1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Виртуалната реалност може да доведе до новости и в покера

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от Breeze, 4 юни 2015.

 1. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Може би някои от вас следят усилието на множество сериозни компании да разработват очила за виртуална и аугментирана реалност, например Sony, Valve заедно с HTC, Facebook (чрез Oculus), Microsoft, както и множество разработки на Google... Всъщност по отношение на очилата вече е ясно, че около тази коледа и началото на 2016 ще излязат на пазара първите продукти. Има огромен потенциал и във вариантите с кухи очила в които се поставя мобилен телефон и се ползват неговия процесор и екран, например Google cardboard и доста по-сериозното решение на Samsung разработено заедно с Oculus - Gear VR са някакъв предвестник.

  Има неясноти свързани с методите за взаимодействие с виртуалнaтa среда - дали да е камера, която следи ръцете ни и софтуер който изчислява къде се намират пръстите ни във виртуалното пространство и какви жестове извършваме, или пък други методи от сорта на 2 контролера подобни на дръжки с бутони и спусъци, на които се следи позицията и се изобразяват като оръжия или каквото там е нужно в съответното приложение.

  Та да си дойдем на думата, аз си мисля, че постепенно тази ниша на забавление ще стане съществена, особено с увеличаване производителността на мобилните телефони и е логично да се появят и покер клиенти с виртуална или добавена реалност. PKR дали имат някакво предимство е спорно...

  Представете си, седиш вкъщи пред бюрото си и виждаш около себе си противниците как се оглеждат и какви жестове правят, а пред теб "въздушни" чипове, с които може да си играеш и да ги хвърляш/буташ маниерно в пота, карти които може да надигаш за да ги погледнеш, или пък да ги плъзнеш за фолд :)). Ще трябва да изберат някакво елегантно решение за определяне количеството на залога, но си представям че може да се получи зарибяващо, особено ако в близките години очилата за виртуална (и аугментирана) реалност станат по-леки и приятни за носене.  (около 1:20 :))
   
  Последна редакция: 4 юни 2015
 2. capone

  capone
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  320
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +65 / 0 / -1
  Покер ръце:
  Ако мога да им бия и шамари като ме бад бийтнат ще е жестоко .:D
   
  • Agree Agree x 1
 3. Racer

  Racer
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  637
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +36 / 0 / -0
  Покер ръце:
  А сега си представи да играеш срещу жени :p Шамари ли ще им биеш :D
   
  • Creative Creative x 2
 4. mitkoo1224

  mitkoo1224
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  134
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +1 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Кооолко много работи ми се въртят във главата :D
   

Сподели страницата