1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pokerfest Cluj-napoca от Симеон Тодоров- AstraLa

Published by Admin in the blog Admin's blog. Views: 342

От името на Симо публикуваме блога, който той написа за пътуването и титлата си от Румъния. В момента AstraLa е в Чехия и утре ще играе ден 2 от главното събитие на Eureka Poker Tour 3.

Бях поканен да гостувам на Pokerfest Cluj-napoca по инициатива на Grinders.org...


[​IMG]

Идеята беше да отидем и да промотираме Bulgarian Poker Festival (BPF), който ще се състои 27-31 март в казино "Правец", където аз работя като Турнирен Директор и Покер Мениджър.

Аз имах личен момент, заради който пътувах до Шотландия веднага след края на 10th Pravets Poker Masters. Когато се върнах на 12-ти, Димитър Александров (DIDI) и Петър Зографов (Зографа) ме взеха директно от летището и тръгнахме за Клуж. Пътуването беше сравнително дълго, но без никакви проблеми по пътя и с доста забавления. :) Пристигнахме в 5-звездния хотел "Опера-Плаза", настанихме се и легнахме да спим, защото беше 4 сутринта.

На следващия ден Диди и аз станахме за закуска и започнахме работа. Запознахме се с г-н Сорин, Кристиян и Михай, дадохме 250 книжки за BPF, които бяха разпръснати навсякъде - на рецепция, в ресторанта, в лоби бара, навсякъде из покер залата и на всеки един стол за старта на Главното събитие, в което взеха участие 160 човека (700€ Second Chance до 6-то ниво (имаше 32 re-entries)). Аз се запознах с Алекс ( Турнирния Директор) и флормените. Започнах да наблюдавам работния процес и останах изумен - качеството на работа беше на изключително високо професионално ниво! Дотук съм направил около 15 фестивала и над 600 турнира в кариерата си, като мислих, че се справяме сравнително добре, но сега разбирам грешката си, че съм се сравнявал с останалите турнири в България :)
Диди и Зографа се записаха в Главното Събитие. С добра игра и късмет оцеляха тежкия Ден 1 и останаха заедно с още около 60 човека за Ден 2 - Зографа беше от чип лидерите с около 200к, а Диди имаше около 60к, щяха да продължат на 800/1600/200.

На следващия ден аз се чудех дали да играя Страничното събитие, което беше 200+100€ Knockout Freezeout, защото беше с доста турбо структура. В крайна сметка се записах в края на късната регистрация и седнах с 6000 чипа на 150/300 (като следващото ниво щеше да е 200/400/50). Просто исках да изчакам максимално, за да видя как се движат Диди и Зографа в Главното събитие, защото при евентуално тяхно отпадане, щяхме да си ходим. Те обаче имаха добри стакове при останали около 28 човека в игра. Щеше да се играе до 9 човека (18 в парите), които щяха да доиграят финалната маса на следващия ден.


[​IMG]

Турнирът започна по възможно най-добрия начин за мен - на една от първите ръце Jimmy (познат за мен чужденец, който е идвал да играе в София) отвори на 2000 (200/400/50) от UTG, имаше един call и бутонът ги направи 6000, аз видях АА на малкия блайнд и си изтласках началния стак по средата (бях взел две ръце на 150/300 и си имах около 6к), Jimmy плати all-in, защото имаше още около 3к, колърът се хвърли и си показахме картите:

AstraLa - AA
Jimmy - AJo
B - QQ

Бордът се подреди JT8, търн 5, ривър 5.
Утроявам се и печеля баунти = 100€.
Средният стак беше около 12к. А когато се бях записал, в турнира бяха останали 22 човека от 55, 7 от тях щяха да са в парите.
Малко след тази ръка затвориха третата маса и останахме две.
Дойдоха ми пак АА UTG, отворих, един симпатяга се наби all-in от средна за 7-8к (300/600/50) с 22, снап и 100€ в касата.
След това взех доста ръце без шоудаун и бях качил стака до 35к на 500/1000/100.
Бяхме останали 13.
Nagy Barnabas (финална маса на Еурека България, която спечели Зографа) от UTG отваря all-in за 6к, след него има all-in за 10к, аз съм следващия и имам 99 = all-in, големият блайнд също влиза all-in за 15к!

Nagy Barnabas - QQ
UTG+1 - TT
AstraLa - 99
BB - AQo

Флоп 876, търн 5 като стават 3 пики, a QQ и ТТ имат по една, но ривър 7 изтласква големия пот и 300€ в моя посока + правим финална маса!! :)

На финалната маса имаше само един румънец с повече чипове от мен. Освен него имаше един румънец и един евреин (който е завършил на 3-то място на предния Pokerfest в Букурещ преди 1 месец), които играеха добре. Взе се решение, че ще играем, докато влезем в парите и останалите 7 ще продължат утре.
На първата ръка всички са фолд, малкият блайнд ми влиза all-in за 6400 на 600/1200/100, платих го с Т3о, върза ми след флоп 339 и А4о отидоха в muck-a.

Малко след това вдигнах още един играч с QQ > 99 и започна играта за бъбъла. Шортстакът се удвои в куриозна ръка с/у чип лидера и другото румънче, което до този момент си играеше нормално :) но малко след това чип лидерът го събра отново в безумна ръка и приключихме за деня. Чип лидерът имаше 107к, аз имах 88.5к, а общо в игра имаше 330к :)

Диди и Зографа бяха на 5 места от парите, но имаха добри стакове. Реших да отида да си почивам вместо да ги рейлвам. Рано сутринта, мисля че беше към 3:30-4:00, бяха останали 9 човека - Зографа чип лидер с 900к, имаше играч с 800к и всички останали бяха доста по-къси в диапазона 200-400к; Диди имаше 380к. Двама българи на финалната маса на Главното Събитие и един на финална маса на Страничното :)


[​IMG]

Финалният ден започна с отиване в залата за игра, където видяхме, че от 20 маси бяха оставени 3 - една за финална на Главното събитие, заобградена от банери, три камери с оператори, коментатор и доста журналисти; една за 330€ Страничното събитие, на което играех аз, и една за финала на 150€ Страничното събитие, което се е играло преди 3 дена! :)

Аз отново започнах силно, вдигайки на една от първите ръце един от играчите.
Малко след това бъстнах още един играч и останахме 5. Взех тежък флип с 55 vs A8cc и бордът рънна инфарктно - Q99c, turn Kc, но ривър 7х :) (phew)
Тогава играта леко се закучи. Бяхме останали с чип лидера, евреина, другото румънче, което си играеше ок и още един пич, който леко беше започнал да изпушва. В крайна сметка точно той направи глупост и се дефендна с Т5о, чекколна Q86 и на turn J чекрейзна all-in, но чип лидерът го снапна с QJo, които издържаха.
После се повъртяхме 4-handed, като в крайна сметка чип лидерът бъстна другото румънче и останахме трима.
Open/call all-in от бутона с/у пуша от SB на еврейна, 44 > Q9s и бях на HU със 120к vs 210k.

Поиграхме доста с румънчето. Удвоих се с ATs vs 87s, след като той отвори на 10к (2,5/5к) и плати all-in за 95к. Бордът се подреди A7968, на което той изрева от радост, а дилърът в този момент беше единствената, която беше леко по-неадекватна от всичките 26, но грандиозните ми познания по сила на ръцете все пак бяха достатъчни, за да посоча, че стрейт бие два чифта и потът беше леко изтласкан към мен.

Това явно доста разстрои и тилтна пича. :) В крайна сметка ми плати all-in с Q8o, които загубиха с/у моите А7о и така купата беше моя. :)

[​IMG]

Точно когато приключих, отидох да надъхам Зографа, че вече съм взел едната купа и играем за двойна победа :) Той беше на HU с/у един от унгарската група, които са регулари по европейските турнири. Докато давах интервюта и ме снимаха, Зографа вече беше спечелил и цялото внимание се насочи към него :)
Решихме да тръгнем веднага след турнира, защото започваше да вали сняг и можеше да останем затрупани. След 7 часа и половина бяхме в София.

Искам да благодаря на г-н Сорин за поканата и гостоприемството и също на Алекс за перфектната му организация по време на фестивала. Според мен само можем да мечтаем на този етап да имаме нещо подобно всеки месец в България.
Следващата спирка е Еурека Розвадов, за която ще пътуваме във вторник.

Очаквайте отново блог :)
  • bladeto
  • ceno83
  • kyoMIS
  • harrah
  • jully
  • EasyGame
  • Alex
  • RealSot
  • Breeze
  • shootera
You need to be logged in to comment