1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Първи блог... Дано да не е последен

Published by Wisher in the blog Wisher's blog. Views: 203

И ето, дойде и моят ред да се реша и да напиша блогпост ...

За мен: Казвам се Петър, на 24, щастливо разведен. Какви са ми интересите извън покера не мисля, че е особено важно, но пък ако някой иска да пита - мога да отговарям. Честно казано - мисля, че нито годините, нито името, нито семейното ми положение са важни, но пък няма да е представяне като представяне ...

За покера в живота ми: Всичко започна към средата-края на 2009. Покрай двама приятели открих какво е това покерът и какво са фрийрол турнирите. Единият от тези двама е rvg (член на този сайт от доста време). Скъсах си четирибуквието да играя по най-различни фрийроли, но нищо...
Седнах почетох малко ... как се играело на фрийроли ... да, ама не. Пак нищо.
Намерих разни сайтове, които дават безплатни банкроли...

Първите $50 си заминаха в Mansion Poker със опит за shortstack-ване на 10NL. Никаква идея за кеш играта, никаква идея за BRM, никаква дисциплина - нищо.

Вторите заминаха в cake, след добър BRM и 1.2 SNG-та бях докарал до $75 банка. Една вечер почти пиян реших да седна да видя 'що е то 4NL cash играта. Е, 2-3 бедбийта ме изпратиха на 20NL (shortstack) и същата вечер банката ми си замина.

Последваха 2 месеца почивка и почти никакъв покер.
Открих още един сайт за безплатни банкроли. Отново $50 - и хайде в UB.
Условието да се изчисти бяха raked ръце. Т.е. - нямаше начин да играя SNG-та. Най-ниското ниво беше 2NL и реших да играя HU, защото бях гледал серии на Deuces Cracked за HU играта и бях решил "ей т'ва е. Тука играеш срещу играча, не срещу картите". В повечето случаи след сесия се оказваше, че съм успял да си платя рейка (на HU 2NL рейкът си е доста сериозно нещо). Последва един downswing (може би, може и просто така да си мисля) и останах със $7. Бях изпълнил изискването за ръце, ама к'во да ги правя тия $7... 1.1 SNG-тата ме докараха до $27 и си викам "прекрасно, мога да тегля...". Да, ама не - изискването за теглене през MB е $50... А мен много ме мързеше да гриндя до $50 на SNG-та и к'во да направя - 25NL HU. Или се удвоявам и тегля, или губя и стига толкова. 10 ръце и виждам AQs, рейзвам от бутона, мин-3бет, колвам и виждам Q-x-x флоп. Викам си "nuts!". Онзи бетва, аз shove - той call. Показва JJ и аз се ухилвам като идиот и викам "стана!!!". Turn - J! Усмивката надолу, студена вода от чешмата и gg.

Още 2-3 месеца почивка. Много видеота, много литература - реших, че съм готов да пробвам пак.
$100 в Ongame. Викам си 30 BI за 3.15 SNG-та - става. Да, ама не - 2 седмици игра и останах със $17 банка. Осъзнах, че има нещо генерално грешно в играта ми. Минах на 1.2 double-shootout турнирите. Там тръгна добре. Дигнах банката до около $60. Тръгна downswing в този формат и на $50 реших да го сменя. 1.1 SNG - около 50-80 турнира и бях break-even. Реших, че нещо куца. 4 дни coaching от rvg през деня придружен с количество алкохол вечер. 2 седмици по-късно с около 10-15 SNG-та на ден си бях на началната банка. Реших, че ще се махам от betsafe и ще гоня бонуси по други зали.
В този момент започва по-сериозното ми отношение към покера.

$100 депозит в Merge зала.
Почнах с 4 и в последствие минах на 6 маси 4NL.
[​IMG]
Както се вижда от графиката - на около 17к ръце с rvg направихме едно ревю и се понаучих да намирам Fold бутона, когато знам, че съм бит.
Месец и малко след депозита, благодарение на rakeback и бонус изтеглих $180 от залата.

$180 депозит в Pacific мрежата. Около 2 седмици и 200 5.3 HU SNG-та по-късно си тръгнах с $260 от там.

$250 депозит във FT.
Не-лоша банка за 10NL.
Започнах със 6 маси и в последствие минах на 9 (след като си купих достатъчно голям монитор - DELL U2410).
[​IMG]
За всички е лесно да видят, че имам проблеми с натискането на Fold-а, когато знам, че съм бит. Натискам call дори и понякога само, за да видя картите на villain-а.
21 Февруари 2011 - $376 извадени от FT благодарение на рейкбек и бонус.

8 минути по-късно $380 депозит във Prima (равняват се на 270Е по онова време).
9 маси 10NL.
[​IMG]
За сега в доста повече случаи уцелвам fold бутона, макар все още да ми е трудно. Играя доста повече ръце. За 9 дни средно имам около 2.5к ръце на ден, което не е толкова зле.
Май забравих да отбележа, че далеч не съм про, играя за удоволствие с longterm идеята, че покерът може и да се превърне в основен източник на доходи, но е твърде много под въпрос дали искам да превърна в работа нещо, което ми носи удоволствие. А и дори да стане, няма да е преди да съм успял да закрепя поне 3-4к евро месечно в приходи от покер без това да влияе отрицателно на банката ми и на качването ми по лимитите.

Целта на този блог: По-скоро го пиша за себе си, но го споделям с вас. Искам да имам някакъв point of reference как се развивам. Някъде, където да напиша какво трябва да подобря в играта си и в мисленето си като цяло и може би с ваша помощ ще успея.
От тук нататък:
 • да стана значително по-активен (не е особено трудно, предвид, че до сега само съм чел) във форума и особено в обсъждането на ръце.
 • да намирам още по-лесно Fold бутона и да не плащам половин до цял стак само, за да видя на някой картите
 • да продължавам да правя по около 2.5к ръце на ден
 • до края на Март да покажа поне 10-15BI профит от игра на нивото
 • да не ме мързи след 2.4к ръце сесия да й направя ревю и да напиша бележки на хората, срещу които съм играл

Надявам се на първи Април да мога да прочета този блог и да сложа отметка на нещата от горния списък без да се съобразявам с това, че е първи Април.

Стана твърде дълго, но пък ако сте го прочели до тук, значи имате здрави нерви дори и за покер играч... Поздравления и благодаря!

Поздрави,
Wisher
 • beanit
 • Wisher
 • h0rNe7
 • Wisher
 • beanit
 • Wisher
 • tonidon1
 • Wisher
 • ShLiM
 • AAA
 • Zografa
You need to be logged in to comment