1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

НЕ търся стайкване

Published by DorianGray in the blog DorianGray's blog. Views: 177

Последно време стана модерно хората да търсят кой да ги стейкне и да обясняват защото този някой трябва точно на тях да даде шанс да се шотнат на Nosebleed нивата. Аз обаче винаги съм си бил опък човек и ще ви обясня защо не искам никой да ме стейква, като същевременно правя сравнение с "бъдещите" титани по покер масите.

- винаги започват с: Казвам се Харалампи (всички съвпадения на лица и факти са напълно случайни) от Долно Нанагорнище и съм на туи и пулувина (3 1/2) годинки.
+ Едва ли ви инересува как се казвам от къде съм и на колко години съм. Всичко това е без значение за това дали ще ми дадете ( в моя случай НЕ дадете) стейк

- играя покер от около 2 години като последните 3 месеца вземам нещата много навътре (мързи ме да ходя на работа и съм чул че някой приятел е спечелил 10к за 1 месец и съм решил и аз да пробвам) и искам да стана про, ОБАЧЕ нямам 100$ да почна да играя. (но от друга страна имам 500лв тоя месец отделени да се напия 1-2-3 пъти в студентски град)
+ в моя случай имам "неудоволствието" да бъда дегенерат през последните 5 години като съм бил от всички страни на масите: барман в казино, крупие, редактор на CardPlayer Bulgaria и през цялото време холдем-омаха зависим.

-тук идва момента с показването на хенд хисторита тракери и тн както следва. В последните 15 турнира имам Х влизания в парите и У профит. И понеже съм много добър искам да ма стейкнити за да мога да играя турнири и кеш за които нито съм подготвен а и ми трябва 10хУ банка.
+ статистики няма да показвам понеже ме е срам :) а за игата ми още повече понеже последно време ми разпиляват зъбите на ПЛО (но хората които са чели предния ми блог от преди няколко месеца; май почти година стана от тогава знаят че не ми е чуждо да ме убиват с камани на тази игра) и ще трябва пак да се върна на добрия стар 2-7 СД

- в заключение: ако някой се интересува (от това да ми подари малко пари които ще профукам за отрицателно време) моля да ми пише на скайп или на ЛС
+ ако някой наистина се интересува защо наистина не искам да бъда стейкван и защо смятам стейкването за нещо ненужно нека прочете това което тепърва ще напиша

Надявам се на някой от вас да му е станало забавно докато четеше по горните редове, но също така се надявам и доста хора да се замислят какви глупости пишат докато искат стейк и колко нелепо звучи и да не се сърдят когато получават отговори от типа на : "толкова ли не можеш да събереш 100лв, ходи на някой строеж за 1 седмица и ще ги имаш".

Сега май е ред да напиша и защо съм против стейкването
Преди около 6 месеца бях изправен както много други хора играещи покер пред дилемата дали да поискам стейкинг или да си потърся нова работа, понеже 2 месеца преди това бях напуснал CardPlayer и профита които имах от покер не стигаше за да си плащам наема, сметките, колата и да издържам и жената, която по закона на Мърфи точно тогава беше без работа. Въпроса беше тогава дали да взема 2000$ и да играя докато ги върна и след това 6 месеца на 50% от печалбите или да си остана с 300лв в джоба и разходи започващи от 800лв на месец и надеждата да си намеря възможно най-бързо работа с която да си покривам задълженията.
Избрах второто с идеята, че след като си намеря работа, още на 1 месец можех да отделя 100$ от заплатата си и да депозирам някъде и да пробвам да направя нещо подобно на това което прави ceno83 в момента, а именно да качвам нивата с дисциплина и БМ а не както е било до сега - трябват ми 1000$ да изтегля защо да не поиграя аз 1/2 или 2/4 като имам 500 в касата то ще ми върже до към 1500 и ще съм си на началния стак, а и дори да станат 1200 и с 200$ мога да играя не е болка за умиране. Незнам как съм преживявал с това мислене, но в повечето случаи съм успявал да кешна, но е имало и големи разочарования.
Стейк не исках да вземам понеже аз го приемам това като вид кредит. Кредит, кредит, колко да е кредит ще кажете вие. Нали някой ти дава пари ако ги загубиш няма да си ги търси. Да, да ама не. Ако ги загубите значи че човека който ви е дал пари е направил лош стейк, което за вас е лош кредит. Обратно в действителността опитайте се със лошо кредитно минало да вземете нов кредит. Не става. Така е и със стейка, ако загубите на някого парите мислите ли че някой друг ще ви даде неговие ?
Но има вариант и да спечелите. Тогава всичко е ОК, ама не съвсем. Имате период в който давате % от печалбите си + връщането на стейка. И в един момент почвате да си мислите абе аз съм супер тъп вместо да си седна на гъза и да спестя от някъде малко пари сега на тоя ще трябва да му давам всеки месец по 500$ за тва че миналия месец съм бил кретен и не можах да си сглобя сам банката.
Допълнителна причина в моя случай да откажа беше че съм супер съвестенен и ще ми е супер гадно ако изгубя на някой парите т.е. ще играя притеснено -> няма да играя своята А игра -> ще загубя парите на стейкъра. Затворен кръг :)

В момента работя в телекомуникационна компания, още не съм депозирал в някоя зала, защото намирането на работа ми отне малко повече време от необходимото и имах да връщам малко пари с първите заплати. Ако не изкочи нещо непредвидено началото на Март ще започна пак да играя и дано скоро имам добър повод да напиша още някой блог.

THE END
 • Zamio
 • ElemenT
 • Alex
 • mitkos
 • ahtung
 • daekpower
 • ceno83
 • Zamio
 • koceboce
 • Seth
 • Spitfire
 • DorianGray
 • daekpower
 • Seth
 • koceboce
 • koceboce
 • dexteriti
 • Mitiozo
 • daekpower
You need to be logged in to comment