1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Екстремно преживяване .

Published by Zlobilka in the blog Zlobilka's blog. Views: 197

Направо не знам от къде да започна , но ще се постарая най-сбито и накратко да ви опиша какво ми се случи в петък вечер 17,02,12 / Мюнхен / Германия. Работя в момента там ръководя един строителен обект.

Начало на събитията 17,30 / немско време / Изпращам Мънчо и Никола да вземат билети за автобуса, на трима работника който ще се прибират в България.

19,45 Мънчо и Никола се връщат с билетите , Взимам Георги / един от пътуващитеза България / и тръгваме от общежитието към фургоните на обекта , аз за да взема едни документи и да вземем работните дрехи на Георги , Никола кара колата ....

20,05 На 200 метра от обекта ни спира полицеиска кола , аз съм спокоен мисля си някаква рутинна проверка , спира ли са ни и преди. Е да ама не . За броени минути ни обграждат 5 полицеиски коли ,светлини , сирени всички са се хванали за оръжията и гледат лошо. Изваждат ни от колата , само каде не ни разсъблякоха на улицата . Взимат ни всички лични вещти и телефоните , всеки от нас има по два / голям проблем, явни мафиоти - съвет ако ходите в Германия само по един телефон иначе ...... проблеми /. А колата направо я разпарчатосаха / ще ви пратя снимки /, съответно намират едно голямо нищо и една яко ръждясала и крива бургия за бетон , която сигурно е вътре още от България. В последствие разбирам , че била "важна" улика lol . С добрия си немски им обяснявам какво къде и защо , и искам да разбера причината за всичко това . Споменават за някакво престъпление извършено в района без подробности . Идват и криминални цивилни полицай , оглеждат ни в мокрото гадно време /сняг,киша,дъжд,студ ,аз съм с летни обувки :( OWNED / , снимат ни подметките на обувките . Съответно тези на Никола им харесват и почваа да става сериозно , физиономията на Георги пък отговаря на някакво описание и играта загрубя.

Не ни дават да говорим помежду си , товарят ни в различни коли , мен ме питат съгласен ли съм , полицаи да кара разпарчатосаната кола към управлението , или да викат автовоз за който да платя 200 евро , / lol - wtf , то оставаше и да ме накарат да си извикам такси да ме закара до управлението им / естествено се съгласявам . Идиота се качва и не може да я подкара / те само къде и двигателя не разглобиха /, в крайна сметка след 10 мин мъки тръгва. Колата е нова фирмена Ситроен Берлинго.

20,45 в Полицеиското управление сме / само да спомена че билетите за автобуса са в колата автобусът тръгва в 23,00 / . Постепенно ,разбирам първопричината за екшъна , /Малко допълнително инфо, преди 2 дни Михаил Сотиров > мой работник < влезе в болница , тя се намира на 500-1000 м от обекта / и там го закарахме с колата и сутринта когато го изписаха след изследванията пак го взе Никола с колата . М/у другото на него му няма нищо здрав е / Та в тази зона станало някакво престъпление тогава даже не казаха какво , по късно разбрахме че е обир / взлом с бормашина и кражба на платина , злато и диаманти / . И някой наблюдателен - съвестен гражданин като забелязал там два пъти колата се усъмнил и се обадил с описание / lol - сега разбирам в каква идиотска ситуация може да попаднеш просто еи така / , Питат ме съответно какво е правила там колата , аз им обяснявам давам им името на Мишо , те проверяват по телефона и опааа греда от болницата казват такъв в регистъра липсва. ?!? еииииии изведнъж озлобяха идея си нямате как взеха да лаят като бесни немски овчарки , разтичаха се нагоре надолу голям цирк . По късно го намериха в регистъра но беше вече много късноооо веселбата беще минала , събитията набраха скорост.

От там вече нещата стават още по сериозни . Никола и Георги вече са разсъблечени , обискирани до голо и вкарани в килии само по бельо. Аз минавам по същия път / разсъбличане , обиск , почувствах се като парцал , измет от самото отношение :( / . Вътрешно съм все още спокоен / все пак сме 100% невинни , но почвам яко да се дразня , Постоянно се опитвам да обясня за билетите , за пътуването на хората в 23,00 , гледат ме умно и ми обясняват че съм / капо ди тути капи / мистър мастермаинд / гангстер / и да не ми знае много устата . Никола и Георги не разбират и бъкел немски и са яко стресирани / това го научавам после , нямам връзка с тях в момента /. Всички телефони са ни прибрани още в началото , дават ми да подпиша бланка за това че си знам паравата , преди да подпиша му соча на идиота точка 6 , че имам право на един телефонен разговор за да уведомя .... къде съм , той ме поглежда лошо изръмжава ми нещо под носа си на конския си език , пак греда . Вкарват ме в килията / килията е гадна студена и миризлива , тоалетната чиния е на метър от леглото , аз съм само по боксерки , тениска и чорапи. Така и не разбрах , защо не ми дадоха да си нося дънките и пуловера . Чувам от вътре как телефоните ни почват да звънят на пожар / напушва ме смях / .Колегите се притесняват и почват да ни издирват / викам си сега ще дадът поне да се обадя , амии пак греда . Докато чакам си запълвам времето с четене на надписи от други задържани :) .

22,30 . Започва акця претърсване на общежитието . / своевременно са ме вкарали и изкарали поне 5 пъти от миризливата килия , облечи се , съблечи се ..... един два въпроса .....аиде пак ./ Та за акцията , евала толкова полицаи на едно място не бях виждал . Заградиха отвсякъде , изкараха акъла на хората , изкараха акъла на Мънчо / тъкмо се беше изтегнал по бели гащи / . разровиха мръсното ни бельо , разпердушиниха всичко , /това ще ви го описвам по късно на маса :) изобщо всички подробности/. В същото време явно дедективите им намират все повече улики и доказателства , за нашата невинност . На началника им най-накрая му идва желание да ни даде билетите / който са в колата , която е в управлението , като преди да тръгнем към общежитето пак им казах да ги вземем , еи ама големи тъпири и дървени глави са това полицаите /, Идйота предлага да ги донесът / 10 пъти до тогава им говорих за тези билети /, и двамата да хванат у-бана и да пътуват , Георги все още е основен заподозрян и лежи в килията .Съответно часът вече е 22,40, автобуса тръгва в 23,00 , автогарата е на 6км . Аз най-нагло му заявявам , да дава тяхна кола да ги закара до автогарата . Той ме поглежда все едно го карам да напада отново Съветския съюз и категорично отказва , на което аз още по нагло му заявявам да дава 300 евро и проблема е решен , е не знам само как не получи удар :).

Върнаха ме обратно в Полицията , пак в килията , след 10 мин , вънка , закараха ме при фургоните на обекта, претърсиха и тях .Вече си личеше , че го правят само за спорта и да ми покажат колко са печени / идйоти / .

Началника им , ми се хили ехидно и ми вика , значи не сте тръгнали за Цап - Царап , след което вече нямам думи , и просто го поглеждам отегчено и го пращам наум да върви на маината си.

Връщат ме пак в килията , викам си вече тука ще се виси до незнам кога и лягам поне да поспя . Е да ама не пак греда , идйотите през 10 мин отварят скърцащата врата и ме питат дали съм добре WTF ............ просто ми скриха топката.

01,45 Изкарват ме от килията , обясняват ми че сме невинни , аиииииииии , обясняват мии че сега ще ни вземат отпечатъци и ще ни върнат личните вещи , после да доидем с У-бана да си вземем колата .Искат от мен да кажа на Никола и Георги какво се случва - те още са в неведение. ОК тва го правя но, гледам учудено , че нали сме при колата в управлението , опа пак греда . Качват ни в един бус , карат ни , вцентъра на 8 км. / криминалния отдел /Никола им се хили и им се радва на конвоиращите , а мен толкова ме е яд че газ пикая . Една нежна девойка ми взима отпечатъци , данни , снимки , говори ми нежно на англииски / единственото ми приятно преживяване за вечерта :)/ вече съм гангстер . Минаваме пълната програма снимки , в профил , в анфас и в още две позиции , проверка за татуси , за следи от инжекции за дрога , килограми , ръст изобщо всичко . При мен най-дълго се проточи взимането на отпечатъци /за което съм доволен :) много беше нежна девойката / :))))) . Вече сме в регистъра.

Финала на историята е още по гаден .Зарязват ни там на 8 км от другото полицеиско управление където е колата посред нощ в студеното гадно време / аз съм с летни вече мокри обувки OWNED за втори път:( / , няма извинение за причинените ядове , колата си взимаме разпарчатосана , сглобяваме си я сами .............. . Честно казано нямам опит с БГ полицията не съм имал взимане даване с тях и не мога да ги сравня с немските полицаи , но начина по който постъпиха с нас тук ми е много неприятен вече харесвам по малко Германия от преди , заради отношението на полицайте особенно след като се увериха че сме невинни.

Край , 03,45 сутринта . Малко дълго стана , но има още доста . :)
 • ShLiM
 • Yeste
 • Racer
 • didi8bg
 • ahtung
 • aitosa
 • Pleasure
 • Zografa
 • nqkoisi
 • alabala
 • Spendthrift
 • zig
 • zig
 • Hristo82
 • ilpm
 • Zlobilka
 • shoma
 • ceno83
 • Zlobilka
 • krzzz
You need to be logged in to comment