чекнато до нея.
Та флопа падна К9К при което аз чекнах и тя снап шипна 70к в 20 аз мислех около 2 минути и накрая платих при което ми беше показано А2 холднах си и вече имах около 200к стак.
Малко след това ме преместиха на друга маса.Където 2ра ръка бях на бутона и всички бяха фолд до мен.Аз тръгнах да отворям при което малкия блинд говореше ,че няма нужда да отварям и ,че мога да се фолдна.
При което аз естествено си отворих Последва коментар от малкия блинд към големия " He is from europe they dont fold.Малкия блинд мислеше около 2 минути и фолд и с коментара си накара големия да плати.
.Та флопа падна КQ2 което си е нътс флоп за мен и опонента ме стоп анд гоална с аллин фронт бет 60к. Който аз снапнах и тои ми обърна Q4.
Вече бях с 270к и след около 30 минути масата ни се разпадна и ни премести на нова маса.
След около 10 минути игра на масата един играч отвори от утг+1 последва кол от средна и аз squuznah с АК първия раизер се фолдна а 2рия влезе аллин с ТТ.Спечелих първия си флип за турнира и вече имах 320к.
Започнах да own-вам масата и се дигнах на 440к. Точно преди края на деня 3бетнах и ме 4рибетнаха при което се фолднах и завърших деня с 370к.

Ще донапиша ден 3 след няколко часа понеже излизаме да хапнем :)
 • ElkYGrinder
 • Racer
 • piskun
 • AstraLa
 • orient33
 • Wonderful
 • dAvAi
 • getbigboy
 • ShLiM
 • ceno83
 • TheRocket
 • nkolev
 • Racer
 • ahtung
 • gruzerz
 • Silver
 • d3n1s4e
You need to be logged in to comment