1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

GSOP Порто Карас

Published by TheSpirit in the blog TheSpirit's blog. Views: 196

Здравейте ☺. Реших да напиша блог за ГСОП турнира, който играх наскоро в Порто Карас. Турнира беше много привлекателен и нямаше как да не отида. Пробвах да се класирам от сателит, но после осъзнах, че пакета е ненужно надут от скъпите цени на хотела и реших, че е по-добре с директен бай-ин да го играя. Естествено представях Грайндърс.
Пътувахме с кола, аз и приятелката ми Дени. Плана беше да спим в Кърджали и на другият ден да продължим още 350 км до Порто Карас. Малко го променихме, като спахме в Златоград, където бяхме приятно изненадани от топлотата и гостоприемството на хората.
Към нас се присъедини Стефан Генчев, който ми беше представен от Астрала няколко дни по-рано. Бизнесмен, който нямаше до момента никакъв опит в турнири от този ранг и още начинаещ в играта. Оказа се много приятен и забавен човек, благодарение на който, пътя мина по-бързо(е не буквално, защото често спирахме да пуши ☺). Бяхме без ДжиПиЕс, но благодарение на поговорката, че с питане се стига и до Рим стигнахме без особени затруднения вечерта 2 дни преди ден 1А. Останахме да спим в някакви семейни бунгала, стаите отговаряха на 4 звезден хотел в България, имах късмет този път с онлайн резервацията. Естествено като запазвах стаи ми изписваше последна свободна, а то нямаше други хора, понеже сезона точно бе свършил. Нямахме и късмет с времето, беше ужасно първите 2-3 дни.
Умишлено не говоря за турнира, защото беше един от най-скучните и незабележителни такива. Бях на една маса с ... абе няма значение масата, първите 2 часа не взех ръка, а за първите 4 взех общо една! Загубих следната ръка: рейзнах до 300 от 3та позиция с 9Т купи(не се заблуждавайте, това беше първата ръка, която рейзнах от 1 час насам) и получих кол след мен, от малък и голям блинд. Падна Т75 с две купи. Заложих 800 и получих рейз от малък блинд до 3300. Тук е мястото да кажа, че турнира бе с страхотна структура и начален стак 20 000, от който бях останал с 18 в началото на ръката. Аз реших само да платя на флопа, зашото мисля, че често ще има сет или топ два чифта. Търна падна 3 купа, бинго. Малък блинд чекна, а аз заложих 4600(малко?!), бях платен бързо и на 7 ривър ми лийднаха ол ин, на което естествено снап фолднах. Мъчих се още доста време до блиндове 200/400, когато Юли от София, който е МАНИАК рейзна от ранна до 1100 и двама стейшъни платиха. Аз от бутона ест бутнах цялата пешка с А7, но големият блинд имал АК и ми останаха 3900, които загубих с АQ, срещу 67 оф на същия Юли, които беше рейзнал УТГ, ужасен турнир.
Но пък моят приятел Стефан направи нещо уникално-стана 2ри на турнира, на първия си турнир с такса над 200е(!) и спечели 50 000. Аз лично гледах, когато бяха останали 2 маси, той беше масивен чип лидер и всички се страхуваха супер много от него. Изкефи ме, че игра освободено и без задръжки, супер спокойно. За първи път виждам 3 пъти подред всички да фолдват до големият блинд на някой!!! Естествено той допускаше доста неточносто, но това вече няма никакво значение. Влеза на финална маса с 2 400 000, а втория имаше 800 000 лол. Измислиха му прякор коментаторите- Българският Булдозер ☺. Накрая влезе ол-ин на хедс-ъп-а срещу едно испанче, което си играеше най-добре от финалната маса, с KQ vs AK, като бяха равни стакове, още малко и щеше и първи да стане. Евалата му права на Стефчо, защото ме изкефи като човек и хубавите хора заслужават да им се случват такива неща.
На връщане спахме с Дени в Смолян, който е родният град на Стефан. Много хубав град, безспорно. Пътя ни на другият ден мина с много перипети, бяхме с летни гуми а минахме два заснежени прохода, сами се сетете какво е било... но след 12 часа път се прибрахме..

Поздрави, Стелян ☺.
  • saffrek
  • theworldleader
  • ivajltookiew
  • AstraLa
  • jully
  • Pro2type
  • montman
  • BGdonk81
You need to be logged in to comment