1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Най-срещаните лийкове в кеш игрите

Published by webber in the blog webber's blog. Views: 789

В тази статия ще стане въпрос за някои от най-често срещаните лийкове в кеш игрите придружени със съвети за това как да ги поправите.

Сигурно често чувате съвети да не обръщате внимание на малките неща и точно това правят повечето играчи. Ако се направи разбор на дадена сесия или се постнанат покер ръце, винаги фокуса пада върху големите потове. Многобройните изгубени малки потове, след като не е сте изстреляли втори барел или сте запълнили малкия блинд само, за да чек/фолднете на флопа често се игнорират.

Въпреки всичко, ако искате да станете по-добър покер играч е изключително важно да се поправят тези малки лийкове. Прочетете цялата статия и се замислете за това, дали откривате някой от посочените лийкове в играта си и ако да, обърнете им по-сериозно внимание.

1. Запълване на малкия блинд

Лийк

Играч лимпва от средна позиция, бутона лимпва и доплащате с J-2о от малкия блинд.

Поправка

Може би не мислите, че това е кой знае какъв лийк заради пот оддс, но дори да получавате 7 към 1 ще е трудно да спечелите ръката и почти невъзможно да спечелите голям пот.

Нека сега да погледнем към един често срещан сценарии, в който може да попаднете. След като запълните СБ, играчът от ББ може да реши да скуийзне пота, което означава, че нямате друга опция, освен да фолднете, губейки един малък бет. Ако пък ББ чекне, често на флопа ще паднат оувъркарти и/или ще пропуснете изцяло, след което чек/фолд на всеки бет отново ви губи един малък залог. Всъщност в повечето възможни сценарии ще загубите ръката – дори и ако си ударите топ чифта няма да можете да продължите при проявена агресия от опонента си, защото ще имате проблем с кикъра.

Вместо да играете толкова пасивно и безнадеждно, защо просто не хвърлите слабата си ръка от СБ, въпреки добрите пот оддс. Разбира се, не е грешно да запълвате малкия блинд със спекулативни ръка ако имате шанс да ударите силна такава и да спечелите голям пот. Ниските чифтове, едноцветните конектори и сютед гапърите като 7h-5h са чудесни за такова отиграване.

Въпреки всичко, другия начин е или да рейзнете, или да фолднете. Ако ръката не е достатъчно силна за рейз, просто я хвърлете. Така или иначе блиндовете са позициите, от които се губят най-много пари – не задълбочавайте проблемите си.

2. Отказване след продължаващ залог

Лийк

Рейзвате от средна позиция с ръка като Q-9 и бутона ви коллва. Флопа е J-7-4, изстрелвате c-bet и бутна отново прост плаща. Чеквате поп на търна, 2 на ривъра и губите от Ace-high.

Поправка

Срещу повечето добри играчи, не е достатъчно да направите един-единствен продължаващ залог и да се откажете на търна ако не уцелите. Погледнете примера по-горе. Опонентът може да коллва на флопа с много ръце, включително вале, седмица, стрейт дроу с 5-6/8-9, Ace-high или монстър ръце като сет. От всички тези ръце, само някои ще платят при падналия поп на търна. Бордът изглежда, че уцелва вашият рейндж за префлоп рейз много по-често отколкото колинг рейнджа на опонента.

Играейки агресивно ръката си, ще можете да печелите много средни и малки потове, които иначе бихте предали без бой. Търсете правилните обстоятелства. Напълно възможно е картата на търна да ви помага. Ако пък в горния пример беше паднала 4-ка на търна (борда ще изглежда J-7-4-4) , може би ще е грешка да бетнете отново. В този случай ще презентирате много тесен рейндж, като ще е твърде вероятно да ви се плати.

3. Фолдване от бутона

Лийк

Не играете достатъчно ръце от бутона и често фолдвате при непроявена агресия в ръката или не 3-бетвате достатъчно в рейзнати потове.

Поправка

Ако блиндовете са най-губещите позиции в покера, при бутона нещата стоят другояче. Ще печелите най-много пари от бутона, отколкото, от която и да я друга позиция на масата. Онлайн хай стейкс прото David ‘Raptor’ Benefield играе повече от 50% от ръцете си от бутона в кеш сесиите и можете да бъдете сигурни, че е това е печелившо.

Ако всички фолднат до вас и сте на бутона, трябва да имате много ясна причина да не рейзвате. Само най-слабите ръце (2-4, 3-7, 5-2) могат да лесно да се фолдват. Можете да коллвате рейзове и да 3-бетвате свободно, тъй като бутона ще ви дава огромно преимущество в останалата част от ръката.

Има големи предимства при лууз игра от бутона. Често ще крадете блиндове, ще изградите лууз имидж, силните ви ръце ще се изплащат много по-често и ще печелите много потове постфлоп само с един c-bet.

В no-limit Hold’em и pot-limit Omaha игрите най-големият едж, който може да имате е играта в позиция.

4. Невъзможност за изолиране на лимпери

Лийк

Риба лимпва от средна позиция. Всички фолдват до вас от кът-офф и вие плащате или фолдвате средно силната си ръка.

Поправка

Целта ви в тази игра е да играете потове със слаби играчи. Фолдването при показана слабост е огромен лийк. Ако ръката ви е подходяща за игра, просто трябва да рейзнете в позиция и изолирате рибата – едно от най-доходните отигравания в покера.

Има голям шанс играът да фолдне, но ако плати, най-вероятно просто ще чек/фолдне на продължаващ залог. И в двата случая резултатът ще е налице. Спрете да мислите за ръката си и надиграйте рибата, когато сте в позиция.

5. Чек за предизвикване на блъф

Лийк

Държите AdKh на Kc2d3d7sTs борд. Бетвате на флопа и търна за валю, но чеквате на ривъра, за да предизвикате блъф от опонента си. Чеква след вас и губи с J-J.

Поправка

Най-голямата епидемията сред онлайн кеш играчите днес се нарича чек за предизвикване на блъфове. Идеята е, че опонента ви може да е изпуснал дроуа си на ривъра и единствения начин да спечели ръката е с блъф. Въпреки, че е добро отиграване в някои случаи, повечето пъти ще пропускате огромно валю.

Нека да погледнем примера по-горе и да видим дали е по-печелившо да бетнете за валю. Изпуснатите дроуове на ривъра са флъш дроу от кари и стрейтове с 4-5 например. Държейки Ad, има много по-малко флъш дроу комбинации, с които опонента ви ще колва на две улици. Освен това би колнал с всичко от най-силната ръка до блъфкетчър (включва десетка или всеки поп) . Ясно е, че има много повече комбинации с чифтове в рейнджа му от изпуснати дроуове.

Дори предположението, че опонента ви е на изпуснат дроу да е правилно, трябва да блъфира, за да извлечете валю. Да не бетнете за валю на ривъра е близко до това да загубите от един аут. Всичко в покера опира до извличането на максимално валю.

Източник: http://pokerplayer.co.uk
  • Zografa
  • Sergo90
  • webber
  • neveroddoreven
  • Brobebrato
  • Pro2type
You need to be logged in to comment