1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
 2. Сделката ни в 7777.bg през този месец е с главозамайващо value и е най-доброто ни предложение от последните няколко години! В комбинация с двата варианта за софтуер и VIP съпорт горещо препоръчваме на всички наши играчи да се преориентират към игра в тази зала. За повече информация ни пишете по имейл на grindsupp@gmail.com или по скайп на grinderssupport.
  Dismiss Notice

Къде, какво, кога, защо? Гейминг, гемблинг и има ли то почва у нас.

Published by didi8bg in the blog didi8bg's blog. Views: 1772

След като няколко месеца реших да се отдам на нови приключения, дойде моментът да напиша един блог, в който да разкажа какво ново се случва при мен.
Както може би част от вас знаят, всичко по-интересно в моя живот започна с гейминг.
След като ме заведоха за първи път в компютърен клуб и ми показаха как се пуска Starcraft и как да си напиша ника (което всъщност направиха вместо мен и написаха DIDI, както ми казваше дядо ми и след това така и си остана), още тогава усетих, че геймингът ще бъде неразделна част от живота ми.

Всичко ми беше толкова ново и интересно, че дори не разбрах, кога вече не се случваше да падам. На 14 години отидох на първия си международен турнир в Чехия, майка ми ме пусна като Бриз (който ви е познат от сайта) се водеше, че ни е придружител хаха :)
За да не навлизам в подробности (все пак това не е разказ на гейминг живота ми), станах втори и бях изключително разочарован от слабото си представяне. Това беше и моментът, в който разбрах, че е хубаво да си намеря спонсор за периферия, че ще ми е необходимо за подмяна на счупената … Тъжният момент беше, когато разбрах, че в покера ще е по-тежко, а там вече аз трябваше да си плащам щетите :)


Когато все още бяхме млади и красиви хаха​


След този момент години наред играх на професионално ниво, като най-големият плюс е фактът, че с ходенето по турнири успях да обиколя горе долу целия свят. Това отвори мирогледа ми за света много и ми помогна да започна да мисля по-разчупено.

В един хубав слънчев ден взех и финалното си решение, че спирам да играя игри на професионално ниво и ще преминавам към покер.
За съжаление, след само месец трябваше да изтрия всички игри от компютъра си… вариант, в който аз играя за кеф, а не за да победя, просто не съществуваше. Само след 1-2 загуби, гравитацията в стаята рязко се променяше, а след това следваха и няколко бързи сесии по 16-20 часа игра.

Бях премахнал и последната пречка да зацикля стабилно в новата игра (покерът в крайна сметка си е игра), като последваха дълги години с дълги сесии и големи количества нови мишки, клавиатури и един 27-инчов монитор.

През всичките тези години аз целенасочено седях далеч от гейминг средите. Истината е, че това е било нещото, което винаги съм обичал и искал да правя. Не просто да играя игри, а да съм част от тази нова индустрия и да дам своя принос в нея. Бил съм част от началото, сега просто осъзнах, че искам да съм част и до моя край.

Преди около 6 месеца отново се сблъсках със света на гейминга. Първоначално реших да направя нещо като елементарен анализ и дали има пресечни точки между него и други неща, с които се занимавам. Също както и при първото ми запознанство с гейминга, не беше нужно много време да се запали искрата и да бъда погълнат изцяло.

За разлика от миналото, сега вече имах значително повече познания, опит, а и ресурси, с които да направя това, което винаги съм искал. Решихме първо да направим един ивент и след това да разширяваме дейността си…Е да, ама аз винаги съм бил леко грандоман… Изникнаха няколко проблема с първоначалната ни зала и решението да се преместим в най-добрата зала в България към момента беше лесно. И ето, че около 3-4 месеца след като отново се бях забъркал в гейминг средите, организирах едно доста мащабно събитие.
Предизвикателството беше повече от сериозно, екипът, който прави ивента, беше грозно малък, а 80% от работата беше свършена от двама човека. Нервите, здравето и всичко друго, които си съсипах, за да се случи цялото нещо, бяха доста повече от предвиденото хаха.Но няма да навлизам в подробности около самото събитие, за това може да се напише достатъчно материал за една малка книжка.

По време на самия ивент просто не спах около 4-6 дена (малко ми е объркано всичко и не съм сигурен точно), но крайният резултат беше повече от задоволителен. Успяхме да направим нещо на световно ниво, а това, с което разполагахме, не може дори да започне да се сравнява с това, с което разполагат големите организатори.
Всеки, който желае, може да погледне сам и да си каже мнението: Game Evolution | Facebook

Ето и няколко снимки от ивента, за по-мързеливите :


Истината е, че геймингът и покерът са доста близко като концепции. И в двете се изисква изключително много подготовка и здрава психика, а необходимите качества и за двете са доста сходни. Едно време хората се отказваха от гейминга, просто защото в покера парите бяха значително повече и беше доста по-рентабилния избор. В момента изглежда, че нещата се променят и съвсем скоро може да видим обратното – хора, отказващи се от покера за сметка на гейминга :)


Но ето, че отмина събитието и ми остана малко време да седна и да направя анализ на всичко, което бях занемарил.
За мое най-голямо съжаление едно от тези неща беше не друго, ами Grinders. До такава степен бях погълнат от гейминга, че дори не бях отчел колко време беше минало.
Всичко това доста ме натъжи, Grinders не е просто един сайт за мен, това е първият ми сериозен проект и винаги съм бил по-скоро емоционално привързан към него.
Доста бързо осъзнах, че всичките месеци, в които не съм обръщал достатъчно внимание на Grinders , са се отразили доста негативно на не малко неща от сайта.
Използвам този блог да се извиня за всички настоящи проблеми!
А от тази седмица вече си разделих графика така, че да работя поне по 6 часа по Grinders, за да може да ми останат още поне толкова за гейминга.

Надявам се доста бързо всичко да започне да се подобрява. Плащанията трябва да се върнат към нормалния си ритъм и всичко да бъде плащано до 10-то число всеки месец (стига да сме получили всички репорти, но и тук не е като да няма какво да направя и да понатисна тези, които ни бавят).


Истината е, че Grinders винаги ще бъде нещо специално за мен. Чрез този сайт съм добил опита, който имам, заради него съм се запознал с не малко хора и заради него съм това, което съм.

Даже съм решил да поиграя пак малко хаха… Хем да прегледам новостите около всички софтове и тн., хем да проверя как ще се справя след над 1-годишна пауза без игра. Планът е да почна от 100nl иииии или да качвам или да … не качвам нали хаха…

На който му е интересно - ще пускам периодични ъпдейти как върви.

Обмислях и да напиша един доста по-дълъг блог за гейминга като цяло, нещо като размисли и страсти. Но като се има предвид колко дълъг ще бъде, малко ме съмнява, че ще има достатъчно интерес :) Пък не е като да имам прекалено много свободно време хаха

Ще се радвам да дадете своите предложения и идеи за развитието на Grinders, наистина ще се постараем бързо да вдигнем левел-а и да ви зарадваме с много нови неща!
You, mon05, MiNFoX and 17 others like this.
 • AstraLa
 • Jorga
 • ceno83
 • didi8bg
 • Alex
 • Lag4Hapiness
 • atimbalanda
 • didi8bg
 • neveroddoreven
You need to be logged in to comment