1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Еурека България

Published by Glista in the blog Glista's blog. Views: 554

Здрасти пичове,

Участието ми на фестивала може да се обобщи като много, ама много лош рън. Отидох със самочувствие и много настроение, но си бях направил сметката без кръчмаря. Първите два дни записах сателитите и след като загубих абсолютно всички олини без значение дали флипвам или съм AQ na KQ реших че на мейн евента вариацията ще се изравнява :)

Предишният ден си бях починал добре и бях във форма за оптимална игра.
За съжаление масата ми беше доста тежка, може би най-тежката от ден 1. Наличието на Зографа както и 4-5 румънски прота не беше точно най-добрия жребии, но за да стана първи така или иначе трябва да победя всички :) Директно в позиция ми бяха 2 румънски прота (кеш играчи на 400 и 600НЛ) и веднага след тях Недопечен.
Плана ми беше да си играя играта и да се опитам да атакувам по-слабите или притеснени играчи.
Особеното беше че имах доста добри стартови ръце, но без абс никаква подкрепа от борда и не флопваш нищо. През целия ден имах може би 15 покет пеърс, с които отварях и флатвах в позиция, но не успях да хитна нищо. Имах поне 7-8 флъш дроус на флопа (често с оверкарта) така се случваше че често виждах безплатен ривър, когато не съм аз агресора и мисвах абс. всеки път. Единствената ми силна ръка беше един ривърнат стрейт на ривъра срещу Зографа, който ми беше прилично изплатен.
Успявах обаче да подбирам добри спотс за блъфове и като цяло успявах да поддържам стак, но нищо повече. Нивата си минаваха и блайндовете растяха, а на нашата маса войната беше непрестанна. Много често имаше 3бети и 4бети, скиузове и всякакви други неприятни неща. Бях доста агресивен и смятам че имиджа ми беше идеален като ми дойде силната ръка да бъда изплатен изцяло. Мина вечерята и влязохме в последното ниво с 26К на 400/800. По това време имах вече идея кой как играе и се чувствах доста уверен с такъв стак. БТВ за мен беше доста изненадващо, но според мен почти всички играчи на масата нямаха добра представа как да играят под 30бб и според мен в тази ситуация имах предимство. ИМенно тук се случи следната спорна ръка, която впоследствие се оказа решаваща (ще разберете защо).
Отваряме си KQo UTG мисля вече 6 хендед като бутона ни ги прави 4100. Беше един руснак, с който бяхме се заигравали доста и съвсем малко преди това му бях ръннал хюдж блъф на QhJh3s3h и след като мисли супер много реши да се фолдне и каза че имал QTh, за което му вярвам. Та той ми ги прави 4100, като имаме около 22К ефективни. Ситуацията беше много подозрителна и ми се стори че ме плейва, но ако го 4бетна трябва да се стаквам, а личното ми мнение беше че е най-слабия на масата и мога да го надиграя. Флатвам и флопа е 456 всичките пики, като ние имаме К пика. Чекваме и той бетва 4К. Реших да го флатна. Ако ч/р АИ мисля че си обръщам картите фейс ъп. Не презентирам абс нищо различно от това което имам и смятам че той ще го осъзнае и ще ме колне с всяка 4,5 и нагоре, а вс блъфовете му съм много напред. Реално погледнато нямам ФЕ и трябва да флипвам вс по-длаб играч, което според мен не е оферта. Търн се обръща Jc, което за съжаление смятам че абс няма как да презентирам и минава чк/чк на рив се обръща 3c, която отново минава чк/чк и той обръща 9h5h и печели ръката.
Останахме с 14бб и обявиха последни 3 ръце за деня. Първите две минаха и в последната вдигаме АА от CO и си ги отваряме. СБ много искаше да 3бетне взимаше чипове, гледаше ми стака и т.н., но реши че е малко и се отказа (Затова казах че предната беше важна, защото смятам че ако имах 30бб щеше да 3бетне и нямаше да бъстнем с АА), в крайна сметка се отказа и ББ флатна. На КdQd9s Цбетнах и той ме чк/райзе АИ за още 10бб и ми обърна KQo и си ме събра.
На сайд евента няма много за разказване 3тото ниво вдигаме АА от CO рейзеваме 325 при 11000 ефективни, БТН се фолдва СБ ги прави мисля 750 , ББ 4бетва до 2100 ( един холандец, който ми разказа играта на кеша и хитваше всяка ръка срещу мен, колна си 4бет ООП с QJо на АКh2h си е чек кол и на търн Т ни събира с нашите АК :))та тоя калъф ги прави 2100 аз си таймнах и забих цялата пешка и той се чуди, чуди, чуди и вика ама ако загубя флипа мога ли утре да направя ребай и Гъжбата му вика: ми ти може веднага да го направиш и холандеца: ааа ОК кол обърна 99 на ривър 9 и приключихме..
В заключение смятам че играх може би най-добрия си турнирен покер, но наистина нямах необходимата доза шанс и приключих с АА и на двата турнира. Въпреки това изживяването беше страхотно и непременно ще повторя някоя бъдеща Еурека. Благодаря на всички, които повярваха в мен и си взеха от пакета и искрено съжалявам че не се получи. Продължавам да работя върху играта си и да се уча и next time ще сме по-силни.
  • Slowninja
  • AstraLa
  • Zografa
You need to be logged in to comment