1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

С такива управници, как да стане?

Дискусия в 'Общи приказки' започната от theworldleader, 30 октомври 2011.

 1. theworldleader

  theworldleader
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  348
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +1 / 0 / -0
  Покер ръце:
  [​IMG]

  Има ли нужда от коментар..или да ходим към терминал 2 направо..
   
 2. leopad70

  leopad70
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  387
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +9 / 1 / -4
  Покер ръце:
  Без коментар...А за терминал 2 не съм съгласен...!Трабва да останем и да се борим!Докато има ляво и дясно така ще е...Национализма е имунната система на една нация а тези политически мутри са се обединили срещу национализма в БГ!
   
 3. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  От Главиница си?
   
 4. Mitiozo

  Mitiozo
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,301
  Трофейни точки:
  36
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Тва ти го правя на шопа за 5мин, че даже и по истинско ще изглежда
   
 5. Zografa

  Zografa
  Expand Collapse
  Super Moderator Staff Member

  Съобщения:
  3,904
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +740 / 14 / -20
  Покер ръце:
  То къв шоп бе, то това се прави на ноутпад подписвам се и го снимам с телефона:)
   
 6. athom

  athom
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  97
  Трофейни точки:
  6
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  btw въпроса в заглавието си има отговор и то съвсем верен.

  Ми те на! Не глеаш ли че 20 години вече става?
  Въпроса е какво за кого става. ;-)
   
 7. ahtung

  ahtung
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,544
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  терминал 2 след 8 часа!
   
 8. Hristo82

  Hristo82
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,582
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +698 / 33 / -116
  Покер ръце:
  А ве младежи, бъдете малко по трезво мислещи, не допускайте емоцията да да ви замъглява реалната преценка. Много хора виждам, които лесно се подават на манипулации и заблуда. За съжаления колкото един човек е с по нисък коеф. на интелигентност, образованост, то толкова по лесно може да се манипулира.

  Лично съм участвал на предишните местни избори в моя град в щаба на един от кандидатите за кмет. Лично със собствените си ръце съм пускал и по пощите на хората точно подобие на този компромат, който автора на темата е публикувал. Как единия кандидат за кмет има подписан договор с един местен циганин с влиание в циганската махала, ако му осигури еди колко си цигански гласа и спечели, ще го направи заместник кмет и т.н.

  Реално наистина циганина набираше гласове за този кандидат и наистина са му обещавали да заема някава длъжност, но все пак това си беше чист компромат и добре, че спряхме да го разпространяваме, защото някои по мъдър се усети, че с компромати няма как да спечелиш избори и дори това ще се обърне срещу теб.
  Вие видяхте абсолютното недоразумения на политическата сцена РСЗ, има 1% и малко и то повечето са корпоративен вот, благодарение на човека стоящ зад тази партия.

  За купуването на гласове на местните избори трябва да разберете, че се купуват гласове от всички кандидати за места власт независимо от коя партия са. Ще го напиша удебелен шрифт - Купуването и финансирането на търговията с гласове не се извършва от партията, която стои и е подкрепила дадения кандидат ! Парите и инициативата за купуване на гласове идва от местните олигарси и бизнесмени, който след като кандидата, за който са купували гласове спечели, то той след това ще връща парите на тези хора посредством корупционни схеми със договори за обществени поръчки и всякакви други.

  Повярвайте хвърлят се и от двете страни особено на балотажите, ако някой от щаба на единия кандидат ви каже, че другите купували гласове и за тва са спечелили или ще спечелят само може да му подарите една саркастична усмивка. Аз в тия избори в които участвах и двамата кандидати хвърляха много пари, на първи тур избирателната активност беше - 68%, а на балотажа 70%, сами си правете сметката.

  Сега на тези избори в моя град мога да ви кажа, че и двамата кандидати от двете водещи политически сили хвърляха пари за цигански гласове. Едната от тези партии най много реве по всички медии и се опитва да търси вина в това, че другите били купували гласове и манипулирали и за това те изгубили, което са си абсолютно несериозни оправдания.

  Аз и сега знам за единия от сегашните кандидати, кой от местните бизнесмени дава парите за циганските гласове, но политиците от високите етажи на партията, която подкрепя кандидата не знае въобще за това нещо, тази търговия става на местно ниво и партиите нямат нищо общо. За българите в моя град вече със сигурност мога да кажа, че вече няма как да ги накарат да гласуват за точно определен кандидат срещу пари, тъй като аз бях свидетел на предишните избори, където почти всички, които гласуваха взеха пари и то от двамата кандидати и си гласуваха за който си искаха ;).

  Заради парите, които раздаваха дойде и много високата избирателна активност, но тази година на българите не бяха раздавани пари. Не знам поради тази причина, която изтъкнах или поради друга, но само на циганите са давали. На мен ми е ясна цялата схема от-до, как се осъществява и контролира покупката на гласове.

  Има много начини как тази търговия с гласове да бъде преустановена и това не е толкова трудно и трябва да се направи, защото заради тези пари, които се инвестират за покупка на гласове в последствие се получават и корупционните схеми.

  Апелът ми към всички е внимателно да анализират и обмислят информацията, която поучават от медиите, изказвания на политици, мнения и т.н., защото човек лесно може да бъде заблуден. Не може да се хващаш за първото нещо, което някой бил казал, водещ на една или друга политическа партия, политолози, разни подкупни или пристрастни журналисти и т.н. Всеки има някакъв мотив за всичко което изрича, винаги има послания има причина, за да бъде казано това или онова, да бъде обвинен този или онзи и т.н.

  Съгласете, се че всичката информация, която ние получаваме от медиите, за всичко което се случва, изказвания, твърдения без факти и т.н. ние не можем да ги проверим дали действително са така или не са така, както някой ни казва. Примера за това за което говоря е точно в тази тема с този компромат, виждате колко лесно може да се разпространи подобна информация независимо дали е истинска или не.

  Трябва добре всичката информация внимателно и без емоции и пристрастия да се анализира, естествено моите извинения, ама ако е някой манго, дето не може да си напише името, както и по възрастните хора и такива които са си откровено кухи лейки, то те са лесна мишена за манипулация.
  Като ги има и такива хора, ще има и такива изказвания като - Парите за пенсии ви отидоха за магистрали, хората асфалт не ядът и т.н., и на някои хора това им е достатъчно, вярвайки и на човека или партията от която идва посланието. Това важи и за всички останали партии, да не ме обвините в пристрастност, просто се сетих за тези изказвания.

  Наскоро имаше случаи в недна циганска махала, някой казал на циганите, че линейките дето идвали в циганската махала отвличали хора за органи и това е достатъчно, за да бъдат атакувани тези линейките с камъни, и да ги направят на сол. Това е прост пример, който показва, че колкото по тъп е човека, толкова по лесно може се излъже и манипулира.

  Сега всичко това, което съм написал за изборите, което съм видял по същата логика може и да съм си го измислил нали, вие няма как да знаете дали ви казвам истината или не. Вие трябва сами да се прецените дали е вярно или не, имам ли мотиви да ви лъжа, ако да - какви са причините, какво бих спечелил и сами да прецените дали е вярно или не.

  Пак стана цял роман, но бях провокиран от тази тема и човека, който дори не се е опитал дори малко да разсъждава, но е повярвал на мига подвластен на емоции или пристрастия и аз не знам, но е готов да хваща самолета.
   
 9. Hristo82

  Hristo82
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,582
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +698 / 33 / -116
  Покер ръце:
  И между другото аре малко по сериозно щот се излагате, това споразумения ако една от страните в него не спази подписаното, ще бъде обжалвано пред "Върховния административен съд" ли, хахаха или пред Аременския Поп :p
  Това са такива компромати за прости хора !
   
 10. Ion4ef

  Ion4ef
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  180
  Трофейни точки:
  31
  Оценки:
  +1 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Грешката е вярна IMO. Че такъв "договор'' няма е ясно, но също така е ясно и че договорките описани в него съществуват във всеки един град. Може да не са между точно Хюсеин и Рашко, ами между Пепи и Гошо или Хасан и Петкан. Това няма значение, по-важното е че няма избор. Не знам във вашите градове как е, но при мен например нямаше значение за кой ще отидеш да гласуваш. Може да прозвучи малко клиширано, обаче всички кандидати (или обкръжението им) бяха корумпирани до мозъка на костите си идиоти. За обикновените хора решили да гласуват беше малко като койнфлипче. Хвърляш стотинката, ако е ези за магарето с бюлетина N1, ако е тура за катъра с бюлетина N2.
   
 11. Spendthrift

  Spendthrift
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,011
  Трофейни точки:
  36
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:

  За съжаление това се отнася за около 90% от кандидатите в цяла България!
   
 12. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Нищо чудно и да е истински "документът", най-вероятно не е, но не го изключвам като възможност. Има толкова прости властолюбиви хорица. Моята реакция обаче е, че заглавието е пресилено, защото каквото и да говорим, в този случай това не са нашите управници а някакви местни келеши от Главиница, които си действат напълно самосиндикално, както обясни и Hristo82
   
 13. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Като разбира се на по-горни нива си ги има същите изроди макар и по-образовани, въпросът е че примерът дори да бе истински документ не е някаква сензация, която изведнъж уличава съответните партии
   
 14. ba4o

  ba4o
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  14
  Трофейни точки:
  1
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  BIG_Homosexual дурак си ти дурак :D
   
 15. theworldleader

  theworldleader
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  348
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +1 / 0 / -0
  Покер ръце:
  @Breeze, мислиш ли, че само това е проблема на нашата държава заради управниците ни? Задай си въпроса ако този документ наистина е истински (няма да се учудя дори и за миг) то какви други мърсотии се правят. Дори и да не е истински, то аз лично знам за много такива, а христо82 си го е казал. То името на темата е обща, не конкретно за този документ..
   

Сподели страницата