1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Коментар върху финалната маса на Митко

Published by TheSpirit in the blog TheSpirit's blog. Views: 180

Здравейте всички. По случай вчерашния ден бих искал да споделя моите впечатления от финалната маса и играта на Митко и неговите съперници, както и някои други мисли.

Още отначало ми направи впечатление, че всички са поне малко напрегнати, което разбира се е съвсем нормално за финална маса на ЕПТ. Почти нямаше разговори на масата и всички бяха много концентрирани. Митко започна агресивно и спечели към милион без шоудаун до първата почивка, като и един играч беше елиминиран. Neilson беше другият активен играч на масата, като и той успя да увеличи лидерската си позиция. Всичко изглеждаше нормално, Митко играеше освободено и със самочувствие.
Коментаторите бяха добри, но ми се стори, че Митко далеч не им е любимец, предвид някои малки коментарчета, които пускаха често. Но това ще го пренебрегна, надявам се завбъдеще да си подобрят отношението към българските играчи.

40 минути след края на първата почивка отпадна последният останал италианец. Малко след това Nielson направи за някои спорно отиграване с А7 , като удвои бъдещия шампион. На мен лично ми хареса ръката, така трябва да се играе за победата. Митко спечели флип срещу 33, като отстрани Kerignard. След 15 минути стана интересна ръка между Nielson и Митко, като първия рейзна от средна позиция и бе трибетнат от Митко до 405 000, като плати. Флопа падна Т64, където последва чек/кол от Nielson на залог от 625 000. Търна дойде оше една Т и двамата чекнаха. Ривъра дойде А, което беше и най-добрата карта за нашия. Последва чек/фолд на залога от 900 000 в около 2м пот. Интересно какво е имал нашия, но съм сигурен че има добър шанс да е блъфирал на ривъра.

Ето че достигнахме за мен ключовият момент на финалната маса-ръката в която Nielson за втори път удвои Pateychuk. Ами какво мога да кажа за тази ръка? Всички фактори сочат, че Nielson бил доста повлиян от играта последните 20 минути, в които удвои руснака и после загуби голям пот от Митко. Единствената причина да влезе ол-ин е, че се вкара в левлинг война с руснака. Двамата очевидно са играли заедно доста и Nielson знае на какво е способен Pateychuk. А по-точно спота е добър за 4-бет, защото не е много вероятно Nielson, след като е загубил два големи пота подред, да влезе ол-ин на блъф. Повечето играчи в подобен спот се тайтват за известно време и е нормално Pateychuk да очаква точно това. Дали това е достатъчно ?? Не знам. Ще ми е интересно да завържем дискусия и да чуя както мислите вие, а и самия Митко.

Играта се разви доста бързо, като руснака изправи двама играчи за 5 минусти и останаха 3ма играчи. Тримата най-добри играчи на финалната маса. Малко ме изненада колко зашито играеше Nielson 3-хендед, но явно не е имал съвсем никакви карти. Pateychuk показа, че е много добър играч чак сега(предните му спечелени ръце си бяха ол-ини префлоп). Успя да дръпне няколко милиона, докато се чакаше Nielson да направи своя ход. Хубав стрейт на ривъра за Митко и се върна на 9м стак. Дойде и реда на Nielson, който беше отстранен от нашето момче.

Започна епична хедс-ъп битка, в която съперниците имаха тотално различни стратегии. Едно от най-интригуващите неща, които съм гледал някога. Изживявах всяка ръка, като се опитвах да следя всичко. Очевидно Митко искаше да играе повече след флопа, а Pateychuk играеше по-агресивно преди флопа, с повече 3-бетване. Впечатли ме играта и на двамата, малко ме изненада, че Pateychuk играе толкова добре.

Направи впечатление, че Pateychuk се стреми да спазва един и същ боди лангуич през целото време, докато Митко не му отделяше толкова време. Много хора са го свързали с това, че Митко е неопитен в играта на живо или нещо такова. Дрънци! Аз лично усетих Митко да блъфира на 2 места, където потовете не бяха особено големи, както го усети и Pateychuk и му плати. Единствената ръка, в която не ми хареса блъфа на Митко бе на борд А2954, където руснака заложи и Митко го рейзна на ривъра. Митко се опита да му приложи някакав трик(ревърс тел), който за съжаление не мина. Но всичко това беше прекрасна постановка и сет-ъп за последната решаваща ръка, в която и аз, и Pateychuk хванахме тела от по-рано на Митко, когато блъфираше и съвсем логично руснака, който винаги се доверява на инстинктите си като изключителен играч, влезе ол-ин. Само че този път Митко изненада всички с снап-кол! Евала! Много добре изиграно всичко, Митко!
  • TheSpirit
  • Breeze
  • Zografa
  • Hristo82
  • xdgvekv
  • read
You need to be logged in to comment