1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Malta is Nice!

Published by vladimir0v in the blog vladimir0v's blog. Views: 1449

"Закъде бързаш, бе? Не бързай.. правиш впечатление така!"

Без да знам и капчица малтийски мога да предположа, че тези думи са неразделна част от речника, с който си общуват един с друг местните, населяващи остров Малта. Прекрасен средиземноморски и тропичен климат и лежерно-мързеливо темпо дават прекрасна основа за прекарване на с нищо запомняща се, но ползотворна почивка. Плажовете напълно си отговарят на имената - Paradise Bay, Golden Bay, etc., а храната задоволява всеки вкус - от този на месоядните хищници от рода "покерус играчус", така и на полу-вегетиарианските забежки на техните приятелки, например.

Пристигнахме на 3 ноември във времето, в което слънцето достигаше може би най-високата си точка. Последва малко бърз организиран хаос и дружно се отправихме към "Гледката", където седнахме на доста слаб ресторант, който обаче откриваше супер изглед към Спинола, топ-залив на топ-локация.

[​IMG]

Последва 1 седмица на много хапване, доста покер и много разходки около залива, в които има голяма вероятност да сме видели поне 5% от колосалните 450,000 местни жители. Диди къде на шега, къде на майтап, ги удряше ден по ден на турнира, докато другите окапахме. Отпадането му на 8-мо място го отдавам на лошата комбинация между десния профил на Голямата мечка и силното гама-лъчение на някоя от поредните фурни, в поредния ресторант, в който приготвяха поредния заек (местния специалитет). Хапнахме жестоки малки рибки, които сега абсурд да открия в Гугъл, така че който от вас има представа как се казват дребосъци, приличащи на попови лъжички, но с огромни черни очи - веднага да довади! Поиграх и аз малко кеш, за да отсрамя бързия си изход от турнира, като там определено имаше медни игри на 1/2, от които човек преспокойно може да се прибере с 2-3 лв. по-богат. Накрая въпреки стабилния хейт към отвратително бавното местно население си тръгнах с усмивка на лице, може би защото се опознахме по-добре с покер играчите в рамките на тези 7 дни, а може би и защото животът е прекрасен :)

Напомням, за да не забравите:

[​IMG]

Fin!

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]
You, Kristina, sqrll and 6 others like this.
  • Zografa
  • GrindEN
  • Tumbleweed
  • neveroddoreven
You need to be logged in to comment