1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My first blog!

Published by ALFETINHO in the blog ALFETINHO's blog. Views: 1749

Здравейте грайндъри!

И аз като повечето тук реших да напиша блог с цел по-голяма мотивация и дисциплинираност след последния банкрол bust :) . Предполагам се досещате как се е стигнало до тук, говорейки за дисциплинираност. Класически случай- нулев банкрол мениджмънт -> тилт-> лоша игра , bad run донякъде, но със спазване на БМ, това нямаше да се случи, разбира се!

За първи път се решавам да пиша блог и предполагам докато свикна ще е леко хаотичен, извинявам се предварително за което. Нека всъщност се представя. Казвам се Илчо, на 31 от Бургас. Покер играя от около 7 години, като за този период това беше единствения ми финансов източник. Повечето от вас, които играят по-отдавна си спомнят „златните години”, с времето обаче игрите станаха пъти по-тежки и от reg на 200nl в най-добрата си форма,през последните около 2 години играх основно 20nl и на моменти 50nl с променлив успех. За този период имах на няколко пъти бъстове и ребилдове до приличен банкрол. В един момент изчислих, че за последната година и половина (тогава) парите, който тегля месечно са осреднено колкото една средна заплата. Имах нужда от промяна след всички тези години, главно бих казал откъм сошъл лайв,а и от голяма почивка от покер-а. Реших, че спирам категорично да разчитам на него, като основно препитание и той минава на план Б. Намерих си работа на летището и работих миналото лято там, което ми се отрази чудесно, като в същото време планирах да си търся работа извън България. За съжаление в личен план в края на лятото имах много болезнена за мен раздяла с приятелката ми. За сметка на това пък плана сработи, организирах си нещата перфектно и буквално 4 дни след като приключих на летището беше първия ми работен ден в Англия. Изкарах там 7 месеца, договора ми беше за толкова, като съм изключително доволен от парите, които успях да събера. През свободното си време там започнах да ходя по турнири, имаха страхотни deep турнири.. Класирах се и за WPT National, но за съжеление отпаднах рано. Кеш игрите обаче бяха изключително леки. Общо от UK се прибрах с около 500 паунда (ок. 700 евро)изкарани чисто от покер. Като цяло идеята ми беше да не пипам от събраните пари и с тези 700 да играя колкото да си покривам разхдите през лятото и в края му да замина пак. Пак се започнаха обаче щуротиите и резултата е: - 150 от турнири в старс, - 100 от игра на живо, -450 онлайн кеш, като банкрола ,който имах преди да бъстна беше 800 евро в акаунта. Едни червени цифрички на 100nl ( 1 стак) ми седяха много грозно в ХМ, реших да вляза да ги оправя и добре ги „оправих”...

Поне ми се изясни едно, качеството на играта ми в момента не е за 100nl, въпреки че няколко загубени buy in-a не са мерило, но определено не се чувствам ок там, a и по долу не ми е леко. Отделно след само лайв игра в UK, а и тук след като се прибрах, нещо не мога да аджъстна към онлайн игра ли не знам, но определено нещо куца и чисто игрово, плюс всичко останало.

Решил съм да си дам последен шанс и казвам „да СИ”, защото при мен в много по-голяма степен проблемите идват от дисциплината. Плана е следния: правя почивка до края на месеца и в началото на следващия ще депозирам 1000 евро и започвам 20nl. Смятам, че 50 buy in-a са предостатъчно голям банкрол. Не мисля да вкарвам кой знае какъв обем, но планирам едни поне 30 000 ръце за месеца. Целта е по скоро да си сверя часовника и ПОСТОЯНСТВО на нивото, за да видя колко ББ/100 мога да изкарам на 20nl и реално струва ли си да качвам на 50nl или не.

Качвам малко от последните статс на нивата до 50nl.

[​IMG]


Това е от мен засега, до края на месеца ще отделя времето си за активна почивка и преглеждане на ръце от ХМ, клипове и подготовка. Утре заминавам с приятели в опит да превзема връх Ботев :p Живот и здраве ще пиша след като се прибера в сряда и ще разкажа как е минало.:)

Благодаря на всички, които са отделили време и им е било интересно, успех по масите и до скоро ;)

PS: Ще се радвам на всякакви градивни коментари!
TuttoLotta and antipraslak like this.
  • ilpm
  • ALFETINHO
  • Pro2type
  • Hristo82
You need to be logged in to comment