1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Grinders Summer Camp 2015 - равносметката...

Published by Kristina in the blog Kristina's blog. Views: 1222

Здравейте грайндъри,

Мина вече доста време от приключилия тазгодишен летен лагер и е време да направим разбор.
Беше седмица, изпълнена с разнообразни емоции, ситуации и забавни моменти. Кой как успял да се пазари по турски...кой къде блеснал със спортни умения...кой успял да научи нещо ново и полезно - като че ли за всеки имаше по нещо. В комбинация със страхотната храна и неограничените напитки, престоят ни в Турция си беше меко казано идеален според мен.

Началото на пътуването започна на 26.10.2015 от Терминал 1 на летище София. Бях приятно изненадана, когато установих, че повечето хора са пристигнали навреме, а някои и доста по-рано (противно на моите очаквания да има закъснения :)).

Полетът беше спокоен и кратък и за нула време се озовахме на летището в Анталия - огромно място с над 100 гейта... Температурата беше около 27 градуса, като през целия ни престой останаха много високи. Отне ни още около час, за да стигнем до хотела, като напът към него минахме през още няколко хотела и нямаше място, което да не направи впечатление с нещо, било то осветление, градина, външен интериор, хостеси :)...
Всеки от хотелите е специален с нещо в Анталия. Ако искате децата ви да се забавляват - има хотел с 1/3 част за деца. Ако искате да поиграете голф или да релаксирате из природата - има хотели с огромни площи голф игрища. Ако искате да се забавлявате като в студентски град - хотел "Адам и Ева" е вашето място ;).

Хотелът ни беше доста приятно място на брега на морето, с много усмихнати хора - както гости, така и персонал.
Все се намираше какво да се прави през целия ден. За мързеливците имаше няколко басейна, миниаквапарк и красиви шатри на плажа, до морето. За спортуващите - волейболни игрища на плажа, фитнес и все пак цял морски бряг за сутрешно тичане :). Най-много хора бяха заинтересовани именно от плажния волейбол. Всяка сутрин след закуска, ентусиастите се събирахме на плажа, в очакване на аниматор, който да ни донесе топка. Е, имахме известни затруднения, тъй като не бяхме единствените желаещи и се чакаше доста, за да се добереш до ред. Но въпреки това, три наши момчета увековечиха играта си с медал! Не играха за страната си, а се съюзиха с Русия, но няма да издребнявам - честито да им е!Останах с добро впечатление и от разнообразието на екскурзии и извънхотелни мероприятия, които можехме да посетим - дайвинг, рафтинг, каньононг, разходка с катамаран, турска баня, посещение на Кападокия и Йерусалим са само малка част от всичко, което ни беше предложено.
Направихме разходка до стара Анталия, като част от нас посетиха и аквариума, който притежава най-дългия подводен тунел в света. Наистина красива разходка...
Интересен факт, е че турците са много толерантни към всички религии. Дори именно в Анталия има парк, в който една срещу друга се намират църква, джамия и синагога. Освен символите на града (стика за голф/портокала,заради филмовия фестивал "Златния портокал/костенурката, заради специален вид костенурки, които живеят и се размножават само там) това е още едно нещо, с което хората там се гордеят.


Някои от нашите участници пътуваха до Израел, за да посетят Йерусалим - след разходка до божият гроб и запознаване с местните хора и обичаи, те са имали и възможността да се потопят в Мъртво море. Тъй като не съм присъствала - не мога да кажа нищо повече, но снимките говорят сами...

Разбира се, няма как да не поздравя broto и Seth затова, че през цялото време потдържаха интереса на всички присъстващи и пълнеха конферентната зала всеки ден. Ентусиазма си личеше отдалеч и наученото се обсъждаше до късно на по чаша (кой каквото обича:)). Така нашата екскурзия беше не само за почивка и забавление, а и за допълване на знанията и уменията на покер играчите.Сред смях, разговори, залагания и емоции, седемте дни се търкулнаха без да ги усетя и беше време да тръгваме към летището. От хотела ни изпратиха вежливо и ни приканиха пак да се върнем. Полетът отново бе кратък, с малко повече подрусване, но като цяло спокоен. Пристигнахме на летището в София късно вечерта и след кратко сбогуване, всеки пое към дома:)

Оставам с изключително приятно усещане от прекарването си в Анталия. Моля всеки да сподели своето мнение и препоръка. Това е важно за нас ;)

До скоро!
6a6kata, Brobebrato, Ludman and 11 others like this.
You need to be logged in to comment