1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Eureka 3 Rozvadov от Симеон Тодоров- AstraLa pt 2

Published by AstraLa in the blog AstraLa's blog. Views: 262

С голямо закъснение публикувам и втора част на блога от Еурека..

21.03. В Ден 1Б на Еурека имаше почти 300 човека. Аз и Цайко се записахме за 440€ Омаха евента. На него му беше фрийрол, защото преди това реши да играе блекджек, а аз му помогнах лекичко ;)
Бях сигурен, че ще има поне 30-40 човека за Омахата поради огромното количество хора. Паднах се на маса с Michael Keiner и 6 донка. Още от началото се удвоих след няколко ръце без шоудаун. Нивото на крупиетата и безумния брой почивки бяха леко абсурдни. След разпадането на четвърта маса бяхме останали 27/48. Масата се напълни с немски играчи, които ми седнаха отляво. Нивото се вдигна значително :) 3бетнаха ме няколко пъти и се наложи да се хвърля. Стакнах се в 3-way pot с дабъл бели и пейр с/у рап с фд и ТП с нът фд, имах 30%, но уви...
Хванах последната възможност да лейт регна Win the button event-a. Мисрийднах една ръка и загубих 5к от началните 8к. След това се удвоих, след като 3б скуийзнах с А3о от сб, ориджинал рейзърът се хвърли, а същия пич, който изплатих преди това, ме колна с 87о! Върза ми и оцелях. По-късно загубих АТо vs 99. А след това се шипнах за 6бб от CO, bb ме плати без да си гледа картите и ме събра: 97s < T8o. Утре продължавам в Ден 2 на Главното Събитие и ми се иска да остана като чип лидер за Ден 3 :)

22.03. Ден 2 започна със около 160 човека от началните 421. Обявиха, че 48 ще са в парите. Също така обявиха, че наградният фонд ще бъде 500 000€ и ПокерСтарс НЯМА да вземат 3% от наградния фонд.
Паднах се на маса с PokerStars TeamPro Christophe de Meulder (100k), mypokersquad TeamPro Marius Pospeich (80-90k), един сърбин къде много му се играеше (110к), а и чип лидер за масата беше познатия за мен Валери "neveroddoreven" Савов (117к).

[​IMG]

Аз си имах 59к и се чувствах добре. Целия евент бях с нагласата, че нямам нужда от кой знае колко чипове, защото фийлдът не ми е тежък и има доста фрий стакове по масите :) Останалите на масата бяха един донк с шапка, един супер зашит и един префлоп лууз играч. Имаше и още един супер шортак, но той отпадна прекалено бързо, за да го помня. Още от началото стана ясно, че тази маса ще в доста sick :) Мариус и Кристоф се трибетваха почти всяка ръка. Ако случайно пропуснеха, се включваха сърбина и Валери. Главните жертви бяха човека с шапката и лууз германчето, които рядко се хвърляха префлоп.

[​IMG]

Най-sick ръката е Валери отваря на 2100 (500/1000/100) от UTG+1, PS Pro-то му ги прави 5500 след него, всички останали сме фолд, Савов е 4б до 12 500, Кристоф 5б до 25 500, neveroddoreven е 6б до 39 500, което снапмукна Мюлдер и Валерката му шоуна... А6о :)
Веднага на следващата ръка Валери отваря от UTG на 2100, Кристоф ги прави 5500, аз се включих с 12к от бутона, Савов репопна на 24к, което вкара PS pro-то в сериозен размисъл... който приключи с фолд (на QQ, в което аз съм убеден, че е истината - обяснението му е, че в крайна сметка е решил, че аз нямам "the balls to make that move", което си е точно така :)), аз се шипнах за 56к и Валерката ме снапна - картите бяха на гърбовете си:

neveroddoreven - AxKs
AstraLa - KK

KQ5ss, turn 4s, Валери стартира магията с потупване на масата, но пропусна да приключи заклинанието, защото, както всички знаем, е нужно и да станеш от масата, евентуално да си сложиш и якето... най-вероятно поради тази причина ривърът дойде бланк и се удвоих.

Въпреки тази ръка Валери остана с голям стак и продължи да натиска масата. Личното ми мнение е, че той буквално ги own-на.

[​IMG]

В крайна сметка open/call-на all-in на PS прото и го събра с 99 vs AKo. След това флатна оупън на лууз донка и Мариус се наби all-in зад тях в опит да скуийзне, ориджиналът се хвърли, но Валери снапна:

Савов - АКо
Marius Pospeich - KJo

Бордът за съжаление рънна JJQxx и прото се удвои, а Валерката загуби доста голям пот :-(
Малко след това имаше оупън от Мариус, кол от един чичко-скала къде се беше присъединил към масата, лууз донка, и сърбина, а Валери им наби 16-17к от сб... всички го платиха!!! Чекнаха борд Q98ss, на търн 5 Мариус лийдна 15к и всички платиха!!! Ривърът дойде 3s, всички чекнаха до сърбина, който заби 37к, останалите се хвърлиха и той показа 85ss, за да вземе огромния пот. Мариус каза, че е имал AQo.

[​IMG]

Следващият момент е най-важният за мен в турнира досега. Сърбинът отваря на 7500 от UTG+1 (1500/3000/400), две позиции след него Мариус влиза all-in за 40к. Аз вдигам AhQx на малкия блайнд, имам 100к. Репушвам all-in. Сърбинът прави малко циркове с това да пита прото колко чипа има и че нямало значение аз колко имам (WTF?!). Хвърля се и си обръщаме картите:

Marius Pospeich - AA
AstraLa - AhQo

К42hh на флопа, търн 2h, river 7h!!!!

Леко оувърреактнах, защото тупнах доста силно по масата. Това все пак е 9 човека преди парите. После му се извиних на пича за реакцията си, беше неспортменска и нетипична за мен, но му обясних, че за първи път ми връзва в такава фаза на турнира. Мисля, че ме разбра.

Влязохме в парите без никакви проблеми оттам нататък. Играта за бъбъла продължи... 0 ръце - за първи път виждах такова нещо - обявиха, че ще играем hand-for-hand и отпадна човек!

Разпаднаха ни масата. Изместиха ме на нова с приятел на Мюлдер и Geshkenbein на гърба - и двамата доста добри. Но все още виждах кратуни и слаби играчи + доста шортаци. Дори вдигнах един, след като реши да ми се изпляска all-in на open 10k за 67к. Посрещнах го с АТо и му разбих на пух и прах Попа и Петицата :)
Качих стака до 200к, само че до края на деня взех точно още една ръка, в която бях с/у двете прота и от блайндове и антета приключих със 147к на 3000/6000/1000 за Ден 3.

[​IMG]


Реших да си ходим възможно най-бързо, защото бях страшно изморен. Оказа се, че сме изпуснали шатъла преди 10 мин. и ще се наложи да чакаме час и нещо... Заформих лек скандал на секундата и в следващия момент вече пътувахме за хотела с колата на един от мениджърите като той ни возеше :) Наистина е важно да отбележа, че нивото на мениджърите е изключително високо. Организацията на евента от страна на ПокерСтарс също е феноменална. Единствените минуси бяха пътуванията от и до хотела, пушенето в казиното и слабите крупиета.
  • n1ck
  • AstraLa
You need to be logged in to comment