1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

VIP FORUM REBORN

Дискусия в 'VIP дискусия' започната от Zografa, 7 януари 2013.

 1. Zografa

  Zografa
  Expand Collapse
  Super Moderator Staff Member

  Съобщения:
  3,907
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +747 / 14 / -20
  Покер ръце:
  Здравейте,

  както сигурно сте забелязали от известно време във форума ни не присъстват сериозни и конкретни покер дискусии. Това определено не се харесва на нашия екип, така и вероятно на по-сериозните играчи от вас, стремящи се към напредък.
  За тази цел решихме да направим промени в начина по който функционира VIP частта на форума. Целта ни е тя да бъде използвана само и единствено по същество – съставихме нови правила и изисквания за участие във форума. По долу ще ви запознаем по-подробно с тях.

  На първо място - новият форум ще бъде достъпен за четене от всички регистрирани потребители, но в него ще могат да пишат само играчи с над 100 Евро рейк генерирани в предходния или настоящия месец през оферта на Grinders.org. Намалихме изискването за да могат да се включат в дискусиите адекватните хора и от най-ниските нива, където вярваме има доста стремящи се към прогрес хора.

  Как точно се публикуват ръце можете да видите в този пост на Spitfire, където нещата са обяснени ясно:
  [ПРОЧЕТИ] Как да постваме ръце !
  Като добавка към горното ето някои насоки и от нас, които ще се превърнат в правила(от начало от екипа ще редактираме всяка неправилно пусната ръка за дискусии, а после направо подобни теми ще бъдат заключвани докато автора им не ги редактира сам,) които ще важат за АБСОЛЮТНО всички:

  Правила на VIP FORUM секцията:
  • Постовете и коментари трябва да са на кирилица
  • Заглавието трябва да включва информация за лимита, вида игра и да е свързано с проблема на ръката/ситуацията
  • Моля не публикувайте резултати от ръката за да имате по-обективни мнения и препоръки
  • Ръце без описание на опонента и само със сух статс от рода „лошия е 24/20/3, какво да правя?“ или „АКо извъм позиция?“ ще бъдат трити. Старайте се да опишете ситуацията с максимални детайли, като статистиката да бъде само добавка на вашите лични наблюдения. Избягвайте да публикувате скрииншот от статсовете, а просто опишете релативните статистки в поста си.
  • Аргументирайте всяко ваше мнение с възможно най-много изречения, избягвайте отговори с едно изречение/дума(ще бъдат трити)
  • Хората, които дават съвети и мнения по ръцете на други играчи да играят максимално едно ниво надолу от коментираното(например ръката е на 0.25/0.50$ играчи, които в момента играят основно 0.05/0.10$ не е желателно да взимат активно участие в тази дискусия, докато играч установил се на 0.10/0.20$ може).
  По-долу ще публикуваме няколко ръце описани по приемлив/добър начин, който ще толерираме в „новият“ форум:

  400nl Силна ръка срещу силна линия
  [50nl]Блъф кеч в 3б пот?
  nl25 странна линия
  Запомнете – описанието и правилният начин на публикуване на ръката не е в наша услуга, а във ваша! По този начин ще стимулирате качествена дискусия, а и самоанализът, който сами ще направите ще ви се отплати многократно в бъдеще!
   
  Последна редакция от модератор: 28 декември 2015
 2. didi8bg

  didi8bg
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,470
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +363 / 10 / -15
  Покер ръце:
  Здравейте и от мен.

  В краткия ми блог, с който завърших миналата година обещах, че през следващата ще се раздаваме много по сайта и ще се опитаме да го подобрим във всеки един аспект.
  Началната идея на този сайт беше да се изгради едно покер общество, което да си помага и да се дърпа напред. Дискутирането на ръце е основна част от процеса на подобряване на играта на всеки един покер играч. За съжаление качеството на този ни форум падна значително през изминалата година. Точно това е и целта на този раздел. Идеята е всеки, който иска да подходи сериозно към дадена ръка, да може да го направи тук. Забраняват се всякакви трол постове, забраняват се безсмислените коментари. Тук ще мислим и ще си помагаме.

  За всяко от горе споменатите неща си има други раздели на форума - където да се забавляваме и да се смазваме психически един друг :)

  Сега искам да разкажа малко за част от правилата. Защо са направени така и каква е целта им.

  Причините да има рейк изискване за този форум са няколко. Първата е този форум да изпълнява първоначалната си функция, а именно общество, в което всеки както получава - така и допринася. Втората причина е специално ВИП секцията да е място само за по сериозните играчи на този форум. Изискването не е голямо дори за играч на 10нл. Друга причина е секцията да се предпази от всякакъв вид спам, каквито случай имахме през изминалата година.

  Следващото правило – да се пише на кирилица. Не мисля, че това правило има нужда от обяснение но все пак. На първо място това е Български форум. Втората причина, която мога да посоча е, че една ръка или коментар написани на кирилица са значително по удобни, лесни и бързи за четене.

  Стигаме и до същината – КАК да пишем смислена ръка/коментар. От невероятно значение е ръката, която искате да ви бъде разяснена да е максимално добре разяснена и да има реален въпрос. Голяма част от играчите на ниските нива си мислят, че една суха статистика и „какво да правя ?“ стига като информация за ръката. Единствено мога да кажа, че ако поствате ръцете си правилно, дори само това ще подобри играта ви значително.

  За коментарите важи абсолютно същото. Ако нямате какво да кажете по ръката, просто преминете на следващата. Няма НИКАКВО значение дали ръката ви се струва невероятно лесна и даже безсмислена. След като на играчът не му е ясна и стига да е изложил правилно въпросите си – или отговорете и помогнете или преминете към нещо друго. Специално за тази част ще следим доста прилежно и няма да правим компромиси, в крайна сметка идеята е да си помагаме, а не да си пречим.

  Друго от правилата, които винаги са повдигали много въпроси е условието да може да пишете максимум 1 ниво над това, което играете. Всеки винаги излиза с невероятни обяснения защо не е правилно това и как няма значение какво ниво играе, защото е компетентен да дава акъл на всеки. Дори няма да се опитвам да обяснявам защо и какво. Това правило важи в голяма част от смислените форуми. Всеки има право да разглежда ръцете без значение от нивото.

  Това никога не се е харесвало на хората на ниските нива. Всеки иска да докаже какъв специалист е и какви умения има. Всичко това е супер, но хората играещи подобни нива срещат сходни проблеми, играят със сходно мислещи играчи и знаят моментните стратегии на съответните нива. Точно и това е причината да го има това правило. Всеки отново може да изкаже доводите си защо не сме прави, но специално за това правило това няма да има значение. Правилото ще остане. Всеки може да чете и да мисли над коментарите на другите играчи и също така, да се радва на коментарите на играчите от по високите лимите в неговите ръце. Но моля ви , спазвайте правилото и коментирайте максимум +1 на нивото което играете.

  Също така не забравяйте когато качите 2-3-5-10 нива нагоре да върнете услугата и да помогнете на новите начинаещи играчи :)

  Надявам се този форум да стане едно от най-активните места в този сайт и като общество да си помогнем в развитието.

  Благодаря на всеки отделил от времето си да прочете този пост.
   
 3. jully

  jully
  Expand Collapse
  Super Moderator

  Съобщения:
  1,554
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +118 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте,
  както вече разбрахте от горе написаното ще се опитаме да направим от VIP FORUM-а място кадето играчите, които искат найстина да напредват, да могат да си помагат и да споделят ситуаций и мнения.
  Много хора напоследък непрекъснато ''плюят'' по други хора без да осъзнават, че и те са били или ще бъдат в тяхното положение.
  Сигурен съм, че всички ние правим невероятно много грешки като покер играчи (това е неизбежно...ние трябва да взимаме непрекъснато хиляди решения от което зависи ''хлябът'' на масата ни.
  Нека в този форум се учим от грешките си и от грешките на другите, а не да им се присмиваме или да им доказваме колко добре смятаме, с какви програми работим и колко сме напред с материала, съответно те колко са назад ....защото в покера е като в живота, не се знае какво ще стане утре и не се знае от коя страна на монетата ще сме.
  Помогнете ни да направим заедно VIP FORUM-а ''дом'' на хората които искат да се развиват и да следват мечтите си независимо от трудностите по пътя и мнението на другите!
  За истинските професионалисти (хората, който се издържат от покер) играта се превръща в нещо в повече от игра. Тя се превръща в начин на живот!
  Нека си помагаме взаимно и щe видите какви големи неща ще постигнем заедно в покера и в живота.
   
  Последна редакция: 8 януари 2013
 4. paev10

  paev10
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  194
  Трофейни точки:
  31
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Инициативата е супер, браво. Няма нещо, което да помага повече от съвети от по-опитни играчи, да видиш ръката от друга гледна точка, да се надъхаш, че и ти може да стигнеш там където е някой..

  Ще избухваме всички май :)

  С една дума - благодарим :)
   
  Последна редакция: 8 януари 2013
 5. AilqksaN

  AilqksaN
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  40
  Трофейни точки:
  6
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Еми +ев ми е вип дискусията 10x :)
   
 6. shoma

  shoma
  Expand Collapse
  SUPER DEGENERATOR

  Съобщения:
  712
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +3 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте,
  подкрепям мненията на всички горе. Мисля, че развитието в покера зависи до голяма степен и от комуникацията с други играчи, колкото по-добра е тя, толкова по-добри биха били и резултатите. Мисля, че този форум може да стане далеч по-добър и полезен. Всички имаме шанса да познаваме /лично или през форума/ по-добри играчи от нас и можем да извлечем много полза и знания от тях, какво по-хубаво от това. Има време и място за дегенствания, но знанията би трябвало да са на първо място си мисля аз.
   
 7. vasskontii

  vasskontii
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  211
  Трофейни точки:
  31
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте!
  Мисля че идеята е много добра!Може само да спечелиме от такъв тип дискусии и ще може да научиме много!
   
 8. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Само следващата серия да не е "Троловете отвръщат на удара"
   
 9. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  или мълчанието на агнетата
   
 10. Pro2type

  Pro2type
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,431
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +321 / 3 / -5
  Покер ръце:
  Хахахах респект Бриз, за коментарите :D

  Сега сериозно, според мен беше крайно време да се направи нещо по въпроса, мисля че не само аз а и доста от другите членове на форума забелязаха как някак си темите на сайта се промениха от градивно сериозни в откровено безумни и това не ни хареса.

  Разбира се винаги има една шепа хора, които не говорят празни приказки … няма нужда да им казвам имената те си знаят но съм сигурен, че и за тях ще е по-добре да има обособено място за сериозни теми и дискусии.

  Радвам се, че хората от сайта са взели нещата в свои ръце и са решили, че е време за промяна … респект, за което ( това малко предизборно прозвуча маи :D ). Аз лично от началото на новата година възобнових покер живота си, чувствам се пълен с енергия и желание за игра и тази инициатива ми идва дюшеш.
   
 11. mitkos

  mitkos
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,093
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +195 / 5 / -20
  Покер ръце:
  Чудесно е, че пак подхващате идеята. Това е най-ценната част на сайта според мен. Другите теми заприличаха повече на фейсбук, от колкото на специализиран форум.
  В последно време има голям дефект в повечето коментари по ръцете. Дано във ВИП форума да се четат само стегнати и смислени мнения.
  Като цяло тенденцията е, където пишат хората от сайта да не се пишат глупости, защото и най-жадните за "драма" съфорумци усещат, че "безплатен обяд има" и е глупаво да не се възползват от него.

  Успех!
   

Сподели страницата