1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Страната на инфантилността

Published by Spitfire in the blog Spitfire's blog. Views: 338

Има толкова много да се напише по тази тема, че не знам от къде да почна дори. Може би от проблемите около прехода или това, че българина, така и не се научи да се вземе в ръце. Но българина е велик, всестранно развит, може да ти обясни какво е довело страната ни до това конкретно политическо състояние и какви ще са последиците от него, потресен е от факта, че не той е министър-председателя и решенията взети от актуалното правителство пак ще са безумни. Никой не се дигал на протести. Това бил огромен проблем за страната ни, хората били свикнали с това да ги тъпчат и се примирявали с всички безумия. Който и да го е казал това е имал право... до някаква степен.
Дневник вчера излязоха с статия " Двете лица на протеста ". От една страна, по масовата част излизат с своите скандирания, протестиращи мирно. Те искали промяна и тя трябвало да бъде НЕЗАБАВНА. При въпроса " в какво трябва да се изрази промяната " и гората би отговорила по ясно. Безидейни. Другите, както обикновено, излизат да се бият с полицията, да мятат камъни, бомбички и димки, никога няма да осъзнаят, че полицият също е част от обществото ... ако вообще знаят значението на подобни думи ( дано следващото правителство направи Левски - ЦСКА да се играе по 365 пъти годишно, че да отсее такава плява по такива събития )
И какво се оказва накрая, всеки, който ни е наричал прост народ, е не далеч от истината. Ние не сме толкова прости, колкото инфантилни. При сблъсък с реалните проблеми дигаме ръце, тръшкаме се и викаме " няма, няма, няма искам тоова ", мятаме си ръцете наляво-надясно да изразим недоволството си, почваме да се бием като не получим исканото. Група от неудачници, които никога няма да постигнат своето.
За пореден път масата беше успешно манипулирана в нещо съвсем различно от това, за което излезе на улиците. Дори и да има интелигентни хора сред тях, едва ли повече някога ще отидат на протест, сами ще се изолират от идиотщините на нормалния българин, което пак няма да доведе до нищо хубаво. И така ще се въртим в затворен кръг, докато не се срине до основи милата ни родина.


П.С. Върнете чалга културата и пушенето по заведенията. Те най-много ни липсваха. ( от пушач )
spworks likes this.
  • 5TOV
  • Bighazelnut
  • mitkos
  • Pro2type
  • Spitfire
  • Peio
  • Pro2type
  • mitkos
  • Spitfire
You need to be logged in to comment