Здравейте, казвам се Ев на 19 от Стара Загора. Уверих се, че тук пост-ват достатъчно компетентни в сферата на покера хора (хвала). Това няма как да не ме радва, все пак общувай с най-добрите, за да станеш по-добър . Исках да отворя темата за SSS (Шортстак стратегията). Последно време с фул стак доста се мъча с ниските нива и времето и парите (rake-a) не си струват. Не казвам, че не печеля, но единственото, до което водят вложенията на тайм и мъни, са tilt и bad play и съвсем малко пари месечно. След малкото увод - по същество: Ако има желаещи можем да си оформим група в скайп за по-нататъчни занимания, ест. няма да се изолираме от грайндърите . Искам да кажа, че нямам абсолютно никакъв опит в ССС, но предполагам админите от сайта пък и други стабилни играчи ще ни предложат някаква литература или съвет под друга форма. Сега дори не знам какво да пиша, просто проучвам средата . Пишете мнения, отзиви, съвети - на всичко ще съм благодарен, а ако има желаещи и те да не си мълчат . Мерси предварително и good luck по масите на всички грайндъри, истински грайндър, Ев.
Хаха, ами какво да ти кажа... Шортстак стратегиите са... най-противното за мен нещо в покера. Самият аз съм играл около 70-80 000 ръце шортстак и знам какво е. Но всеки сам си избира пътя в покера така че ако си решил няма кой да те спре. Ето ти моите наблюдения: 1. С шортстакване ти трябва мега изродски добра оферта за игра в залата в която го правиш(на нашият сайт има такива). 2. Трябва да играеш ОГРОМНИ количества ръце(със сигурност над 60 000 месечно), тъй като основният ти приход идва от печелене на рейсове и рейкбек. 3. Шортстакването на ниските нива определено си е чиста проба роботска игра - грам мозъчен труд няма от един момент нататък. Т.е ако ти доставя удоволствие да стоиш 4 часа на 10 маси и да натискаш бутона на мишката това е твоята игра.
разгледай pokerstrategy там има цяла описана идеология за шорт стакс, на какви маси да сядаш, на какви карти да се набиваш ол-ин и т.н, в зависимост от позицията http://www.pokerstrategy.com/strategy/no-limit/1373/
Ами това, че някой е написал нещо в някой форум не означава, че то е правилно (принципно) Иначе има доста начини за минаване на ниските нива, и със ССС е възможно, но не мисля, че е особено приятно. Хайде късмет =)
Шортстакърите са наистина доста неприятна част от играта за всеки един гриндер играещ фул стак, НО и те са част от играта за това няма какво да му се хвърляте на човека. Ако няма нервите да играе фул стак ако се тилтва и не може да се справи с всички проблеми, които има около фул стак играта и ако ( за мен доста важно ) да се развива като покер играч не му е приоритет ами просто иска да изкарва X пари на месец, то тогава това е добро решение. Както зографа каза, ако искаш да изкарваш пари от шорт стак, то това е равно на = RAKEBACK така че за да има смисъл трябва да играеш в зала с топ промоция и да не събират много рейк на ръка ( за това ако имаш въпроси в коя зала е най-оферта може да ми пишеш съобщение ). А за литаратура има разни писания тук там просто трябва да се разтърсиш ( ако знаеш испански има цял обучаващ сайт направен от хората от валенсия а те са най-добрите шорт стакери ).
Успешните short stackers са ултра тайт, така че кво се оплаквате от някой, който в 90% от времето не е на масата
Аз нямах за намерение да разбунвам духовете, просто попитах за съвет. Добре, че има хора като didi8bg, за да помагат. Както каза HI1KI1 90% от времето шортстакерите нямат участие на масата. В крайна сметка покера е средство за печелене на пари, а след като преминеш тази фаза (според мен) и след като натрупаш банкрол (в случая по ССС), чак тогава идва момента с развитието на уменията . Не искам да настройвам никой срещу себе си. След като на някой хора им е омразна тази стратегия, нека я разберат из основи и така ще придобият умения за още ЕV+ в играта на масата срещу шортстакерите. А някой като мен в по-извратените си мисли ще седне да разработва стратегия антишортстакер и ще сяда да играе на масата точно срещу тези играчи. Не знам как звучи като идея, още съм на абсолютната нула, но с времето ще си покаже. Успех и късмет на масите на всички грайндъри.
Като избираш зала гледай рейк метода да е dealt и рейкбека, колкото може повече ;щ Понеже VP/PR standart са ~5/4