1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Тренировъчен ден

Published by jully in the blog jully's blog. Views: 207

Здравейте реших да драсна няколко реда за challeng-a, който приех преди 6 седмици.
Един приятел ми даде тази страница http://hundredpushups.com/ и първата ми реакция беше да му се изсмея и да му кажа, че това е елементарно и нямам време да се занимавам с някакви супер безинтересни и базови тренировки.Той обаче ме убеди, че ще бъда много изненадан от резултата при покриване на теста.
Замислете се колко лицеви опори, коремни преси, клекове и набирки можете да направите. Аз лично, в някой от категорийте, очаквах резултатите ми да са двойни на реалността, но уви това не се случи :( .
Суровата реалност отново ме учуди и депресира.

Програмата е проста, имате входен тест и в зависимост от това как се представите на него отивате на съответното ниво на трудност.
Тъй като цял живот съм тренирал всякакви неща си мислих, че това ще е фасулска работа, но се оказа, че напълно съм занемарил някой упражнения и мускулни групи.

Резултат от теста:
1)Набирки 25 - мислих, че ще направя 35
2)Лицеви упори 35 - мислих, че ще направя около 80
3)Коремни преси 45 - мислих, че ще направя 200
4)Клекове 100 - тук беше единственото място, където знаех, че мога да направя едва ли не колкото искам ( ако има линейка наблизо хахаха ).

Както забелязвате, в някой области съм много добре, в други съм изключително зле. Аз обаче си мислих, че във всички съм на що годе добро ниво - ГРЕШКА!

След теста разбрах, че съм толкова крив, че направо се депресирах, не познавам друг човек, който прави коремни преси колкото набирки и толкова лицеви упори. В някои графи бях про атлет в други шишко над 50 години. Именно това много ме амбицира и реших да направя challeng-а.
Тренировката отнема доста малко време ( в зависимост колко упражнения правите ) От начало ми отнемаше по 10 минути за 3 упражнения, като накрая стана по около час, защото повторенията станаха много.

Започнах понеделник, сряда и петък да правя лицеви,коремни и клекове в една тренировка едно след друго, а вторник, четвъртък и събота да правя набирки.

Първите 2 седмици беше много приятно и лесно и не използвах почти никакви почивки :)

Третата седмица изведнъж стана много тежко и тъй като правех и други неща започна много да ми тежи (особено набиранията ). В края на третата седмица fail-нах набирките (по много емоционален начин, с чудна крампа на рамото и много викове и псувни :) ).
Време беше за Adjust. Махнах набиранията от програмата, за да мога да изпълнявам другите упражнения, който ми бяха по-слаби. След махането на набирките всичко тръгна много добре, защото имах повече време за възстановяване и пак бях щастлив, че се справям.

Петата седмица стана наистина тежко ( за щастие бях на село и можех да си викам на спокойствие).

Шестата седмица failn-ах с лицевите, с около 8 бройки на фона на 60 и няколко и разбрах, че програмата изобщо не е за подценяване, а че се изисква яка работа, за да правиш 3 управнения едно след друго. Цял ден бях много ядосан и тилтнат, че след месец и половина не успях да направя последните 8 лицеви :( . Даже си ожулих и бузата, защото паднах накрая :( . Чуствах, че съм предал себе си.

Сега, след като завърших програмата, трябва да си почина 3-5 дена и да пробвам максимумите. Аз естествено не издържах и пробвах с коремните, без проблем направих над 300 (от нужните 200) и се поуспокоих :). Клековете също ще успея да ги направя (200 клека). Единственото ми притеснения са лицевите.

След като свърших тази програма, се запознах с човек, който цял живот е тренирал на доста високо ниво и в момента е инструктур по crossfit. Направи ни една тренировка на мен и на Весо (Daggo). Тренировката беше 5 набирки, 10 лицеви, 15 клека БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЧИВКА.
Трябваше да издържим 12 минути. Аз на 9-тата минута се отказах(много си повярвах и ги правих прекалено бързо), защото тръгнах да повръщам и се притесних да не вземе да ми стане нещо, защото си вдихнах около 200 пулс :). Тук е мястото да кажа ЕВАЛАТА на Весо, който ме победи (Тъй като предишната вечер го предизвиках да се състезаваме на каквото и да било и че ще го смажа ). Въпреки че Весо правеше повторенията по-бавно и по нечисто, си ме БИ абсолютно честно ( бях много щастлив, че не умряхме ) :) Може би Cross-fit-a ще е следващата мания..?

Пишете ако ви е харесал блога и искате да задълбочим в някой от тренировките или каквото и да било, можем аз или Весо да напишем и някоя статия по въпроса.
 • Lakov
 • getbigboy
 • jully
 • jully
 • Lakov
 • kyrbi
 • mitkos
 • kyoMIS
 • AAA
 • YoUarMyBaby
 • Pro2type
 • 7Diagrams
 • Angel88
 • jully
 • Beamer
 • ShLiM
You need to be logged in to comment