1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
 2. Сделката ни в 7777.bg през този месец е с главозамайващо value и е най-доброто ни предложение от последните няколко години! В комбинация с двата варианта за софтуер и VIP съпорт горещо препоръчваме на всички наши играчи да се преориентират към игра в тази зала. За повече информация ни пишете по имейл на grindsupp@gmail.com или по скайп на grinderssupport.
  Dismiss Notice

Година по-късно

Published by Twitchy in the blog Twitchy's blog. Views: 1768

Здравейте грайндъри! Измина почти година от последния път когато съм писал и реших да напиша няколко реда за това как измина последната година.
Една песничка за фон:

Една година съм вече „професионален“ покер играч, слагам го в кавички тъй като не чувствам, че се вписвам изцяло в това определение, просто една година не съм правил нищо друго. В старса тръгнах добре, за около 2 месеца удвоих банката и реших да шотна 25нл, там... но гуд... Наложи се да сваля отново на 10нл и там суинга продължи, като си мислих че се дължи на лоша варияция (разбира се не беше така). Август почти не бях играл, септември продължих в старса но без особени успехи. В крайна сметка реших да кешаутна.

Бях натрупал малко пари от „покани приятел“ в един др сайт, преместих се да играя в ПКР и там резултатите не бяха много добри, даже бях направил един клип с намерението да разбера кое не правя както трябва. Благодаря на Сет за изчерпателните коментари по клипа.

По това време бях изпаднал в емоционална дупка, която продължи няколко месеца. В края на октомври видях лъч в тунела с MGU промоцията, бързо се реших да участвам, депозирах в бетсон и почнах. Яко циклене, тилт, пак циклене и т.н. И след месец и половина циклене като робот влезнах в челната 6ца. После играхме 3те сесии, от които нямаше много голям смисъл, щото всичко се реши в последната сесия, последните 15мин в които по 3ма човека бяха ол-ин пре с над 200бб стакове. Това беше поредното разочарование за мен.

В крайна сметка реших да се стегна и да почна да влагам повече усилия в учене на играта. Изкарах курса на Бийста, който беше супер полезен и ми отвори очите за много работи също така промени коренно погледа ми в/у играта. По това време брата се върна от Канада и ми донесе много як подарък, книгата на Ед Милър: poker 1%. Прочетох я за 3дни, но реших да я прочета отново, но не само да я прочета, а и да упражнявам в анализите и изстискам всичко което мога от нея. Първоначално нямаше кой знае какви резултати, но в момента когато шотнах 25нл ръннах супер добре и след около месец и половина бях вече на 50нл. На новия лимит също се справях доста добре, чувствах се супер удобно играейки 50нл. Но преди около месец, пробвах 100нл и за два дни изгубих ½ от профита за месеца и реших да кешаутна от ПКР. Така де малко разнообразие. С част от парите си купих нов компютър и някои консумативи по колата.

И сега една година по-късно съм рег на 50нл, не от най-пречлившите регове но съм оптимистично настроен и има още многоо да уча за играта. След като прочетох poker 1% прецених че играта ми префлоп доста куца и си поставих за цел да изчистя префлоп рейнджовете. И така вече около 2 месеца работя в/у префлоп играта и по-специално ГТО. Интересното е, че колкото повече работя префлоп, толкова повече неща излизат които не знам. Настроен съм оптимистично и ще се справя!

И в заключение искам да кажа, хора учете играта, винаги има какво ново да се научи! Варияцията е факт и това никой не може да го промени, но за сметка на това има много други неща които имаме власт да променим, концентрирайте се в/у тях!

Успех по масите!

П.С. Мразя когато някой познат ми зададе въпроса „Ти с какво се занимава?“... ходи обяснявай...
 • wabbitt
 • didi8bg
 • Twitchy
 • ilpm
 • Hristo82
 • s7eL
 • RealSot
 • RealSot
 • Twitchy
 • niko38
You need to be logged in to comment