1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mission failed!

Published by Racer in the blog Racer's blog. Views: 181

Mission failed


Цел:Класиране на Unibet Open през СНГ рейса на унибет
Backdoor way: Satelite winner :D

Малко предистория.Преди около две години стигнах до такъв етап в живота си, че се бях се наситил от комарец.Завърших си следването и навлязох в един период, в който трябваше да решавам какво да правя с живота си.Имах достатъчно спечелени пари от бетинг и покер за да лешперя известно време затова и не бързах с отговорите на въпросите си.Работеше ми се нещо, защото живота ми почна да прилича на всекидневно дежаву.Покер – напиване – покер и т.н. Завърших корабоводене с идеята да се кача да плавам и да направя доста лев, но за момента това отпадна като вариант.(не че съм станал милионер от нищото, а просто реших да поема по друг път) По-важните неща в живота ми се нареждаха и сметнах, че ще е грешка да замина да правя пари, за сметка на нормален живот.Както казах бях се понаситил от покер и бетинг и реших, че просто сега не е момента да го тейкна ту да некст левел. :D Отделно и всичките ми роднини не го удобряваха, въпреки че виждаха, че вадя лев.Намерих си работа супер бързо (точно това което търсих) с идеята, че ще се позабавлявам няколко месеца и ще се върна отново към кликането с мишката.Смятах, че няма да издържа повече от 2-3 месеца без да ме засърби да цъкам и да ме затегли обратно комареца.Тук е момента може би да обясня, че никога не съм бил губещ бетор, а за покер играч... до тогава бях предимно турнирен играч и бонус ку*ва и тогава не съм се захващал сериозно с гринд и търсене на рейкбек оферти.Не играех турнири с по-големи входове от 20-30$, но пък си ги удрях редовно и бях доволен.Общо взето за 5-6 години от както съм се захванал с това съм депозирал само веднъж – първият път (happy) и съм си казал, че повече пари няма да депозирам.Ако е писано да бъде – ще го бъде.
Времето си минаваше, а аз продължавах да нямам желание за игра.В един момент проумях, че богат от работа няма да стана :D Another mission failed :D И след като изтъних банката супер много използвайки я за какво ли не, се светнах, че въпреки че вземам добра заплата за българските стандарти, просто аз с толкова малко (за мен пари) не мога да живея.И тук отново идва дилемата – риба с пари има и в морето и на масите.Въпроса беше към коя да хвърля въдицата... (явно не ми се плава) И реших да заседна отново да цъкам.
Както казах банката ми беше доста изтъняла.Не исках някой да ме стейква, а предпочитах да тръгна да изкачвам отново стъпалата.До тук добре... Но се оказа, че играта се е променила супер много за тези две години.Трудно ми беше да бия и 10NL.Напълно ясно ми беше, че и аз имах още доста да преговарям, докато започна да си играя А играта.Лутането ми на 10NL ще ви го спестя, но доста време не бях сигурен дали изобщо има смисъл да се занимавам с покер... Гонейки бонус и рейкбек реших да хитна малко СНГ-та в прима, които ги кракнах с голяма сила, което пък ми даде доста увереност за предстоящата мисия.
За кеша в момента хитвам 20NL и при 50к ръце добър рън мисля да шотна 50NL, но това малко ще се проточи във времето.Но да се върна отново на темата на блога... А тя беше...

Unibet open – Mission failed

Очаквах Унибет да пуснат такъв рейс и бях супер уверен, че мога да го спечеля с огледа на това, че знаех хората, които играят в прима на снг-та.Проблемите, с които щях да се сблъскам:

- най-големият проблем – не разполагах с достатъчно време за целата (хитро от моя страна).Ходейки на работа от 6 до 14, се очаваше от мен да спа 2 часа след работа и между 2 и 3 часа през нощта преди работа... Трябваше да играя по 6 часа на ден, минимум 8 часа на работа, 4-5 часа сън и оставаха 4-6 часа за доизживяване :D Имал съм такива маратони от по две седмици и бях напълно наясно колко тежко ще ми бъде.Някой би казал, че е непосилно, но моята идея беше да си взема седмица отпуска в края на периода и няколко дена болничен по средата за да поддържам форма.Реално свободното време просто липсваше... Превръщането в зомби беше неизбежно.

- суинговете, които несъмнено ще ме подгонят играейки 10 маси.Заложих абсолютно и само на 5макс маси с 10 бай ин и бях наясно какви вариации ще имам, след като вече бях гриндил стабилно на тях.Това, което не знаех – че прима се мъчат да съберат трафик на снг-тата си и се оказа, че за 2 месеца рибата е изчезнала и се е напълнило с рейс гриндъри, които просто изяждат печалбата

- абсолютно щях да пропусна месеца от към социална гледна точка.Обсъдих го с приятелката ми и тя си ме подкрепи, но и до ден днешен ми е ясно, колко против е била.Въпреки това респект, че ме подкрепяше и ме мотивираше със супер силни думи!По темата искам да посъветвам всички, които мислят да правят такъв експеримент със себе си, да наблегнат над този проблем и внимателно да го премислят преди да се захванат!

- играйки снг-та с 10бай ин все още нямах нужната банка за да гриндя спокойно на 10 маси.Смятайки колко точки ще ми трябват на ден нещата изглеждаха добре особено с отпуската в края на периода и съботите и неделите, в които щях да цикля повечко.Сметнах си орентировъчно какво ще получа обратно :D и знаех колко мога да изгубя без да ме притеснява това като цифра.Допусках да сляза и на 5 buy in, ако се налага, като се надявах да не бъда толкова притиснат от към кешеца.Не исках да слизам на 5, защото просто щеше да ми се наложи да играя още повече...

- Плана го имах в главата си, всичко бях сметнал и бях напълно подготвен и мотивиран за целта.За да си улесня играта си взех нов 23 инчов монитор, много кафе, кола и редбул.

Бях наясно, че е много важно да почна силно, за да имам преднина и да мога да откажа поне една част от компетишъна.Рънвах добре първите няколко дни и водех в класацията.Имах суингове, но в рамките на търпимото.Прекаленото ми желания да следвам плана и режима, който смятах да спазвам ми изигра лоша шега.Наложи ми се да спа два дена поред по 2 часа и се стигна до там да съм спал 5 часа за 3 денонощия И това комбинирано с -35БИ. Слязох на 5 buy in с идеята да минимизирам загубите докато не играя добре, но нещата просто не се получаваха в тези 2 дни.Рънвах зле, аутдроуваха ме много и най-лошото играех зле.Имах някаква идея какъв стоп лос да си правя, но пък нямах много излишно време, в което да седя и да си почивам заради стоплоса... След ден почивка бях втори, с минимално изоставане, което ме напомпа отново.Знаех, че и другите ще имат тежки периоди като мен.Реално се гонихме само със sinnerman и Mozak.Лошият рън почна да ми влияе и на играта и на мотивацията.Самата идея да играя за да изгубя по-малко влизаше вече малко в графата безмислици... Направих рекалкулациите и реших да почина 2 дни.
Доста се чудих дали да продължа да гоня класирането, но минусите започнаха да стават прекалено много и реших да отстъпя... Наистина доста ми беше кофти, че трябва да се откажа, но за да се класирам трябваше да направя много жертви (изключвам банката :D ) След преглед на класирането в края на третата седмица забелязах, че Mozak-a и той се е отказал, а разликата си беше 100 евро в двете места.Третото място ми беше гарантирано и реших да го хитна играейки на 6 маси по 2-3 часа.Ровейки се забелязах, че sinnerman гони класиране и през друг сайт и тогава ми светна лампата, че класирайки се втори реално аз мога и да взема билета, ако той освободи първото място.Подгоних си второто място и го взех без особен зор, но за съжаление не стана схемата... Взех парите и в края на рейса излязох доволно напред, но разочарованието си остава...

Малка утеха е, че пакета е кофти – само бай ин за евента :D Високото грозде е кисело... До края на месеца смятам да се отдам на сателити и да свърша работата по втория начин!А ако не успея (шегувам се... ще успея много ясно), то някой сайд евент на WSOP си е гарантиран за мен.

Следва:Как се класирах за Unibet Open през сателит :D Still to come

P.S: Don`t drive it… Race it!
  • Racer
  • Mitiozo
  • volen4o9000
  • radotdr
  • HI1KI1
  • ShLiM
  • EasyGame
  • beanit
  • Mozak
You need to be logged in to comment