1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Въпроси, оплаквания, препoръки към модераторите

Дискусия в 'Предложения, бъгове, въпроси за сайта' започната от ahtung, 23 октомври 2011.

 1. ahtung

  ahtung
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,544
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  За съжаление, вече е нужна подобна тема, след като маймуните с опове станахме много на клона. :) Тук може да питате разни административни глупости (non poker related), или да се оплаквате от някоя неправда и прочие.

  Досега се наслаждавахме на относителна свобода на словото, което говори добре за форума. Предлагам да продължим да се борим за нея и да изчистваме проблемите си цивилизовано!
  Нека взаимно да се уважаваме и да си помагаме! Би хепи!
   
  Последна редакция: 23 октомври 2011
 2. ngl11

  ngl11
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,244
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +25 / 1 / -2
  Покер ръце:
  Емак, евала за темата! Пиша тези няколко реда с единствената идея, да запазя правото на първо съществено мнение за себе си, тъй като откровено си признавам, че се разпознавам персонално, по отношение на доста съществена част от описателната страна на темата!
  П.С. Някои неща от първообраза на темата изчезнаха, но виждам, че ти си ги моднал!
   
  Последна редакция: 23 октомври 2011
 3. ahtung

  ahtung
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,544
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Конкретния повод да отварям тази тема е неадекватното поведение на един мой колега модератор. Въпросния субект прекалява с модераторските си права..
  Накратко обяснявам. Триене в този форум се ползва само при :
  - вулгарен език, лични нападки, обиди и неоснователни критики към друг потребител.
  - реклама на конкурентни сайтове и услуги без предварителното съгласие на АДМИНИСТРАТОРСКИЯ екип.
  - крайно слаба езикова култура, писане на латиница, погазване на книжовния език (разбира се, след предупреждения).
  - ако баш администраторите решат.

  Писна ми да изчезват разни работи, както и ми писна да хората да ме питат какво се случва и да не мога да им отговоря. Не искам да влизам в модераторски войни с балъци, да се дебнем да отключваме/заключваме теми, да оттривам затрити мнения и прочее..

  Цено, ако продължиш да ми създаваш работа и да ми губиш времето (например да пиша такива фермани), ти обещавам, че ще ти открадна ауспуха на BMW-то и ще ти изям папагалите. За второто съм напълно сериозен!
   
  Последна редакция: 23 октомври 2011
 4. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,302
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +409 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Аз се оплаквам от изчезването на теми. Хората четат и споделят мнения, препоръки и гледни точки (тук таме се отклоняават от темите) и накрая накой взима и затрива всичко. То нали затова е форум - да остават нещата (и евентуално в бъдеще да не се пускат едни и същи теми).

  P.S. Ако мнението ми изчезне - и аз изчезвам :D

  EDIT: Кога па успяхте да EDIT-нете първото мнение... :)
   
  Последна редакция: 23 октомври 2011
 5. ahtung

  ahtung
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,544
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Съжалявам за едитванията. Опитах се малко да го пооформя, за да заприлича на нещо и да е по-смислово издържано. Дано да бъде полезно в крайна сметка!
   
 6. ceno83

  ceno83
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,029
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +142 / 5 / -9
  Покер ръце:


  Хааа човека-трол, който най-много подтиква хората към забавления и тролване във форума, с повече от 50% постове в картинки, и другите 49% с по 2 думи се обади.. Дет се вика - Осъзнай се класово.

  Я кажи след като 8 пъти отказах урок на ngl11 и заключвах темата за да няма спам и интриги кой я отключваше за всеобщо забавление ??? Отговор: ТИ

  Я кажи след като трия спамерски-тролски картинки, кой ги връща ?? Отговор: ТИ


  И сега след като изчистих интригите и беше даден публичен отговор че няма да давам урок на ngl11, ти пак търсиш интригите и тролването с нова тема, която по принцип е добра, но в случая е лична.

  Това няма да го коментирам, то показва най-ясно и отчетливо каква интригантска личност си, което го знае 90% от форума, но не ти го казва защото "така е модерно".
   
 7. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Опитах се да си възстановя какво се е случило от логовете + разговори с ahtung и с ceno

  според мен сте се пооляли всички замесени, като и от екипа имаме вина, че не сме забелязали какво става :) на мен лично не ми харесва нито да се стига до решаване и замазване на лични въпроси чрез триене на постове и теми просто защото имаме правата да го правим (докато мнозинството нямат), нито пък ми харесва да се провокирате и заяждате до дупка, определено няколко души са прекалили срещу ceno

  в армията тези които са служили сигурно са забелязали, че когато се чете конско или се наказва/обсъжда някой, преди това се отпращат всички с по-нисък чин
  примерът е малко некоректен, защото модераторския статус изобщо не е хубаво да се сравнява с по-висок чин спрямо останалите потребители на форума, далеч съм от тази мисъл

  това което имам предвид е, че можеше този въпрос да се изясни в по-тесен кръг вместо да се правят панаири пред всички

  надявам се да заровите томахавката и всеки да си направи някакви полезни изводи, такъв развой би ме зарадвал най-много
   
 8. ngl11

  ngl11
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,244
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +25 / 1 / -2
  Покер ръце:
  Ето за какво става дума. Пиша само и единствено от първо лице единствено число, използвайки възможността да задам някои въпроси и да аргументирам собствената си гледна точка.

  Както може би знаят по-голямата част от форума, публикуваната ми в петък(21.10.201) тема - "Търся публичен от урок от ceno83, на тема: leakfinder на избрани ръце за 20нл.", беше изтрита по най-безпардонния начин на 22.10.2010г. от лицето с модераторски права отскоро - ceno83, което я беше провокирало с коментарите си в други две теми. До момента на изтриването си, за период от 24часа, темата беше генерирала близо 20 мнения и над 500 гледания, като 80% от мненията в нея, бяха на хора с гарантирана история в това мини общество и в посока, явно не харесала се на форумния модератор - ceno83.

  Питам следните две неща:

  - безпардонното изтриване на отделни мнения, а в случая и цяла тема, без да има нарушения на форумните правила, и без какъвто и да било аргумент, какво означава?

  - самоуправството, никога през последните 3 години(период, в който следя форума), не е било присъщо за Grinders, сега има ли промяна в този аспект? Аз лично силно се съмнявам, познавайки макар и бегло Диди,Зографа и Юли!

  Моят коментар за конкретната ситуация и за конкретно лице - ceno83.

  Ceno83, ти се доказа като празнословец, като човек който не умее да аргуменира собствените си твърдения. Ти отказа многократно да отговориш на отправените лично от теб предложения за коучинг по мой адрес, а също така и да докажеш, че си прав в използването на обидни квалификации срещу мен.

  Ти загуби авторитета и достойноството си в grinders обществото като модератор, като показа безпардонно самоуправство и се прояви като страхливец.

  Ceno83, в подобна ситуация за да се защитиш и да се проявиш като мъжкар, не ти остава кой знае какво, освен да се откажеш доброволно от модераторските си правомощия.

  И в заключение само две изречения.
  Лично за мен е изключително важно винаги да бъде представена алтернатива на всяко едно нещо, което бъде аргументирано отхвърлено. Поради тази причина съм готов, напълно безвъзмездно да изпълнявам модераторски функции, ако това се налага, докато се намери подходящ заместник, ако разбира се това изобщо е нужно!

  П.С. Искренно се надявам, че всеки който вземе отношение по темата, няма да акцентира, по какъвто и да било начин върху последното изречение от заключението, защото значимите проблеми са изложени преди това. Макар да става дума за едно мини общество, каквото е grinders, част от което съм и аз самия, нима същите проблеми не са и на държавно ниво, нима никой не се дразни на самоуправството в България, нима никой не се дразни на безпардонното отношение на властимащите, нима никой не се дразни на обидните квалификации по свой адрес?
  Защото ти, ceno83 направи точно това, възползвайки се от малко по-големите права, които собствениците на този сайт са ти предоставили по тяхно усмотрение!
   
  Последна редакция: 24 октомври 2011
 9. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  от опозицията ми пейстнаха един цитат, не знам истински ли е?

   
 10. ahtung

  ahtung
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,544
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Аз казах каквото имах да казвам и се оттеглям в заслужена почивка. Поредната порция глупости на Цено ги подминавам с усмивка. Това с интриганстването направо ме разсмя :D:D

  Колко пъти трябва да обяснявам какво е злоупотреба с правата и как тука досега почти нищо не е било трито и заключвано неоснователно, ти си пей твоята песен.

  90% от форума :D ти кога пък дойде, че вече си сондирал целия форум за мнението им за мен. Че и модерно било :D Get real..
   
 11. ceno83

  ceno83
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,029
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +142 / 5 / -9
  Покер ръце:  Отговор в темата имаше 2 пъти ( и двата отрицателен) , темата я заключвах 4 или 5 пъти след като на въпроса дали ще има коуч аз казах НЕ, но и това не помогна. Явно на теб и на твоите приятели им харесва обществените забавления и продължавате да тъпчете около едно и също нещо с каква цел и аз не знам. Забрави я ! Няма да те коучвам не разбра ли ? По какъв начин трябва да ти го кажа ? Може да си го татоираш на челото и да го виждаш всеки път като не можеш да заспиш. И може да не се правиш на сладкодумник и да пишеш разни мнения с тон, прилежащ примерно за парламента, защото вече приличаш на депутат. Още малко и кебапчета ще извадиш да подтикваш хората да гласуват за теб. Стегни се, темата е приключена и предлагам от тук на татък който разводнява по тази тема, мнението да му се третира като спам и интриганство и да има наказания за това.
   
  Последна редакция: 24 октомври 2011
 12. capone

  capone
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  320
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +65 / 0 / -1
  Покер ръце:
  Вярно наистина сте забавни ...
  Ама ти като нямаш намерение да го коучваш , що не вземеш да му се извиниш и да спреш да се излагаш ?
   
 13. ngl11

  ngl11
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,244
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +25 / 1 / -2
  Покер ръце:
  мерси за инфото, Desis! Ето сега разбирам, какво, защо и как по темата!
  Ще си го татОирам, но предпочитам да е татУирам, като за форумно грамотен!
  От Тук На Татък, предпочитам да е оттук нататък, отново като за форумно грамотен!
  Мога да се правя на какъвто си искам, а твое изконно модераторско право е да триеш, миеш, бършеш :).
  И кои са моите приятели, на които им харесват обществените забавления или може би имаш предвид всички онези, които ти казаха неща различни от това, което би ти харесало?
  Темата не е приключена, защото тя е фундаментална за бъдещото положително развитие на сайта!
   
 14. ceno83

  ceno83
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,029
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +142 / 5 / -9
  Покер ръце:
  Като някво разревано дете си, дето са му взели играчката :) Стига подскачал вече никак не си интересен. Освен професор по покер сега виждам, че си и професор по Българска фиология, може да се пробваш в БНР, и без това с покера не ти върви :D
   
  Последна редакция: 24 октомври 2011
 15. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  ceno все още си е модератор, имаше тежки изказвания срещу него в тази тема, но няма триене и няма редактиране - според мен е ред и на тези, които са срещу него малко да успокоят топката

  въпросът си е разбира се фундаментален и начинът, по който се модерира форумът от самото начало не е случайно избран
   
 16. Wisher

  Wisher
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  58
  Трофейни точки:
  8
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  @Desis - ROFLMAO!!!
  @ngl11 - Sorry, bro! Coaching явно няма да получиш, темата си също няма да видиш обратно...
  @Breeze - Каква е политиката за кандидатстване за модераторска позиция? Просто ми е интересно какви са били мотивите ви да "назначите" Цено на тази позиция и какви са правилата за demote-ване от нея?
  @Ceno83 - ебаси! Ама РИЪЛИ ебаси! Абе, аз до тук съм те контрирал основателно по около 3 теми ... точно 3. Знаеш ли какво стана? Ами нещо не мога да си открия коментарите... в някой случай дори не успявам да открия темите. В едната доста ясно ти бях показал как погазваш правилата на форума, които принципно трябва да защитаваш, и още повече как сам определяш нещо за правило, при положение, че около 4 поста по-рано (същата тема) самият ти беше нарушил това правилно.
  Още тогава те подканих "да си посипеш главата с пепел"... Казано на прост език - да си признаеш грешката и в най-добрия случай да се извиниш за нея.
  Мисленето "аз сгреших, ама, когато изтрия темата/постовете, никой няма да разбере" е смешно. Не само, че хората разбраха, ами и голяма част от тях се смеят на това.
  Цено, извинявай, ама мисля, че загуби уважението на доста голяма част от форума с тези си изпълнения. И то на част от "regular"-ите във форума.
  Отново ти предлагам да се извиниш на хората и тази сага да престане.
  Не знам до колко "управата" държи на мнението на един от това "общество", но според мен твоят авторитет като модератор в момента е НУЛЕВ и в следствие на това е добра идея да изоставиш тези си функции, поне докато не възвърнеш отново авторитета си сред "обществото".

  П.П.
  Моят лозунг е:
  НЕ НА БЕЗПРИЧИННОТО И БЕЗНАКАЗАНО ТРИЕНЕ НА ТЕМИ!
  Гласувайте за мен с бюлетина номер 666!!!
   
 17. ngl11

  ngl11
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,244
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +25 / 1 / -2
  Покер ръце:
  Ceno83, ти да не би да си републикански шампион по бокс?
  Аз съм професор по българска, но не фиология :D, а фиЛология!
  Ти мен не ме мисли, като не ми върви с покера, с друго все ще намеря да се захвана, защото съм учил като му е било времето :D, но ти си дръж здраво модераторските права!
   
  Последна редакция: 24 октомври 2011
 18. ceno83

  ceno83
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,029
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +142 / 5 / -9
  Покер ръце:
  Е ок, значи няма да те мисля тебе. Бях се притеснил леко, но сега съм спокоен :) И все пак ако не си намериш може да се обърнеш към мен, може да ти намеря :) Така може да си върна авторитета във форума :) Сериозен съм ! :)
   
 19. konselieri

  konselieri
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  2,678
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +494 / 11 / -11
  Покер ръце:
  Абе , Цено, я се стегни малко и престани да отговаряш като първолак. Човекът ти намеква , че си неграмотен, ти ще му търсиш работа.... Видяхме те какво можеш и какво не можеш . Единствения начин да си възвърнеш авторитета е да се извиниш , както вече те посъветваха, и да спреш да вършиш безумия.
   
 20. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  хаха нещо бях помислил че става неприятно, а то взе да става весело
   

Сподели страницата