1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Еурека Покер Тур

Published by KKrushed in the blog KKrushed's blog. Views: 276

Привет!
Ето че дойде време и за моя първи блог. :) Казвам се Кристиян и играя покер 3-4 години, като през последните 8 месеца се захванах много сериозно. Блъскам МТТ онлайн, както и турнири на живо. За Еуреката се класирах в нета и си организирах трипа с Зографа и Крис (Гамбит). С нас натам пътуваха и Джеки и Спирита. Тръгнахме вторник рано, деня преди 1А, и още на сръбската граница шибаните куки ни забавиха час и половина, за да ни претърсват за наркотици, а беше очевАдно, че сме чисти. След като ги убедихме и потеглихме нямаше повече произшествия до Загреб. Там се настанихме с Крис в апартхотел до големия хотел, тъй като имахме сийт онли. Не беше лошо спането, само дето нямахме wireless, та трябваше да се редуваме с онлайн гринда. :) Ден 1А гринднах успешно в нета разни дневни турнири, докато другите играха наживо. Вечерта се пуснах на лайв кеша само за да се убедя, че тази игра не е за мен. Загубих 200 блинда с 22 срещу 74 на Q7724sss и ми стана бая тъпо, но най-доброто предстоеше.
На другия ден, 12-ти април, беше рождения ми ден и играех в ден 1Б. Очаквах да ми връзва зловещо и първите две нива беше така. Първо сетнах 99 срещу АА и спечелих голям пот, а по-късно дигнах 2 шортака с АК срещу К9 префлоп и АК срещу КJ префлоп. На първия брейк имах 34к и изгледите бяха доста добри. Следващите 2 нива обаче бяха катастрофални. На масата дойде агро лайв рег с по-голям стак и от моя и почна да помпа всички наред. В една от ръцете човека 6-бетна пре със 72о и ги показа, след като му фолднаха. В една от ръцете срещу него фиш пред мен отвори от хайджак, аз доплатих с ТТ от кътофа и нашия герой напомпа постата от малкия блинд. Двамата платихме и на флопа падат 332 рейнбоу. Агро маниака заложи 1/3 пот, фиша си фолдна и бях аз. Врътката беше една от първите след почивката и още не бях видял шоудаун от него (тази със 72 беше по-късно), та го сложих на 99+,АQ,AK и само платих. На търна естествено червено асо, той заложи халф пот и стана ясно, че е с асо-поп. Стана ми тъпо и се фърлих и до следващата почивка сигурно не спечелих и 1 ръка.
Имах 24к на втората почивка, което пак си беше далеч над средния стак. Някъде на 4-5 ниво имах интересна ръка, която беше постната и в блога на покерстарс. Фиша пред мен лимпва, аз ги правя 4х с две валета и агро маниака и фиша доплащат. Флопа пада 345ss и до мен са чек. Сложих им 60% пот и малкия се фолдна, а фиша снап-шипна около 10к. Стана ми тъпо, щот имаше 1000 дроуа долу, а аз трябваше да платя и да се оставя на вариацията. При това отиграване от негова страна го слагах на 66-ТТ, А5, А-хай ФД и много рядко на сет. Платих и човека обърна А8ss, търна брикна Кд, но ривъра не ми прости и му запълни флъша. Мислех че поне на рождения ми ден ще хвана един флип, но не. След тази ръка останах с около 15к, което беще малко под средния стак. В следващите нива обаче нямах почти никакви ръце и само с кражди си поддържах стака. На предпоследното ниво за деня бях спаднал до около 13к на блинд 300/600 и бях на нова маса. В последната ми ръка кътофа отвори и аз от бутона решипнах към 22 блинда с Кqo – супер стандарт. Глупака мисли 2 минути преди да ми плати с АQo. :X Дилъра слага 3-те карти една върху друга и още докато преди да ги разстеле настрани се видя моя поп! Флопа К47 и аз си викам „това ми е подаръка днес“, търн Х, ривър А ;( Доволен бях от играта си на този турнир, но нямах шанс като цяло – отпаднах в първата врътка, в която бях ол-ин.
На другия ден регнах 330 евро сайд евент с 50 човека, който беше в 2 дни. Играчите бяха доста софт и още през първия ден се вдигнах над средния стак. Втория ден от сайд евента беше и последния на Еурека. 22-ма бяха останали, а докато играехме отстрани се провеждаше финалната маса на главния турнир, кадето имах % в лицето на Бибов  Още в началото на втория ден се дигнах след като 1 фиш ме блъфира с 66 на сух борд, а аз имах две дами. След това загубих половината си стак с асо-поп срещу АА, блинд на блинд. Докато още бях в тилт ми мета КQo на CO и отварям, а големия ме 3бетва. Идеше ми да шипна, но имах около 30 блинда и реших да играя покер. На флопа Кхх и цбет-кол. Търна бланк и оня шипва. Мислих 3-4 секунди и платих, оня отваря AQo и ми върна чиплидерството. :) След това ни събраха на 2 маси. Имах най-много чипове от всички на мойта маса, но така се случи, че не играх нито 1 ръка следващите 2 орбити. Това ми изгради супер тайт имидж, а през това време отпаднаха няколко играчи. При 14-15 оставащи гледам 55 от УТГ. Нещо се бях разсеял обаче и мятам 5к долу при блинд 1200 :) Цялата маса ахна и всички снап фолднаха, а мен ме напуши на смях. Следващите няколко орбити отварях и 3бетвах почти всяка ръка, а другите не знаеха какво се случва. Като останахме 5-хендед играех в 80% от ръцете и печелих почти всички от тях, като накрая бустнах единия фиш, за да се оформи ФТ. 7 места бяха платени, а аз бях масивен чиплидер. Докато се спука балона ги припомпвах доста и се дигнах още повече. При 5 човека направих супер сериозна грешка като изплатих фула на 1 нит с мойте 2 чифта. Тъпо ми стана, но малко по късно точно срещу него спечелих интересна ръка. Отваря си нита JJ от УТГ, аз съм кол със 77 от бутоня. Флопа Q45ss, цбет-кол. Търна отваря 6d и той пак бетва, но този път около 1/3 пот. Аз имах доста чипове все още дори след като го бях удвоил почти. Реших да платя с идеята, че имам 10 оута за нътс, 7 оута за блъф при пика на ривъра, пък имаше и шанс той да има ТТ или JJ. Ривъра меджик 3, той овърбет шипва JJ (roflmao) и аз го снапнах. Отново бях масивен чиплидер и бъстнах още един фиш малко по-късно, за да се стигне до почивката.
Имах около 300к при 500к в игра 3 хендед. Още първата ръка след брейка загубих флип за 140к срещу шортака и предложиха да направим сделка. Принципно бях против, но блинда се беше качил и накрая се навих. Гарантирах си 3.9к при 5300 първо, като играехме за още 600 и купата. Малко по-късно отпадна шортака и започна хедс-ъпа. Имах около 2:1 предимство, което бързо се покачи. В крайна сметка първия ол-ин беше 83сс срещу 107о на 456сс, като забележете, че аз бутнах и другия ми плати с Т хай. 2 брика долу и лошия се удвои до 250к. С изравнени стакове играта се закучи и няколко пъти му правех ходове пре и постфлоп, а той секи път си имаше и буташе. Като паднах до 20ББ 3бет-шипнах Q3s и той ме снапна с KJo, но имах късмет и оцелях. Супер дълго играхме до следващия ол-ин, когато пак с 20ББ 3бет-шипнах А6о и той пак имаше ръка – плати ме с АК. Долу падат J72 с бекдоор за мен, търна бланк и 6 на ривъра! Ето че накрая ми излезе и на мен късмета. Няколко ръце по-късно го бустнах с ТТ срещу Q2 и така шипнах сайд евента на Еурека Загреб.
Доволен съм играта си през тези 4 дни. Времето извън масите също беше пълноценно – запознах се с интересни хора и имах много забавни моменти. Очаквам с нетърпение следващата Еурека и се надявам да излъчим български шампион. Късмет по масите
П.С. Май доста дълъг блог се получи, дано не е твърде скучен :)
  • shoma
  • 330
  • n1ck
  • kyrbi
  • KaiZeN
  • HI1KI1
  • GambitTakesDis
  • AstraLa
You need to be logged in to comment