1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Нова рибка или упорит бъдещ грайндър?

Published by vic in the blog vic's blog. Views: 217

Здравейте грайндъри!
За първи път пиша в този сайт и съм радостен да открия такова голямо комюнити на български играчи (не че е странно де, все пак трябва да се обират тъпите американчета :p).
Казвам се Виктор и съвсем наскоро ме осени желанието да стана добър на покер (хаха, никога не сте го чували това нали?).

В буквалния смисъл може да се каже че до преди 5 дена не разбирах нищо. Но за тези последни 5 дена желанието ми да научавам повече и повече за покера беше (а и все още е) много, ама много голямо. Направо съм като ходеща гъба, гледам всички туториълски филмчета които намеря, чета всички артикъли които намирам в нета.

Като стартова дестинация се запътих към микро FL масите, за жалост в доста глупав сайт (Cake Poker, надявам се това не се брои за реклама, по-скоро анти реклама му правя ;P), и от тук като че ли вече допирната ми точка с grindersbg изчезва :(
Гледах голяма част от филмчетата във Видео раздела и за голяма моя жалост открих, че всички са на различни NL маси. От малкото което разбирам, на NL масите по-лесно се грайнди, а опитните играчи могат да играят доста по-голям рейндж от ръце, особенно на флопа, защото в FL игрите много често се срещат тези пасивни Call стейшън играчи, срещу които блъф е немислим без опцията за All-in (да не говорим че на ниските нива - аз сега играя .10/.20 FL - блъфирането е почти немислимо). Но да не се отплесваме от темата.

Главния въпрос е има ли хляб във FL? Чак толкова ли е лошо да се играе на него, че да няма нито едно филмче на добър играч, играещ го тук?
По моите скромни разбирания, FL е повече статистика, а на всички игри които обичам да играя, аз съм доста статистически играч и за това мисля че стила на FL ми подхожда, да не говорим че сегашните ми впечатления са, че на микро масите с ABC супер tight игра много лесно се печелят сравнително големи потове.

Втората точка, в която не бих отказъл малко помощ са така наречените мениджъри (като Holdem Manager, за който видях че се споменава във форумите). Както споменах Cake Poker смуче бая и в това отделение, защото неговите сейвнати сесий не се съпортват от нито един от водещите софтуери за това. Трябва да се конвертират със специална програма, която също се плаща, пък има и бъгове... изобщо лоша работа.

Моите наблюдения над това са следните: С липсата на лесно достъпен мениджър софтуер, ГОЛЯМА част от добрите играчи сигурно избягват този сайт, което оставя по-голям пуул от потенциални донори :p
От друга страна си мисля, че за да мога да подобря своята игра няма да се размина без да ползвам такава програма.

Сегашния ми план е да се опитам да играя там възможно най-много, за да взема стартовите им бонуси и когато изгриндя достатъчно Frequent Player Points, за да мога да трансфервам пари, да се прехвърля някъде другаде.


Искрено съм благодарен на всички, които отделиха внимание да прочетат толкова дълъг пост, който с нищо не им помага на тях самите, но какво да се прави - и един нууб като мен трябва да започне от някъде ;)


П.С. Днес (вече вчера ^_^) точно направих първия си депозит и изиграх първата сесия през живота ми с истински пари. Тя продължи 40 минути и беше само на една маса, формата беше $0.10/$0.20 FL Hold'em. Успях сам да си намеря 2 грешки в играта, да разчета много точно 3ма от опонентите (масата беше за 9 човека) и въпреки много лош старт след въпросните грешки (от $5 старт паднах почти до 3$) в крайна сметка не се разстроих и това не ми повлия на играта. В края на тези 40 минути напуснах масата доволен с $5.27

Предполагам сега ще ми се смеете за какви глупости и за какви малки суми говоря, но чувството което изпитах след тази наистина малка победа беше неописуемо (поне от мен) и ако да спечелиш на покер маса значи да се чувстваш така, то желанието ми да стана добър грайндър (което е наистина голямо!) стана десет пъти по-голямо!

Още веднъж ви благодаря за вниманието и ви желая успех по масите!
 • ShLiM
 • Glista
 • mypush
 • Racer
 • radotdr
 • gulf
 • vic
 • athom
 • Zografa
 • KuuL
 • xdgvekv
 • EasyGame
 • vic
 • gavrosh
 • sirtoni
 • pe3ucTop
You need to be logged in to comment