1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

IPT Нова Горица част 1

Published by jordii in the blog jordii's blog. Views: 148

Малко по малко всички се събрахме на втори терминал на летището в София и след кратко преброяване усетихме ,че единствен Иво Петроф а.к.а пиф-а както ние му викаме липсва.
След като разбрахме ,че е в таксито и е по пътя към летището естествено не мина много време преди да се започнат залагания дали Иво ще успее да хване самолета или не.
ахах може това да ви очуди , но в нашата групичка вече се залага за всичко което хрумне на някой.
Не знам дали това е много лошо нещо , но като цяло си запълваме времето и се забавляваме с някакви странични неща .
Така ,че лошо лошо колко лошо може да е ... :) за да добието по обща представа до каква степен се е развила дегенерацията
в групата само ще споделя ,че последния път е имало залагания кой ще е победителя във футболен мач.Ще си кажете хмм това е супер стандартно.Нищо ново не ни казваш...
И аз така си казах , но след като разбрах ,че мачът е между 2 pc-a и е пуснат на ПС3 и е гледан с интерес тогава ще си кажете нещо друго аххаха :).
Та отплеснах се и вече мисля ,че посрамих малко групата , но евентуално за всички родители който четат темата. Ние не сме комарджии !!! ( здравей мамо аххах )

Обратно по темата след като check-ина беше затворен и се качихме в самолета започнахме ужасно много да се присмиваме на пиф-а.
Посмяхме се на негов гръб докато кацнем както и малко след това :) Бетовете дали ще хване самолета се изплатиха в полза на Драго.И малко след като кацнахме вече имаше нови на кой ще му доиде първи куфара.
Този бет беше измислен от Цайко на Унибета в Прага доколкото си спомням. Та дражо лапна и вторите залози и вече си беше захлебил. :)

Трябваше ни около 40 минути да се оправим с всички коли, а по точно :
Диди и зографа си взеха една кола :

Аз, Цайко ,Добо и Юли бяхме във втората ,а във третата кола бяха Груди Дражо и Митака.

Бибов и двамата Симеоновци пристигнахе на другия ден като те са тръгнали с кола от София.
А Симо както сте видели в блога му пристигна с самолет 2 дена по късно.Незнам какво прихвана пифа , но три дни по късно изкочи на линия.
Та да се върна отново на пътешествието.
Диди и Зографа дадоха пълна газ и съответно GPS-а им е работил нормално и пристигнаха около 1 час преди нас.
След като този път искаха по голяма такса понеже нямам 24 години.Решихме този път Цайко да кара.
Това значеше ,че ще си почина и след 1 час сън на задната седалка разбрах ,чe караме след Груди и нещо не си бяха настроили gps-а както трябва или просто беше развален.Озовахме се на доста интересни места
и след няколко часа лутане накрая решихме да се разделим при което пристигнахме около 30-40 минути преди другите и един час след Зографа ....
Като цяло идеята ние да сме колата ,която следва не беше от най-хитрите идеии след като всички който карахме предния път бяхме в нашата кола.
Както и да е пристигнахме и се настанихме удобно в хотела и се насочихме към вечеря преди да поспим.Аз имах нужда да поспя ,защото не бях спал пълноценно предния ден.

Аз хапнах и се насочих към леглото.Мисля ,че така постъпиха и повечето от групата понеже и кеш масите не бяха още така сочни.
На другия ден всички се записахме за турнира като всички без Добо бяхме ден едно.

Повечето се насочиха към кеш масите , а някой предпочетоха да гриндят онлине.
Аз реших да поиграя от 9 до 12 и каквото и да стане в 12 да стана.
Седнах на една маса при някакви двама пича който играят HU и първа ръка ми идва 88 при което пред мен има раиз и три-бет аз естествено след като ги бях видял ,че си играха агресивен hu мач
си четери бетнах за валю до 150 последваха няколко секунди и пича си ме вкара аллин аз си снап колнах при което ми обърнаха ТТ.Лошото беше ,че не си ми издържаха
и след 2 часа по късно след като не ми се отвориха няколко опен ендета и поиграх малко овер аггресив приключих -1к.
Меден първи ден поне се зарадвах ,че явно на турнира ще ми се отварят ужасно много. Преди да си легна минах през стаята на Митака който гриндеше онлине и беше смазал някакъв швед мисля.


Поспах доста добре мисля ,че всички знаете колко яко се спи след губеща сесия.
Станах два часа преди турнира хапнах стабилно и се насочих да играя.
Естествено какво да видя Зографа ми е на големия блинд.Това естествено не беше проблем да натискаме масата.
Като аз бях избрал по-зашит подход както биха казали в Пловдив :)

До втория час нямах никакви интересни ръце след като бях направил 1 2 три бета и 1 четири бет който прибрах префлоп.
Зографа се заиграваше с цялата маса и си мисля ,че всички го бяха понамразили.
Малко по късно дори той отбеляза ,че един дядо Италиянец се лимпваше всяка ръка от утг понеже Зографа е на блинда и искаше да си играе с него.
В последствие дядото започна да му колва и бая раизове и просто искаше да си цъкат.
Та мина първия бреак , който аз приключих с около 19к чипове. и се начосих за разходка на вън.
по пътя видях ,че Драго има около 65к чипове и е чип лидер в турнира.Изпълних се супер много понеже играх с Дражо на първия му турнир в Будапеща и видях какво им причинява.
и си представих какво е на неговата маса.Да кажем ,че думата call не е в неговия речник.
Та почивката мина и се върнах на масата.
Докато сядахме на масата от 9 хандед маса бяхме само 5тима като блиндовете бяха сит аут.
Докато помагах на дилара да им вземе картите и блиндовете видях ,че имам АQ и имах странното чуство ,че ако раизна един дядо който седна 10 минути преди края на 2ро ниво
който отваряше на 600 на 50-100 ще ме ре-раизне.
Естествено аз си отворих от утг само с 5 човека на масата.
Зографа се фолдна след мен и дядото зад него помисли малко и ме ре-попна до 1675 с 9к ефективен стак.
Очевидно се виждаше как блиндовете ги няма и колко малко хора сме на масата.
Понеже си бях казал ,че това най-вероятно ще се случи още докато отварям сиказах ,че ще си 4рибетна и ще си колна шов-е макар и за толкова много чипа.
Все пак играхме 75-150 и да се стакнеш за 9к си е достааа хироик.След моя четири бет дядото се вкара аз си снап колнах и ръката си ми издържа срещу КК.
Това е да си добър :) аххах.
Дигнах си стака до 27к и 30 минути след това един дядо ,който беше горе долу tigh започна да отваря доста често при което аз му вкарвах от моите лоши погледи
тип "не ми реизвай блинда ще ти ги бутна" естествено на петия път в който тои раизна пак му вкарах погледа и си погледнах двата бора ре раизнах неговия раиз от 500 до 1675
при което чух музика за моите уши " АЛЛ ИН " какво невероятно чуство е това :) снап колнах си 23к и вече бях с 50 и няколко.
Малко по късно видях на таблото ,че са ме писали, че съм чип лидер и Дражо и Груди са втори и 4рти по чипове.
Това ме надъха още повече как този път трябва да ги унищожим.И как е време да ги смажем.

Следващите часове нямах някакви по интересни ръце.Като се бях зашил , но пребирах всички ръце в който се бях вкарал.
Това ме устроиваше напълно.
След втория бреак ми дойдоха АА един пич раизна на 875 от ранна на 150-300 и аз го ре-попнах от малкия блинд на 3275.Пича ме снап-колна при което дойде флоп
КТ4 аз цбетнах 4.275 при което пича ги направи почти инста 15к с оставащи 22к зад него аз обмислях фолд и бях почти сигурен ,че ще го направя защото турнира е ужасно дълбок и просто с такива слаби играчи няма
нужда да се рискува в този спот.Но въпросния донк ,който беше ре-реизвал Зографа и един друг опонент и показваше топ паир или само 1 карта която пак е топ паир.Му хрумна гениалната идея да ми каже с най-насрания глас " I WILL SHOW YOU "
което тотално изтри идеята ми фолд от главата понеже ми вдъхна доста увереност ,че овер паир е добър в тоя спот.Все пак защо ще иска да се фолдна и да ми покаже.Силно се съмнявах да е от дълбоко левелиращите играчи.
Както и да е набих се аллин при което последва кол от негова страна.На шоу дауна ми показа КТ бланк търн и ривер и паднах до 12к.Което съвсем не ме плаши понеже турнира е дълбок и аз с 40бб се чуствам чудесно.
Малко по късно ми даде КК vs АJ при което станах отново с 25к готов да ги газя.Към 8мия час вече бях успял да си дигна стака около 42к с серия от поредни 3бетове ,а Зографа отпадна малко преди това
като отпадна срещу въпросния дядо.Като го блафира с KQ на J84 флоп бет раиз аллин кол мисля ,че беше ръката не съм сигурен както и да е дядото имаше J9.По същото време преместиха Симеон "Астрала" на нашата маса.
Той също пристигна с чудовищен стак на масата.Което си беше още по-надъхващо ,просто българите смазвахме.
Последната минута на почивката направих една от най-тъпите ръце който съм правил на live турнир.Дори не искам да я споделям ,но всички така или иначе знаят ,че съм пълен донк така ,че не виждам проблеми.

Та на 300-600/50 един по възрастен италиянец раизна на 2400 от ранна един донк след него плати и аз на бутона с 33к платих с КJ спатии.
Флопът падна T64 две пики и едно каро. последва ц-бет 6к фолд от донка при което аз реших ,че играча е доста слаб и бих взел пота който е доста добър на търна или ривера.
При евентуално пика или ако хитна някоя от овер картите ми.Ключовото беше ,че ръката се развиваше последната минута преди почивката и с този опен от ранна един вид си казваше давайте да ходим да почиваме..
Търна падна 3ка пика кояти си беше идеална карта за моя план.Италиянеца чекна при което и аз реших да чекна зад него поради ред причини който тогава ми се струваха правилни ахаха ;)
ривера падна вале купа и след кратко замисляне vilian-а се вкара аллин.С което освен ,че ме вкара аллин ме вкара и в пълния шах.Освен това аллина му беше и за неговия турнирен живот.
След около 6 7 минути мислене се фолднах което си беше супер тъпо като цяло след като колвам с идеята на флопа ,че е доста слаб и след като хитвам нътс да се фолдна.Просто се вкарах в едни мои си филми който всъщност са доста тъпи.
Беше ми показано 68 за трети паир превърнат в блъф.nice hand
Последва малка почивка или това което беше останало след мисленето ми.След това остана още един час преди края на деня при което го приключих с 23к.
Като цяло бях доста доволен от това как играх като изключим ,че някакав донк ме на игра с " I WILL SHOW YOU " и естествено блъфа на пича с 68.

По късно вечерта ще постна втората част от блога и ще кача снимки.
  • beanit
  • Racer
  • caiko
  • Silver
  • AstraLa
  • Glista
  • Mitiozo
You need to be logged in to comment