1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vegas, Baby 3 :)) :((

Published by Baggage in the blog Baggage's blog. Views: 187

Здравейте грайндъри и машини,

Първо искам да честитя на Юли (mypush) рождения ден. Да е жив и здрав преди всичко и да продължава да му сече пипето все така динамично и плавно :Р Дано сам да си направи най-хубавия подарък за рождения ден - гривна от WSOP или поне финална маса. Както сме тръгнали във възходящ ред откакто Джорди стана 19ти, би било напълно закономерно и нормално Юли да ни удари в земята :) Да не говорим, че той горкия преди да стане на 21, една седмица се въртя като муха без глава из хотелската стая по пижама, като затворник -нито на турнир може да играе, нито алкохол може да си поръча нито на дискотека да отиде. И сега ще е като изпуснат кон, ще ги отнесе като куцо пиле домат :Р July gone wild :)

За Ден 2 и 3 от Омахата каквото и да напиша ще е малко. Адреналина беше на много вискоко ниво, играта също. Както и в Ден 1, където случих на най-каръшката маса пълна с регове, така и в следващите дни беше пълно с големи играчи по масите ми. Канадеца който спечели турнира вианги ми беше в позиция в ден 3 като чип лидер, а той е супернова елит в Покерстарс и играе ПЛО 400+ и е доста мислещ играч. А в Ден 2 бях на една маса с Chau Giang, който е хай стейкс регюлар във Вегас, играе 500/1К в Фултилт и разказваше на масата как му се спи и две не вижда, защото преди ПЛО турнира играли 20 часова сесия без сън наживо с Гъс Хансен и Френския милиардер Сирил, където Хансен лапнал 400К, а Chau Giang лапнал 300К. При което аз го питах "след такъв екшин с Гъс и Френския дарител как имаш търпение и нерви да играеш ПЛО ивент, където може спокойно да отпаднеш след 3 дена игра и да си тръгнеш с 12К примерно" и той ми каза "I just love playing PLO!" Аз напълно го разбирам ;)

Други интересни противници бяха Michael Binger, който стана 3ti на мейн ивента 2006, когато го спечели Jamie Gold. С него имаше интересан ръка. Не помня точно картите, защото аз не бях в ръката, но помня, че се бяха вкарали олин и на търна пртивника му държеше 2пейр, а Бингер беше с QQсутед. На ривъра падна флъша на Бингър, нот той не беше забелязал и почна да тилтва и да си събира дисагите да си ходи. Тогава аз и още един играч му казахме "Къде тръгна, бе, ти удари флъш на ривъра" И той се обърна да види борда и толкова се му се объркаха датчиците, че от вълнение тръгна да си сяда обратно на стола и не можа да го уцели и се просна на земята като Кристиано Роналдо за дузпа :Р

Ръката с карето QQ, сте я видяли предполагам, но там аз имах към 210К стак, а противника имаше към 75-80, така че въпреки, че ми върза, дори и да я бях загубил пак си оставах прилично в играта. Като цяло не постваха много мои ръце, порадид простата причина, че аз си увеличававх стака без шодаун, или с рестийлване прифлоп, или с ререйзове и ако ме колнат ц-бетове на подходящите флопове и 2 барели на подходящите търн карти. Имах един сик 3-барел за цял стак, където опонента фолдна КК на ривъра, а аз имах чушки :) Той беше рейзнал от късна и аз на малкия блинд го ререйзнах с АКQ9ютед, той колна а флопа дойде 338сс. Аз ц-бетнах, той плати, търна беше Т която донесе 2ри флъш дроу, но с нищо не му подобрява рейнджа. Аз пак бетнах прилично оставяйки си един пот сайзд бет за ривъра. Ривъра се пейрна 8, което обеше страхотно, защото намаляваше шанса противника да ми слоуплейва 88, а от 3 не ме беше страх, защото няма как да му е в 3бет колинг рейнджа прифлоп, особено на турнир с тези 30-40ББ стакове. Така прецених, че в рейнджа му остават миснати флъшдроуове с овърпейр JJ, QQ, KK или ръце като J9TA с флъшдроу. Затова му набих олин на ривъра и той мисли малко и фолдна, като каза, че имал КК с флъшдроу.

Друга интересна ръка беше тази в която отстраних 11тия играч на флоп Ts8s9 аз имах AsTsK8. В нея ми беше ясно, че съм срещу нът стрейт, но също знаех, че моята ръка е малък фаворит на флопа и се чудих дали да флипвам в тази фаза или да си фолдна, понеже не бях инвестирал много в ръката прифлоп. В крайна сметка реших че щом като съм играл цял турнир с много смелост и кураж, няма смисал точно преди финалната маса да се насриам, а трябва да продължа да си взимам смело правилните решения и му казах "Пич, всичко или нищо, аз играя за гривна, аз съм олин!" За радост ръката ми излезе, а опонента се казваше Joe Serock, играе в Старс на 25/50 ПЛО и е ставал 2ри на PLO SCOOP Eventa. Много добър играч и готин човек. На мен ми стана малко гадно за това иначе толкова симпатично момче :) Но в крайна сметка всички сме се събрали да играем оптимално, да взимаме правилните решения и да не се влияем от емоции и странични фактори и да доминираме опонентите. Както казва Конан, кое е най-важното нещо в живота:

http://www.youtube.com/watch?v=0oTuiQIKDek&feature=related

Като цяло аз играх този турнир с тази нагласа да доминирам да не се плаша от опонентите, независимо от име и успехи и не изневерих до последно на стила си. След като остраних момчето и останахме 10 човека, организаторите обявиха, че ни местят на финалната маса и ще играем 10 човека. Сложиха ни на специална маса на висок подиум с телевизионии екрани навсякъде и около 30-50 стола за публика, където беше Анет Оберстад и още няколко онлайн прота. Аз разбрах, че вече сме на финалан маса и се обадих на останалите ботове в хотела да дойдат да дерат гърла. За съжаление в момента, в който те пристигнаха, аз точно бях отпаднал и така и не можаха да се извикът дори веднъж, за което се извинявам. Но какво да се прави седнах на почти-финалната маса с над 500К чипа като имаше шортаци с по 80-100К и можех спокойно да си фолдвам като мишка и да чакам да останат 9 човека, но това не ми се стори правилно и достойно. Не спряха да ми раздават хубави ръце и нямаше как да фолдна, а като рейзнех, все някой който ме покриваше колваше и ми даваше доста екшън на дроуи бордове, където аз имах доста силни ръце, но мисля че фолднах правилно. Така намалях до 300К, когато този деблиен Германец (нищо лично, аз по принцип съм джентълмен и уважавам противниците си, но този беше мега калитар) По принцип той изобщо не трябваше да е в ден 3, защото в края на ден 2 обявиха че ще се играят 7 ръце, и след 7та деня приключва. Първите 6 ръце хората си фолднаха мирно и спокойно, а на 7мата Joe Serock минрейзна бътона, и Германеца взе да мрънка как изобщо не искал да си гледа картите и ще олдне само за да се добере до Ден3. И все пак той си ги погледа и колна от ББ. Флоп дойде J84cc, Германец=чек, Джо ц-бет 1/2 пот, Германце чек-рейз олин, Джо снапкол. Германеца дами и фоспооодаааа показва АJ75 rainbow!!!! Джо покказва JJT9cc, за топ сет+флъш дроу! По-голям фаворит на флопа е трудно да си в Омаха. Но естествено на Германеца му дойде 6 на ривъра и така той остана доста късметлийски в турнира, за да може след това и мен да отстрани късметлийски. Ръката с която отпаднах я знаете, а аз почти вече след като позагубих половината си стак и бях паднал към 280К, бях решил да фолдвам всичко средно силно и да чакам финална, когато пак ми дадоха монстър - AAK4ss, и нямах право да не рейзна, още повече е немеца лимпна на бутона, а аз ги направих към 78 и имам 200 отзад, а той с неговата ръка няма никакъв резон да лимп колва такъв голям % от стака си, защото няма да удари достатъчно флопове извън позиция, за да му е изгодно, особено с 20ББ. НО какво да се прави, на човека му е било писано да спечели, а на мен не. Бог дал, Бог взел.

Не мога да се оплаквам, постигнах и преживях повече, отколкото очаквах
като за 1во WSOP и първи турнир по ПЛО на живо. Оставам със смесени чуства - леко разочарован, но и горд, че съм българинът с най-предно каслиране на WSOP кън този момент (не задълго :) ) и 1ва неофицялна финалан маса. Като цяло съм доволен от постигнатото, нооооо също така съм и много недоволен от пропуснаттия шанс за гривна!

Важното е, че сме все по-близо и по-близо и все някой от нашата банда трябва да закачи гривната. Пожелавам късмет на Юлката, Митака, Джорди, Груди и Дражо и дано поводите за радост и приятните блогове в сайта да продължат поне до средата на месец Юли :))

Накрая да спомена, че ще ми трябват няколко дена да изчисля и изясня как да се разплатя с инвеститорите и затова ще пусна отделен блог след 1-2 дена като се върна от Вегас. Само да кажа набързо, че както се подразбира не можах да играя смесения ивент PLO/Potlimit Holdem, защото той започна, когато аз бях на телевизионната маса, и като оптаднах, трябваше да ходя да попълвам един тон документи доакто ми платят 10то място и то стана твърде късно да се регистриам. Пък и да си призная бях мега изморен и малко разочарован в този момент и хич не ми беше до нов турнир, само щех да похабя париците в тилт и умора. Разбира се тези 2.5К и онези 1К от другия ивент, който изпуснах ще бъдат върнати на инвеститорите.

Благодатя на всички в сайта на Грайндърс за подкрепата!

До скоро
 • Mitiozo
 • ShLiM
 • AstraLa
 • Baggage
 • HI1KI1
 • beanit
 • Nedopechen
 • Zografa
 • caiko
 • sirtoni
 • ahtung
 • Hristo82
You need to be logged in to comment